27.09.10
15:49
Здравейте на 14 съм 170 см съм и тежа 65 кг. Имам лежанка , щанга 20 кг , гири 2x5 и лост.Искам съвети за тренировъчна програма от по добрите в сайта.
20кг. е малко, но може да правиш упражненията в повече повторения. Тренирай по кръгова тренировка, избираш си по 1 упражнение на мускулна група и ги въртиш. Примерно правиш една серия клек, една лег, една бицепсово и т.н... после пак въртиш по една, така 3-4 кръга. Прави го това 3 пъти в седмицата и си супер.
То килограмите хубаво са малко ами и още по кофти е ако са цели и не можеш да променяш.. но пък винаги можеш да си добавиш ако се зарибиш.
Аз също тренирам вкъщи и нищо от фитнеса не ми липсва освен кардио уредите (кростренажора) , но пък имам горен скрипец и крив лост.
Не си писал какви са ти целите ? но определено ако искаш да ставаш голям няма да се получи с това с което разполагаш. Ако можеш да ходиш на фитнес зарежи тези тренировки вкъщи..
Относно въпроса ти за програма можеш да послушаш @fam0us и да правиш кръгови като и без това нямаш тежести... но пък може и да си правиш тренировки за отделните мускулни груги. Ти сам трябва да усетиш по какъв начин да тренираш но няма да стане без опитване. Така или иначе не е хубаво вечно да тренираш по един и същ начин за това ще ти пусна и моята тренировка (по която тренирам в момента) за да си имаш и друга различна идея... :) Ако те интересува ще ти кажа и упражненията но сега не ми се пише повече а и сигурно няма да ти хареса :D
1. Гърди + Бицепс
2. Набиране + Лицеви опори
3. Крака
4. Набиране + Лицеви опори (или кофички ако съм навън)
5. Рамо + трапец
6. Набиране + гръб + Трицепс
7. Почивка