31.08.10
11:35
Здр. на всички!
Зачетох се във форума на скоро и мисля, че програмата ми не е добра.Програмата е следната:
Ден 1
Гърди+Бицепс
Започвам с 3 лежанки - класическата,полулег и обратен наклон + избутване на дъмбели и флайс с дъмбели.
За бицепса - скотово сгъване, скотово сгъване от стоеж с широк хват(не съм мн сигурен дали това е името на упражнението),сгъване с дъмбели и сгъване с щанга.
Един ден почивка.
Ден 2
Гръб+Трицепс
Гребане с щанга,набирания,придърпване на вертикален скрипец (пред гърди и зад врат),придърпване на долен скрипец.
За трицепса изтласкване на щанга от лег с тесен хват,придърпване на вертикален скрипец с тесен хват с право лостче от стоеж (не му знам името) ,придърпване на вертикален скрипец с широк хват с криво лостче от стоеж,едно упражнение с въже отново на скрипеца.
Ден за почивка.
Ден 3
Рамо+Трапец
Раменни преси ,повдигане на ръцете напред с дъмбели,разтваряне встрани, повдигане на ръце встрани и разтваряне на пек дек.
За трапеца правя само повдигане на рамене с щанга
2 дена почивка.
За крака правя-избутване на лег преса,бедрено разгъване и сгъване и калф машина.
За корема- преси от наклон ,повдигане на краката от вис,извивки с дъмбел встрани и машина на която все едно правиш коремни с тежест седнал.
Ден 1 правя крака накрая,а Ден 2 корем.Всички упражнения правя 4х8.Имам няколко въпроса :
1 Добра ли е тази програма? (аз съм от няколко месеца в залата ,19г,68 кг,183 см)
2 От скоро започнах да правя Ден 1 и Ден 3 крака защото изобщо не ми вървят за разлика от всичко останало и е малко гадно.Има ли смисъл?
3 Тренировките ми стават малко по-дълги,нямам тренировка под 1 час, проблем ли е ?
Главната ми цел е да кача килограми ,не говоря за 30-40кг, 10-15 кг ще е добре и да подържам тялото си в добра форма (стегнато и с релеф).
Приемам всякакви съвети и критики, мерси предварително!