26.09.10
12:36
Здравейте, ето го и дневника на Весето :)
След около едногодишна пауза, възвърнах вдъхновението си за тренировки. На 24 години съм и се боря с килограмите още от ученическите си години. Тогава като всяка тинейджърка, след като година преди бала бях достигнала заветните 92 кг. реших да се променя. И така....благодарение на воля и ГЛАД постигнах резултати. Във времето преминах през доста крайности...почти анорексия, постоянно качване и сваляне на кг. Но когато започнах да тренирам всичко си дойде в норма. Обаче така и не успях да получа релефа за които мечтая....особено за бедрата. Висока съм 165 см и в момента съм 59 кг. Лятото премина с доста изкушения и сега се заемам да вляза пак във форма. Тренирам 3 пъти седмично и спазвам хранителен режим...пия Л-Карнетин преди тренировка и бих се радвала да ми помогнете за постигане на РеЛеФнИ резултати!! :)
Програмата ми е следната:
1 ден- Кардио, Гърди,Рамо, Бицепс, Корем, Кардио
2 ден- Кардио, Гръб,Трицепс, Корем, Кардио
3 ден- Кардио, Крака, Корем, Кардио
:)
Темата беше редактирана от Веселка Христова на 10.04.12 14:46.
26.09.10
14:15
Здравей! :)
Честит дневник и на теб! Напоследък много хора се присъединяват с дневници - няма лошо, разбира се.
Бъди постоянна и браво за кг-те, които си свалила.
26.09.10
15:28
Дам, аз съм на аватара...
Благодаря, но има още какво да се желае...искам да поизчистя мазнинките , които ми напомнят за старото време. :)
26.09.10
15:37
Браво за дневника. Започни да пишеш за хранителния си режим и по-подробно за тренировките и съветите няма да закъснеят :)
26.09.10
15:58
Стремя се да следвам следния режим:
Храня се 4 пъти на ден:
Закуска(и преди тренировка) хапвам един грейпфрут.
Обяд: Салата със зеленчуци на пара или тофу или някакво нетлъсто месо.
Следобяд: кисело мляко с плод или сурови ядки
Вечеря: Салата с риба или месо или някакъв млечен продукт
Пия основно вода, 1 кафе( защото все пак е диуретик), фрешове(основно морков)
Един ден седмично хапвам нещо сладко
А за тренировките, разделила съм мускулните групи както вече описах по горе, упражненията съм гизвадила след четене и разглеждане на сайта....и една тренировка е с продължителност около 1.30-2 часа три пъти седмично...
.....
Много си лъчезарна и хубава на аватара :) За това питах дали си ти.
обаче храната е зле, мисля че беше пуснала тема? Увеличи въглехидратите и протеина, особено в първата част на деня.
26.09.10
16:04
От сега ще ти кажа къде ще бъдеш критикувана - малко се храниш. Казваш, че се храниш 4 пъти на ден, но фактически те са 2. Грейпфрута за закска и киселото мляко следобяд не ги брой въобще. Ако искаш да имаш някакво атлетично тяло, когато орелефиш, тогава ти трябват повечко протеини. Просто мускулите имат нужда да бъдат хранени, това няма да те направи по-дебела в никакъв случай. Ако искаш да видиш какъв НЕ трябва да бъде хранителния ти режим, виж дневника на dance_girl.
26.09.10
16:38
Благодаря за куража...
А за храненето...знам , че е малко, но просто работното ми време (от 10.30 до 20.00 часа) , без регламентирана обедна почивка много ми пречи . Колегите ми се хранят с всякакви разновидности на бързо хранене , а аз се опитвам да хапна нещо полезно за малкото откраднато време...а вечер не е оферта да прекалявам. Но като гледам отзивите трябва да измисля нещо :)
26.09.10
16:44
Здравей, Вес и добре дошла!
Най-лесно е, когато си приготвиш от вечерта храната. Нямам представа какво работиш, но смятам, че ще успееш да намериш някоя друга минута за хапването. А и като знаеш, че имаш готова храна - няма да си губиш времето поне в чудене и отделно в пазарене.
Ииии успех занапред :)
26.09.10
16:51
Хм ... Според мен храненето ти не е лошо , даже си е екстра. Не знам защо е плъзнала тая мода на нормалното хранене да му се вика глад . Както и да е де , успех с дневника !
26.09.10
16:52
Здравей, Absolut Illusion,
аз точно това правя...вечер когато имам време приготвям нещо за хапване, защото ако трябва да си купувам или поръчвам такъв тип храна... знам какво все пак получавам...(работих в Happy преди време)...доста излишни мазнини и т.н. Ще се опитам да си създам навик и отделя време за хапване...и то по пълноценно ;)
Здравей @весс ,
Добре дошла.Както виждаш и аз съм от начинаещите в здравословното хранене, така че нямам куража да коменирам режима ти.
Има много по-опитни от мен, които със сигурност ще ти посочат пътя към РеЛеФа ( много готино написано) :) , дори не един а няколко. Ти ще решаваш кой да хванеш.Сигурен съм, че всички дами от форума ще ти помогнат - ще получиш много полезни съвети.
Явно сме на приблизително едно и също ниво ( ако не мислиш така , моля за извинение ), и ще ми е интересно да коментирам успехите с някого на моето ниво, а от по-напредналите да получаваме съвети и напътствия.В същност май и целите ни са сходни.
Пожелавам ти успех , постоянство & willpower.
Имам само едно въпросче - какъв тип е кардиото ? Бягане , вело, скачане на въже ?
Лека вечер и от мен.
Мнението беше редактирано от Ентусиаст на 26.09.10 19:30.
26.09.10
19:20
Здравей,Ентусиаст,
аз съм напреднала , но в мазохистичните диети. Сега искам всичко да е под контрол и в границите, с последвалите след това резултати. Относно кардиото- най-добре се чувствам на пътеката, като редувам натоварването( ходене, под наклон, бягане..) , а загрявам предимно на кростренажора.
Пожелавам и на теб успех и най-вече ПоСтОяНсТвО. ;)
Лека вечер и от мен :)
smyatam,4e hranitelniq ti rejim si e exstra,nqma nujda ot pove4e vuglejidrati spored mene,sutrin e dostat4no da hapva6 malko oveseni yadki zaedno s greypfurta i kafeto…m/u osnovnite hraneniya moje6 da vkliu4i6 i malko surovi yadki(bademi,ka6u,orehi)
Кирилица!
Мнението беше редактирано от Петко К на 26.09.10 20:37.
26.09.10
23:32
Виждам, че тренираш корем 3 пъти седмично..какви тренировки си избрала за него?
Поздрави за дневника и ти желая той да те кара да си по-стриктна :)
Относно храненето - като източници на протеин виждам, че си споменала не-тлъсто месо - предполагам хапваш пилешко. Пробвай да вкарваш известно количество свинско/телешко - според това как ти понася(не всички обичат свинското заради това, че е по-тлъсто, а телешкото пък заради това, че понякога е трудно за готвене - отнема време :) )
Също може да хапваш яйца - отново според вкуса си...може да пробваш следното :
Варени яйца, разтопено масло, варен картоф, малко зеленинка(магданоз, копър, нещо за вкус и аромат), настърган кашкавал
Омешай всичко това, докато се получи еднородно - доста бързо хапване, а и полезно.Според количеството картоф, което ще сложиш може да ти служи за закуска, когато нямаш време, а сутрин е по-добре да приемаш въглехидрати :)
Поздрави и успехи :)
27.09.10
06:45
Добро утро и от мен!
Стартирам деня с чаша топла вода и след това любимия грейпфрут. Слагам екипа и към фитнеса.
Днес е почивен ден за мен и ще имам време за пълноценна тренировка.
По-късно ще споделя подробности!
Слънчев ден на всички :)
Чудесно е, че споделяш във “Форум за фитнес и здравословен начин на живот” закуската си от чаша топла вода.
Успех в начинанията.
27.09.10
07:34
Весс, няма да е зле да стартираш следващите дни с нещо, съдържащо повече въглехидрати, като да речем овесени ядки :) и нещо с белтъци, примерно яйца :)
Здравей!Честито дневниче и от мен! Мога да те поздравя за волята която си проявила при свалянето на кигограмите,за мен това си е коренна промяна във визията.Сигурна см че много бързо ще оправиш каквито и да е грешки и в менюто и в тренировките си ако имаш такива,с дневникът става по-лесно.Аз лично ще го следя с интерес,винаги адмирирам и взимам за пример хора които постигат резултатити а не само да говорят.
Лек и усмихнат ден! :)
27.09.10
18:28
Благодаря, N’ataly за хубавите думи :)
Така..сега да споделя днес какви ги свърших:
Храна:
9.30ч. грейпфрут
кафе и Л-Карнетин преди тренировка
15.00ч. саката краставици с 200г. пил. филе на скара
17.30ч. ябълка и шепа сурово кашу
20.30ч. салата краставици, 100 гр. тофу и 1 варено яйце
Тренировка:
10 мин. кростренажор
3х30 клекове( без щанга)
3х30 бедрено разгъване (10 кг)
3х30 бедрено сгъване (10 кг)
3х30 адуктор машина(вътрешна и външна част)
3х20 глутеус машина
3х30 повдигане на калф машина за прасеца
...няколко упражнения на постелката и разтягане :)
3х30 коремни
3х20 вдигане на краката от лежанката
3х20 хиперекстензии
40 мин. пътека...комбинирано натоварване
Надявам се разбираемо да съм посочила упражненията...и се извинявам предварително за невежеството :)
27.09.10
19:44
720 повторения :O За колко време я направи тренировката?
Освен това - кафе+грейпфрут+л-карнитин просто не е достатъчно преди такава тренировка. Ако трябва хапвай 2-3 варени яйца, малко пилешко филе, картофи/ориз сутрин. Закуската е ОСНОВНО хранене и това, което ядеш не е закуска, а отбиване на номера... :) Предлагам ти да намалиш клековете без щанга(ако си овладяла добре техниката) и да ги замениш например с гоблет клек и плие :) :
Гоблет клек : http://www.youtube.com/watch?v=PKmrXTx6jZs - тежестта избери така че да можеш ефективно да изпълниш 10 :)
Плие : http://www.bb-team.org/exercise/1528/ - отново - тежест за 10 изпълнения с добра техника :)
Поздрави! :)
27.09.10
19:49
Ами имаше около 2 часа тренировка... :)
Само, че имам голям проблем със закуската...не ми се хапват такива храни сутрин, даже абсолютно нищо...
Истински глад чувствам към 12 часа някъде.
Благодаря за предложените упражнения...нещо ново, 100% ще попия :)
27.09.10
20:11
Проблемът е, че ти трябва “богата” закуска :) Дали ще са тези храни или други, но съдържащи същите макронутриенти(протеини, мазнини, въглехидрати) - изборът е твой. Закуската ти при толкова дълга тренировка трябва да е богат и на трите неща горе :) Почни да хапваш малко по-обилно(но не толкова, че да ти натежи) и ще усетиш далеч по-бързи резултати :)
27.09.10
20:11
Само, че имам голям проблем със закуската... не ми се хапват такива храни сутрин, даже абсолютно нищо...
Здрасти!
Това подлежи на пренастройка. Закуската е едно от най-важните хранения за деня, независимо от целта на хранителния ти режим. От друга страна, при нея имаш относително най-голяма свобода по отношение избора на храна. Първото ти ма-а-алко по-прилично (но отново не особено подходящо) хранене е чак в 15:00. До тогава - глад, тренировка и после пак глад. Не е това правилният път. Каквото и да му дадеш на този организъм, той ще гледа да го складира, защото знае, че утре пак ще го поставиш в такава екстремна ситуация. Тия 30 повторения, които правиш при всяко упражнение, ги зарежи - с тази тежест не изразходваш особено много енергия, независимо от солидната бройка повторения. За постигане на релеф по този начин също е много трудно да се говори. Подбери тежестите така, че да правиш не повече от 10-12 повторения.
27.09.10
20:32
Благодаря са съветите...волята ще поработи и ще се обучавам на закусване :)
А за тренировките...единственото което ме притеснява, е че имам типичното женско тяло-бедрата и ханша са по изразени, затова много се притеснявам да не увелича обема там. Това не се ли постига именно с повече тежести...последно във фитнеса ми казаха да наблегна на повторенията ...малко се обърках :)
27.09.10
20:53
...имам типичното женско тяло - бедрата и ханша са по изразени, затова много се притеснявам да не увелича обема там...
Предпочитам по-сериозно спортуващите Дами от форума да дадат мнението си по този въпрос. Аз бих добавил - най-малкото нямаш хормоните да натрупаш мускулната маса, от която така се страхуваш. Имам и въпросче - човекът във фитнеса, който те посъветва да правиш по 30 повторения в серия... как изглеждаше и как тренираше?
27.09.10
21:06
Ами какво да ти кажа...тренира си човека, не ми е оставил спомен :) Разбрах намека :)
ще се обучавам на закусване :)
Искрено те съветвам. Преди не можех да закусвам въобще, ама нищичко не ми се ядеше. Като започнах да тренирам, започнах и да се насилвам да закусвам, постепенно така свикнах да закусвам, че още вечерта си лягам с мисълта за закуската (образно казано), чувствам невероятна нужда от нея и като си помисля, че някога не съм закусвала...лошо ми става. Така, че дори да не ти се яде - хапвай, постепенно ще свикнеш и ще видиш колко по-добре ще се чувстваш цялостно. Като под закуска имам предвид овесени ядки, яйца и пр. - неща, които по-горе са ти казали :)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.09.10 21:22.
28.09.10
09:23
Днес е първия ден от обучението ми по закусване ;)
Хапнах кисело мляко Верея 0,1 % с 3 лъж. овенени трици и 1 ябълка
Успешен ден на всички :)
28.09.10
09:31
Несравнимо по-добре е в сравнение с грейпфрута и кафето ;)
Бих ти предложил, обаче, триците да бъдат 1 лъжица и да добавиш 3-4 лъжици овесени ядки. Е, ако намериш морални сили за 1-2 яйца, нещата ще придобият доста по-завършен вид. Така или иначе - правилната посока е тази!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.09.10 09:36.
Здравей @вессс
Днес е първия ден от обучението ми по закусване ;)
Хапнах кисело мляко Верея 0,1 % с 3 лъж. овенени трици и 1 ябълкаУспешен ден на всички :)
Явно ще има още обучение докато достигнеш до яйцата, пилето и купата с овесени ядки за закуска.Всяко нещо с времето ,но щом има цел , предполагам всичко е ОК. :)
И на мен в началото ми се виждаше много храната , чудех се как така ще махна мазното с толкова много храна - дори пусках тема в раздела ” Режими за понижаване на теглото ” , когато кантарът спря. Обаче повярвай ми - разбрах го от собствен опит - ядеш ли - сваляш мазното. Още не мога да го повярвам но явно е факт .
Махай кантара и си вземи шивашки метър.
Спорен ден.
Мнението беше редактирано от Ентусиаст на 28.09.10 10:36.
28.09.10
13:51
Ще включа и яйчица :)
Като истинска диетоманка правих Диетата на Дюкан и от тогава много много не ми се нрави месото, яйцата и млечните...
Но за да постигна това което искам, явно трябва пак да свикна с тях :(
Ще включа и яйчица :)
Като истинска диетоманка правих Диетата на Дюкан и от тогава много много не ми се нрави месото, яйцата и млечните...
Но за да постигна това което искам, явно трябва пак да свикна с тях :(
мм мислих да я почвам и аз .. ти доволна ли беше? един приятел смъкна към 13 кг и само я препоръчва, но дамите от форума ме разубедиха
защо не пробваш да слагаш в блендер млякото и овесени ядки (и/или трици) - разбиваш ги ( ядките стават на съвсем фини трици) и после изпиваш сместа - не отнема време, а и течна храна се приема по-лесно ... поне при мен върши идеална работа ;)
28.09.10
17:54
Mayweda съвет от мен....не се захващай с това. Да свалих доста килограми...но да не ти говоря какви други последици има. Удря в репродуктивната система, после ти трябва супер много време, хапчета и нерви за да се оправиш. Аз съм със страшна воля и я правих доста време, но имах болки и в бъбреците, постоянно търсиш тоалетна, а и месото ти втръсва в един момент... Затова си тренирай, хапвай умерено както съветват всички тук и всичко да си дойде естествено. (поне аз така се надявам)
Благодаря за идейката...бързо, лесно , вкусно ;)
А забравих да споделя:
за закуската вече споменах
15.00 салата краставици с 200г. пилешко филе
18.00 100гр. сурови ядки
и сега още незнам дали ще вечерям, но евентуално ще хапна малко извара с доматче :_
Поздрави
29.09.10
10:09
Такам...:)
Днес планираната сутрешна тренировка се провали заради силното желание за сън и небивалото задръстване в София.
Но за наказание довечера ще тренирам след работа :)
9.30 хапнах грейпфрут
11.30 кисело мляко с ябълка
.... очаква се продължение :)
на 28ми почваш да “тренираш закусване” и на следващия го пропускаш .... много несериозно ;)
“Закуска” може да се “тренира” всеки ден, единственото занимание, от което не се претренира :P :D