Тренировъчна касичка на Весето

Темата е заключена.
Прескочи до:

Мммдааа, inis9, права си. При такова хранене HIIT вероятно не е най-добрата идея.
Не прецених добре съвета, който дадох на Весето...

24.10.10
18:25

Той, съветът, си е добър....и аз често предпоставям, че хората се хранят така, че да могат да тренират пълноценно.

казано от inis9 на 24.10.10, 18:09:

казано от Кольо Пияндето на 24.10.10, 18:07:

Направи кардиото HIIT - ще те натовари по-ефективно за по-малко време... ;)

М-м, с този начин на хранене да не колабира....по - добре да не се изсилва май.

е аз даже на гладно го правех лятото ...

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 24.10.10 18:29.

Сигурно има разлика.
Съмнявам се след това да си карал на 200 калории целия ден:)

тогава карах на шведска маса ама ХИИТ кардиото гори доста калории след тренировка... доста сравнение с обикновенното...

Я сега като всички знаете за това кардио HIIT… разяснете и на Весето :)

24.10.10
18:50

казано от вессс на 24.10.10, 18:40:

Я сега като всички знаете за това кардио HIIT… разяснете и на Весето :)

Мисля че ще ти е полезно да прочетеш следните стаии:
http://lubomirivanov.com/656
http://lubomirivanov.com/2616

интервално кардио тоест... бягане близо до максимума ( ХХ секудни ) и бягане около средното ниво за почивка един вид ( ХХ секудни ) ... аз правя 20секудни бързо + 40секудни кросово = 1минута .. Общо 10-15минути. На другата тренировка правя 25секудни бързо + 35секудни кросово = 1минута ( лесно се помни иначе може и още по-кратки интервали ) Ако не се лъжа това беше ХИИТ. За 10-15минути вършиш в пъти по-добра работа отколкото 30-40минути заспиващо темпо :)

Много благодаря за инфото :) :) :)

24.10.10
19:15

Не се правете на ударени, че не разбирате. Инис много добре го каза.
И аз правя интервали на гладно и това е най-добрият вариант, защото ако ги прави човек като хората, често му се случва да му се доповръща и ако си ял нещо, може да имаш втора среща с него.
НО съвсем друг е въпросът ако не си ял достатъчно доста дни, организмът е изтощен и като нищо ще има последваща тема в здравословния форум: “защо така ми причерня” или “какво имаше пред лицето ми по време на ХИИТ: под”.
Според мен разходките са най-подходящият начин за “трениране” по време на глад.

fire.is.my.nature

24.10.10
20:23

Дам , Хийт + глад си е чиста проба издевателство над тялото . Най-добре разходки или лека аеробика , стречинг ...

24.10.10
22:24

казано от Anelia на 24.10.10, 19:15:

...И аз правя интервали на гладно и това е най-добрият вариант, защото ако ги прави човек като хората...

Ако човек прави интервали и не се чувства като лайно след тях значи въобще не ги прави правилно. А HIIT на гладно ми се струва като най-лесния начин да си умреш някъде по алеите в парковете.

25.10.10
02:45

казано от Alexander Katzarski на 24.10.10, 22:24:

А HIIT на гладно ми се струва като най-лесния начин да си умреш някъде по алеите в парковете.

HIIT е кратка тренировка (например 20 мин) и човек има запаси от предната вечер да ги изкара тези 20 минути. Разбира се, ако за вечеря си изял една салата, няма да имаш никакъв запас сутринта и не е добра идея каквато и да е тренировка на гладно.
Има хора, които нищо не могат да правят преди закуска, ок. Само че след закуска трябва да се чака поне 1,5-2 часа, за да няма  (puke).

25.10.10
06:59

Моите интервали - 30 сек спринт, 30 сек крос - 10 минути. Сутрин на гладно. Ям 20 мин след това.
Никога не ми се е повръщало, никога не ми е причернявало, а мисля, че ги правя като хората - средния ми пулс е 169, в спринтовете вдигам докъм 185 - 190, като при определяне на средния се включват по 2 мин крос преди и след интервалите. По време на тренировката изхабявам до 160 - 170 калории, до половин час след нея (държа часовника (или както там му се казва) още поне половин час, за да следя) стават 350 - 400. От HIIT само хубаво съм видяла, ама това все пак е моят организъм, все пак за всеки е различно. А и МНОГО ВАЖНО - по принцип ям (закуска х2, обяд х2, вечеря х2) като хората - стабилно, не салатки и плодове, а месо, яйца, картофи, ориз...Няма начин да вечеряш салата и сутринта да можеш да правиш HIIT на гладно....или ще припаднеш, или въобще няма да имаш сили и за половин спринт...а най-вероятно и двете...

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.10.10 07:08.

25.10.10
11:49

Весе, не знам какво ти лекува тоя гореспоменатият доктор, ама може би не е зле да провериш и черния списък на Лидия Ковачева, не само тези, дето твърдят, че са се излекували. Мисля, че ще се изненадаш от резултата. А относно това, което правиш с храната - аз на два пъти щях да припадна по тоя начин. Беше преди около 10-ина години, когато пазех диета след диета. Единият път ми се случи на аеробика, а другия на тае- бо тренировка. Сърцето ми се качи в гърлото в буквалния смисъл и бях събрала границите на кръвното - беше нещо от сорта на 100/110. Чувството, че не можеш да дишаш е все едно се давиш.
Но все пак - ти си знаеш.

Maxxi, беше ми интересно  да знам какво точно представлява този тип кардио, но сега нямам намерение да бягам по този начин.
Работната ми седмица е много напрегната и няма да се самонаказвам и с тежки тренировки. Пътеката я правя за да не губя навик да ходя към фитнеса, защото хване ли ме мързела , после никаква зала :)

25.10.10
17:29

казано от вессс на 25.10.10, 14:36:

Maxxi, беше ми интересно  да знам какво точно представлява този тип кардио, но сега нямам намерение да бягам по този начин.
Работната ми седмица е много напрегната и няма да се самонаказвам и с тежки тренировки. Пътеката я правя за да не губя навик да ходя към фитнеса, защото хване ли ме мързела , после никаква зала :)

Ама аз не говоря за кардиото, а за доктора, който работи с Лидия Ковачева. Кардиото не знам - това човек си го решава сам според това как се чувства. Аз лично не съм пробвала още HIIT, но със сигурност като свикна с пътечката още малко, ще пробвам!

Ами може би го правя най-вече защото ми допадна и се чувствам добре от това...може и само внушението да действа...нямам идея! Но решила съм -правя го :) Всеки луд с номера си :)
Та за днес: 25.10.2010г
Храна:
толпа вода
грейпфрут
100гр фурми
1 ябълка
вечеря: 2 домата с 1/2 краставичка

Течности: фреш-микс цитруси, чай, кафе, вода 1,5

Добавки: пчелен прашец, алое, L-карнитин

Тренировка: 40 мин пътека(5 мин. бързо ходене,5 мин. тичане умерено темпо..)
20 мин колело, разтягане

Лека вечер от мен :)

Чак сега дойде време и за дневния отчет:
Храна:
топла вода
4 ябълки
100гр. фурми
грейпфрут

Течности: вода, чай, кафе и чаша вино(трябва да се уважат празнуващите)

Добавки:алое, пчелен прашец

Айде и сън да прибавим :)

27.10.10
06:15

не съм чел последните страници и затова да попитам - колко време ще караш на фотосинтеза (то поне и слънце да имаше)? (blush)

27.10.10
07:06

И на мен ми се струва фотосинтеза.... то плодове и зеленчуци само -ок,наистина е доста разтоварващо,но сам 4 ябълки за цял ден,не ти ли става лошо?

Мнението беше редактирано от Nataly на 27.10.10 07:43.

27.10.10
07:09

казано от N’ataly на 27.10.10, 07:06:

И на мен ми се струва фотосинтеза.... то плоовсе и зеленчуци само -ок,наистина е доста разтоварващо,но сам 4 ябълки за цял ден,не ти ли става лошо?

Трябва и шоколад ! :D

27.10.10
07:44

Трябва ами :D Серотонина си е серотонин :D

Още 7 дни ще го правя...не ми става лошо, поне за сега. Хапвам повече сушени плодове....
Единственото неразположение за мен е...мудността  по време на режима :)

казано от вессс на 27.10.10, 11:14:

Единственото неразположение за мен е...мудността  по време на режима :)

Ами... от къде да дойде тази енергия?
Ядеш толкова, колкото да поддържаш не повече от 1/3 от фундаменталните жизнени процеси.
Ти не даваш храна на организма и той минава в енергоспестяващ режим, съответно - резултатът е точно този.

Да да..знам , че е от това...но после всичко ще се нормализира :)

27.10.10
12:11

просто внимавай и си следи кръвното и кръвната захар (ако ти е възможно) ... и дръж нещо истинско за ядене под ръка ;)

казано от вессс на 27.10.10, 11:39:

...после всичко ще се нормализира :)

Така е, като преминеш към нормално хранене този ефект ще изчезне.
Така и не разбрах какво точно пречистваш... та не ми е ясен смисъла от тая гимнастика.
Както и да е... голямо момиче си.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.10.10 12:24.

27.10.2010г

Храна:
топла вода
грейпфрут
киви - 4 бр
1 ябълка
100гр. ; фурми
вечеря: обичайната салата..зел. салата,доматче, краставица и авокадо
Течности: чай, вода и кафе
Добавки: L-карнитин, алое, пчелен прашец

Тренировка: 1 час пътека (5 мин.ходене, 5 мин. бягане умерено темпо)
20 мин. колело...

Лека вечер от мен

28.10.2010г. (8 ден)
Храна:
топла вода
грейпфрут
100 гр, фурми
4 бр. киви
3 ябълки
вечеря: салата(обичайната, неовкусена)

Течности:
вода, чай и кафе

Добавки:
вит. Б , алое, пчелен прашец

Днес нямаше тренировки, а филмов маратон вкъщи :)

Лекинка от Весето

29.10.2010г
Храна:
толпа вода
грейпфрут
100гр сушени кайсии
2 ябълки
вечеря: 2 домата с 1/2 краставичка и авокадо 1/2

Течности: фреш, чай, кафе, вода 1,5

Добавки: пчелен прашец, алое, L-карнитин

Тренировка: 60 мин пътека(5 мин. бързо ходене,5 мин. тичане умерено темпо..)
разтягане

Лека вечер от Весето

30.10.10
05:06

казано от вессс на 29.10.10, 20:41:

29.10.2010г
Храна:
толпа вода

(dull)  (fubar)

Да..права си. Не е много на място :)

30.10.2010г (10-ти ден)
Храна:

грейпфрут
2 ябълки
2 портокала
вечеря: зелена салата 2 домата с 1/2 краставичка и авокадо 1/2

Течности: фреш, чай, кафе, вода 1,5

Добавки: пчелен прашец, алое и вит Б

Тренировка: почивка

По - късно и за днес :)

31.10.2010г (11-ти ден)
Храна:

грейпфрут
3 ябълки
вечеря:  3 домата с 1/2 краставичка и 1 авокадо

Течности: фреш морков,  кафе, вода 1,5

Добавки: пчелен прашец, алое и вит Б

Тренировка: почивка

Мина един мързелив Неработен ден! :) :) :)

31.10.10
19:49

Извинявай, да не живееш в тропическа страна?

Не съм разбрала да е такава... освен да живея в някаква заблуда :)

31.10.10
20:02

Съдя по менюто. Ако все пак живееш в България да знаеш, че имаме страхотни пилета, кокошки, крави и прасета :)

ООо да, знам за тях, тооолкова са мили и сладки :D :D :D

31.10.10
20:25

казано от вессс на 31.10.10, 20:14:

ООо да, знам за тях, тооолкова са мили и сладки :D :D :D

С изключение на тези, които ходят по дискотеките, но стига толкова спам...! :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1