Набирания?!? Мхм

Прескочи до:

11.09.10
19:25

Колко често в седмицата се правят тези набирания и защо е по добре с широк захват.

колкото по често ги правиш толкова повече ще правиш с времето ... и никой не е казал че трябва да са с широк хват ! с смесен също с подхват раменен хват.... просто с широк се смята за най-трудно :) с другите варианти на хват се вкл. повече бицепс и се смята че е по-лесно макар, че не е така според мен :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 11.09.10 19:27.

11.09.10
20:57

казано от kristiancho на 11.09.10, 19:26:

колкото по често ги правиш толкова повече ще правиш с времето ... и никой не е казал че трябва да са с широк хват ! с смесен също с подхват раменен хват.... просто с широк се смята за най-трудно :) с другите варианти на хват се вкл. повече бицепс и се смята че е по-лесно макар, че не е така според мен :)

Не, е защото се смята за най-трудно. От набирането с широк надхват се разширява гърба. Със смесен хват по-скоро се уплътнява.

ако искаш ширина - широк хват ако искаш плътност - тесен хват :) няма по-добре и по-зле според целите на трениращия

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 11.09.10 21:06.

12.09.10
08:38

Хвата да е около педя-педя и половина повече от рамене - по-голям няма смисъл.

12.09.10
09:09

Факт е обаче, че раменният подхват удря повече широкия гръбен мускул, отколкото широкият надхват. Вторият влиза доста в тересите, мускули, разположени по горната странична част на гърба, но те са малки мускули с по-малък потенциал за растеж. Вторите набирания са по-трудни, защото участието на широкия гръбен мускул е занижено за сметка на тересите, а бицепсът работи в неизгодна за него позиция, в надхват.

12.09.10
09:19

мгм .. чакай ся.. искаш да кажеш, че ако се набирам за бицепс (с раменен подхват), натоварвам повече гърба отколкото с по широк надхват?

12.09.10
09:23

Да, колкото и да не ти се вярва :)

Цаката е да се сложи допълнителна тежест, за да се утежни това набиране, за да се натовари гърба по-осезателно. Подхвата дава възможност на гърба да работи на пълни обороти, затова и тежестта трябва да е по-голяма.

Мнението беше редактирано от Voyager на 12.09.10 09:24.

12.09.10
09:57

Аз сам на сьщото мнение освен това широкиа надхват не ми харесва а с по тесен можеш да използваш по големи тежести което и говори че се активира повече мускул.Аз лично сьм за неутралниа хват така и се набирам.

Мнението беше редактирано от vatman на 12.09.10 10:11.

ЛР

12.09.10
10:03

казано от Voyager на 12.09.10, 09:09:

Факт е обаче, че раменният подхват удря повече широкия гръбен мускул, отколкото широкият надхват. Вторият влиза доста в тересите, мускули, разположени по горната странична част на гърба, но те са малки мускули с по-малък потенциал за растеж. Вторите набирания са по-трудни, защото участието на широкия гръбен мускул е занижено за сметка на тересите, а бицепсът работи в неизгодна за него позиция, в надхват.

Да, това е така :)

Има и нещо друго - проблемът при набиранията надхват не е толкова, че се товарят тересите, колкото, че повечето хора са свикнални да дърпат основно с тересите. Т.е. тересите са има по-активни (от гледна точка на нервната система) от латисимусите.

Т.е. за да да товарят ефективно набиранията с широк надхват латисимусите, е добре да обърнем внимание на активацията на латисимусите.

поздрави
Лазар

12.09.10
10:11

От по-голямо значение е изпълнението, от колкото какъв вид сте си ахресали да правите. Аз така и не ги научих и до ден днешен набиранията са ми упражнение за ръце. :) Правя ги супер експлозивно и само със собствено тегло - това е неправилно. Но и моя глас имат думите на Лазар и Voyager. При широкия хват широките мускули се събират навътре, а при раменния, излизат навън. Хванете се по двата начина пред огледалото и ще видите. :)

и след толкова различни мнение идва изводът, че набиранията трябва да се правят с различен хват всяка серия... няма как ако не смениш 3-4 пози да не уцелиш всеки мускул на гърба ( освен долните май )

12.09.10
11:18

казано от Thrash на 12.09.10, 10:11:

От по-голямо значение е изпълнението, от колкото какъв вид сте си ахресали да правите. Аз така и не ги научих и до ден днешен набиранията са ми упражнение за ръце. :) Правя ги супер експлозивно и само със собствено тегло - това е неправилно. Но и моя глас имат думите на Лазар и Voyager. При широкия хват широките мускули се събират навътре, а при раменния, излизат навън. Хванете се по двата начина пред огледалото и ще видите. :)

Сложи си тежести и ще спрат експлозиите при мен това помогна. :D

12.09.10
11:42

казано от Rikoo на 11.09.10, 20:57:

....
Не, е защото се смята за най-трудно. От набирането с широк надхват се разширява гърба. Със смесен хват по-скоро се уплътнява.

Всъщност, опитвал ли си ги със смесен хват?
http://www.bb-team.org/exercise/2884/#axzz0zJYPNrGD - препоръчвам ви да го пробвате. Яко е! :)

Траш - е напъни се малко, ю кен до ит. Щом си позаучил техниката на олимпийските..та едни набирания ли ще ти се опрат?!?

Мнението беше редактирано от 6th на 12.09.10 11:43.

12.09.10
11:56

http://www.youtube.com/watch?v=jawH2Pn_16Y&feature=related

12.09.10
12:08

Ти си решаваш колко често ще ги правиш, но трябва и да си почива организма ти,( мускулите растат когато тялото си почива ) не е вярно, че когато хвата ти е широк набиранията са по-добри, за тези, който искат широк гръб са добри, но при тесния хват или пронирания, супинирания и т.н. се тренират други мускули на гърба !!! ( все пак гърба е голяма мускулна група )

12.09.10
12:19

Също така гръб без тежко гребане с щанга не става ;)

12.09.10
13:18

казано от Миsh0 на 12.09.10, 12:19:

Става :)

12.09.10
13:38

Ахам, аз даже съм по-склонен да приема, че гребането с щанга, може да е полезно до момента, в който човек не започне да прави тежки набирания. След това, нито можеш да гребеш достатъчно тежко, нито 10 серии гребане ще ги усетиш...
Поне при мен, гребането с щанга е по-скоро асистиращо упражнение за дните, в които не ми се тренира яко.

Може би, в някой ББ сплит, в който се гони някакво изтощение, донапомпване и т.н. имат осезаем ефект...за мен лично, гребането не става за основно упражнение.

Мнението беше редактирано от 6th на 12.09.10 13:40.

ЛР

12.09.10
13:40

казано от Никола на 12.09.10, 13:18:

казано от Миsh0 на 12.09.10, 12:19:

Става :)

Зависи кой на какво вика “гръб” :)

За повечето трениращи “гръб” е всичко от таза до врата отзад на тялото - нищо, че става въпрос за множество различни по произход и функция мускули :)

Та, ако гръб без тежко гребане не става, мен ме интересува предница без кое упражнение не става? :D

Поздрави

Туй грЕБАНЕ, не го усещам и аз , макар че сега ще потренирам малко по сплитове и ще имам такива гребания.Иначе за набиранията наистина е важна техниката, но сложи 20кг отгоре, и тогава натоварването е коренно различно, имам чувството че ще ми се пръсне целия гръб :)

12.09.10
13:44

Широкия хват не удря много широките гръбни,но за сметка на това разтяга раменете,а оттам и гърба изглежда по-широк.
Хубаво е да правиш различни видове набирания.Лично аз най-добре натоварвам широките гръбни при набиране с надхват,малко по-широк от раменния и с тесен подхват,където китките са почти една до друга.Колкото по-тесен е хвата,толкова повече влизат перките,поне при мен е така.
Известно време правих набиране с  раменен подхват като първо упражнение за бицепс,по този начин ми се сабираха 2 тренировки с набирания седмично.Само за месец гърбът ми дръпна доста.

Мнението беше редактирано от vortex на 12.09.10 13:45.

12.09.10
13:44

казано от RogerF на 12.09.10, 13:43:

Туй грЕБАНЕ, не го усещам и аз , макар че сега ще потренирам малко по сплитове и ще имам такива гребания.Иначе за набиранията наистина е важна техниката, но сложи 20кг отгоре, и тогава натоварването е коренно различно, имам чувството че ще ми се пръсне целия гръб :)

Кви сплитове, нали почна Смолов?!

Е след това, да си почине малко нервната система с леки тренировки :D

12.09.10
13:48

Мини го първо пък тогава го мисли... :D

12.09.10
14:43

казано от С7АЛК3Р на 12.09.10, 13:38:

Ахам, аз даже съм по-склонен да приема, че гребането с щанга, може да е полезно до момента, в който човек не започне да прави тежки набирания. След това, нито можеш да гребеш достатъчно тежко, нито 10 серии гребане ще ги усетиш...
Поне при мен, гребането с щанга е по-скоро асистиращо упражнение за дните, в които не ми се тренира яко.

Може би, в някой ББ сплит, в който се гони някакво изтощение, донапомпване и т.н. имат осезаем ефект...за мен лично, гребането не става за основно упражнение.

Нещо ти куца техниката. За мен си е основно упражнение, греба си тежко (4-6 повторения) и повечето серии ги усещам където трябва. Ако не можеш да гребеш с щанга, пробвай с дъмбел - там сумарните тежести може даже да са по-големи.
Поне при мен набиранията и гребанията не си влиаят много.

Мнението беше редактирано от Петко К на 12.09.10 14:46.

12.09.10
14:50

Явно и моята техника куца, защото и аз го усещам по същия начин като Сталкер. С дъмбелите наистина си е друга работа.

12.09.10
14:57

казано от С7АЛК3Р на 12.09.10, 11:42:

казано от Rikoo на 11.09.10, 20:57:

....

Всъщност, опитвал ли си ги със смесен хват?
http://www.bb-team.org/exercise/2884/#axzz0zJYPNrGD - препоръчвам ви да го пробвате. Яко е! :)

Траш - е напъни се малко, ю кен до ит. Щом си позаучил техниката на олимпийските..та едни набирания ли ще ти се опрат?!?

Ама аз не се и опитвам да ги науча. Мързи ме, правя няколко рунда кофички и набирания след движенията хем да поотпусна гърба малко, хем да имам допълнително натоварване от някъде.

А колкото до олимпийските - бедна ти е фантазията колко още имам да уча. Щом от залата не са ми връчили спортни обувки с висок ток (дървено трупче на петите) специално за движенията, значи имам да ям още много кал. :)

Мнението беше редактирано от ~ DN на 12.09.10 14:58.

12.09.10
15:50

Не знам, може и техниката да куца, въпреки че съм имал мускулна от тежки гребания с лоша техника, сега наблягам на техниката и ...от 8-9 серии с по 12-6 повторения, не получавам нищо сравнимо с няколко серии тяга или тежки набирания.
Като гледам и ти правиш към 10-ина серии, а после допълваш с гребане от седеж...успяваш ли да си докараш мускулна треска от тях?

12.09.10
16:12

казано от С7АЛК3Р на 12.09.10, 15:50:

Не знам, може и техниката да куца, въпреки че съм имал мускулна от тежки гребания с лоша техника, сега наблягам на техниката и ...от 8-9 серии с по 12-6 повторения, не получавам нищо сравнимо с няколко серии тяга или тежки набирания.
Като гледам и ти правиш към 10-ина серии, а после допълваш с гребане от седеж...успяваш ли да си докараш мускулна треска от тях?

И кво общо има мускулнста че не мога да се сета?

12.09.10
16:48

Ами аз не тренирам с цел да си докарам треска :) Може, особено ако не съм тренирал повечко дни, често получавам мускулна в трапеца и средната част на гърба. В латисимусите също, макар че гребането с щанга не е насочено конкретно към тях.
Иначе, 8 са сериите, като първите са леки и това ми е максимума, обичайно си правя по 5 до 7 серии в пирамида, като често последната е с повече повторения. И да, допълвам с още един вид гребане, но само в 2-3 серии. Но не е задължително, понякога си правя само гребане и лежанка и си заминавам :)

Мнението беше редактирано от Петко К на 12.09.10 16:48.

12.09.10
17:40

Набиранията с раменен подхват май натоварват най-голяма част от гърба.Докато с широк надхват разширяват кокалите под мишницата, които се допират до ръката.Дори понякога,когато имам треска там имам чувството, че имам треска на трицепса.

Мнението беше редактирано от PULLUP на 12.09.10 17:41.

кокалите могат ли да се разширят... ?! или по скоро мускулите които са там могат

12.09.10
17:46

ААА може може,особенно ако още растеш.

Мнението беше редактирано от PULLUP на 12.09.10 17:52.

12.09.10
18:14

Като заговорихме за гръб, а не само за набирания, някой може ли да ми обясни как за бога получавам мускулна треска на тересите след раменни преси отпред?

12.09.10
18:26

Седнал ли ги правиш?

АН

12.09.10
18:44

Научихте нова думичка, браво.

12.09.10
19:17

Незнам, аз смених доста упражнения за плътност и ширина напоследък, докато не открих кралят на упражненията за гръб за мен - Т-бар на машина с раменен полупрониран хват от водоравен наклон за разширяване, страхотно ми влиза в ЦЕЛИЯ гръб и особенно в “лопатите”. Също и тягата не е за подценяване, щом използваш около 200 кг.

12.09.10
19:30

казано от Иван Лординов на 12.09.10, 19:17:

Незнам, аз смених доста упражнения за плътност и ширина напоследък, докато не открих кралят на упражненията за гръб за мен - Т-бар на машина с раменен полупрониран хват от водоравен наклон за разширяване, страхотно ми влиза в ЦЕЛИЯ гръб и особенно в “лопатите”. Също и тягата не е за подценяване, щом използваш около 200 кг.

Мда както влиза и набирането с раменен неутрален хват,с наклонено назад тяло.

12.09.10
19:47

Абе има разлика, набиранията като цяло са повече за перките, докато гребането е по-комплексно изграждащо и няма такъв водещ динамист според мен.

Примерно набиранията никога не биха ми развили толкова добре “коледното дърво” на гърба колкото системно гребане. Но тук вече навлизаме в бодибилдинг акцентите върху мускулатурата. Аз тренирам силово и това няма много голямо значение за мен и също гребните движения имат по-пряка силова връзка с мъртвата тяга от колкото набиранията.

Мнението беше редактирано от El padre на 12.09.10 19:55.

12.09.10
20:28

Ама пък набирането с тежест си е баси упражнението!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1