Надявам се да е правилното решение. Надявам се антибиотикът да е имал смисъл и се надявам да не му скапе имунната системка и да вземе да се разболява от най-малкото, и да не може да се оправи ебз антибиотик. Това бяха кошмарни 2-3 дена, просто кошмарни.
Оххх Иги, ... тежко е много да си майка ... Важното е, че вече сте си у дома.
И аз като теб само това повтарям и пожелавам на всички, ЗДРАВЕ !!! Другото са подробности и глезотии.
Надявам се да е правилното решение. Надявам се антибиотикът да е имал смисъл и се надявам да не му скапе имунната системка и да вземе да се разболява от най-малкото, и да не може да се оправи ебз антибиотик. Това бяха кошмарни 2-3 дена, просто кошмарни.
Ролята на антибиотика в този случай не е да лекува (защото вероятната причина за температурата е вирусна инфекция), а да предпази детето от опортюнистични бактериални инфекции, които се възползват от отслабената имунна система и могат да доведат до много по-тежки усложнения. Никой не може да каже дали е щяло да се случи или не - по-скоро не. Но както казах, рискове с толкова малко дете не бива да се поемат. Антибиотикът няма как да му скапе имунната система, особено пък ако не се дава по-често от веднъж на 2-3 месеца и се прилага само когато наистина има нужда. Други неща могат - лошо хранене, наследственост, стрес, гледане на прекалено топло, но съм сигурен, че няма да ги допуснете с Десо. :)
Всичко ще отмине и ще си го спомняте само като куриозна случка от миналото. Така или иначе не сте направили нищо погрешно, за което да се терзаеш.
Вчера водих голямата на лекар заради обострена астма и се заговорихме с пулмоложката за родителски решения. Оплака се, че все повче майки отказват лечение на малки деца, за да им дават хомеопатични “илачи”, а после се връщат обратно в отделението в много по-тежко състояние. Само че никой не води статистика за това, а от уста на уста се разнасят само случаите, в които е настъпило “чудодейно” изцеление на астматичен пристъп или бронхит... Сякаш тези неща не отминават и сами в 90% от случаите. Абе глупави хора колкото щеш. Жалко, че лекарите не са свободни да ги оставят на естествения подбор, след като веднъж са отказали лечение.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.10.15 08:55.
Боби, да ти кажа твоите думи ми донесоха успокоение, дори да не ти се вярва. В болницата имаше прекрасни, много кадърни (според мен), медицински лица, не се съмнявам в тяхната преценка. Относно антибиотиците малко ми пълнят главата с гадости близки хора...както и да е. Вярвам, че сме постъпили правилно, надявам се.
Дамяни е, да чукна на дърво, в доста добра кондиция. Не се спира за момент. Удивително е колко е пораснал на акъл тези 6 дена, в които не си е бил у дома. Прави съвсем нови неща...като да вкарва щепсела в контакта!!! (те по принцип са обезопасени) Изобщо супер по-развит е, направо съм втрещена! Иначе в болницата бяхме в една стая с едно мъниче на 1,8, истински невероятен сладур, с когото толкова хубаво си паснаха, дори режимите на заспиване, събуждане, ядене и отказ от ядене, бяха у/оеднаквили! Двама лъчезарници, които спечелиха сърцата на доФторите. Държим го без памперс и сутринта имахме пълна успеваемост, но следобеда сменихме гащи 4-5 пъти, затормозяващо е, защото...сухите и чисти гащи свършиха! Днес си хапна пак от любимите си палачинки, леле, как им се зарадва!!!
ВЪв връзка с докторите - удивена съм от отношението и отзивчивостта, на всички, от завеждащия отделението по детски болести на НКБ, до хигиенистите, просто безупречно! Евала! Да не дава Господ пак да опираме до тях, но, ако нещо се случи, щастие е да си в ръцете на такива хора! Живи и здрави!
Държим го без памперс и сутринта имахме пълна успеваемост, но следобеда сменихме гащи 4-5 пъти, затормозяващо е, защото...сухите и чисти гащи свършиха!
Затова тая работа с отказа от памперса се прави лятно време. :) Оставете му детство до май месец на човека.
Държим го без памперс и сутринта имахме пълна успеваемост, но следобеда сменихме гащи 4-5 пъти, затормозяващо е, защото...сухите и чисти гащи свършиха!
Затова тая работа с отказа от памперса се прави лятно време. :) Оставете му детство до май месец на човека.
Мда, подкрепям казаното от Боби, лятото ще е по-успешно за това занимание ;)
А и според мен е малко малък още, поне на 1 год. и 4-5 мес. да стане, мое мнение разбира се :)
23.10.15
09:34
Аз, без да имам опит и да разбирам по темата, смятам, че в случая го правят заради подсичането и престоя в болницата, където Дамето е бил постоянно с влажен памперс заради разни обстоятелства.
Поне така ги свързвам нещата.
Милият Даме! Радвам се, че е добре! :)
Ооо, приятели, не го отказваме от памперс. Брутално подсечен е от болницата и сложим ли памперса, раната се влошава, мед сестрите казаха вкъщи да е няколко дена без памперс и слагаме само за спане... Ние да не сме луди, зорлем да го държим без памперс на тоя студ :D
Ронец - лоф ю!
Хоп троп. Днес - консултация при Джи Пи-то. Даме е наддал 300гр. и е пораснал с 1,5см и вече е 9,300кг и 74,5см. Каза, че е придобил типичния за преостелите в болница деца цвят на лицето, което според мен не е вярно, но... Иначе днес е още по-луд от вчера. През нощта се буди с кашлица няколко пъти, стичат му се секрети на горкия...
Дамяни днес е ял:
- грис с овче сирене и тиква;
- овесенолимецова палачинка;
- сок от ябълка и тиква (поставен в устата му чрез спринцовка, защото не иска да пие нищо, а не съм сигурна, че с кърмата в момента се хидратира достатъчно, а трябва да е много хидратиран с тия гадости, дето ги пие; по същия начин му вкарах и вода :D);
- кисел от компот от праскови;
- заешко с ориз и моркови;
Добавките му са както следва: витамин Д + пробиотик; за рибеното масло чакаме да отмине възпалението.
А аз днес изядох два черни доната с кокос (blush) Нещо ме хванаха лудите, защото ходих до работа да си подпиша заповедта за отпуската :D Иначе: овесена каша с псилиум и протеин, фреш от ябълка, тиква и джинджифил, свинско с подправки и вероятно още нещо. Добавките са си същите - витамини Ц и Д, пробиотика и фибрите.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.10.15 22:55.
23.10.15
19:09
Даме е наддал 300гр. и е пораснал с 1,5см и вече е 9,300кг и 174,5см.
Височък расте! :P (F)
Да ви е жив и здрав!
Така ли??? Аз мислех, че е по-скоро нисък, ще направи годинка на 02.11, а е 174,5..
Така ли??? Аз мислех, че е по-скоро нисък, ще направи годинка на 02.11, а е 174,5..
Метър и седемдесет и четири е доста добър ръст за дете на годинка. ;)
ахаххахахах, хипофизата е увеличена, хипофизата....74,5 исках да кажа :D
24.10.2015г.
Храна:
- просо с масло и сирене;
- мини вафлички;
- пица;
- омлет със сирене;
Добавки:
Витамин Д, витамин Ц, пробиотик, фибри;
Дамяни:
Храна:
- гречка с масло, сирене и жълтък;
- заешко с картофи и боб (купешко);
- круша;
- заешко с картофи и боб, кисел;
Добавки:
- витамин Ц, витамин Д, пробиотик (+ фунгостатин (4ти ден), + антибиотик (Панцеф - 3-ти ден);
Днес за пореден път осъзнах, че имам някои наистина прекрасни приятели и съм безкрайно благодарна, че съществуват, и че са около мен. Джо донесе круши на Дамянеца, домашни. Просто това е едно от най-милите неща, които някой, извън семейството, е правил за мен (нас). Нямам повече думи...нещо толкова елементарно, а толкова голямо!
Дамяни беше добре. Ходи на разходка с татко си, аз почистих малко, а след това се присъединих. Вечерта температурата у дома беше станала 18 градуса, доста е хладно. На всичко отгоре помислихме, че ни е изгоряло масленото радиаторче, което използваме докато дойде парното. Оказа се, че е паднал бушона, а цяла нощ спахме на 18 градуса, което не е проблем, ако детето не беше излязло от болница преди 3 дни, принципно се стараем да поддържаме около 20 - 21, за спане - 19 - 20, ама надолу става хладничко. През нощта пуснахме и кучето вече да си спи при нас (лятото вдига много шум, защото влиза-излиза, влиза-излиза под завивката, а сега ляга и не мърда). Детето бая се буди, около 3-4 пъти, в един момент го настанихме при нас, за да му е по-топло, но той като че не обича. В тоя момент обаче всички се гушкахме на едно, барабар с бебе и куче. Накрая...станахме в 11:00, което беше абсурдно!
Работата на Десо от къщи започва малко да предизвиква търкания, защото съвсем не е във вида, в който беше в началото и не съм сигурна, че това е ок за семейството, както мислехме, че ще е. Но ще видим.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.10.15 19:46.
25.10.2015г.
Храна:
- елда с овче сирене и масло;
- прасковен кейк, домашна бисквитена торта с мскарпоне, безкофеиново кафе;
- варено пиле с броколи;
- круша;
Добавки:
- витамин Ц, витамин Д, пробиотик;
Дамяни:
Храна:
- елда с овче сирене и масло, малко елда с протеин от на баща му;
- бяла риба с домати спагети (купешко);
- фреш от грозде и нар;
- грис с праскови, круша;
Добавки:
- витамин Ц, витамин Д, пробиотик + фунгостатин (4-ти ден) + антибиотик (4-ти ден);
Ами просто обичам есента, особено, ако небето е ясно. Днес направихме чудесна разходка из София-та. Дамето много държи да си бута количката и е ужасно смешен с дребния си ръст на нейния фон, ще го снимам утре.
26.10.2015г.
Храна:
- кисело мляко с протеин;
- ориз с пилешки бульон, пилешко цяло бутче;
- райска ябълка;
- брецел;
- свински врат, ориз;
- метросексуално киви;
Добавки:
Витамин Ц, витамин Д;
Дамяни:
Храна:
- банан, райска ябълка;
- круша, райска ябълка;
- агнешко с картофи и моркови (купешко);
- агнешко с картофи и моркови (купешко), овесенолимецова палачинка;
Добавки:
- витамин Д, витамин Ц, пробиотик + антибиотик + фунгостатин (последен, 5-ти ден);
Днес ходихме с Даме до детската кардиология чичо му да го прегледа и да му вземе кръв. ЦРП-то най-накрая е в норма, обаче кащлюка доста. У дома все още няма парно и се отопляваме с масления радиатор, което прави неравномерна темпареатурата в различните стаи, надявам се това да не изиграе лоша шега. Сополякът си тече, а аз наливам ли наливам физ. разтвор в нослето. Нещо не се храни с удоволствие, днес едно бурканче пюре го яде на два пъти. Единственото, което все още яде с удоволствие са палачинките.
Просто не знам кога ще ида да тренирам, наистина, надявам се да е скоро, щото си имам програма, която искам да си опитам, а имам и булчинска рокля, в която няма да вляза юни месец, ако продължавам да не тренирам.
Първото нещо, което Даме направи, като се прибра от болницата, беше да легне на кучето в леглото... А това е любимият му шкаф, от който ежедневно вади посуда, след което “работи” с нея...
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.10.15 20:00.
27.10.2015г.
Храна:
- домашна юфка;
- две оризовки;
- овесенолимецова палачинка;
- свински врат, ориз;
Добавки:
Витамин Ц, витамин Д;
Дамяни:
Храна:
- пилешко със спагети и зеленчуци;
- круша, райска ябълка;
- телешко със зеленчуци;
Добавки:
Дамяни, откакто сме влезли в болницата, не се храни както преди и това...ме изнервя. Сутринта му сготвих вкусна домашна юфка, а той не я щя, дори палачинки не щя. За сметка на това, као влязохме в магазина за обедно пюре, започна да вика “па-па”.... Изгърмя 220гр. без да му мигне окото.
Нощта беше кошмарна - много кашляне, почти постоянно, ставах около дозина пъти. Сутринта го взех при мен, след като баща му стана, тогава се поуспокои, но се събуди киселяк. На обяд ме ядоса и му креснах, защото след 20 пъти обяснения, че човек като се храни седи на стола, а не се изправя на крака, той ме гледаше и се изправяше. Самобучението ми по самоконтрол “фейлна”... Продължаваме напред.
Една разходка направихме, събирахме зелени, жълти, оранжеви и кафяви листенца. Кафявите ги смачквахме, за да шумкат. Събирахме зелени тревички и гъделичкахме носа. Духахме глухарчета, както ще духаме свещта, но не както духаме носа. :
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.10.15 15:15.
28.10.2015г.
Храна:
- халва;
- домашна баница с лапад и извара;
- бисквита, оризовка, тиква на фурна;
- свинска плешка, брюкселско зеле;
- две квадратчета черен шоколад;
ДОбавки:
Витамин Ц, витамин Д;
Дамяни:
Храна:
- овесени ядки с ябълка;
- телешко със зеленчуци;
- овесени ядки с ябълка;
- домашна баница с лапад и извара, царевични макарони, брщкселско зеле;
Добавки:
- витамин Ц, витамин Д;
Това с неяденето на закуските, които преди с удоволствие е ял, започва да ми идва много, особено въртенето на главата на другата страна, бутането на лъжицата, стискането на устата и...мацането! Кошмар! Същевременно яде някои други храни - умира за райски ябълки! Изяде едно парче баница, някак нещата, които пипа с ръцете си, е по-склонен да яде. Обаче не щя да яде тиква на фурна, хем му давах парче, сам да яде - захапва и плюе. Нахапа всички брщкселски зелки, но определено не му бяха вкусни, хем ги нахапва и дъвче, хем после ги плюе. Накрая надигна цялата си купа (в която му слагам всички негови храни, т.е. от всички купи на масата по едно две парчета).
29.10.2015г.
Храна:
- райска ябълка, банан;
- 3 пълнозърнести бисквити (био! :D);
- домашна баница с лапад, яйца и извара;
- фреш от ябълка, круша, морков и тиква;
- свински врат, брюкселско зеле;
- райска ябълка;
Добавки:
Витамин Ц, витамин Д, пробиотик;
Дамяни:
Храна:
- гречка с масло и сирене, и жълтък;
- фреш от морков, фреш от ябълка и круша;
- телешко със зеленчуци (купешко);
- банан;
- фреш от ябълка и морков;
- гречка с тиква, царевични макарони, брюкселско зеле;
Добавки:
- пробиотик, витамин Ц, витамин Д;
Офанзивата с неяденето продължава.
30.10.2015г.
Храна:
- райска ябълка;
- фреш ябълка, тиква, круша, морков;
- фреш нар, круша, джинджифил;
- чиабата с маслини, марципан;
- свински врат, бъркани яйца със сирене;
- райска ябълка;
Добавки:
Витамин Ц, витамин Д;
Дамяни:
Храна:
- оризов грис с тиква;
- пюре зеленчуци с бяла риба (купешко);
- банан, овесенолимецова палачинка;
- остатъка от пюрето, пълнозърнест хляб, райска ябълка;
Добавки:
От няколко дни страшно ме боли коремът, ту е ниско долу, ту минава нагоре отляво, сякаш дебелото черво, но на моменти мяза на яйчникова болка (едва ли, според доктора ми в момента не функционират :D :D :D). Нещо между болка и тежест е, коремът се понадува, а като се сгъна, да стана от стола примерно, ме заболява като мускулна треска. Другата седмица ще отида за направление, че сега били свършили...
На Даме купихме супер яка етажерка, с девет разделения, в които сортирахме наличните играчки по вид. Към момента не изглежда да има шанс да се сеща да си подрежда сортирано играчките, за сметка на това се справя чудесно с ваденето им. От известно време се е научил да танцува и да тактува с глава в ритъма, когато чуе песничката за кокошката при хамбара. Отчетливо припознава бау-бау на картинка, както и па-па. Съобщава, когатое гладен сутрин, както и в магазина, когато иска нещо за ядене. Същевременно хранителната стачка продължава. С което ме влудява - днес го напуснах и оставих Десо да го нахрани, при него ядеше!!! Малък ПодлециЙ!
30.10.15
22:24
Същевременно хранителната стачка продължава. С което ме влудява - днес го напуснах и оставих Десо да го нахрани, при него ядеше!!! Малък ПодлециЙ!
Начи... нищо не разбираш от мъжки разговори, очевидно е! (giggle)
Мъжете си знаят работата, а ти ги подценяваш... гладни нЕма да останат, аз лично ти гарантирВам! 8-)
31.10.2015г.
Храна:
- бъркани яйца, свинска плешка, райска ябълка;
- шопска салата, свински врат, задушени картофи, червено вино;
- 3-4 франзелени сандюфчета с лютеница и сирене, червено вино, “натурален” сок от портокал, мини-уини петифурка;
Добавки:
Витамин Ц, витамин Д, пробиотик;
Дамяни:
Храна:
- домашна юфка, овче сирене, хляб (храни се сам, колко е изял - не е ясно, но това му бях сложила, като хлябът беше, за да спаси положението след като започн ада хвърля юфката по земята и да обследва гравитацията);
- заешко със зеленчуци (купено);
- грис с ябълки;
Добавки:
- пробиотик, витамин Ц, витамин Д;
Даме на бабин дом от обяд нататък, ние чистихме и гледахме филм! Вечерта се срещнахме на рождения ден на чичо, там се гушихме и после пак си замина с баба. Вечерта, след втория рожден ден, от който, за съжаление, се наложи да си тръгнем, защото на Десо му беше зле, като с еприбрахме, баба му го беше приспала, но той се събуди, с ужасния си хлипащ уплашен плач. Опитах д аго приспя - на ръцете ми заспива, но тръгна ли да го слагам в леглото или количката, откача. Така се гушеше в мен и беше толкова нажален, че ме няма, та го допуснха да не си спи в леглото и се гушихме цяла нощ, но Деско се наложи да поспи на другото легло... Абе откак сме излезли от болницата, Дамето е доста гушкав и уплашен.
01.11.2015г.
Ден на народните бутители...Честит празник!
Имен ден на Дамето - Св. безсребърници Козма и Дамян - да му е живо и здраво името, да има внуци с със същото (inlove)
Храна:
- агнешко, варено яйце, шопска салата;
- бишкотена торта, безкофеиново кафе;
- агнешко, свински врат, домашна лютеница;
Добавки:
——;
Дамяни:
Храна:
- козе кисело мляко, компот от череши;
- пилешко със зеленчуци (купешко);
- грис с ябълки;
- елдени макарони, остатъка от обяда;
Добавки:
- пробиотик;
Днес нашето малко момченце става на цяла една годинка!
Пожелавам си - да е жив, да е здрав, да расте свободен и в мирно време, желая го от цялото си сърце! Да е буден, да е радостен, да е позитивен, да е находчив, да отворен към света, да е...е другите неща не са за първата годинка! Дано ние съумеем да му помогнем да бъде това, което иска и да го научим това, което иска, да е добро. Няма, няма, няма по-голямо щастие от това да бъдеш родител. Усещам, че няма и по-голяма мъка, но се надявам последното да усещам само в здравословната и необходима доза, защото без това не може.
Да ние живо и здраво детенцето, и ние да сме живи и здрави, да си го гледаме и да му направим другар :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.11.15 09:50.
Да ви е жив и здрав и да Ви радва все повече. Весело изкарване на празника.
Кога мина година?!? Колко бързо растат чуждите деца! :D
Да ви е жив и здрав и много да ви слуша, както и вие него! :)
02.11.15
18:02
Да ви е жив и здрав малкият юнак! (F)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 02.11.15 18:02.
02.11.15
19:02
Дааамееееетоооо ееее мааааааааааааалъъък пииииииииииич!
На годинка става Даме -
бебето го няма, маме. (party)
Момче голямо е вече -
личи му отдалече! (muscle)
Стъпките реди ги смело,
крачки прави по-умело! 8-)
С усмивка ще те дари
и сърцето ти ще озари! (sun)
Да видите короната на принца елате -
изкована от любовта на мама и на тате! (nlove5)
Колман,
02.11.2015 г
/Този пост е и за Деско. Обичам ви!/
02.11.2015г.
Храна:
- свински врат;
- банан;
- марципан;
- свинска плешка, домашна лютеница, пълнозърнест домашен варен хляб с тиквено семе, домашна сурова торта;
Добавки:
- пробиотик;
Дамяни:
Храна:
- грис с ябълки;
- суров бар с лешници и фурми (парченце);
- бяла риба с домати и спагети;
- банан;
- кисело мляко с бисквити и компот от череши;
Добавки:
- Ц, Д, пробиотик;
И такааааааааа, ето го нашия рожденик! Излезе от възрастта “кърмак”...вече е в ранна детска възраст (с педиатър вкъщи, боравим с термини :D ). Голямото парти ще е в неделя, но вчера се събрахме, за да духнем първата свещичка, за първи път.
Вчера забелязах, че седи по търски, аха-аха да е в лотос :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.11.15 14:16.
03.11.2015г.
Храна:
- кисело мляко с какао, кокосови стърготини и протеин, суха паста;
- бъркани яйца с овче сирене;
- бъркани яйца с овче сирене, домашна лютеница;
Добавки:
Ц, Д, пробиотик;
Дамяни:
Храна:
- кисело мляко с обикновени бисквити и компот от череши + 2-3 кяфяни лужички кисело мляко с кокосови стърготини, протеин и какао (килечството на какаото е символично, за цвят);
- пуешко със зеленчуци и ориз (купешко);
- грис с ябълка;
- бъркано яйце, домашна лютеница, домашен пълнозърнест хляб с тиквено семе;
Добавки:
- Ц, Д, пробиотик, рибено масло;
Забравила съм да впиша, че вчера, на рождения си ден, Даме направи първите си самостоятелни крачки, като днес упражненията и успехите продължиха, но страхът все още го съпътства и търси опора.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.11.15 20:15.
04.11.2015г.
Храна:
- кисело мляко с протеин и кокосови стърготини;
- домашен варен хляб с тиквено семе с домашна лютеница;
- марципан;
- бъркани яйца с овче сирене, червена чушка, банан;
Добавки:
Ц, Д, пробиотик;
Дамяни:
Храна:
- гречка с овеч сирене и масло + малко от моята закуска;
- телешко със зеленчуци и ориз (купешко);
- грис с ябълка;
- омлет с овче сирене, червена чушка;
Добавки:
Отново да кажа - обожавам есента, очите ми се пълнят с красота, а аз обичам шарената красота, все си гледам в краката и постоянно попадам на кое от кое по-красиво листенце. От десетина дена, откак сме излязли от болницата, с Десо ползваме обедната му почивка, за да се разходим в парка и така заместваме вече липсващата следработна разходка. Времето не стига...
Дамси започва да се тръшка и това не ми харесва, защото не съм сигурна как да реагирам. Днес го качихме на люшкащите колички - не беше екзалтиран. За сметка на това много му харесва да се рови в шумата. Последните дни спи на отворен прозорец в количката в южната стая (детската) и спи по поне два часа.
Да не казвам голяма дума, но май апетитът се е върнал - обаче има много странен новопридобит навик - иска капачката от бурканчето (когато яде от бурканче), за да отваря и затваря, и докато не му дам капачката - ръмжи и не си отваря устата. Обаче аз не искам да му играя по свирката и някак опитвам да го приуча да не се занимава с друго докато яде, обаче е трудно. Освен това - става от стола, изправя се на крака, докато яде, а аз се опитвам да го науча, че човек, докато се храни, седи. Като цяло с голямо диване си имаме работа.
Купих мини закачалки, лепящи се, червена, синя, бяла, зелена и червена, лепнах ги на лазещото ниво на очите му, на едното крило на гардероба - учим цветовете. На тях съм закачила закачалчици с кукички, за кърпи, в цвят, съответстващ на лепнатата закачалка - забелязвам склонност да вкарва и изкарва разни неща - та закачалчиците с кукички са в съответните цветове, за да закача по цвят на лепнатата заакачалка. Обожава капачки, слаб интерес има към играчките си, предпочита истински неща - тенджери, тигани, кутии, тави, шишета, буркани, цедки, прибори. В момента изучава хвърлянето.
Днес, на обяд ме ядоса, защото два пъти блъсна лъжицата, махайки с ръце. Вторият път се ядосах, моя грешка :(
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.11.15 20:39.
05.11.2015г.
Храна:
- домашна сурова торта;
- кисело мляко с протеин и маково семе;
- бъркани яйца;
- пилешка пържола;
ДОбавки:
Ц, Д, пробиотик;
Дамяни:
Храна:
- овесени ядки с банан;
- треска със спагети и сметанов сос (купешко);
- банан, ябълка;
- треска със спагети и сметанов сос (купешко);
Добавки:
Пфууу, много неприятна нощ - първо снощи приспивах Дамето час и половина, а нашият просто си купонясваше. Накрая, разгеле, заспа. После аз едва заспах. После той се събуди в 5, а аз не можах да мигна повече. После той стана в 7 и така започна денят. Изтеглих малко и в 12:00 заспа, целта е вечерта да е по-уморен.
Довечера се местим към Борово, за уикенда, заради парти-подготовката. Еввентуално, ако утре има кой да го загледа, можем да идем до Раковски, ама да видим как ще тръгне денят.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.11.15 12:23.
11.11.15
19:43
(nlove4)
Трататам!
Значи, направихме прекрасен рожден ден с прекрасни хора, много и много прекрасни хора. Даме беше сащисан, щастлив и самодостатъчен си, и много гладен. Получи прекрасни подаръци, до един необходими и полезни!
Висока температура от два дни насам малко помрачи доброто настроение след празника - вероятно някой, без да знае, е донесъл вирус. Сега борим температурата, но се борим сами с нея, още дори не сме го завели до педиатъра (само й се обадихме). Други симптоми към момента, освен температурата, няма. Давам витамини Ц и Д, рибено масло (не пречи на такъв вид възпаление), пробиотик, лимон с мед, със спринцовка му слагам течноси в устата насила, защото не желае да пие нищо, а температурата стига до 39,5. Не желае друга храна освен грозде, райска ябълка, банан, тиква и....купешките пюрета (!). Не го ансилвам с храната, но с течностите... На 38,5 давам нурофен или панадол, като нурофенът се задейства по-бързо, а панадолът по-бавно, но също смъква. Давам ги на 5-6 часа, може и повече - според височината на термометъра.
Бях решила, че след празника ще го отбивам. Започнах с преустановяване на сутрешното и обедното кърмене (то сутрешното е полу нощно). Така спрях първо обедното, защото пък сутрешно нямаше, защото не се будеше. В резултат останаха само вечерното и 1-2 нощни, които не са кърмения, а успокоение. Така караме от понеделник насам. Не се сеща денем за кърма, заспива стабилно и лесно, да чукна ан дърво, на обед. Вечер се сеща след баня, а нощем това е единствения начин да се успокои. Обаче по-предната нощ успях да го приспя и без кърмене. А тази се кърмихме само веднъж и то след като дадох нурофен на 39,5. Спи си в леглото, махнахме решетката. В следствие на тази редукция на кърменето...теоретично отново съм в състояние да забременявам, яйчниците ми функционират - след 1 година и 9 месеца почивка, отново съм в състояние на МЦ :D :D :D Да ми е честито, малко ми липсваше тази болка (някой в някаква тема, не помня нито къде, нито кой, беше написал, че не нормално да се изпитва болка по време на месечния цикъл. Простата логика, а медицинската няма да я коментираме, че няма по-нормално нещо.). Сега се чувствам някак си...годна :D Шегувам се :D E, не се, наистина се чувствам годна, но това не значи, че когато яйчниците ми не функционираха, не се чувствах годна. Сега хормоните са се нормализирали, т.е. те и преди си бяха нормални, просто работеха на други честоти, с други цели, макар да бяха обвинени публично за едно или друго, взето от мен, решение :D
Така! Сега се грижим за Даме на годинка, да се справи по-бързо с това състояние.
Възможни са и някои други “ъпдейти”, но все още не са сигурни, затова ще изчакаме :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.11.15 13:51.
Я каква снимка изкопа сестра ми :D Първата снимка на Даме...в четвъртия месец от бременността :D :D :D
17.11.15
13:09
Не знам дали имате опит с вирусите, затова ще откоментирам пресен (що годе опит) :) :
С живачен термометър ли мериш температурата? Ако е с друг, установете първо отклонението - 3-4 десети нагоре-надолу не е рядкост.
През деня сваляй повече с мокри чорапки и по-леко облекло и т.н., ако е необходимо. Принципно най-добре е само когато вече вдигне високата нощна да му дадеш една доза за да заспи дълбоко, после обикновено сама си пада в по-нормални граници, а сънят лекува най-добре.
Апетитът да не те притеснява - нормално е целият ресурс да е насочен към имунната система, а после наваксват с часове.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 17.11.15 13:11.
Не знам дали имате опит с вирусите, затова ще откоментирам пресен (що годе опит) :) :
Никакъв. Споделен опит е добре дошъл.
Първо мерех с инфрачервен. Десо ме обвини, че страдам от термометрия. Преди няколко дни си намерих живачен. Преродих се.
За свалянето - за съжаление никак не се справихме - свалихме я с панадол и нурофен през 6 часа. Нощем се вдига повече, а заспи, а е скочила. Занапред ще следвам съвета ти и ще ограничим свалящите темпретурата, и ще боравим с ваните, и компресите. Петък вечерта вдигна адската температура, сваляхме с компреси и оцет, къпахме в хладка вода, защото не исках да падна под 6 часа от нурофена. Не се справихме, защото прие прекалено много лекарства (после му дадоха и хомеопатично и някво антивирусно) и се обрина. Адски се страхувам, че не мога да я сваля и ще стигне небесата.
Към момента - има уроинфекция и стафилокок в гърлото. Бяхме на ехограф днес - бъбреците са ок, инфекцията е по-скоро вследствие на разстройството в памперса. Антибиотикът се размина засега, другатас едмица нови урина и гърлен секрет.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.11.15 13:27.