Набирания всеки ден ?

18.09.10
07:31

Тъй като гърба ми е най-куцащия мускул се замислих ако всеки ден слизам долу пред блока на лоста и правя колкото мога набирания със широк хват тесен от вътрешната страна и всякакви видове колкото мога дали ще има по-добър ефект отколкото във фитнеса.

Темата беше редактирана от Sensation на 18.09.10 07:32.

АН

18.09.10
07:52

Няма да е същият ефект. Прави ги 1 път в седмицата.

18.09.10
07:57

Тежки гребания + тежка тяга. Не съм фен на набирания( пул даун и т.н.)

18.09.10
08:00

По-добър ефект от фитнеса няма да има, защото разнообразие му е майката. Едно и също натоварване всеки ден и просто ще привикнеш с него до там, че да не извличаш нищо от него. Прави всеки ден по едно упражнение за гръб в залата, но в никакъв случай едно и също всеки ден. Не знам коя точно част ти изостава, но аз ако ще правя специализация, или ”специализация”, то така би изглеждала - всеки ден по едно базово и едно асистиращо с нисък обем.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 18.09.10 08:01.

18.09.10
09:06

казано от Владимир92 на 18.09.10, 07:57:

Тежки гребания + тежка тяга. Не съм фен на набирания( пул даун и т.н.)

Аре стига с тази тяга тя е за крьста.Кум автора моге да се набираш два или трипути седмично но трябва да намалиш трена за другите мискули и почваи да слагш тежести като почнеш с тежест  и стигнеш примерно 8 и не можеш повече махаш я и продьлжаваш.Но наи важното е намали трена на другите мускули само ги подьржаи.

Мнението беше редактирано от vatman на 18.09.10 09:07.

18.09.10
09:27

За кръста е, ама е и за целия гръб. И корема и краката участват доволно...

18.09.10
09:38

Но не и комерсиалните гръбни мускули. С тяга се прави здрав, а не широк гръб.

18.09.10
09:41

Е как бе, я виж негрите по клиповете какви са луди само от лостове :) :)

18.09.10
09:47

казано от Миsh0 на 18.09.10, 09:41:

Е как бе, я виж негрите по клиповете какви са луди само от лостове :) :)

Аз имам двама такива негри в залата те гледам и други работи правят ама аиде. :D

18.09.10
10:36

vatman, много си далече от истината градски...

18.09.10
10:40

казано от Владимир92 на 18.09.10, 10:36:

vatman, много си далече от истината градски...

От коя истина селски ?

АН

18.09.10
10:41

teenproblem / gohard.org?

18.09.10
17:01

Трябват И набирания и гребания. И даже тяга, нищо че не е упражнение за гръб.
Принципно, може да се набираш всеки ден, но не трябва да стигаш до отказ и трябва внимателно да регулираш обема, за да не претренираш. Примерно, ако един ден направиш 5 серии, следващия ги намали на 3, после пак вдигни на 5-6 и т.н. Т.е., редувай тежка и обемна тренировка с по-лека такава. И задължително си давай почивка на всеки няколко дена.

Мнението беше редактирано от Петко К на 18.09.10 17:02.

Зависи и от тягата, ако я правиш с килограми, при които е достатъчно да събираш плешките, е доста добро упражнение за гръб.Но за мен хубавия гръб се постига с набирания(надхват+подхват) + здраво гребане + мъртва тяга.Тогава ще си голям и здрав.

тяга с събиране на плешки ?! ако може видео да видя как става :)

Imagine it!А ти тяга някога правил ли си изобщо?

мда правил съм не 1 и 2 пъти... няма значение неща да споря просто ако има видео ще е хубаво да го дадеш

Ако си мислиш, че ми се занимава да търся ;) Можеш да отидеш в залата и сам да провериш.Възможно е, естествено няма нищо общо с другите упражнения за гръб, но пак могат да се събират плешки, стига тежестта да го позволява.

окей.. жив и здрав :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1