Утре, брат...просто така се получи, че се насъбраха към 14-16 дена без почивка..лошо си планирах тренировките с работата и вчера и ония ден гледах да тренирам докато съм почивка, че ся 3 дена работа и не знам колко качествено ще тренирам...ама добре съм горе долу...вчера имах мисли да заебавам всичко и да почвам да свиря на китара, ама го преминах тоя период, значи всичко е ОК :))) Мислих за добавки да си поръчам от Херба - омега 3, Л-тирозин, БЦАА, Б комплекс, Д3 - 5000 единици, ЗМА - 100 лева излиза..чудя се много ама тия пари се от нещо ще трябва да ги спестя сега...и не знам има ли смисъл..
D3 за какво ще ти е сега, като слънцето ще ни радва все повече и повече : )
31.03.12
14:03
Тренировка:
Снач с клек:
3х3 @ 40Clean and jerk
2 @ 60
2 @ 65
тренировките сам ли си ги мислиш или друг ти ги казва? И по принцип ли са такива или не пишеш всичко/не си имал време за повече в конкретния ден?
Ами тренера ми ги казва, като ще се старая да го потам все по-често за всичко, защото на клека аз си измисля схемите, а искам изцяло той да ми казва какво да правя, да видим какво ще излезе :) Днес, само това успях...просто нямаше как да натискам...другата седмица ще видим какво ще излезе...
Ще посваля некое кило...ся съм 81.5, а искам да сваля някъде до 78-79 за да мога да вляза в категория 77 кг. където нормативите са 105 снач/130 КДЖ...което е приемливо....за след половин година/ 8 месеца би тряяло да съм около тия цифри...
01.04.12
01:18
Нормативи ? За какво? :)
Ами за вдигане на тежести..това са ориентировъчните цифри на лифтовете, далече съм от тях още, но бързо ще дръпна..само да овладея техниката и да почна малко по-силово и ще станат работите..сега ще качвам сила..не знам за какъв период от време и ако стигна тия показатели мога да ида на някое състезание с отбора, интересно ми е какво е чувството, тъй като никога не съм бил на състезание.
Готови ли сте момчета и момичета?! Тая седмица ще е тежка (в моя случай технична) !!! ЩАНГИИИИИИИИИИИ!!! :)
Много пъти съм се отказвал,в никой спорт не съм стигал до някакво добро ниво...ама вече край с тия истории, фащам са сериозно..не ме интересува ранни специализации и на колко години съм...тая седмица джасам яко :) Трябва да са направи нещо в тоя живот деба..иначе ей ги чиниите и приборите в бъргъра и мий до 12…спорта си е неблагодарна работа понякога, ама като се замислиш да си работник не е оферта..не се знае дали ще мога да направя нещо въобще, но ще пробвам...
Така, така!!!
И вземи колежката си от Бъргър-а в залата, с тоя напращял багажник може да стане едни 200 кила:)))
:))) Може да излезе нещо ама бая ще трябва да я навивам...иначе ще вземе на Татяна Каширина медалите, има потенциал..те там всички се интересуват, кво правя ала бала, как се нацепвам..:Д
Тренировка:
Изхвърляне: Много добре....!! бах вече почти не го мисля
3х2 @ 50
Изтласкване:
1 @ 60
1 @ 65
1 @ 70
1 @ 75
1 @ 80
2 @ 70
И тука вече го схванах, явно ми трябваше почивка малко, мозъка да настигне тялото.
Преден клек: ATG
2 @ 85
1 @ 95
1 @ 105
1 @ 110
:) добре е ...можеше и повече със сигурност, на 110 се изправих за 2 секунди и половина, ориентировъчно, тоест лекички бяха, обаче после усетих умора..пък и 2 макса един след друг не са оферта...поне 115 ще мога да стана..и съм доволно изправен, не си кривя толкова..
Тренировка
Пауър снач
3 @ 45
2х3 @ 50
пауър клиин енд джърк
3х2 @ 70
Преден клек:
3х2 @ 100
На предния клек чак на последното се съвзех и ми дойдоха сили.
Ебаси, Валка, за 2 дена да те опусна и то взе че стана интересно. Давай напред момчеееее!!!
03.04.12
19:04
А ръце не правиш ли :О
Бъзикам се.
Клекът, като е всяка тренировка стигаш до максималната тежест, която можеш да вдигнеш, или е по-програма?
Мерси, приятелю, натискам яко!
Ами...не се знае...зависи от настроението, попринцип сега мисля да натисна малко единици, двойки...защото усещам, че имам сила деба..клекал съм 160, имам 235 тяга ...здрави са ми сухожилията..имам сила деба...а тука се мъча с некфи 100 кела .смисъл упорит съм, натискам яко, особено като има и някой да викне :))..трябва да се натиска яко, е преди време кат ме понаболи нещо и спирах..сега рамото ме болеше и коленете ама си казах “няма да стане ваща” и сега нищо не ме боли, супер се чувствам...така че трябва да се натиска..попринцип тренера нищо не ми казва за клека, аз сам си го правя...то попринцип и заден трябва да правя ама ме боли кръста и се навеждам малко, което няма да помогне на предния. Качи ли се предния ще се качат и Клиин енд джърка, снача вече си уча техниката, дигам и това е. :) Утре мисля да напъна на предния..четвъртък 2-ки, петък пак напъвам, събота евентуално пак двойки...нещо такова ми се върти в главата.
03.04.12
20:18
Напъвай, тоя клек трябва да се увеличава. От 2ки имаш предвид 2РМ. Иначе и аз съм на тоя приницип, боли, не боли, ако не ограничава движението болката, другият път го загрей повече и натискай. Звучи ми добре, стига да вдигаш колкото можеш и да не те затиска щангата много, всеки ден си клякай., поне това е моето мнение.
Ами да, то и преди като ме болеше беше само извън залата, иначе при самия клек никога не ме е боляло. Иначе за макса, да...на 95-100 процента трябва да се движа..ето днеска тия 2-ки на 100 са горе долу ОК, ама трябва по-тежко. Правил съм 2-ка на 105 все пак...
Ми да бе, Влади...е верно, че с екип ама тялото е издържало...а се мъча тука с 100 кела...220 имам без екип
Я пак 235 тяга ?!? :D
Да, бицепсосгъвачите не вярвате на такива “колосални” цифри :D
Изхвърляне с клек
3х3 @ 50
Squat clean and jerk
3х2 @ 70
Преден клек:
2 @ 85
2 @ 95
1 @ 105
1 @ 115 :)
Абе днеска малко премеждия имах, не от големите де, но все пак..задържаха ме на работа, трябваше да ям много скоро преди тренировката, бързане, тичане и малко несигурно на Изхвърлянето....На клека предварително се изморих още на изхвърлянето, после и обръщане и тласкане...АМА ГИ СТАНАХ ! :)))
Мнението беше редактирано от Valleri на 04.04.12 15:58.
силово изхвърляне
3х3 @ 50
силово обръщане и тласкане
3х2 @ 65
Преден клек
3х3 @ 100
Изхвърляне
2 @ 40, 45
1 @ 50
0 @ 55 тука ако пробвам пак ще ги направя ама реших да махна
3х3 @ 40
Изтласкване до единица на 80, лесни бяха..трябва да пробвам 85-90
Преден клек
2,3,3 @ 105
06.04.12
18:01
Кое те спря на 55 ? Не можа да ги заключиш или да минеш под тях ? :)
Натрупал съм малко умора и при първия пул още се наведох много напред и малко ми остана да вляза под тях, ако бях продължил можеше и да ги направя, ама не беше деня...От другата седмица мисля да пробвам вече по големите кила, че с 2-ки и тройки трудно се адаптирам към по-тежкото, по-добре ми влияе като се преборя 1-2 пъти с тежестта, както при предния клек - много тегави 3-ки на 85-90-95 кила ама като станах един път 105-110-115 и вече не са проблем. :)
06.04.12
23:57
55 изхвърляни не можеш ли да го качиш едва ли не на мъсъл? Моята тяга е доста по-слаба, а все пак 50-55 вече не са осезаем проблем.
Мога. Сега от понеделник ще попроменя техниката на снача, имам нещо на ум и натискам яко до 105 това е целта. За клиин енд джърк целта е 130, там вече яко преден клек до 150-160 двойка...мисля, че горе долу толкова ми трябват да съм по-сигурен.
МАХАМ POWER CLEAN AND POWER SNATCH
ONLY FULL MOVEMENTS will be performed. Нулев смисъл от тия истории...особено от пауър снача, ти като не може да я овладееш в клек езък ти за мощния пул. това са си мой мисли и го махам без да се засмислям..Пауър клиина ми прави пула добър ама вкарвам много ръцете и доста ми напрага колената заради тропането. И само преден клек и това е ....
07.04.12
17:14
Одобрявам :D
Принципно няма смисъл много от пауър вариантите, АКО си щангист, аз си ги правя засега така, ама аз не съм. Също и от хенг няма много смисъл, ама ти си знаеш квоо правиш, а целите са ти доста добри.
Няма смисъл..Абаджиев мисля, че ги е карал да ги правят де...те и заден клек са правили, а после решава, че няма смисъл от тях. Както и да е , аз ги махам...Ще видим какъв ще е ефекта..един от ефектите е че ще се изморявам повече, защото ще е всеки ден яко клякане и накрая преден клек :Д Ама ще дръпна със снача, които е смешен сега...и това което ще променя в техниката на снача е да дърпам малко по-чисто, тоест хем с леко тръкване в таза, хем скоростта да идва повече от скока...преди месец вдигнах 55 без проблеми като ми казваха че ми върви далеч тежестта..но като влеза под нея нямам колебания...странна работа..аа да/...ще правя и повече единици отколкото 2-ки
07.04.12
17:59
То е лесно като е далече до към 70-80, после без допир в таза става дооооста по-трудно.
08.04.12
16:25
а дали ще имаш мерак да разкажеш досегашната си програма за изхвърлянията?
Ами досега редувах пауър и с клек, един ден с клек, другия пауър...но с 3 повторения и не ми харесва прогреса ми...не ми влияят добре, най-добре по 1. Това е общо взето, сега ще натискам повече на килограмите, 1 повторение.
Мнението беше редактирано от Valleri на 08.04.12 19:08.
08.04.12
19:10
Успех с целите. Малко повече време за тренировки и ще ги постигнеш. През този период ще правиш ли тежка военна преса, защото от всичко което забелязвам, малко силата в горната част куца.
08.04.12
19:22
Мога. Сега от понеделник ще попроменя техниката на снача, имам нещо на ум и натискам яко до 105 това е целта. За клиин енд джърк целта е 130, там вече яко преден клек до 150-160 двойка...мисля, че горе долу толкова ми трябват да съм по-сигурен.
ONLY FULL MOVEMENTS will be performed. Нулев смисъл от тия истории...особено от пауър снача, ти като не може да я овладееш в клек езък ти за мощния пул. това са си мой мисли и го махам без да се засмислям..Пауър клиина ми прави пула добър ама вкарвам много ръцете и доста ми напрага колената заради тропането. И само преден клек и това е ....
Извинявай каква е разликата от Power снача и само снача и power cleana и cleana. ?
Разликата е, че при пауър движението не влизаш с клек под щангата...най-просто казано, макар че е размита границата между пълен клек и леко приклякане за да я ресиивнеш...Можеш да направиш разликата по следния начин..това което е пауър - щангата изминава разстоянието от земята до овърхед/на гърди за по-кратко време, съответно генерира се повече мощност и оттам ПАУЪР еди какво си.. :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 08.04.12 19:34.
Айде :))) ИДВА нова седмица....ТРЯБВА да е тежка :P Дигайте колкото можете повече и не се страхувайте. :) Успешни тренировки!
Тая седмица съм се насочил към 120 преден. и подобряване на изхвърлянето
ONLY FULL MOVEMENTS will be performed. Нулев смисъл от тия истории...особено от пауър снача, ти като не може да я овладееш в клек езък ти за мощния пул. това са си мой мисли и го махам без да се засмислям..Пауър клиина ми прави пула добър ама вкарвам много ръцете и доста ми напрага колената заради тропането. И само преден клек и това е ....Извинявай каква е разликата от Power снача и само снача и power cleana и cleana. ?
Ю-туб е разликата и ГУГЪЛ!!!!!!!