Почивен ден. Тряяше да правя една курсова, но стоях на компа, готвих и нищо не направих, нито учих....деа....аз кат почна да тренирам 5-6-7 пъти ан седмица ще съм още по-разсеян и глупав....
Добра тренировка стана днес, въпреки че спах 6 часа и некви малумни курсови да правя сутринта, успях да ям преди тренировка, което сигурно ми даде малко силица.
Снач с клек до 2 -ка на 52.5, много сигурно и уверено. Но като ми натежат съвсем малко, започвам да дърпам много силно и ги качвам на пауър, съответно няма закъде да приклякам. След това на 45 и 47.5 2-ки и това е...харесва ми че съм по-уверен вече и постепенно катеря нагоре.
Пауър клийн и джърк - тук за пръв път на клийна да съм по нестабилен от джърка : )))
3 единици на 70 кила, като джърка много леко :)
Преден клек 3х3 на 100 кг - снимах се, доста леко ги ставам отстрани, а и не ми тежеше никъде, почвам да свиквам с щангата на гърдите :)
80.8 кила съм с щангетите..начи без тях 79.800….не мога да ям като хората с тая втора смяна деба и тоя университет малоумен...копирам от сайтове некфи чикии и ги принтирам....
Взех един изпит днес ии поспах 1 час след него. Към 5 тренирах.
Джърк от рак: до 1-ца на 75 - отново много леки и стабилно. Преди това 2-ка на 60 на 65, на 70 единица.
Пауър снач: 2-ка на 45, 50, 55, 57.5 и единица на 60. Имам клип, ще се опитам да го кача от телефона. Като цяло много добре и високо, можеше и още но исках да запазя сили за клека.
Клийн енд джърк: до 2-ка на 65. Пауър клийн
Заден клек: 2-ка на 105, 1 -ца на 115, 1 -ца на 125 и после 2х2 на 115. На 125 не ми тежаха ама на 2-рата двойка направо се сцепих. Без колан на всички серии.
Раменна преса 5 х 40, 45, 45
Лежанка 3х3 @ 70 в суперсерия с сгъване за предмишница - 7.5 кг дъмбел.
Храната много зле....чак сега си готвя, защото трябваше да спя, после тренировка и т.н. чудех се дали да си взема нещо бързо за хапване но се отказах...по-добре да запазя ензими за основното ядене - 3 пържоли, 4 бутчета и ориз, масло и т.н.
Килата са 78.800 като се чувствам силен и енергичен. Ще увелича храненето...
Качвам 2 клипчета - 1 на КДЖ, другото на снач, за да видим как е техниката. На клий енд джърк е малко старо, джърка се е подобрил оттогава...смисъл преди 1 седмица е, но вече по дълбока ножица правя. А снача е от днес на 60 кела
Снача съм го обърнал, но едита още се чака
Стига качва само клипове ми качвай и кила на лоста, че тежи не ги усещаш вече : )
На мен изхвърлянето ми харесва, чудя се 2 неща, ако паднеш в разножка, дали ще запазиш баланс, и ако сложиш 70 кила, дали ще имаш същата бързина?
Ако 60 кила ги хващаш подклек, значи в разножка ще имаш поне 75, затова ги почвай разножките, балансите, мобилноста и т.н.
Ем да ве, Сашко, слагам леко полеко. Просто да проверя какво мислите за техника и темподобни и да продължавам напред :)
Блага, начи ако днес ги сложа да речем в тоя фитнес - няма как да ги вдигна 70…просто защото съм с нагласата, че не трябва да ги опускам иии от там ако нещо ми натежи веднага блокирам защото ме е страх да не я изпусна...същата бързина на пула няма да имам, но ще имам достатъчна височина.
Ако ми дадеш 1 седмица в зала дет може да се хвърля ще ги направя...височина имам, баланса не ми е бил проблем - тоест аз ги опускам като не я издърпам хубаво или много силно по-скоро и тогава я хвърлян назад...не е липса на баланс, тя ако щангата ти върви на майната му, по-добре да не я спасяваш, а това упражнения “снач баланс” точно това прави.
За бързината....амиии да, пак ти казвам трябва ми малко време в залата, да пропусна няколко опита, да скоча смело в боя :) А в тоя фитнес просто съм прекалено внимателен и затова блокирам след пула.
Но пък в тая зала се чувствам добре, че разполагам с време и мога сам да си нагласям тренировката - къде да върна малко и после да продължа, къде да спра и т.н. затова ще натисна на пауър снача и после ще ми трябва известен период от време за да мога да сначвам повече с клек отколкото пауър, но ще стане... :)
Пауър снача ми помага, като натежи на втория пул да продължа да дърпам, защото знам че ако не успея просто ще я сваля на земята.
Надявам се от това пускане на ръце да не се контузя само...това ми е проблема.
Мнението беше редактирано от Valleri на 20.01.13 15:48.
Днес се чувствам малко разадаптиран, но имах сила.
Снач: до 2-ка на 50 след много серии и много високи хващания....просто като ми натежи и гледам да я дърпам яко, и я хващам висока...няма как, трябва да сложа 70 кила за да е с клек.
Пауър клийн енд джърк: до 2-ка на 70 кг.
Преден клек:
3 @ 105, 1 @ 110, 3х3 @ 100
казано от Заболотная на 20.01.13, 08:58:
На мен изхвърлянето ми харесва, чудя се 2 неща, ако паднеш в разножка, дали ще запазиш баланс, и ако сложиш 70 кила, дали ще имаш същата бързина?
Ако 60 кила ги хващаш подклек, значи в разножка ще имаш поне 75, затова ги почвай разножките, балансите, мобилноста и т.н.
Баланса е труден, поне и на мен. Тласкам зад врат, правя снач дропове, клякам над глава, тегля високо...СУПЕР. Ама стане ли на въпрос за цяло движение и става една кривина, та е чудо.
Късно сме се сетили да вдигаме тежести:)))
Да, а най-лошото е, че големите кила се дигат така, поне за мен, като момиче нямам друг вариант.
Дано да няма следващ път, ама ако има - ще ви снимам изпускане на 50 кила в разножка върху таза, още седя с възглавничка на работа, ама поне вече не ме е страх, че ще се пречукам.
Естествено, Тоди беше много щастлива и каза: Ми нормално, аз съм припадала при обръщане назад и щангата ми е затискала гърлото.
Викам си - Екстра, неща да знам :D
Зор е защото като погледнем 1 тренировъчна седмица пълния снач присъства 1-2 пъти, поне при мен е така. Четох доста по-въпроса и има хора на 2-та полюса - едните казват правете 10 асистиращи, а другите - правете само пълния снач без нищо друго, дори и пауър. Фен съм на Кал стрент и Брозкноус и си мисля, че хората напредват доста, евала - всичко е труд и пот и най-важното ЧЕ ЗАДАВАТ МНОГО ВЪПРОСИ иии си мисля, че са прави - за да си добър на разножката, трябва да я правиш често. И не е кой знае каква философия, препоръчвам ви клиповете на Джон Норт и Пендлей за снача, особено на Джон...пробвайте го, или поне Слави, защото Блага има треньор и да видим какво става :) Според мен има доста логика и нещата не се усложняват допълнително.
Довечера ще разцъкам по предпоръките на Джон и ще видим :)
Не е късно бре, виж братята американци, найстина вдъхновяват...виж прогреса на Кларънс...Дони Шенкъл да не говорим : )))
Мнението беше редактирано от Valleri на 22.01.13 11:52.
Мен ме е страх, че ще ми изскочат раменете от ябълките.
То всъщност в изхвърлянето са повечето каскади, C’n'J-то си е по-чобанска работа:)
Аз ако ще се зобя и вдигам адските кила, ще съм кат Дони...оня не е от най-техничните но с тия крака и тоя гръб, няма изпуснат опит:)))
Шегувам се.
Не е толкова късно наистина, но без някой да те гледа и коригира е сложна работа.
Я ми шерни нещата на Норт...а Пендли от squat and stuff ли го гледаш?
Има още 2 части. 3-те клипа обхващат целия лифт.
Ем мисля, че тоя вариант ще ти помогне ако те е страх за раменете. Няма да дърпаш на ръце и раменете ще ротират без напрежение в тях и само ще трябва да абсорибираш с краката. Пък и твойте са яки...къде ще скачат : )))
Вярно е, без внимание не става, и в тия смотани зали...ама те по-добрите времена идват, появяват се зали (Маринов къде е : ))) )
Мнението беше редактирано от Valleri на 22.01.13 11:58.
Дони Шенкъл е щангист, бре :D
ДА ми падне само.... (inlove)
Иначе Валери, за огромно мое съжаление, като се установи колко съм крива, правя разножка вече на всяка тренировка.
Може да е по средата, ама винаги присъства.
Абе чудех се на вас не ви ли е гадно... да правите разножки, сещаш се...:D
Слави, нищо няма да ти стане на рамената, държат си здраво според мен, а и ти си мобилен.
Това е най-интересното...яки са ми раменете, краката...тегля, бърз съм...
Всеки, дето ме е гледал казва, че имам сила за 110+ опити...
Но, много тегля на ръце и съм плах в търноувър-а...
Не мога да се видя отстрани...на мен всичко ми изглежда добре:))) Но е факт че 90кг. в движение ме почупват:)
Омръзна ми да гледам клипчета, лекции, ъгли, подем, поемане и АМАН вече:))) На теория, всичко ми е ясно, наистина:))))
Като се кача в залата и стават мъките...
казано от slavko на 22.01.13, 12:06:
На теория, всичко ми е ясно, наистина:))))
Като се кача в залата и стават мъките...
Same shit :D
Първият път, като влязох да гледам тренировка на нашите, беше лекичка тренировка, тип колкото да се раздвижат.
Гледах ги като паднали от Марс ( по-скоро те така ме гледаха :D)
Бях седнала до, по моя преценка категория 58 и 63, малчугани на по 20 години макс.
Хахо - хихи БАМ от 60 кила на изхвърляне стават 80, 90 в ПОДКЛЕК, че е лекичка тренировката... после изтласкване на 120 няколко пъти, всичко това за около 30 мин + разгрявката.
Всичко се заучава с годините, както с езиците, ако от малък не започнеш да учиш език, след 20+ тегаво...
Според мен тези, които не са почнали от рано с щангите, но имат мозък, учат по-бързо от децата, но нямат достатъчно време и мотивация + куп други неща за правене. 20 годишен човек учи много по-бързо от дете, просто с възрастта губим любопитството и устрема. Хормоните също влияят.
22.01.13
15:40
20 годишен учи по-бързо от дете учебници. С моториката нещата стоят по различен начин ;)
Е ок, може и да греша, зависи и от мотивацията. Но все пак това не е пиано или китара - хващаш и вдигаш, грешка на възрастните е че много мислят, което дали е добре или зле...не знам.
Казвам го лично за мене, по-скоро. Като малък са ме водили на доста спортове и съм тренирал, но не се справях добре и изобщо учех много трудно..футбол съм играл 5 години...нивото ми е зле, 1 финт не научих, да не говорим за силовите ми постижения като 16-17 годишен, бях един от най-слабите в бодибилдинг групата..един вид, никога не съм се чувствал силен или бърз. И това е до преди 2 години, когато вече започнах да усещам някакъв дух и сила... В момента ако се облеча в костюм на 3-токласник съм сигурен, че ще ме приемат навсякъде, като говорим за заучаване на движения. Но е факт, че времето и другите задачки пречат.
Няма значение, тренираме си и ще видим до къде ще стигнем, ако е до никъде ще намерим друга краста :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 22.01.13 15:57.
22.01.13
15:55
казано от valerious на 22.01.13, 15:49:
Но все пак това не е пиано или китара - хващаш и вдигаш
Хващай и вдигай де ;)
Правиш го по начина, който е най-удобен за тялото ти съгласно всичките му заучени и затвърдени силови моторни умения. Колкото повече си ги затвърждавал, толкова по-трудно ще отвикнеш, ще се пречупиш и ще го направиш по начина, който позволява да се направи с много по-големи килограми.
Едиствения възможен път без това заучаване на ново е адска сила във всички останали мускули.
Но не ми пречи - вярвай си, че тепърва ще я научиш техниката и ще прогресираш с нея ;)
Ем така е...ще видим. Аз знам, че техниката няма да я науча..ама поне да намеря някакъв удобен вариант и да вдигам.
22.01.13
16:01
казано от valerious на 22.01.13, 15:59:
Ем така е...ще видим. Аз знам, че техниката няма да я науча..ама поне да намеря някакъв удобен вариант и да вдигам.
адска сила във всичи останали мускули
Когато осъзнаеш, че съм прав - тогава може да ми пратиш почерпката ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.01.13 16:02.
Искаш да кажеш да стана като ей тоя? : )))
Мнението беше редактирано от Valleri на 22.01.13 16:06.
22.01.13
16:09
За твоите цели не е нужно чак като него :)
Но пътя ви е сходен, бъди сигурен.
(y)
Така е, чудеса не се случват...но аз съм променил мисленето си относно спорта...ще пробвам, ще дам всичко от себе си. Ако видя, че не се получава...ще се насоча към нещо друго...истината е, че това си е най-неблагодарната работа на земята, но ако нищо не стане до 30-годишна възраст, хващам китарата и си дрънча, от време на време лостове и бягане и така : )))
Кефя се на хора като американците и Кларънс, които са преобърнали живота си на 180 градуса...пробвам се и аз да го направя за 5-тте минути слава.
Нито на работа, нито в университета имам амбиции за нещо, тъй като хората и средата не ми допадат..
Доста пъти спирах заради болки и други оплаквания...ама това е...can`t relive it
22.01.13
16:23
Аз пак ще ти кажа, че въобще не искам да те отказвам или да те разубеждавам. Напротив - казвам ти как ще стане за пореден път, точно защото виждам, че вървиш не съвсем в правилната посока.
Знам какво имаш впредвид и ще работя над програмата, все още я обмислям и чета много.
22.01.13
16:31
Какво има да я мислиш толкова ?
Пуш преси, клек, набирания с тежест, лицеви с тежест, кофички с тежест, тяга, стартов полуклек и едни тегления, които и аз не знам как да ти ги обясня.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.01.13 16:34.
Високи изтегляния ли? Ще включа тия дето изброй просто като съм първа смяна имам час и половина в залата и трябва да сместя всичко и се получава като комплекс. Като е готова залата ни, ще ги включа много ясно. Дори и сега ги правя, но по веднъж на седмица.
22.01.13
16:54
Не са точно високи изтегляния, но са подобни.
Да, като комплекс става, то много варианти нямаш ;) Или като трисети. Въпроса е да хванеш логическата връзка на комбинирането им.
Тренировката от вчера:
Малко техника на снача, различни чалъми. И установих, че ръцете и торса са ми в такива пропорции, че не чуквам в таза където трябва а по-ниско. Ще видим как може да се коригира с трапеца.
Джърк от рак - 6 единици на 70 кг
Тук трябва малко да поработя с ножицата, защото мога да я правя по-ниско и да печеля с малко подем.
Преден клек: 5х2 @ 105 кг
Исках да направя 10х2, но времето ме притискаше.
Клийн пулл: до 3-ка на 110 кг.
Иска ми се предния клек и бутането да е лесно колкото дърпането... :)
Храната гледам да е яка...ям пилешки супи, картофи, мляко с ориз, пилешки бутчета, дроб чорба, масло, чушки, банани...
Иначе под първия клип има разни готини коментари. На Дони Шенкъл, след панамериканските игри, миналата година птишъл тренера на Колумбия и го похвалил, че най-накрая вдигат американците като останалия свят:)
Демек, това с удара в таза(те и нашите така вдигат всички) си е световна практика. Тъпото е, че в catch-позицията ако си тласнал много с таза се получав аедна дъга и това трябва да го обереш с раменете.
Ако пък спазиш идеалната(но не много реална) траектория на лоста да върви само вертикално....тогава пък теглиш малко на ръце.
Де а знам...размишлявам си.
Точно. Много е прав Джон за това с прекаленото скачане и време прекарано във въздуха. Моя проблем е такъв...много височина, дълго съм в неравновесна позиция и после като се приземя и трябва да улучвам до милиметър мястото. А тук идеята е таза напред, рамената назад и влизаш веднага. Доста добре ми се получи на няколко пъти, едно такова хубаво чувство, че щангата не мърда като я ловя в клек...никакво колебание. Да, българите дигат така и всички други, само китайците и единични случай използват скока - но аз при него 100% дърпам на ръце, няма как.
Вчера:
Малко работа над чукването и снача, вече схванах къде трябва да се удря, сега трябва така да го правя да не е едностранно (само в лявата кост)
Малко клийн енд джърк с 40 кила да пробвам работи на джърка..не се получиха нещата, и ще трябва да разуча как става чалъма.
Заден клек : 3х3 на 120 кг
Раменна преса: 5 х 40, 45, 45
Лежанка ( тесен хват ) 5 х 40, 60, 70
Килата са 81.500 без дрехите, даже и малко отгоре. :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 25.01.13 08:31.