27.09.10
19:39
Е... всеки има нужда от своето време, за да узрее...
Храната за днес е меко казано абсурдна, но в крайна сметка понякога пътят минава и от там. Един млад човек не иска да бъде поучаван. Винаги съм твърдял, че човек се учи по-добре от грешките си, от колкото от успехите. Всеки трябва да направи своите си грешки. В случая има чудесна възможност да бъдат заобиколени много от тях, но ОК, нека програмата да бъде пълна. Полза от съвети няма... от критика - също. Ще поживеем, ще видим.
27.09.10
19:57
Би било много хубаво, ако има повече интелигентни хора като Кольо (bow) . Уважавам много мнението ти и начина, по който си подбираш думите - изразяваш мнение и позиция без да нападаш и/или нараняваш отсрещния.
27.09.10
20:08
27/09/2010г
ХРАНА:
10:00 – кафе с 100 мл прясно мляко
12:00 – 1 ябълка
14:00 – печен патладжан, кисело мляко
16:00 – кафе с 200 мл прясно мляко
18:00 – печен патладжан, кисело мляко
ТРЕНИРОВКА:
- НЕ -
ДОБАВКИ:
- НЕ -
Тук има белтъци! :) Вероятно в очите/слюнката - причинени от глад :) Този дневник става забавен :)
27.09.10
20:22
dance_girl, аз нямам за цел да те засегна. Това е най-лесната работа, но мисля, че никой няма нужда от такова нещо. Вероятно и останалите, които ти пишат мнения с по-остричък тон, нямат лоши намерения. Какво ще правиш - решаваш ти.
27.09.10
20:46
Този дневник заприлича на дневника на маняка...
28.09.10
13:32
28/09/2010г
- 4 сл мюсли, чай от мента
- микс /сурови бадеми, кашу, червена боровинка/
- спанак с масло и извара
- кисело мляко
- спанак с масло и извара
с такова хранене като последните 2 дена (не съм чел дневника по-назад) си на път да си докараш сериозни здравословни проблеми - не го казвам за да се заяждам. предполагам, че целта ти е да свалиш килограми, а не мазнини, което е безмислено (според мен), освен ако не влизаш в категория. малкия ми син (няма 5год) яде повече от теб и въпреки това, пак е като щека :) разбери, че целия този мазохизъм няма да доведе до нищо добро в по-дългосрочен план.
успех
Dance_Girl,
ако има значение, на мен ми харесва храната ти.
Правилният режим е този, който тялото ти иска. Ако тялото ти НАИСТИНА не иска протеини, значи няма нужда от тях. Друг е въпросът дали ти го слушаш какво иска или следваш някаквимисловни модели, изградени от чути, четени или измислени от теб неща.
Към останалите - бе да съм прочела целия дневник от край до край, ми се струва, че мацката не први някакви свръх тежки тренировки с тежести. Защо да се тъпче с протеин и да си натоварва всички системи с това?
Всеки организъм си е индивидуален и би следвало сам да си каже от какво има нужда. Аз установих за себе си, че нямам нужда да ям месо повече от 1 път на ден. Като започнах да слушам сигналите на тялото си, се оказа, че ми се гади само при мисълта колко месо съм изяла в годините, когато го ядях, просто защото така трябва по време на приоди на отслабване.
Да не се разбира погрешно: протеинът е важен, да, но мисля, че в ББ средите малко се преувеличава важността му...
28.09.10
14:51
Благодаря ти, Limka!
Опитвам се да се храня здравословно и да слушам тялото си. Радвам се, че най-после някой изказа и по различна гледна точка. Не отричам протеина естествено, но за мен всичко трябва да е умерено. Не виждам защо да се насилвам да ям повече, след като така се чувствам добре. Няма да ставам културистка, нито пък се ограничавам само с информацията, която предлага този сайт. Според мен прекалената консумация на месо или белтъчини като цяло в повече води до редица здравословни проблеми. Разбира се, не ангажирам никой с мнението си по въпроса, но забелязвам, че тук повечето хора се хранят по някакви определени от тях стандарти, и ако не следваш същата схема, не те приемат особено добродушно. Както и да е, няма да ставам поредния клонинг, имам глава на раменете си. Опитвам се да се възползвам от цялото богатство, което ни дава природата, ежедневно се обогатявам с все повече информация и мисленето ми, както и поведението се базират на всичко това. Не смятам да правя това, което се смята за правилно и наложено като такова само във “фитнес средите”.
Мнението беше редактирано от dance_girl на 28.09.10 14:52.
Няма да ставам културистка,
И да искаш, няма как да станеш. Тоест колкото и яйца и месо и т.н. да изядеш - културистка няма да станеш :) .
Мнението беше редактирано от maria на 28.09.10 15:02.
28.09.10
15:16
И аз се радвам, че в лицето на Лимка се внесе малко позитивен тонус в този дневник :) Успех на танциорката :P и да успокоя другите: Като се омъжи момичето ще готви манджи и ще неще ще яде :D:D
И аз се радвам, че в лицето на Лимка се внесе малко позитивен тонус в този дневник :) Успех на танциорката :P и да успокоя другите: Като се омъжи момичето ще готви манджи и ще неще ще яде :D:D
еее стига може пък на нея да и готвят ;) ... а до колкото за яденето и аз хапвах малко преди сега се попромених и се чувствам мн по добре :) ако може да добави 2-3 неща няма да е зле от личен опит но тя си знае :) успех :)
не става въпрос да се тъпче с белтъчини, но като цяло е малко храната. друг е въпроса, че всеки има нужда от белтъчини, въглехидрати, мазнини, витамини и микроелементи и продължителното изключване на някой от тях води до дисбаланс (понякога и болестни състояния) в организма.
Споко, сега яде малко, след няколко дни ще си навакса с много ядене. Баланс, бре дупета :) .
28.09.10
17:11
Dance_Girl,
Правилният режим е този, който тялото ти иска. Ако тялото ти НАИСТИНА не иска протеини, значи няма нужда от тях. Друг е въпросът дали ти го слушаш какво иска или следваш някаквимисловни модели, изградени от чути, четени или измислени от теб неща.Към останалите - бе да съм прочела целия дневник от край до край, ми се струва, че мацката не први някакви свръх тежки тренировки с тежести. Защо да се тъпче с протеин и да си натоварва всички системи с това?
Всеки организъм си е индивидуален и би следвало сам да си каже от какво има нужда. Аз установих за себе си, че нямам нужда да ям месо повече от 1 път на ден. Като започнах да слушам сигналите на тялото си, се оказа, че ми се гади само при мисълта колко месо съм изяла в годините, когато го ядях, просто защото така трябва по време на приоди на отслабване.Да не се разбира погрешно: протеинът е важен, да, но мисля, че в ББ средите малко се преувеличава важността му...
Това е най-смисленият пост в дискусията ...
28.09.10
17:25
Да, Файърче! Да се надяваме, че неоснователните обвинения ще бъдат прекратени.
Неоснователни ? Лимка яде 1 път месо, ти колко пъти ядеш ? Тренираш или не, имаш нужда от протеин, твоя е толкова малко, че граничи с нищото!
28.09.10
19:27
Кое твърдение е основателно и кое не е - това предстои да видим (надявам се).
Аз ще съм от първите, които ще поднесат извиненията си, ако очевидно се окаже, че не съм прав.
Според мен прекалената консумация на месо или белтъчини като цяло в повече води до редица здравословни проблеми. Разбира се, не ангажирам никой с мнението си по въпроса, но забелязвам, че тук повечето хора се хранят по някакви определени от тях стандарти, и ако не следваш същата схема, не те приемат особено добродушно... Не смятам да правя това, което се смята за правилно и наложено като такова само във “фитнес средите”.
Абсолютно се съгласявам с написаното горе. А “наложеното като правилно във фитнес средите” в никакъв случай не мога да нарека здравословно (поне в повечето случаи).
28.09.10
20:07
Мерси, Марги! :)
Наистина ви завиждам,че живеете без мръвка. Аз ако няма “мисо” на масата, не сядам. Поне спестявате парички :) :)
Сори за спама.
не става въпрос да се тъпче с белтъчини, но като цяло е малко храната. друг е въпроса, че всеки има нужда от белтъчини, въглехидрати, мазнини, витамини и микроелементи и продължителното изключване на някой от тях води до дисбаланс (понякога и болестни състояния) в организма.
Това май никой не го прочете !
28.09.10
20:18
Наистина ви завиждам,че живеете без мръвка. Аз ако няма “мисо” на масата, не сядам.
Хах, и баща ми така ... :D
28.09.10
20:21
Това май никой не го прочете !
Прочетох го, но аз не мисля, че се лишавам или изключвам нещо за продължителен период от време. Между другото дисбаланс се получава и с прекаляването ;)
29.09.10
06:27
Кой Ви излъга, че без месо нищо не става? Ей ме на - жив пример. Нека момичето се храни според нуждите си. Не случайно ти се яде нещо, а просто тялото има нужда от това.
29.09.10
09:24
Между другото любимата Зузана ,по която се прехласвате , е вегетарианка . Дори полу-веганка , от време на време яде сирене . И от както се храни така стана много по-изчистена . А да не говорим ,че 90% от жените ,които масово се харесват като визия (не говоря за анорексиите ), не се тъпчат по “бодибилдърски” образец - 6 пъти дневно меса , яйца , млечни и т.н. и като цяло ядат много по-малко калории от тези ,които се препоръчват по формулите ... Така че няма нищо нередно в това момичето да не спазва така модерните фитнес”правила”... Още повече ,че от както свят светува не е имало толкова голямо превъзнасяне по тия белтъчини....!
Да не мислите ,че в миналото ( когато хората са се движили много повече на полето , ходили са пеша , трудили са се ) хората са ядяли всеки ден животински продукти, че и по 100 пъти на ден? Не мисля , че е имало някой ,който да страда от недостиг на белтъчини.... Но не е имало и толкова болни ,както има днес .
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 29.09.10 09:27.
29.09.10
09:27
с такова хранене като последните 2 дена (не съм чел дневника по-назад) си на път да си докараш сериозни здравословни проблеми - не го казвам за да се заяждам. предполагам, че целта ти е да свалиш килограми, а не мазнини, което е безмислено (според мен), освен ако не влизаш в категория. малкия ми син (няма 5год) яде повече от теб и въпреки това, пак е като щека :) разбери, че целия този мазохизъм няма да доведе до нищо добро в по-дългосрочен план.
успех
x2
29.09.10
09:28
Dance_Girl,
Правилният режим е този, който тялото ти иска. Ако тялото ти НАИСТИНА не иска протеини, значи няма нужда от тях.
..
Aми те анорексичките смятат че тялото им няма нужда от храна!
29.09.10
09:29
Head_Hunter - Я си напиши 1 примерно меню и да го сравним с нейното (;
х2
п.п.
И аз не съм ял месо и съм имал 2х200 тяга на 77,5 кг
29.09.10
09:41
Файърче, както винаги право в целта :)
Между другото да ти кажа за Zuzana - тя самата споменава, че когато преди време се е опитвала да се храни по “фитнес” схемите, пресмятала калории и т.н., е качила кг и не се е харесвала. Аз и прегледах по-старите тренировки и наистина, макар че пак си е така релефна, е по-обемна и някак по-набита и не така женствена и фина, както сега :)
29.09.10
09:45
Ааа, и още нещо. Искам да кажа на мъжете да не сравняват техните хранения с тези на жените, защото определено си има разлики и специфики. Не давате реални примери с постигнати резултати, няма как да повярвам тогава. Всичко са теории ...
Между другото любимата Зузана ,по която се прехласвате , е вегетарианка . Дори полу-веганка , от време на време яде сирене . И от както се храни така стана много по-изчистена . А да не говорим ,че 90% от жените ,които масово се харесват като визия (не говоря за анорексиите ), не се тъпчат по “бодибилдърски” образец - 6 пъти дневно меса , яйца , млечни и т.н. и като цяло ядат много по-малко калории от тези ,които се препоръчват по формулите ... Така че няма нищо нередно в това момичето да не спазва така модерните фитнес”правила”... Още повече ,че от както свят светува не е имало толкова голямо превъзнасяне по тия белтъчини....!
Да не мислите ,че в миналото ( когато хората са се движили много повече на полето , ходили са пеша , трудили са се ) хората са ядяли всеки ден животински продукти, че и по 100 пъти на ден? Не мисля , че е имало някой ,който да страда от недостиг на белтъчини.... Но не е имало и толкова болни ,както има днес .
Хаха, засягаш много дълга тема обаче :), хората са се движели, но не са имали конкретни цели как да изглеждат, ядели са просто защото трябва и са гладни. 90% от жените се хранят ужасно, някои от тях изглеждат много добре и без да тренират, ама това прави храненето им правилно, така ли ?
За болестите, то тогава и стреса не го е имало толкова, и Чернобил, и какво ли не ;)
Към dance_girl \/
П.С. Като искаш доказателства, ходи си направи кръвни изследвания и ги виж след няколко седмици като си промениш храненето, не да пишеш във форума, и да се успокояваш самичка :) Аз лично си правя по 2-3 пъти в годината, а ти ?! (;
Мнението беше редактирано от Madboy на 29.09.10 09:55.
29.09.10
09:50
Oooo ,да . Съгласна съм с Денс гъръл ! Мъжете като видят хубаво тяло почват да се прехласват , обаче ако трябва те да дават насоки как се постига това при жените....Аз когато слушах мъжките фитнес съвети варирах между 68-70 кг и не можех да мръдна трайно от това положение ,понеже си бях създала един перманентен страх ,че “ям малко” . А това е голяма глупост ! ... Но.. айде да не предизвиквам твърде много негативни настроения към себе си хаха :)
Dance_girl, може ли да споделиш каква е целта на дневника ти?
След като знаеш какво правиш и смяташ, че дава при теб резултати и т.н. - защо е нужно да пишеш какво ядеш и да търсиш одобрение от околните?
29.09.10
09:57
Амиии съжалявам ,че пак се намесвам ,но тук да не би да няма други хора ,които знаят какво правят? Дневникът на Венци , Дива , включително и моя ( не че е сред интересните , но все пак аз си имам установени за себе си “начини” ) , Инис , Карпи? Дневникът е много полезен за човек ,за да си проследи прогреса във времето и да помага на другите объркани души като него :D
29.09.10
10:04
Амиии съжалявам ,че пак се намесвам ,но тук да не би да няма други хора ,които знаят какво правят? Дневникът на Венци , Дива , включително и моя ( не че е сред интересните , но все пак аз си имам установени за себе си “начини” ) , Инис , Карпи? Дневникът е много полезен за човек ,за да си проследи прогреса във времето и да помага на другите объркани души като него :D
Мерси, май отговори вместо мен :)
Мога да добавя, че ми дава стимул и ми помага да не посягам към junk-а. И какво искаш да кажеш с това Adichka, че другите, които знаят какво правят според техните разбирания, могат да пишат, а аз, понеже знам какво правя, но е по-различно, не мога да пиша ...?
Благодаря за отговора. И не, не съм искала да кажа това. Ако съм искала, съм щяла да го напиша :)
Нито се опитвам да те нападна, нито да кажа, че грешиш. Зададох въпрос, защото ми беше любопитно, за какво си готова да отделиш толкова енергия. Нека поясня. Имам предвид енергията и емоциите, които ти отиват в това да защитиш позицията си. Лично аз бих постъпила по един от следните начини: ако не знам дали съм права – вслушвам се в другите. Когато смятам, че съм намерила своя начин – водя си публично бележки. Ако това води обаче до спорове и безсмислени емоции, започвам да си водя бележки на мое лично място, не се занимавам да обяснявм на всеки дали съм права и толкова. Не виждам какво ще ми донесе воденето на публични бележки по тема, с която ще се предизвикват нон-стоп спорове и аз само ще обяснявам на другите, че не са прави, че аз си знам какво правя и т.н. Енергията мога да си я ползвам и по по-смислен начин. Това съм аз. Ние с теб сме различни хора. За теб явно има смисъл. Затова питам какъв е той, стана ми любопитно :)
И не, не те приканвам да спреш да пишеш. Просто ти обяснявам моята логика, за да разбереш какво породи въпроса :)
А за джънка – по-добре го избягвай заради собственото си здраве, отколкото заради факта, че ХХХ ще прочете в дневника ти, че си го яла :)
Пожелавам ти, ако продължиш да пишеш, да приемеш факта, че в този форум вижданията на повечето са различни от твоите и да се научиш да не се впрягаш емоционално. Не за друго – за теб е по-добре :)
Успех с постигане на формата, която искаш :)
Гледам, че съм пропуснала доста напоследък! :D
Заформила се е една дискусия....
Преглеждайки отново дневника, разбирам, че съм се накарала на dance_girl.
Dance_girl прости ми острият тон !
Нямах за цел да се накарам или да те обиждам, всички мнения са от най-добри чувства! :D
Така оттук нататък ще следя всичко, ще следя и постигнатите резултати!
Ще си държа езика зад зъбите, пък ако не успея да го удържа, пак ме извини!
Надявам се всеки месец да правиш контролни замерки, да следим накъде си?
Мина един месец, ще чакам да минат още два...
Така де ....след два месеца ....пак ще говорим! :)
С най-добри чувства (inlove)
Pepitas
За теб
29.09.10
11:20
Благодаря ви, Adichka и Pepitas!
Всъщност наистина влагам твърде много енергия, за да се защитавам, а в момента тя ми е страшно необходима за други по-полезни неща. :)
Имам молба към всички, които следят този дневник: нека за момент да спрем със споровете и с това да дъвчем едно и също всеки ден. Имам нужда от време и сили, за да се концентрирам и работя върху себе си. Да изчакаме да мине малко време, ще пускам резултати всеки месец, нека тогава коментираме какво съм постигнала или не съм.
Благодаря!