karfi4ka тренира - нови интервали

Прескочи до:

20.01.16
18:03

днес първо спускане доста плахо и неприятно, но пък после доста по-добре. Беше по-ветровито и пътуването с лифта беше малко по-некомфортно, но това беше само докъм обяд. Със сестра ми слязохме когато започнаха да идват облаците, около 15:00,оставихме Симеца да се вихри горе. Супер беше, пак. Каране от 09:00 до 15:00, с половин час почивка за сандвич.

Храна:
- 1/2 кофичка кисело мляко с доза протеин;
- две филии бял хляб с кашкавал и свинско филе, по десетина лешника и бадема, няколко стафиди, глътка-две бира;
- суджук, доза протеин, две кюфтета от зеле и картофи;

Добавки:
- витамин Ц, клеева и монтана тинктури;

Много ми липсва Даме. Много.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.01.16 18:53.

21.01.16
18:18

Така! Днес се престраших за червените писти! Страхът си ме съпътстваше, но беше вече готин страх, без да преминава в самоувереност. Сутринта донякъде беше мъгливо, но горе беше перфектно, с приятен ветрец при спускане и неприятен само на Плато. Усуках си коляното два пъти, единият се забих в пряспа насред пистата, изпуснах езика на обувката и се завъртях назад, а другият полетях в лед и...завих, нямам обяснение защо. Още правя чести завои и все още си убивам скоростта с недостатъчно насочване на ските надолу, но се подобряват нещата. Преди обед карах по-уверено, следобед по-плахо, защото пистите вече бяха поизринати. Преди последното спускане обаче Симеца ми се накара и последното спускане беше по-качествено, сравнимо със сутрешните. Горе се качихме около 09:30, съ сестра ми слязохме по ски пътя в 16:00. Доволна! Догодина качваме Десо на ски, защото в ски дружинката “Лемурите” имаме свободно място, така че той е кандидат-лемур 4 или кандидат-Делта лемер (тук сме 1, 2 и 3 (алфа, бета и гама (редът е условен, не сме много сигурни за него))).

Храната днес:
- доза протеин в половин кисело мляко;
- мини сандвич от краишника на хляба, с кашкавал и филе;
- още половин сандвич и няколко глътки бира;
- суджук, вафла “Ана”, две “Ная”, Столично бок бира;

Добавки:
- витамин ц, тинктури мента и клеева, доза протеин.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.01.16 18:21.

22.01.16
18:47

Последен ден от ски-аферата ни. Нямаше вятър, но беше осезаемо по-студено, толкова, че със сестра ми към 14:00 потеглихме по ски-пътя, защото краката замръзваха и дори при спускане не се затопляха, и аз лично трябваше да избирам между разхлабени обувки и малко по-топли крака, и добре затегнати обувки с изтръпнали крака. Всъщност неприятно стана пътуването с лифта,  още 2-3 спускания можех да направя, но още един лифт не ме блазнеше. Иначе днес започнах с 2 спускания по двойката, която ме кефи много, защото е достатъчно стръмна за мен, слънчева, в момента, в който я спуснахме, достатъчно кратка, за да карам по-бързо, без да ми идва в повече напрежението, както се чувствам на четворката. Последната е червена, спуснах я вчера, но е сенчеста, прекалено дълга, в повече ми идва напрежението и става борба за оцеляване вместо спускане и учене. Днес пратих Симеца и сестра ми там, а аз пуснах два пъти дванайската, която ми е абсолютен фаворит - за да стигнеш до нея минаваш през десетката, имаш време да набереш и да се подготвиш, и на достатъчно стръмните за мен участъци, които са кратки, да караш  на макс, и като скорост, и като техника, и от гледна точка на психика. Двете ми самотни спускания бяха перфектни за нивото, на което се намирам. После направихме два пъти петица и още една дванайска и после по десетката към ски- пътя. Като цяло днес пистите бяха по-дървени. А имам и 11-10-12 от сутринта, след двете двойки и още неща, които не помня.
Забравях да си вдигам маската при спускането и лицето ми е бая обрулено и зачервени, но не се оплаквам, чувствам се супер.
Много, ама много съм доволна! Надявам се семейният бюджет да ми отпусне още няколко дни този сезон, ако не - и това, че пак съм на ските е голямо щастие. Живи и здрави, утре при Деско и Дамянеца, а догодина, дай Боже (и Мите, и г-жо Р. Михайлова ( да не се бърка с г-жа Д. Михайлова )), Алфа, Бета и Гама карат, Делта и майка ми на ски-училище, Даме и дЕдо с шейната.

Храницата:
- протеинче, кисело мляко;
- три вафли ная, един сандвич, още една филия с лютеница;
- чо/умлек, бира;

Добавки:
Мента и клеева тинктури, без витамин ц, бяха в пликче таблетките и сестра ми погрешка ги хвърлила.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.01.16 17:14.

23.01.16
19:42

23.01.2016г.

Храна:
- кафе с мляко;
- половин пица със сметана, царевица и свинско филе, фанта;
- банан;

Добавки:
- витамин Ц и Д, тинктури мента и клеева;

Мммм, всичко беше прекрасно през ски-ваканцията, но да прегърна Даме след като не съм го виждала 5 дни...БЕЗЦЕННО! Няма друго такова усещане! (inlove) А той, като се прибра вкъщи, се зае да прибира бидоните с протеина в празния шкаф. Как ги мъкнеше само, умряхме от смях с Десо :D

24.01.16
10:53

Снимчоци (беше ме страх да си нося апарата на пистата, защото калъфът не е твърд от всички страни, пък, ако падна...аз до последно не паднах, обаче пък, ако се бях подвела по това, че не падам и бях взела апарата, 100% щях да се пречукам) от телефона на Алфа-та.

25.01.16
12:17

24.01.2016г.

Храна:
- свинско с ориз, донат, парче шоколад, бира, суджук;

Добавки:
- витамин Ц и Д;

Дамяни:
Храна:
- пълнозърнеста домашна питка, кисело мляко с мед, стафиди и овесени ядки;
- телешко със спанак;
- овесени ядки с кисело мляко, тиквен сладкиш;
- леща, пълнозърнеста домашна питка (сам си я посочи и си я сложи в лещата);
Добавки:
- пропуснахме ги вчера;

Дамяни през нощта пак вдигна гадна температура и то точно преди ваксината!!! Милинкият диша тежко, върти се, скимти, не може да спи... Сега ще се опитам да следвам схемата, която начертах миналия път, по съветите на Von Suthaus - денем да крепим без лекарства, а вечер нурофен. Обаче нощеска отнесе един нурофен, защото беше стигнал 39,5. Как бързо вдига тая температура! Заведохме го на сутринта на доктор, неговия педиатър го нямаше, така че утре - пак, но заместващата го прегледа и каза, че има зачервено гърло и пробиват 2 кътника и 1 кучешки ( разбира се, 39,5 от зъб не е възможно, но растежът на зъбите бил отслабил имунитета). Предписа 50 неща, от които му давам само витамин Ц, евентуално нурофен, според размера на температурата, давам му мед с лимон и сода.

Не мога да си обясня защо през 3 месеца боледува, представям си като потегли към детската градина...не ми се мисли.

25.01.16
12:33

Карфичи, аз съм много доволна от Тонзилотрен. Ползвали ли сте го? За гърло е, спасявала съм Петьо от ангина.

25.01.16
12:41

Тя ми е предписвала на мен, даже гледам, че имам един блистър. На него не съм му давала, днес заместващата му изписа инфлуцид, пак е някво хомеопатично, но не го взех. Как си давала тоя тонзилотрен? Аз си спомням, че на всеки час дъвчех по едно, през първите 12 часа, а после май 3х1.

25.01.16
13:23

До 8 на ден съм му давала аз. На др.ден вече 3х1. Първия ден е удърно. Хомеопатични са, да. Инфлуцид също много ползвам.
Но това е нашия опит с тези лекарства.

25.01.16
13:30

Като растат зъбките е често така. Единственият начин е да го държите далеч от други деца и да не влиза в затворени пространства с много хора - магазини, и т.н., а и вие да избягвате излишни контакти с външни хора, за да не влизат вируси в къщи. Но пак гаранция - Франция.

25.01.16
15:17

Бе, да му се не види, пазим го уж, ама ей, на...като дойде в събота имаше сухи сополчета и просто предусещах какво ще се случи. Дано мине бързо и без усложнения :)

25.01.16
20:43

25.01.2016г.

Храна:
- суджук, домашен пълнозърнест хляб, банан;
- фреш от ябълка, морков и джинджифил, мандарини;
- био бисквита с какаови зърна;

Добавки:

- витамин Ц и Д;

Дамяни:
Храна:
- фреш от ябълка и морков;
- рубар със стафиди, кокос и чия;
- мед с лимон и сода;
- чай с мед и лимон;
Добавки:
- витамин Ц, калциев глюконат + нурофен в 20:30;

Малкото ми момче... Постоянно се гушка в мен и просто иска да си седим ей така, гушнати. На лягане температурата беше 39.2, преди нурофена.

26.01.16
09:31

казано от karfi4ka на 25.01.16, 20:43:

Малкото ми момче... Постоянно се гушка в мен и просто иска да си седим ей така, гушнати.

Ще му мине...

казано от karfi4ka на 25.01.16, 20:43:

На лягане температурата беше 39.2, преди нурофена.

Така де, това имах предвид, че ще му мине. :)


А по-сериозно бързо оздравявне ви пожелавам!

26.01.16
09:50

Хахах, благодаря, Боби, то и другото ще му мине, за съжаление ... или пък не :D

След нурофена снощи се оживи и стана, и пожела да яде. После го сложихме да спиинка и към 04:00 температурата пак беше 39,5, доста кофти. Хапна още един нурофен и сега през деня няма право на лекарства. Гадна работа, ей.

26.01.16
16:33

казано от karfi4ka на 25.01.16, 12:17:

Не мога да си обясня защо през 3 месеца боледува, представям си като потегли към детската градина...не ми се мисли.

През седмица, там инфекциозния фон е висок.Но пък малко или много ще изгради някакъв имунитет след първите една-две години в градината.

26.01.16
21:56

26.01.2016г.

Храна:
- суджук, банан;
- рубар с кокос и чия;
- суджук, банан;

Добавки:
- витамин Д, витамин Ц, цинк + 2 нурофена (хлапето ме зарази, цял ден съм като парцал, с мускулни и ставни болки, и ужасен главобол, без температура);

Дамяни:
Храна:
- кисело мляко с ябълка;
- леща (1/3 негова купичка);
- рубар с кокос и чия;
- фреш от круша, мандарина, банан;
- лимон с мед (4-5 пъти по 3-4 чаени лъжички);
- мед със сода (2 пъти по една непълна чаена лъжичка);
- кисело мляко с ябълка, няколко лъжички ориз с маслини и праз;
Добавки:
- витамин Д, витамин Ц + онзи нурофен в 04:00 сутринта, защото гонеше 40 (39,5) + евентуално още един, ако вдигне температура, защото преди лягане беше 37.9 и не му дадохме + тонзилотрен (мисля 5 таблетки през деня);

Като цяло Даме днес е по-жизнен и енергичен, в пика на температурата беше около 38.9, после постепенно сама си падна. Днес през деня 2 хладки вани + една вечерта, след последната, както и вчера - масаж с прекрасна свинска мас. До момента няма температура, но все пак очаквам да вдигне през нощта и съм запазила нурофена за тогава. Обаче вътрешно се надявам да не вдигне и да не прибягвам до нурофен.

Ако не е Десо, днес щях да пуклясам. Благодарим на Десо! (h)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.01.16 22:03.

27.01.16
22:53

27.01.2016г.

Храна:
- суджук, банан;
- стафиди;
- щука със сметана;
- половин Неаполитана;

Добавки:
- витамин Д, витамин Ц, тинктури мента и клеева, цинк;

Дамяни:
Храна:
- 1/2 негова купичка елда с кокосово масло и мед;
- сок от круша и ябълка;
- 1/3 негова купичка ориз с малко телешко;
- рубар, стафиди;
- кисело мляко с ябълка, няколко лъжички леща;
- 4-5 пъти по 3-4 чаени лъжички лимон с мед;
- 4-5 пъти по 1/2 чаена лъжичка мед със сода;
Добавки:
- витамин Д, витамин Ц;

Даме не вдигна температура през нощта, не сме давали нурофен. СУтринта се събуди без температура,  през деня не е вдигал. Само през нощта кашляше, но подозирам, че някой друг кучешки косъм му е проникнял я в носа, я в устата. И се пак утре сме на лекар, да го преслушат. През деня не е кашлял, но малко ми гъгне.

Кинокритиката на Кобрата ми напомни, че съм занемарила любовта към хубавото кино. Ще се поправи.

Планирала съм да започна домашни тренировки от събота. Да видим.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.01.16 23:10.

28.01.16
09:16

Кинопреглед, моля. До критик не съм се издигнала :D :D

28.01.16
21:16

28.01.2016г.

Храна:
- 1/2 дамянска купичка просо с краве масло и овче сирене;
- кафе с мляко;
- яйчени мъфини с моркови;
- кафе с мляко (същото от по-предния ред);
- банан;
- яйчени мъфини с чушка, тиквичка и пражка шунка;

Добавки:

- витамин Ц, витамин Д, цинк, мента и клеева тинктури;

Тренировка:

5 рунда:
10 х руски суинг@12кг пудовка;
1 х раменна преса@8кг пудовка;
15 х руски суинг@12кг пудовка;
2 х раменна преса@8кг пудовка;
25 х руски суинг@12кг пудовка;
3 х раменна преса@8кг пудовка;
50 х руски суинг@12кг пудовка;

500/10000

Дамяни:
Храна:
- 1/2 негова купичка просо със сирене и масло, стафиди;
- яйчени мъфини с моркови и сирене;
- рубар с кокос и чия;
- яйчени мъфини с чушка и тиквичка;
- 2 х 4 лъжички лимон с мед;
- 3 х 1/2 лъжичка мед със сода;
ДОбавки:
- витамин Д, витамин Ц;

Първо и най-важно - Дамян е здрав, има само много лек секрет отзад в носа, което причинява кашлицата. Но като цяло се е справил с вируса. Този път и ние бяхме далеч по-спокойни. Бг мама, бг мама, обаче тукашните съвети много ми помогнаха, благодарности...

Така, второ - направих една много приятна тренировка. Програмата на Митето много ми хареса за вкъщи и реших, че нищо не губя да пробвам, щом така и така не ми се ходи в зала, а имам всичко необходимо, т.е. аз сама съм си зала :D 50те в последните два рунда бяха накъсани на 30+20 и 25+15+10, освен това тежестта е 12кг, а не 16кг, както е в програмата, но достатъчно излизам от зоната на комфорта, ок е. Доволна. Слаби са ми краката и малко кръстът компенсира, което не е гот.

Трето - тия мъфини са божествени - лесно, бързо, красиво и вкусно! Тествах и едни със стафиди, една фурма и банан, очаквано малко загоряха ан дъното и станаха снежни човеци-нигас :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.01.16 22:15.

29.01.16
21:40

29.01.2016г.

Храна:
- овесена каша;
- два яйчени мъфина;
- банан;
- свинско с лук, една лимецова палачинка;

Добавки:
- Ц, Д, цинк, мента и клеева тинктури;

Тренировка:
- няма, защото вчера се сдобих с това на снимката :D, така че суинговата програма ще зачака и другия път няма да правя стотици суингове без ръкавици или магнезий; за утре съм планирала изцяло долна част без употреба на ръката, а като мине раната - продължавам суинг-аферата;

Дамяни:
Храна:
- 1/2 рубар;
- овесени ядки с кисело мляко и протеин (не щя да яде нищо, оставих го без ядене, Десо ми направи закуска и просякът дойде :D);
- рубар, банан;
- грис с спрясно мляко и стафиди;
- маслини, суджук, 3/4 лъжички кисело мляко с ябълка и овесени ядки;
- 2 пъти по 5мл лимон с мед;
- 2 пъти по 1/2 чаена лъжичка мед със сода;
Добавки:
- витамин Ц, витамин Д, рибено масло + някакви хомеопатични ампули за зъбите (вероятно ще играе пръстът с уиски/ракия по венците, щото хич им нямам вяра на тия неща за зъби);

На горкия нещастен Даме 3 кътника са пробили, заедно с два кучешки и е в ужасно настроение днес. Нощта беше гадна, защото секрет му се стича отзад от носа към гърлото, а той не може да се изхрачи и не може да диша, и кашля като обезумял, в 03:00 чсе видяхме в чудо, накрая заспа, кашляше по-малко, но кашляше. Спа до 10:00, откак е станал, хленчи за всичко, което не му изнася, много ми е мъчно, защото явно адски го боли горкото.

П.п. Мда, намазахме венците с ракия за разтривки...

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.01.16 21:45.

29.01.16
22:33

казано от karfi4ka на 29.01.16, 21:40:

[

П.п. Мда, намазахме венците с ракия за разтривки...

Това наистина ли??????

казано от nervak на 29.01.16, 22:33:

Това наистина ли??????

Да.

29.01.16
23:16

казано от karfi4ka на 29.01.16, 21:40:

П.п. Мда, намазахме венците с ракия за разтривки...

хаххх, това и аз го практикувах

30.01.16
19:41

Ам вероятно не е редно да ви съветвам баш аз с моите порциони, но все пак погледнете информация малко за действието на алкохола в буквално милилитри върху  мозъка на децата във възрастта до 4 години...
Направо  ме озадачихте...със всички притеснения за антибиотиците,нурофена и т.н.  и накрая...РАКИЯ (отделно ,кой знае каква) на венците.

30.01.16
20:07

Благодаря, нервак, всякакви съвети са добре дошли :)

Да, знам за влиянието на алкохола :) Прав си, не е добре да се практикува. Надявам се силно, че описаните резултати няма да постигнем с еднократно намазване на венците, след топване на пръста в капачката. Ракията не е кой знае каква, а е с несъмнителен произход. Честно казано получихме този съвет от доста хора с малки деца, които са прибягвали до този метод, надявам се, че няма да е фатално. Благодаря за включването, винаги си добре дошъл тук :)

Това с алкохола на венците е практика от време оно, при това по целия свят. Алкохола само се намазва леко и действа по-скоро като по-лек вариант на чист спирт. Има доста лекари, които го препоръчват също за успокоение на венците.

30.01.16
21:42

казано от karfi4ka на 30.01.16, 20:07:

Да, знам за влиянието на алкохола :) Прав си, не е добре да се практикува. Надявам се силно, че описаните резултати няма да постигнем с еднократно намазване на венците, след топване на пръста в капачката.)

И аз си мислех ,че знам много за алкохола...ама не и за въздействието му на деца до 4 год -там нещата са доста различни.
И да...разбира се ,че от един път последствия няма как да има-просто не разбрах ,че е за пръв път.

казано от Адела Алекова на 30.01.16, 20:11:

Това с алкохола на венците е практика от време оно, при това по целия свят. Алкохола само се намазва леко и действа по-скоро като по-лек вариант на чист спирт. Има доста лекари, които го препоръчват също за успокоение на венците.

То и от време оно правят и попара с вино...да спят по добре бебетата, за това цели региони от страната са пословично дебилни.
А тези лекари, които препоръчват подобна практика с алкохол...може да си навият дипломите  на фуния,пъхнат в задника и фламбират там....

Мнението беше редактирано от nervak на 30.01.16 21:44.

30.01.16
23:36

казано от nervak на 30.01.16, 21:42:

казано от karfi4ka на 30.01.16, 20:07:

Да, знам за влиянието на алкохола :) Прав си, не е добре да се практикува. Надявам се силно, че описаните резултати няма да постигнем с еднократно намазване на венците, след топване на пръста в капачката.)

И аз си мислех ,че знам много за алкохола...ама не и за въздействието му на деца до 4 год -там нещата са доста различни.

Не, не, грешно ме разбра. Аз не си мисля, че знам много за алкохола (като цяло по принцип гледам да съм сигурна, че знам много за нещо преди да се проявя, а не само да си мисля :D). Аз просто знам за въздействието, за което ти говориш. Въпреки това прибегнахме до този метод, защото сметнахме, че топване на пръста в капачката и намазване на венеца еднократно, няма да доведе до това, както вече казах. После ти ме стресира и изпаднах в силен уплах :D

Мисля, че не е за първи, а за втори или трети, мисля, че като му никнеше третия зъб, пак го бяхме намазали, но с уиски или узо.
М, както и да е. Повече от ясно е, че това е еднократно, а не практика, не системно лечение.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.01.16 23:42.

31.01.16
02:33

Дентинокс е доста ефикасно. Лидокаинът е почти символично количество, но явно действа. Все пак не очаквайте чудеса.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 31.01.16 02:35.

31.01.16
02:40

Апропо, учудвам се, че педиатърът не ви казва тези елементарни съвети и помощни медикаменти, които ги знам от нашия, и си позволявам да ги споделям само защото съм се уверил, че действат.

А на жената набързо и забраних да чете БГ мама - 90 процента глупости и изтрещели мами и само се филмираше. Тя го оцени също бързо - иначе как да и забраня всъщност :)

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 31.01.16 02:41.

31.01.16
05:35

казано от Von Suthaus на 31.01.16, 02:40:

Апропо, учудвам се, че педиатърът не ви казва тези елементарни съвети и помощни медикаменти, които ги знам от нашия, и си позволявам да ги споделям само защото съм се уверил, че действат.

А на жената набързо и забраних да чете БГ мама - 90 процента глупости и изтрещели мами и само се филмираше. Тя го оцени също бързо - иначе как да и забраня всъщност :)

1. И БГ Мама, и ББ тйм са форуми със свободен достъп.
2. В БГ мама можеш да зададеш тъп въпрос и да получиш още по-тъп отговор. Същото явление може да се наблюдава и в ББ тийм.
3. Парковете и междублоковите пространства са също тип форуми,където може волно или неволно да получиш лош съвет. Значи ли това да се изолираме,защото има неграмотни родители?
4. Образован човек / какъвто е Иглика/ ще съуми да си отсее полезната информация,независимо в кой форум или друг източник е прочетена/чута.

Към Иглика относно зъбките. Единственото ,което съм ползвала,е гелчето на Бочко. Или мажех по венците,или слагах на бибата. Има гелчета и на други фирми,може да проучиш. :)

31.01.16
09:07

Von Suthaus, благодаря :) Всъщност ни ги е предписвала, но винаги е казвала, че според нея (нейния опит с нейните пациенти) не помагат и затова не съм ги взимала.

Колкото до БГ-мама, не знам защо споменаваш за наложената забрана, мислиш си, че съм прочела за алкохола там? Не, както казах, получили сме този съвет от доста хора (на които имаме жестоко доверие, някои дори са тукашни сериозни потребители) с деца, като същността на съвета е не всяка вечер да му изливам в устата 50мл, а ако положението стане твърде, твърде зле, и нямам нищо под ръка (което е вероятно моя грешка, че нямам нищо под ръка, макар, че аз и сега нямам, по описаната по-горе причина), да си топна пръстчето в алкохол и т.н. Смисъл, не знам защо така ме идентифицираш със средностатичстически потребител на бг-мама. :D

Юлето е права, че на тъп въпрос могат да се получат доста тъпи отговори, както могат да се получат доста тъпи отговори на сериозен и отговорен, изпълнен с логичност, въпрос, както и .. комбинации всякакви, тук виждаме ежедневно всички от тях. Ще ви излъжа, ако потвърдя, че притежавам отлична способност да си подбирам информацията, на която вярвам, ето защо аз лично съм си забранила някои форуми, тъй като неусетно изпадам в излишна паника само като прочета нещо, въпреки, че съм сравнтелно интелигентен и що-годе образован, а и сравнително здрав психически (макар неотдавна да бях публично обявена за психично болна) човек.

Все пак още не разбирам причината да обсъждаме бг-мама. :D

Отново благодаря на всички, които се включиха.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 31.01.16 09:25.

31.01.16
09:44

30.01.2016г.

Храна:
- кафе с мляко;
- сом в йена( (inlove) изобщо не ми пречи миризмата на тиня, баща ми го беше направил великолепно, изядох парчетата и на майка ми, която като подуши миризмата на дъно, щеше да се спомине :D ), картофи с праз, един ред шоколад от ония, дето са като отделни бонбони;
- свинско с лук, лимецова палачинка;
- банан, мандарина;

Добавки:
- Ц, Д, клеева и мента;

Дамяни:
Храна:
- елда с масло и сирене;
- царевични макарони, маслини, мандарина;
- рубар;
- лимецова палачинка, маслини, суджук;
Добавки:
- Ц, Д, рибено масло;

Вчера се събудих със зверска мускулна треска на цялата задна верига, зверска, прооостооооо уникат. Тъкмо бяхме направили плана с Десо как да се изредуваме да тренираме и се наложи да тръгна към Борово поради вътрешно семеен проблем, та се прибрах, късничко. После Даме реши да купонясва 2 часа, вместо да спи...въобще безкраен купон. Планът “като приспим Даме - време за нас” беше почти провален :D

Карфиче, не е по темата за зъбките ;)
Прочетох, че си давала на Дамяни сода мед и лимон. Това е нещото с което баба ми много пъти буквално ме е спасявала при нощни пристъпи на кашлица, водещи до бронхоспазми. За съжаление и на мен ми се налага да прибягвам до този “коктейл” с моя младеж, но точното съотношение на съставките ми се губи (ако въобще има такова). Баба я няма вече, да я питам и бъркам малко на око за да го докарам на вид и вкус като гадостта от спомените ми ;)
Слагам 2 с.л. мед, 1/3 ч.л. сода и лимон стискам... май не е много - докато шупне.
Би ли споделила, моля те, как го забъркваш ти? :)

31.01.16
11:10

Аз ги правя две отделни - сока на един лимон с една чаена лъжица мед, ама така с връх и отделно - същата чаена лъжица мед с 1/2 чаена лъжица сода, може би малко повече. Общо взето нямам пропорции, просто знам на вид какво да стане и му гоня вида, примерно майка ми и баща ми го правят различно като консистенция, майка ми слага повече сода, баща ми - повече мед и то става различно. А иначе аз с това се лекувам винаги като ме заболи гърло, само, че си мажа гърлото. На Дамян не мога да му го намажа, затова му давам с лъжичка, след което не яде и не пие вода около 30 минути.

31.01.16
19:17

31.01.2016г.

Храна:
- мляко с кафе;
- зелен чай, 1/4 топка конфетски сладолед;
- гирос;
- бяла риба, домашен бананов сладолед с мандарина и суити;

Добавки:
- Ц, Д, клеева, мента;

Раздвижване:

5х5 х лицеви опори;
5х10 х гоблет клек@12кг;
5х15 х тяга с прави крака@12кг;
5х20 х глутеус мост;
5х25 х къси коремни преси;

Дамяни:
Храна:
- домашна юфка с масло и сирене;
- картофена яхния със свинско;
- грис, ябълка, круша;
- телешко, маслини;
- лимон с мед + мед със сода;
Добавки:
——-;

Даме отиде с баба си и дядо си на разходка със специални указания да не се мота сред много хора и да не се вкарва в затворени пространства.
Ние с Десо уж щяхме да си стоим вкъщи и да си спрягаме глагола “мотам се”, но в крайна сметка решихме да отидем на кино (както казах, позанемарена е любовта към хубавото кино и веднага предприемаме действия за поправка...или поне се опитахме :D) като имахме избор между Дом на киното и Одеон. Решихме ДОм на киното, а пътьом минахме Десо да изяде един сладолед, обаче седнахме...ииииииии пропуснахме киното :D :D :D Озовахме се при гиросите :D :D :D Демек изпростяхме :D :D :D НО! Не сме съвсем загубена кауза - сдобих се с две чудесни “наградки” - Есенин, стихотворения, т.1, (90 копейки, според корицата :D :D :D ), миришеща на книгаааааааааааааа с твърди корици, стара, мноооого стара! И Далчев (nlove9), ама критика, т.е.. неиздадени статии, бележки и други негови писания. (nlove9)

На ръката й трябва още един ден да заздравее.

И три снимки на Годзила :D, който си търси колелото.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.02.16 09:18.

01.02.16
10:47

По темата с ракията и зъбките както и karfi4ka каза - не става въпрос да наливаш на детето с фуния в устата алкохол.
Относно изследвания със съмнителен произход и и още по-съмнителни лекари отдавна спрях да се доверявам. Логиката на подобно изследване е, че въпросните “учени” умишлено са давали алкохол на бебета, за да проверят теорията им дали е вяра. Е, този метод издиша отвсякъде, а резултатите са достойно за жълти издания като пик, брадва и там забравих другите какви бяха.
Да, мазала съм на малката зъбките с ракия когато е било нетърпимо за нея, вече е на почти 4 години и не виждам да има забавяне в мозъчното развитие.

Относно кашлицата, карфиче, мога да ти препоръчам още нещо - черна ряпа, издълбана, в която слагаш ч.л. мед. След няколко часа пуска сокче, което на вкус е сладко и му го даваш да го пие.

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 01.02.16 10:53.

01.02.16
12:07

казано от Absolut Illusion на 01.02.16, 10:47:

а.
Да, мазала съм на малката зъбките с ракия когато е било нетърпимо за нея, вече е на почти 4 години и не виждам да има забавяне в мозъчното развитие.
.

Давай и попара с вино за кашлицата...

01.02.16
12:19

Като цяло всяко нещо, което се използва в разумни граници е полезно.И все пак за човек,който не понася алкохол,има и други начини.Когато никнеха зъбките на,сестра ми я мажех с масло от лайка.Относно кашлицата аз съм доволна от клеевата тинктура разтворена в мляко.Не е гадна и нямам проблеми да я убедя да я изпие
П.П извинявам се за спама:)

01.02.16
13:43

казано от nervak на 01.02.16, 12:07:

казано от Absolut Illusion на 01.02.16, 10:47:

а.
Да, мазала съм на малката зъбките с ракия когато е било нетърпимо за нея, вече е на почти 4 години и не виждам да има забавяне в мозъчното развитие.
.

Давай и попара с вино за кашлицата...

Мислех да се заяждам, ама после реших, че е безсмислено, поне не и в дневника на Карфичка - на теб като не ти харесва недей чети. Изказвам мнение, а който иска ще го приеме или като съвет, или ще го отхвърли...А ти кой беше, извинявай, да ми казваш какво да правя???

П.С. - айде все едно е бил на майтап съвета ти ;)

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 01.02.16 14:16.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1