А така:)
А скоро ще действаме и заедно. Вдигане на тежести, кросфит и наказваме:)
ба д*ба....
Голям гипс днеска...значи бедрата са ОК...обаче Soleus-a е схванат яко..сега ходя с прави крака и това всичкото благодарение на 2 пъти по 800 метра с 3-4 минути почивка..Първата обиколка 3:09, втората 3:46….баа, но бягането ми върви попринцип та не се притеснявам, скоро ще наваксам...нямам представа, повече ли се натегнах в началото, какво стана, аз съм забравил какво темпо трябва да се бяга. Разтягах малко след бягането :)
Храната: 6 яйца :( , ориз с месо и мас - много и много вода....
Аз ти казах да мислиш, само две от тях...:)
Едната се е получила много близо до истината и то без да си бягал:)
И да се разтягаш, и да не се разтягаш...отдавна не си се натоварвал така и трески ще има!
Щанги
ИЗхвърляне на 45 кила и после свалих на 40, че така се праснах в топките, че бях аут за 5 минути...бати чукването, тфа си не е работа.
ИЗтласкване три единици на 70 кила и рамото пак се обади...тоя път доста зле, ба от кво е това чудо не мога да си обясня...пуш преси правих оня ден с 65 - няма проблеми, ся на джърка пълен гипс...
Клек на гърди до 2-ка на 80 кг.
Много е гадно така, и аз имам такава структура ,че при шръгването на трапеца щангата идва на нивото на “мъжественноста” и може да се получи много грозно.
Тренировка:
Преден клек;
4 @ 50
3 @ 60
3 @ 70
3 @ 75
2 @ 80
Раменна преса:
5 @ 40
3 @ 50
3 @ 55
1 @ 60
Тръстъри: без почивка
3 @ 60
3 @ 50
5 @ 40
Нямам издръжливост на тия тръстъри, пък и съм го забравил това движение..Най-важното което установих е че трябва да си подобря овърхед позицията, много е зле...
Малко мобилизирах с ластик и топка и се подобри овърхед позицията :) обаче front rack-a е малко зле, тъй като вече ще гледам рамената да са ми назад в ямките и ще е доста по-трудно да джърквам и да правя преден...
Тренировка с групата днес :)
Абе чудих се много дали да влизам в дълбоките води още от първата тренировка, и реших да се проам...
50 набирания
100 метра ходещи напади
50 суинга с 24-ката -РУСКИ.. :І
100 метра бърпи с скок
За 13:30 мин.
Тежко ми е сега малко, но утре си давам почивка ;)
Набиранията стриктни ли? Иначе ще влезеш в час с темпото ; )
В неделя идеш ли?
Не са стриктни..аз на стрикни ще спра на 20 :) Ама много бавни бяха бре деа...на 3 ги карах...
В неделя няма да мога за джонито, че ще съм на работа...треа са работи там поне да си плащам наема и тока,..гадория си е ама гледам много да не си товаря главата с тая работа...излизам от там и вече забравям..ей така искам да е ...и да си джасам :)
Е щом ги можеш там бътърфлай/кипове е добре- аз като съм правил някви комплекси с набирания умирам щото правя стриктни... иначе за бачкането братле много добре те разбирам... няма начин. По някой друг случай ще се видим де : )
Знам знам, Скотка :) Даже днеска преди работа си мислих за тебе, викам си, ей го момчето на мойте години учи, работи, тренира....други пък със семейство, деца...абе не е леко..всъщност днес малко ме понаболя главата, сиг съм се претоварил яко и затова малко тежко ми беше, иначе работата си е лекичка, в срравнение с америакта :)
Бе тва онова- от 3те нито едно не правя напълно как трябва, ама на принципа разделяй и владей колко толко. Иначе поне сме хванали живота за яката щото 90% от връстниците ни са млади, а безпътни съвсем генерално не само от към спорт, ами и като цели в живота... за бача- тва е добре, че ако почнеш и от там да се товариш с глупости... та ше направиш някой друг комплекс и ше почнеш да се адаптираш ; )
Така...днес имаше разни работи, които трябваше да свърша в мола и после на РАБОТА: :) :) ;)
ето я и работата...
Щангистката зала е затворена тъй като момчетата са на състезание, успех им пожелавам, дано ги смачкат :) И поразцъках в фитнеса:
Power snatch:
4x3 @ 35 да отработя чукването, защото един път малко по-ниуско чуквам, друг път пък както трябва и така :) Получаването на щангата също си е трудночко тъй като доста голяма скорост се развива и трябва да я овладееш. Посинях целия де...ама свиква се :)
Clean from hang and jerk
Тук на клиин енд джърк няма как да слагам мн кила, защото съм в фитнес и тия ножиици не ми се правят с риск да счупя огледало...малко не ми хареса като цяло представянето ми тук, но пък рамото не ме боли..сигурно е било заради изхвърлянето..ама сега дърпам рамената по-назад и се получава по-късо движение и по-правилна ротация.
до 2-ки на 50 кила джърк...
Преден клек (NO NO NO squat :)), без щангети и без бъмп)
8 единици на 85 кг.
последвани от 5х3 @ 75 кг с по-малки почивки.
БЕз щангети..тъй като установих, че без тях не ме болят колената, Клякам си абсолютно същата дълбочина и няма никаква разлика в силата. Малко понаправих без бъмп, че да променям темпото, да има разнообразие.
Modified Hepburn Method II
8 sets of singles @ 50X0 tempo, followed 5 x 3-5 @ 32X0 tempo
И след това малко Double unders....haha za 10 minuti скачане успях да направя 4 дъбъл ъндъра, непоследователни. :)) Преди можех 7 последователни...ама не е кой знае какво ще се научи бързо :)
Голяма сила днес...щанги малко в залата. Залата си е зала, други са тренировките там.
Изхвърляне с клек:
на лоста и на 30 раздвижих, после 2 х 2-ка на 40.
После на 45 едно..много яко се шибнах в макарите, но си бях зел един клин и така ги компресирах възможно по-назад, стигнаха ми до..гз и вече няма проблеми..на 50 направих 2 единици. Без щангетите, че са за пране.
Тласкане с клек:
загряващи серии: 2-ка на 50
1 на 60 ; 2 единици на 70…и 3х2 @ 60 - после на тия повторения вече усетих горе-долу как трябва да се получи ножицата..
Заден клек:
2 @ 80
2 @ 90
2 @ 100
2 @ 105
2 @ 100
С мощен бъмп...на първото повторение съм изправен, на второто малко се навеждам.
След тренировката направих едно бягане в морската с бързо темпо, някъде 4 минути..разстоянието не знам какво е..сигурно 800 метра някъде..и това е :)
Щанги:
Изхвърляне силово:
там загрявки, адаптации
2-ка на 45, 3-ка на 45
2 - ка на 50
3 - ка на 45
Много добре бре...има там няколко забележки, че трябва да прикляквам повече, ама общо взето супер се получи...
Изтласкване:
на 50 - 2-ка
единица на 60
1 - ца на 70
2 -ка на 70 :)
3-ка на 60
Абе по-добре тоя път и поне вече знам защо ме боли рамото. Аз като гледам да я подема добре се нагласям по-надолу с лактите и хубаво скачам, но почвам и да я бутам с ръце и то не се получава лифта, а ме болят защото става много рязко.
Преден клек:
2-ка на 60
2 @ 75
2 @ 90 :) Абе исках повече да вдигна днес, бях планирал още няколко серии, но залата затваряше и трябваше да приключвам. Общо взето съм доволен. Даже бях малко изморен от бягането вчера, без него моеше и по-добре :)
Пропуснах да кажа за изтласкването, че и то е пауър и това ме изненада, че не съм дърпал на бицаги ми си я клииннах мн добре...
Мнението беше редактирано от Valleri на 22.03.12 18:29.
Щанги:
Изхвърляне:
3, 2 @ 30
2 @ 40
2 @ 45
2 @ 50
4х3 @ 50
Изтласкване:
3 @ 40
2 @ 50
2 @ 60
1 @ 70
1 @ 75
1 @ 80
0 @ 85 (тука ги обърнах ама не можах да ги заключа от раз в ножицата...ама нямам подем - с 90 преден клек не става..)
Преден клек
Слагам 95 за 1 -ца и си я сложих много на врата деба и ма замая главата и я хвърлих...мн яко чувство, близо бях да падна :)
4х3 @ 85
Много не ме кефиш с тоя пичи преден клек...
Добре де, последно в Плевен, като тренирахме заедно, стана на гръб със 135-140кг.(ако не се лъжа)...
Няма логика 95 да те мъчат...
Ами точно заради разликата в дълбочината трябва да е...аз и сега “риптоуски” ще клекна 130-140 ама друго си е деба, ти знаеш...ама споко бързо ще дръпне :) ще трябва да вкарам разни интересни тактики в тренировките, да разнообразявам темпото и ще стане...БТВ не си купих БЦАА..по-нататък може ама сега парите ще са за храна :) И за предния клек ще почна и малко заден, пак АТГ и би трябвало да дръпна...
казано от valerious на 23.03.12, 15:07:
ама споко бързо ще дръпне
Знам:)
Задния, долу с леко задържане пробвай...
23.03.12
15:39
Колко килограма си? Колко ти пуш пресата?
На мен макса на преден ми е 1@95, но не мога да обърна 70 пак да не говорим да ги изхвърля... Кофти ми е техниката. Като дойде Слави в Пловдив ще наваксам :)
Марине, сигурно искаш да кажеш да ги изтласкаш, тоест, нали първо обръщаш после тласкаш :) Еми чалъм си е...тая ножица я целя кат хората веднъж на 3 пъти...но имам малко нули де щото съм инат и я задържам да не падне :)))
За тласкането правят едно упражнение - на стара смит машина...слагат бая килца и ссамо скачат с нея на гърди, само подема...Слави, ако са сещаш онова момче към 75 килограмовия дето викаш, че е много бърз, той това прави доста често.
Абе нямам подем...аз преди 1 година кат направих полупредния клек на 110 имах 80 пуш преса...даже тласнах 80 с леко побутване ..сичко е от клека...аз деа си я слагам на грешното място...не може така да ми спира кръвообращението...преди съм нямал проблеми...знам къде трябва ама като съм се надъхал и забравям.
Щанги - тренировка 2
Изхвърляне: - силово
2@ 40
2 @ 45
2 @ 50
2 @ 50
1 @ 50
Накрая вече се разконцентрирах малко.
Изтласкване:
основното е 3х2 @ 60 кг
Заден клек:
2 @ 85
2 @ 100
2 @ 110 :)
Винаги на първото повторение ми е супер лесно, на второто вече изнемогвам...ама много добре бе..имаше сила и за повече, но друг път...и бях много по-изправен от предния път..усетих, че натискам с предните бедра.
Ще пробвам задържането..аз го правя...абе на Джон Броз момчетата може да не са най-яки на олитата ама пък имат изрудски клекове и найстина вярвам, че техниет програми с темпотата, задържане и ала бала имат ефект.. :) Гледах иранеца, ония с големия снач..ами той на 330 заден доста се сковава и едвам пуска до половината...Пат може да е зле в олитата ама клека си му е уникален :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 23.03.12 18:16.
Не съм пробвал...баш макс, щото съм в фитнес и не ми се връща щангата на ръце
23.03.12
22:49
Добре изтласкаш 80 а имаш пушпреса 75. От ножицата ли идва разликата в бутането? Мерси за отговорите...
Абе то няма бутане ве. :)...просто нямам подем... :) скоро ще се качи, всичко зависи от предния клек. :) ти като буташ 70-80 ще можеш ли да я изкараш тая щанга без допутване до заключена позиция, по какъвто и да е начин ;) това са правилата.
казано от Марин Маринов на 23.03.12, 22:49:
Добре изтласкаш 80 а имаш пушпреса 75. От ножицата ли идва разликата в бутането? Мерси за отговорите...
Работата е да е чисто и бързо -без добутване до заключването.
@Valerious а тежки 1/4 или 1/2 предни клекове ще помогнат ли или ти правиш целия лифт със squat-clean?
Ами не точно...не знам как клякаш преден клек, но трябва да си много изправен, че да може да помогне на джърка после..слагаш щангата на гърдите, пускаш коленете напред, изправен си и скачаш.
Днеска направих един клек 4х6, първата серия на 90 после на 85…и това е ...не знам що го правих, нямаше ко да праа :)
Еее това е задължително, правя го преди и след тренировка за релеф.
:)
Щанги:
Изхвърляне:
загрявки
3 @ 40
2 @ 45
2 @ 50 На второто я изпуснах малко накрая, много отвеян бях, така не се вдигат тежести
2х3 @ 45
Изтласкване
основното е единици на 60,65,70
2х2 @ 60
тренера ме върна назад с килата, явно за да оправям тласкането с ножица
Преден клек:
3х3 @ 85
трудно е на гладно да се вдига и да се учи техника...ще похапвам преди тренировка или някоя фафла ще удрям...на изхвърлянето можеше да си правя на 50 ама дооре е, техниката да оправя
Силово изхвърляне:
3 @ 30
2 @ 40
3 @ 45
3х3 @ 45
Тука имаше по какво да се работи, пак не ми хареса нещо как стават работите, миналата седмица по-добре беше.
Изтласкване (power clean and jerk)
3x3 @ 60
с малки почивки
Заден клек:
3х3 @ 95
Днес добра тренировчица стана..
ИЗхвърляне:
3х3 @ 45
1 @ 50 решихме да пробваме, защото на 45 беше супер, но на 50 не беше много добре
3@ 45
Изтласкване:
3х2 @ 65
Тук вече доста плавно стават нещата, не я мисля много тая щанга.
Преден клек:
1 @ 90
1 @ 95
1 @ 100
2 х 2 @ 95
Не че съм получил супер сила изведнъж, просто му схванах чалъма за ракването на гушата и сега нит ме души нит ме замайва..мога да си слагам колкото искам :))) На 100 много лесно, имам силици за 105-110.
Изхвърляне:
3х3 @ 45 - power snatch е това
Изтласкване (силово) 3х2 @ 70 кг
Вече и тия кила не ги мисля.
Преден клек 1 @ 85 ; 1 @ 95 ; 2 @ 105 ; 2 @ 100
Тренировка:
Изхвърляне
3х3 @ 45
Изтласкване:
2х2 @ 70
2 @ 75
1 @ 80