Voyage to the land of death

24.09.10
09:16

Спретнах си програма, по която смятам да си водя фитнес бележник, в който да следя силовия прогрес. В общи линии методът е 2х, като се прави само по едно базово упржнение на мускулна сила. В трен А е наблегнато на силовата зона, а в трен Б повторенията са повече. Третата тренировка включва упражнения на лостове. Целта е покачване на мускулна маса покрай повишената базова сила. Почивките между тренировките са по мое усмотрение, около ден-два. Отделните параграфи означават суперсерии.

ТренА
вдигане от лег 2х6
набиране подхват 2х8 с доп тежест

военна преса 2х6
фреснко от лег 2х6

преден клек с дъмбели 2х20

румънска тяга 2х10

прасец повдигане на пръсти 1х20 на 1 крак с доп.тежест

ТренБ
вдигане от горен лег 2х10
набиране надхват 2хтехн. отказ

военна преса 2х12
диамантени лицеви 2х12

предна везна 2хотк.

ЛОСТОВЕ
30 бавни силови възлизания за време
Л-hang 1хотказ
вдигане на изпънати крака от вис 2хтехн. отказ

Храненето е високомазнинно, но не непременно много нисковъглехидратно. Набляга се на яйцата и всякакъв род сирена.
Имам едни останали стари глутамин и етилестер, може да влязат в употреба.

Очаквам вашите мнения и критики :)

24.09.10
11:57

За мен по добриа вариант е ниските повтурениа  с високи тежести да се сменят  но не всяка седмица занм че това е стила на  Chad Waterbury но на мен ми се струва че по добриа вариант е да ги сменяш когато зациклиш на едни килограми.Аз лично пред 6 броики биж избрал 5.Но всичко е односително както ти го усещаш е наи добре. :D

АН

24.09.10
12:36

ще го следя, любчо :Д

24.09.10
15:14

Това ще те натовари ли въобще - като обем, не е много, като интензивност също? С какви почивки м-ду сериите и упражненията ще го правиш?

Бавните силови възлизания за време са интересна идея :P

24.09.10
17:20

Ако тия 2 серии са последните с максимална интензивност (примерно над 80%), като преди тях си направи още 2-3 по-леки (например с 50, 60 и 70%) - става горе-долу. Иначе, и според мен обема е малък за хипертрофия.
За гръб обаче пак е малко, а и нямаш гребания - той е комплексна група и извършва движения в няколко равнини, та според мен само с набирания няма да получиш оптимални резултати. Също така - защо тренираш трицепса, а бицепса не?
Суперсерии или редуващи се серии на синергисти не е удачна идея, ако гониш сила. За хипертрофия - може би става, но на мен не ми е любим метод.

Мнението беше редактирано от Петко К на 24.09.10 17:23.

24.09.10
17:37

Дам...
Пробвах днес нещо близко до програмата и не останах очарован. Исках да видя как съм с тежестите, затова не я карах максимално тежко. Натоварването sux, накрая имах усещането, че не съм правил нищо, просто ми беше лошо.

И така:
вдигане от лег 6х80, 6х75 -  тук нямах проблем
набиране с тежест 8х25, 8х20 - накрая малко със зор, много малка почивка направих; лега и набирането не бяха в суперсерия по практически причинини.

военна преса стоеж 6х40, 6х40 в СС с френско от лег 6х30, 9х30, самостоятелно 11х30… слаба преса, силен трицепс, силна умора в бутащите мускули, общо неразположение.
преден клек 20х 12 кг дъмбели - само пробно, нямам кой знае какви впечатления, но бях задъхан и не ми допадна.
румънска тяга... 10х80 кг.. стори ми се леко, след това направих 20х80кг... радвам се, че хвата ми издържа без фитили, нямах проблем със силата, но направо ми причерня, не съм свикнал да работя с такива повторения на тяга... и като цяло да правя тяга.
иии с черни петна пред очите приключих с прасеца. След тренировката чувствах неудовлетворение и празнота в мускулите. Поне видях накъде съм с тежестите. Ще направя радикални промени в програмата си, това е сигурно. Малко ми е зор, дълго време висях по лостовете и съм позабравил някои усещания. Определено обаче - няма да тренирам цялото тяло в една тренировка, изтощението ми идва в повече, а мускулното натоварване не ме удовлетворява.

едит: Петко, много си прав за гребанията, аз даже мислих да сложа tucked front lever pull ups, имитира гребно движение, но така и не им намерих място. Ще преустроя нещата и ще вкарам гребни движения.

Мнението беше редактирано от Voyager на 24.09.10 17:39.

24.09.10
17:41

Също така - защо тренираш трицепса, а бицепса не?
Срам го е според мен затова. :D Обема наистина е мальк ама пробаи ако имаш прогрес в работните тежести то и без това имаш поне 2 загряващи да не кажа 3.Предполагам че кадето си писал 6 повтурениа 7мо няма да имаш сили да направиш а ако направиш на следващиа пьт дигаш така ли е ?

24.09.10
18:15

Загряващите не съм ги писал, правя ги. Бицепс не правя, защото не виждам смисъл, набиранията го покриват доволно. От мнооого време не съм изолирал бицепса и нямам намерение да го правя засега, върви ми и без това. Нямах сили за повече повторения на 6ците само на 2рата серия военна преса, трицепсът и рамото ми бяха доволно блокирали от предходната работа, щях да стигна до технически отказ.

АН

25.09.10
07:53

Пиши и храненето.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1