Качване на мускулна маса

TO

05.09.10
18:21

Здравейте.Днес се регистрирах в форума и не си направих труда да изчета абсолютно всички теми погледнах само някой.Бих искал да попитам като начинаещ във областта на фитнеса за някой съвети...Имам изключително малък опит 5-6 ходения преди година.Значи висок сам 180 и тежа някъде 60 кг.С 2 думи съм много слаб...Мисля да почвам сериозно с фитнеса и разгледах някой програми и ми хвана окото тази http://www.bb-team.org/workout/1289#axzz0yeFiR3cn ... Обаче ми се струва леко трудничка и съм сигурен,че в началото ще ми е много трудно но ще се справя.Ако можете да ми дадете съвети можеби как да я променя в началото като се има напредвид,че съм начинаещ...Също ако може да ми покажете с някоя хранителна програма...Не съм особено ящен,но бих искал да променя това... Планирам можеби да взимам протеин или нещо такова,но не в началото,поне докато свикна с всичкото ядене и дигане.Това е като цяло,ако може някой и друг съвет. :)

05.09.10
19:11

Първия месец се правят кръгови тренировки т.е. минаваш през всички уреди. Аз тъкмо минах този период и ще почвам тази програма. Ако има инструктур в залата разговаряй с него кажи му да ти каже кои упражнения да правиш и как.Успех от мен в фитнес начинанията ти ! :D

TO

05.09.10
19:29

Значи сичко наред да карам в началото.И на мен ми мина това през ума щото ще ми е доста трудно в началото с тази програма.Това и ще правя за сега можеби. :)

05.09.10
20:25

Е, така ако ставаше - да изреждаш всички уреди....ако пък това се наричаше и кръгова....
Автора, това, че не си си направил труда да попрочетеш тук-там из форума ще повлияе негативно върху качествените мнения в темата ти...нали се сещаш, никой не обича готованците.
Програмата, която ти е хванала окото, не е за начинаещи, то си и пише там.
Не е въпросът, че няма да се справиш с натоварването, а че няма да е така ефикасна за целите ти.
На теб ти трябва тренировка за цялото тяло с базови упражнения - лег, клек, тяга, набирания, кофички, военна преса. Хем да натрупаш сила, хем да изградиш техника. И за да не губиш старта си на начинаещ - когато растеш най - бързо. А ако обикаляш из уредите като цветарка, ще го изгубиш и резултатите ти ще са далеч от това, което иначе би постигнал.

05.09.10
21:11

Това с обикалянето по уредите беше образно казано, не ме разбирайте буквално ;)

06.09.10
06:52

Хубаво е, че още от началото питаш, а не като други да тренират 1-2 години и да се сетят да питат някой защо бицепса не е 50см .. ;Д
Според мен за сега е добре да правиш по 1 упражнение на мускулна група, примерно за краката клек, за гърдите лег, за гърба набиране или тяга, за рамото военна преса и т.н. Другото което е, храни се през 3 часа и гледай да имаш на всяко хранене въглехидрати(ориз, макарони, картоф, овес) и протеин(яйца, извара, месо, мляко, сирене). След тренировка винаги яж бърз въглехидрат(банан, мед). Г/д е това, ако има нещо друго...

TO

06.09.10
07:21

Ами благодаря.Горе долу разбрах как да правя кръгови тренировки,ако има свестен инструктор и с него ще се посъветвам. За сега така ще карам и ще гледам да ям често и повечко храни с въглехидрати и протеини.Надявам се след няколко седмици или месец да съм готов сериозно да почна с програмата и вече да съм със стабилна хранителна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1