“Баууаууау”, както пееше ония малкия
СНачове с клек:
до 50 добре, 55 пак добре, още един път ги повторих и сложих 60, дръпнах ги за тяга и до там....просто не мога в тоя фитнес и 1 метър пред мене стена...гипс, не става, после:
на 57.5 пак неуспешен..не помня какво стана
И на 55 я хвърлих назад яко :ДДДД ама не исках да я пускам и некав я държа амаааа не ми се скараха, всичко е наред :))
Пауър клиин енд джърк, експериментирах малко с техниката на джърка, поприказвах си с Рамонката, щото той си има добър чалъм и си бута яко. Направих на 65 едно повторение и това е.
После заден клек до единица на 115 и това е.Ю
Много се чудя дали с джърк с подклек ще съм по-як защото имам чувството, че повече усилие влагам в джърка като знам че после ще подклекна, а като трябва да правя ножица съм малко мек на подема.....амааа не съм свикнал на пауър джърка....кръста и раменете ме опъват.
Отдиход до щангистите, но явно тренировката от 1 е отпаднала...ааа в 10 часа не знам дали да ходя, някакси се чувствам неприятно, то няма и места за състезателите къде да се бутам...абе ще видим. Засега в фитнеса ми е добре - не мога да хвърлям, но разполагам с време и свобода. Ще наблегна на силата и движенията от части.
Днес:
Пауър снач от хенг: до 2-ка на 50, после 2х2-ка на 45.
Пауър клийн от хенг и пауър джърк...реших да започна с пауър джърковете, след като премислих и прочетох доста. Стигнах до 2 джърка на 65…стабилно, даже високо, смисъл още не съм се научил да пропадам добре и да обирам движението, но ще понаправя клекове с клийн хват и ще свикна. Започнах с 3х5 с лоста да усетя движението, липса на сила в глезените. С тоя преден клек няма да се разбера...ще почета по въпроса, но общо взето ще гледам да работя на кила на които съм изправен...клекнах с 115, ноо на 60 кила щангата тежи прекалено много....спомням си като правех смолов с преден клек, че щангата не я усещах на гърдите, а и направо отскачаше като от пружина.
След като ще правя пауър клийн ще трябва да обърна внимание на силата в горната част.
Снач баланс : 2х3 @ 45
Снач тяга: 2х3 @ 80, 2 @ 90 ...трябва да направя повечко серии и движението става все по-добро.
Преден клек: 3х3 @ 85
Разтягане и това е.
Не успя ли да се сприятелиш с някого от момчетата, те са готини, ако са тези, които си мисля, да ти дават по едно око след техните тренировки, някой съвет, да бутнат едно рамо?
Косьо Петров познваш ли го, категория 105 + ?
Не те са печени и знам, че няма да имат против, ама ще видя, не знам, както казах и с времето ме притискат тренировките, което не е голям проблем де..но ми се отразява....може да ги посетя утре..
Мисля, че го познавам...абе добри хора са, много...но скоро ако отвори кросфит залата на Вик, дано всичко е наред, предпочитам там да тренирам иии от време на време да посещавам щангистите за корекции..
пуууу..направих си слоу моушън на един клип на снач - 60 кила и ся ще го кача, зле са нещата...на ръце дърпам, няма екстензия, свил съм се яко, после пък щангата отива много назад...
Още малко екстензия, според мен.
А поемането ти е такова, че на 200-ното ще ходиш за нови рамене. Добре, че са малко килата.
Като вдигахме двамата, имаше опити, коренно различни от този.
1. Дигаш задника, преди да си издърпал щангата. Попрницип началото на движението трябва да прилича по-скоро на издърпване назад, чак след като мине коленетe ти, я влизаш с таза и я удряш
2. При началната ти позиция таза ми се вижда високо, затова може би от неудобната позиция отиваш напред.
3. Навеждаш се напред, за да създадеш илюзия, че щангата ти е отзад, всъщност ти и коленете ти са отпред ;)
В тоя ред на мисли, работи върху разножка, стой си с лост в разножка и се нагласяй, виж аз правя едно пропадане в разножка, ще ти снимам клип кво представлява, много ми помага.
Това, че ти изброявам грешките, не означава, че аз не ги правя същите, просто се научих да ги забелязвам, преди и аз се гледах, сега просто се усещам, като тръгна с таза, като ударя прекалено рано или като вляза прекалено късно.
И за съжаление - всичко е бързина, на мен вчера ми се зави свят и ми причерня по едно време, щото се мъчех да съм мега бързата, и това влиза в графата на - нормално състояние, вестибуларният ми апарат тепърва свиква.
Мнението беше редактирано от Блажка на 09.01.13 13:33.
Е доооре...ще работя на ресийвинга, но си мисля че ако оправя екстензията и това ще се подобри..трябва по-изправен да я хващам и по-ниско...аз я ловя в някакъв риптоуски полуклек иии затова съм наведен и раменете назад.
Гледах 200 клипа....не можах да си науча за изпита по география на туризма, не успях да си взема атлас - в Варна няма нито една книжарница...това е града без книжарници......ем да—гледах 200 клипа и мисля че тръгването ми е ОК, проблем са ми ръцете, че са под напрежение....ресийва е ужасен..напомня ми на времената когато правех само риптоуски клек и ресийвах така....не знам какво е станало, но ще го оправя и най-важното е екстензията...просто ако се изправя с щангата както правя при снач пулла всичко ще е анред и ще съм по-изправен при ресийва....утре ще направя 20-30 снача и ще го оправя това и снач баланс - изправен да съм..
Офф, Валка, как тръгването ще ти е ок, като задника ти вече е в горна позиция, докато ръцете ти още са на земята?
ПОкажи ми клип на щангист, който вдига гъза и после щангата.
И не ми пускай Клоков, дето си прай чекии с всички, да го видят колко е як и изхвърля 200 кила ОТ ТАЗ, нищо, че ги дига от земята ;) Щото е бърз и щото може.
Друг ми дай, да видя аз.
Ем...то аз само пирос димас намерих дето тръгва както ти казваш...всички други, особено китайците и руснаците тръгват така...виж Чигишев, Клоков (на състезание), е и тоя дет ще го пусна Хиоджун Лу и тоя тръгва както ти казваш
Хубуу де ще задържа още малко таза надолу преди да тръгна, но общо взето има и такива които тръгват с таза малко, щангата се отлепя и т.н.
Гледай ми клипа до някой от протата и ще видиш че при старта с таза горе долу е еднакво....само може би се навеждам малко повече напред.
Мнението беше редактирано от Valleri на 09.01.13 17:38.
Видях, ще пиша после, че трябва да изравня един баланс и тръгвам към залата ;)
Един въпрос: Само на мен ли ми прави впечатление, че първо рамената му отиват назад, издърпвайки щангата назад и чак, когато лостът започва да минавам колената, задникът му застава НА НИВОТО на лоста?....
При теб задникът е дигнат в ключовата позиция, преди щангата да е минала средата на прасеца.
Това виждам аз, от това се променя и параболата на самотодвижение, личен горчив опит.
Мнението беше редактирано от Блажка на 09.01.13 21:01.
Да, попринцип мога да вдигам с малко по-свален таз и да го задържа в началото на движението.
Как така гъза му е на нивото на щангата под коленете..? Той тръгва...като таза му е много малко под коляното...след това остава с раменете над лоста и постепенно изправя..просто екстензията му е много добра и гледай каква ресийвинг позиция....
Гледам има някои, които създават голям наклон когато са над коляно и използват това по голямо движение в торса при чукването , други пък са по-изправени през цялото движение и дърпат нагоре....ще поработя утре на това с таза...НО КАТО СИ ГЛЕДАМ ЕКСТЕНЗИЯТА МИСЛЯ чЕ ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ....сори за капса, бързам че съм на работа....иииии найстина ще пробвам това което каза иии ръцете ще ги държа нарочно изправени - ще си стягам трицепса ако трябва.
Имах предвид да забележиш, че неговия таз в горно положение - щангата е над коленете.
А при теб - тазът е вече високо, а щангата ти не е минала коленете.
Поне аз така го виждам, казвам какво са ме учили мен, не че ми се получава... особено и на мен, знам, как тряя да стане, ама и на мен ми е трудно да го направя :)
О, балсамго...утре ще направя 10000 снача...докато не се науча...ся утре имам изпит, демек след 6 часа.....ииии тряя да понауча малко че не съм отварял иии ше спа малко ама нищо....1 ден недоспиване е ОК....
АА...някой да познава хора, които фалшифицират лични карти : ))) Да се явя на юноши...макар че не ми достигат пак към 50 кила на движение : Д ама ще се оправи това...тоя месец ако имам възможност да направя 3 максимални опита бих сложил за таргет 65/85…ще трябва много работа...понаправих малко сначове с една кърпа и установих че не ми трябва много височина на щангата...ако успея да се пласирам добре под нея всичко ще е ок...трябва ми височина малко над пъпа.проблемите ги разгледахме....ае отиам да уча
Така...много искам да благодаря на Блага за съвета, доста ми помогна и вече усетих как трябва да станат нещата :)
Сега ще пусна клип да видим доколко се е подобрило за 1 тренировка:
А тя е:
Снач с клек: много 3-ки на 40, 3ки на 45…доста се поуморих и после тренировката стана тегава, но си заслужаваше
Пауър клийн до единица на 70…безмислено движение за мен, нооо ще го правя от време на време....в тая зала не мога с клек...
Пауър Джърк до 2-ка на 60 - малко нестабилно, но краката бяха много изморени вече...като цяло си правя някой изводи и ще видим как ще се развият нещата.
После пуш преси на 50 кг 3-ки...не съм доволен
преден клек: 5х5 на 75 кила...малко да разчупя с 5-тици
И малко развъртане на лоста и това е....коленете ги изтърках от снача и ще трябва да ги пазя занапред...Ето и клиповете:
ИЗвинявам се за продължителноста, моля ви да скролвате до самия опит....не ми се занимава да го деля на 3…
Качвам ги и даже не съм ги гледал обстойно....айде кажете какво мислите...без значение опита в щангите и т.н.
Сори деа....клипа се е преебал нещо, ще го кача пак като се върна вкъщи...а разклащането на 4-тото повторение на клека е щото закачих една щипка на глупавия рак...
10.01.13
18:51
Доволно изправен си и гърбът не подава, за мен клека добре изглежда. Иначе за силовото обръщане, що да е безсмислено, ако в комплекс ти дадат обръщане на 80 кила, с пълен клек ли ще го правиш :D
Мнението беше редактирано от trancemater на 10.01.13 18:52.
Това с комплексите ще го мисля като стана към 30-годишен : )) Тогава си най-як за кросфит :)
Ем щото ми е коренно различно движението....на скуата - просто се изправям и клякам, ръцете са ми опънати , шръга си е хубав право нагоре...а на пауъра се получава сгъване на ръцете, малко щангата бяга напред после назад, като камшичен удар,....мога да докарам и хубав пауър клийн де...нооо пердпочитам повече пулове и клекове иии 2-3 пъти в седмицата с клек...мисля че е достатъчно..то там си е силова работа, не мога прекалено често..затова сега слагам пауър, а в залата вече пълни.
Клека е супер, още малко мобилност в раменете, за да я “прибереш” навътре и си чук.
Ем да...проблема май е в латисимусите.
Ето и снача, но не можах да направя слоу моу че се прецаква.
Оп Блага...къде си мойто дете ...ето ти пример за човек който дърпа назад......много назАД
щото се гледам на клипа че дърпам с раменете назад което не е много правилно..но както виждаме - няма 1 начин :) Иначе той дига в покрепа на твоята теза за Таза :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 11.01.13 15:58.
Добра тренировка стана:
Снач с клек, пак като сложих повечко кила иии почнах на пауър, страх ме е да вляза, а и като ми натежи и я засилвам повече и идва за пауър, не мога да клекна под нея.
Понаправих до 50 кила и после 2х3 на 45 и 3х3 на 47.5
Движението ставаше все по-добро, но накрая се поуморих и пак почнах на пауър - ркаката се измориха и не им се пропада в разножка.
Пауър клийн енд джърк:
До 1-ца на 70 на която нещо ме хвана адреналина, пак ми се притъпиха слуха и погледа и направо ги изстрелях нагоре, ножицата ми беше много плитка, разстояние между двата крака 40 санта някъде...трябва да се науча да го използвам това. Доста добре тук, и пауър джърка вече го правя така че да наподобява максимално дърпането при скуат клийна и всичко стана много добре като цяло. Имах желание за още но се поуморих от сначовете и реших да спра.
Преден клек до 95 2-ка, много леки, но реших да спра да не се проточи много тренировката
Лежанка до 3-ка на 70 -тесен хват - и малко раздвижваен с лоста на раменна преса и рак позиция
Хареса ми тренировката, че усетих движението на снача и пауър клийна, даже и на ножицата вече по-добър подем.
Вчера - неделя, беше почивен ден.
Днес:
Пълен снач: 2 @ 50, 2 @ 52.5
Доволен съм отново от снача - вече влизам доста агресивно в клека и нещата се получават сами...благодаря на Рамонката за съветите, помогна ми много това.
Тренирах на гладно и след това на джърка много слабо, но подобрих движението - изстрелвам директно предния крак, без да правя дъга нагоре с него иии само с кратък подем, също така и по дълбока ножица, но нещо ми свършиха батериите към 65.
1 пауър клийн, 2 джърка на 65, после серии на 60 и на 50 за техника.
Преден клек: 5х5 на 85 - сигурно най-тежкия клек , които съм правил някога....направо ми се спря тока....
Клийн пулл - 3 @ 80, 90, 100 и двойка конвенционална тяга на 120 за разнообразие - to mix it up
Почивен ден днес :)
ИЗвестно време ще тренирам през ден иии след месец и нещо постепенно ще преминавам към всеки ден, хубаво ще е университета д а свърши юни-юли и тогава остава само работата.
Днес много месо - 4 пилешки бутчета, 2 свински ребърца...хляб, масло, довечера пак ще хапна доста. Трябва да кача някъде до 87, не веднага де : ))) но попринцип.
Интересен факт около Клоков - Някакъв човек е говорил с него за начина му на трениране и казва, че в момента тренира всеки ден, а оли лифтовете ги прави веднъж на седмица....всичко друго са тяги, клекове и преси, дори и хенг не прави. Казва, че движенията ги прави от много време иии може да ги прави винаги, като втора природа са му, така че няма нужда постоянно да ги прави, а само да става по-як.
Ахахахаха :D
Клоков е як и не толкова техничен.
Щом с не кой знае какви завидни умения в техничено отношения има такива постижения, смятай какво ще стане, като стане и ПО-як.
Тоди ми забранява да го гледам, освен вечер, но за други цели (giggle)
Така че изобщо не се учудвам на това негово признание, макар че имам известни резерви.
Кое му куца в техниката : ))) Аз го гледам на джърка....то просто е сюреалистично....направо почнах да се хиля кат го гледах на слоу моушън на 232…клийна му е 1..2….снача е особен, но много хора дърпат така.
Хубавото на тая система е че шанса за контузии е по-малък. (и това според мен си е баш руската школа, с тая разлика че прави по 1 път а попринцип и олитата тряя да са секи ден....) ама се случи деа и на Клоков и на Хаджмурат... :(
Ами аз нищо не разбирам от схеми на тренировки, но се научих донякъде да разпознавам, кога някой е техничен и кога е просто як на куче.
Тоди винаги казва: Бързина, бързината те спасява на тежката щанга.
И когато я питам: Еми добре бе, защо Клоков прави някви забавяния ( на изхвърляне примерно), дига до таза и чуква?
Следва: Метъъъл, Клоков е толкова як, ама много як, под много як, разбирай - МНОГО, МНОГО ЯК. Може да си го позволи.
И така, като цяло най-технични са леките категория, виж един Стоян Енев - 160кг изтласкване на неговите 62, човеееек, аз съм 69!!! Изобщо не мога да си представя на 62 кила някой да изтласква 160.. клека му сигурно е 200-220 предния.
Стоицов - 80кг - 180кг изхвърляне на тренировка, 300кг клек..
Това си е машинска, технична и яка работа.
А контузиите се получават лесно, не толкова от лоша техника, а от непреценяне на възможностите в определени състояния... ако ме разбираш ;)
Това “ако ме разбираш” избягвай да го използваш срещу плевенчани : ))) Най-много да изядеш боя ; )
Клоков тренира от 15-16 години...Ригерт му е треньор...надали техниката му е калпава...втори на олимпиада...
Силния мускул се съкращава по-бързо...
Абе на тия теми няма какво да се говори...необятна е...трябва да се тренира яко просто, техниката се преувеличава...
А на стадия, в който е в момента Стойцов или по-точно беше...тия 300 кила на гръб са безсмислени за мен....контузията за съжаление дойде...
Мнението беше редактирано от Valleri на 15.01.13 22:01.
Е, има и още доста неща, които знам, но не са да ги пиша в медийното пространство.
Мога да ти ги кажа на лични, специално за някои представители на руската школа. ;)
И не съм казала, че техниката му е калпава, казвам ти, че не си заслужава точно ти ( или аз) да гледаме него като прототип или някой, от който да се учим.
Идеята ми беше - До това ниво, квото и да направиш, не можеш да стигнеш. Тая сила никога няма да я имаме, виж бързина ако развиеш, е друго.
Точно обратното е за силата и бързината...за справка - трибойците...Ярослав Олех.... важното е да дигаш на снача и КДЖ...клековете ги маани.
Знам, че много знаеш... (wasntme)
Мнението беше редактирано от Valleri на 15.01.13 22:41.
Добре, Валерка, нищо не знам, за тва съм с 15 кила по-лека и дигам колкото теб :D
И съм момиче да отбележа :P
Действай си, както си мислиш, че ще стане и догодина по същото време, ако си си достигнал целите, ще си посипя главата с пепел, че съм ти давала съвети ;)
По-важното е, че ще се радвам и то много :*
Мнението беше редактирано от Блажка на 15.01.13 22:51.
Ба сега си гледах слоу моушън на джърка...аз почти правя АТГ клек на него : )))) ужас...вече ще правя още по-къс..
казано от valerious на 15.01.13, 23:18:
Не пропусна да го изтъкнеш, за което ти благодаря : )))
Ауе ей, изтъквам го, друг път, исках да се замислиш, че НАДАЛИ съм по-яка от тебе и ми тежи всичко и то зверски.
Ставам с килата и аз не знам как, на инат ли, на магия ли.
А за тласкането, да, с лек подем.
В щангите има едно упражнение, казва се подеми. Ако примерно можеш да тласнеш 75, слагаш на лоста, на стойките 95, изваждаш го и почваш само да приклякаш и да даваш инерция с рамената, колкото да усетиш тежестта и да свикнеш с нея и с инерцията, която можеш да и дадеш.
Обаче е доста гадно за коленете, защото поемаш на колене след като си дал подем, с леко приклякане.
Мнението беше редактирано от Блажка на 16.01.13 07:50.
:) Споко ве, ако си говорехме на живо щеше да усетиш, че се майтапя. Всичко е наред :)
Начии за приклякането съм против, но за овърлоуд на предния клек, само да седиш прав може би е ОК. Точно заради това което каза за коленете.
Джърк от рак до 2-ка на 60, после на 50 кила малко за техника, че не ми хареса. Като цяло зле.
Пауър снач : 3х3 на 45 кила, снимах се и съм доволен. На пауъра мога да натисна, нооо ще е от следващия път. ИИ постепенно ще увеличавам за да ми се засили пула. може да ги направя 2/2 пауър и скуат...известно време :) Но баланса ми е много важен, но пък пула ми не става по-силен като не правя пауър.
Пауър клийн енд джърк до 1-ца на 70, снимах се...много по -добре от първото упражнение направо пропадам яко, щангата пада после, не ми е по гърдите нали ми направо падам, тя пада след малко и направо я засичам, така един вид нямам съпротивление при засилката и направо ги счупих 70 кила, ама свалянето ми е гадно малко и викам “ае стига, доволен съм”
3х3 заден клек на 110 и малко разтяжки, ОХС и темподобни да отгрея.
Храната е малко слаба защото станах късно и веднага тренировка и ся на работа.. квото мога ще ям,.