Деба пустия джърк...
Сначове - 3-ки на 45 кила ...доооре е харесва ми как става. Ама много силно дърпам
Клийн и джърк - стигнах до 70 кила защото бях планирал пауър, но от тъпия пауър клийн много силно се шибнах в врата и ме замая...почнах с клек до единица на 72.5…тъпата ножица много висока....ама ще се оправи, по време на загрявката ще гледам да я улуча, а на тежките кела каквото стане.
Заден клек: до 1-ца на125…направо върнах назад по едно време на нея, ама като се усетих че няма къде да я фърлям ще строша стойката и се напънах : )))
след това 3х5 на 110
Малко преси с широк хват зад врат. до 50 кила х 5
Тия дни яденето беше слабо и съм върнал малко с силата.
Мнението беше редактирано от Valleri на 27.01.13 00:04.
Томас Мартин, човека с рокордната тяга - 360 до 83 кела е почнал вдигане на тежести и иска да се състезава.
Toomas
Разгледайте му канала, интересно е че е супер силен, обаче техниката го връща много...
Томас не е толкова силен чак, просто има нереално дълги ръце.
Не, че е слаб де : )
Мнението беше редактирано от Madboy на 27.01.13 16:20.
Ем дооре, ся не му помагат много.
Тренировката днес:
сначове с клек до 45 кг
Тласкане от рак до 65 кила
Преден клек: 4х3 @ 100, 2 @ 100, 3 @ 90
Пуш преса до 2-ка на 65
Лежанка до 2-ка на 85 (тесен хват)
Клийн пул до 110 - 3-ка и 1-ци конвенционална на 120 и 130.
Като цяло нямах много сила днес. На тласкането пробвах с по широк разкрач и широка ножица, като в същото време и по-дълбока.
На предния клек държах само с 2 пръста за да стоя по-изправен и беше много зор.
Пуш пресата некоординирано малко, но има сила.
Лежанката: на тая двойка на 85 бях на ръба да я изпусна....лоста тръгна над гушата вече, едвам я изтиках. Дооре че имаше едно момиче с големи гърди дето тичаше на пътеката и викам ае няма да се излагам ся : )))
Другото е леко.
Храната е малко зле тия дни, ама ще я подобря през седмицата....
не се занимавай с лежанка- особенно тесен/широк хват. Ако искаш да буташ лег- раменен- ръцете право нагоре от раменете- ни по широко ни по-тясно ;)
Да, забравих да уточня...Нямам впредвид билдърския тесен дето ръцете са ти на 1 юмрук разстояние, а точно над раменете, 2-3 пръста след гладкото на лоста :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 28.01.13 11:43.
Искам да споделя едно видео за един мой любимец в вдигането на тежести...не знам, много ме кефи човека...
29.01.13
13:23
Да, забравих да уточня...Нямам впредвид билдърския тесен дето ръцете са ти на 1 юмрук разстояние, а точно над раменете, 2-3 пръста след гладкото на лоста :)
A точно тоя тесен хват ти е необходим на тебе - не повече от 10-12 см между ръцете ;)
защо? Да удрям външната глава на трицепса ли? : ))
Аз с този лег си лекувам рамото като ме опъне и ми прави трицепса на куче - то всъщност затова ми оправя рамото.
При този вариант, с 10-12 санта - китките ще ми станат на пихтия, че са ми малко джърковете и снача с хват до ограничителите, лактите ще минат над лоста по някое време и рамената ще ротират в гушата вече : ))
Интересно ми е защо ми е полезно впредвид целите ми..
29.01.13
14:14
Приеми го на доверие ;)
Не ми се пише дълъг пост, в който да потретвам неща, който съм написал по-назад :)
еее...попринцип знам идеята ти каква е - да стана як на куче. Обаче малко ми се губи фокуса от самите лифтове с всичките тия упражнения, а те са купища...ти ми предлагаш силови, аз чета че други експерти препоръчват куп балистини и експлозивни...ще стане една мазаница...Попринцип засега съм доволен ии нещата ще станат като мога да хвърлям - пуш преси ще добавя, може би джърк дипс, тренировки с по 2 клека и доста силови работи за нещата, които куцат. Но искам да имам време да направя поне 20-30 повторения от лифт на тренировка...а не 6-10 и другото яко блъскане на тяги и пуш преси....Целите са изпълними стига да взема най-доброто от всичкото. Възтановяването ми е ограничено много. Всичко ще се напасне и би трябвало да съм близо до целите си до края на годината...
29.01.13
14:29
Експертите препоръчват такива неща за хора, който са щангисти. Ти не си.
Толкова много лифтове са излишни, защото остава да правиш само тях. Казах ти и не знам как да го обясня по-разбираемо от това :
1. Моториката няма как да се научи от 23 годишен в рамките на една година и същевременно да вдигнеш 60 кила на движение.
2. Моториката може да се учи паралелно с повишаването на силовите показатели, като комбинанцията от двете ще даде сериозен растеж в постиженията, но този растеж ще е 70%-80% от силовите показатели на цялото тяло и 20%-30%(и то в най-добрия случай) от привикването към моториката.
Накратко - ако наистина искаш тези постижения, то реалния вариант за постигането им е “хамалската”. Нереалния е с нови моторни умения.
Незачитането на императивите на биомехниката, физиологията и анатомията не води до успех. Безплатните съвети не се слушат :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 29.01.13 14:30.
Добре де, така е, съгласен съм....обаче - без да искам да се изтъквам мога да кажа, че никога не съм правил нещо хамалската, Слави може да ти каже, понеже ме е учил на лифтовете...отдава ми се, може да съм слаб физически, но движенията мога да ги подобря в рамките на 1 тренировка...ти ме разглеждаш не като индивидуалност, а като 22 ( !!! :ДД ) годишен човек, които иска да дига много....големите кила не мога да ги пресс-на на джърка или да ги избицагям на снача....не ми е целта да вдигна тия кила и да си кажа “Ооо, доооре е - стига” искам да се науча да вдигам ефективно, да успея в дългосрочен план...моториката си ми е супер мога да кажа...пробвай ме ако искаш :))) пак казваам - не ми е в стила да се хваля, но което си е така го казвам....имам куп недъзи, но поне това го мога....ся ще каеш що недигам кат мога да уча доооре движенията - при подобряване на условията гарантирам, че много ще дръпна...няма да стана добър щангист в лъскава ламинирана зала. :) За паралелното между сила и техника съм съгласен...това се опитвам да правя.
29.01.13
14:48
Дрън дрън...не те разглеждам въобще ;) Освен, че на снимката си в гръб :)
Давам ти съвет. Ако искаш го случай, ако не искаш - не го слушай.
Не знам каква моторика искаш да ти проверя, но бъди сигурен, че винаги мога да ти измисля сложно съставно движение или поредица от движения, които да те накарат да се чувсташ като третокласник в час по физическо с десетокласници ;) Това нито ще ти докаже, че нямаш двигателни умения, нито пък ако ми покажеш някакво супертехнично изхръляне ще ми докаже обратното.
Искаш 50-60 кила на движение за година - ОК, трябва ти сила. Толкова.
Нема да ти пиша повече :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 29.01.13 14:49.
29.01.13
14:57
Е.....с кво го заслужих деа.... : )))
Ам като си обърнал гръб - така става :D
Така е...които се съмнява не го обичат и не може да вдига : )))
Начи вчерашната тренировка, след като през деня се счупих от вкусотии, които няма да оопиша, вече ги забравих.. :)
басимо студа...не знам какви клиотерапии разправяте, но докато стигнах до фитнеса от нас ( 5 минути, 25 километра : )))) аххаха, Тедо :) ) направо замръзнах на куче.
Започнах с клек на гърди.
6 х 1 @ 115 - с 2 пръста отново иии щом щангата не е паднала значи съм бил изправен, стараех се много но с тия крака ми е зор деа...клякам като жаба.
Пробвах половин джърк дип с 115 ...пф то ме пръсна в кръста, колене...мани го тфа.
Малко сначове на 40 кила , Клийн енд джърк до 65 кела, стабилно, но никаква сила в краката.
Заден клек: 2 @ 105, 115 и 125…на последните серии вече голяма лудост ме обзе и можеше и на 130 да направя двойка ама доволен съм.
Тая седмица повечко клекове ще има, дърпания малко и лека работа с лифтовете, че единия лакът се пръска от това сваляне на ръце.
ООо : ))) Отново...голям прилив на сила имам само трябва да го използвам за лифтовете, макар че за мен, както каза Джеймс, ще ми трябва огромен аванс от сила в краката...да кажем поне 3-ка на 160 за да джъркна на кантар 135…понеже няма да съм много ефективен в подема...Онзи едричкия щангист дето го гледахме, Слави, кляка на 180-190 на гръб ама джърка му е 150-160…ефективен е много. Така че тоя клек в момента е ОК, при положение че гледам да е възможно най-дълбок...с як бъмп. Малка ми е разликата между преден и заден, което е странно. И те така...днес ще поклякам отново, и следващите 2 седмици може да съм при щангистите...ще видим.
Ами...виж Пендли-то натискат мощно на клека и от джърка до максималната тройка имат по 55-60 кила разлика...явно, аванса е доста голям.
Други стават 10+, от тия дето тласкат.
А онзи дебеличкия, може да е леко крив, но долу е много бърз. Тласкането си е математическа работа, ако си паднеш в хубав разкрач и бързо, щангата няма накъде да те заваля.
Пффф...аз ако имам такъв аванс ще ги качвам на тръста с прасците само : ))) Ама така е...за дъртите лифтъри е така...
Това е сякаш да тласкам 70 кела при 3-ка на 120 преден....
Мнението беше редактирано от Valleri на 30.01.13 11:22.
Отново тренировка с клекове, за да дам почивка на лакътя, на който ми се струва че му няма нищо ми само се прави, щото ме боли само 3-4 минути след ставане....
Преден клек: доста сила усетих и нямаше как да изпусна шанса...
1 @ 100
1 @ 110
3 х 1 @ 120 - имам клип, и като се гледам все едно съм с лоста, ама ме затрудниха малко. Гледам че съм много изправен като са “макс”....
Малка почивка - 5-10 минс
Заден клек: на 125 направих единица и сякаш вече не ми се вдигаше ама да правя преден с 120 и след тфа да слагам 125 на задния...и направих 2-ка на 130…можеше и 3-то ама я оставих.
После 5-ца на 115 с аванс, но не ми се напъваше.
Вчера един бърз клек. Мислех да не тренирам, заради лакътя и седнах да търся из нета що ме боли и т.н. И имаше една статия за Карпел нещо си, абее същото като на китката ама за лакътя...ииии отново от шибаното спане...явно спя като Ф-кинг олигофрен. Та днес, както е описано в сайта, спах с една увита кърпа, като в гипс... и се оправи ...на сутринта нищо не усещах и на двете ръце...ама доста тръдно заспах по гръб...се тая.
Направих един клек - заден: 3, 2, 2 на 130 кила....тежаха ми на гърба деа, краката са ОК, но в трапеца ме мачкат.
После изиграх едно развитие на Уаркрафта и това е ;)
Вчера малко сначове на 45 и 50 кила - 3-ки, доста добре се получаваха.
И преден клек до 110 - единица. Не бях ял и толкова ми се спеше, че на 120 просто не можах да се надъхам иии ги оставих, затваряха ми се очите...
Днес свършихме доста работа по залата :) Има още доста - всъщност основното предстои , и утре ще се работи и се надявам да стане по-скоро. :) Вдигахме едни тежки варели, абе яко беше : )))
Днес реших да почивам и да релаксирам малко иначе имам енергия и тонус за тренировка, но ще си ги запазя.
Мина 1 месец от 2013-та вече и не съм много напред с резултатите, но няма и как...целта ми до март е да увелича клека колкото се може повече ииии да правя лифтовете като спазвам някакъв аванс между клек и лифт...да речем - не да правя 3-ка на 105 кела преден и да се мъча да тласкам 90-95, а да работя на 70-80, ако отида при щангистите. Снача с пълна пара. В фитнес залата ще наблегна на клековете и снача и силата в горната част. Като цяло ако успея да прогресирам на клека мисля, че целите са изпълними.
Ей го...знаех си, че някой потомък на Абаджиев ще се обади... : )))))
не бе Ники, всъщност не дигах заради лакътя....нал ти каам че спах накриво и имам проблеми с нерва...и искам 1 ден да няма никакво напрежение и да го мачкам и да мине ....не искам да го влача, защото е голям нерв и няма да отмине просто ей така...почивам си, а утре с нови сили :)
Вчера помогнах малко в залата и след това клек:
Преден клек:
Направих една 2-ка на 115 и си викам “Бах, имам сила, я дай да проам 125”
И направих нула на 125….няма сила в краката иначе като цяло съм ОК.
Малко почивка и заден клек: 6х3 на 120
Днес при щангистите :)
Изхвърляне с клек:
2 @ 50, 2х2 @ 55, 3 @ 50…много сигурно и уверено на всички опити, без грам колебание на щангата..лостовете са супер яки деба.
Клийн с клек енд джърк
2 @ 70, 2 @ 75 , 1 @ 80
На всичките клийна беше много изрудски, джърка малко с колебание на подема, но тренера вика че е много добре като цяло. С по-тесен хват тласкам в момента.
Заден клек: 3 @ 120, 3 @ 125, 3х3 @ 120
Трябваше ми 1 час съм и доста ядене след това за да се посъживя...яка тренировка :)
Тренировка в Черно море :)
Изхвърляне с клек:
2 @ 50, 2 @ 55, 1 @ 60, 3 @ 55 - доста леко и уверено, без колебание и после една спокойна 3-ка на 55. Можеше и 65 ама пак съм доволен от 3-ката.
Пауър Клийн енд джърк :
2 @ 70, 2 @ 75, 1 @ 80, 1 @ 80, 1 @ 85 : ) най-тежката щанга която съм качвал над глава до сега : ))) Доста добре, малко се бях притеснил, но с няколко пристъпвания събрах ножицата.
Пауър клийна е много тъпо движение...но исках да запазя краката свежи.
Преден клек до 2х2 @ 110 кг.
Доста съм доволен от изхвърлянето, просто тегля щангата и не знам какво става и съм отдолу вече...секонд пула нямам представа какво става и не ме интересува...краката са където трябва, щангата не трепери.
Добра тренировка стана днес, още от вчера усещах, че ще имам много сила.
Започнах с заден клек:
1 @ 120
1 @ 130
1 @ 140, не бяха много тежки, но ще трябва да понаправя някоя тежка тяга и клека ще излети.
после 2 на 120, но много тежаха , явно съм се пренавил на 140 и се изтощих доста.
Снач с клек:
2, 3 @ 55 кг
клийн енд джърк:
2 @ 65, 75 и на 80 кг. 2-ка :) Малко се бях поизморил вече да я тласкам, но вече не ме е страх толкоа от 80 и 85.
Яки тренировки стават, но тъпото е че след 2 седмици ще съм първа смяна и пак ще трябва да ходя в фитнесите....и ще върна назад малко, но ще използвам времето да наблегна на клека.
ДА МУ ЕБА МАМАТА!!!! УЖАС....
Днес както добре почна толкова зле ще свърши.....
Отивам след тренировка до пикадилито обаче както се оказа после съм шибнал вратата и входната и всичко и ключовете ( НАДЯВАМ СЕ) са останали в апартамента...съмнявам се да съм ги изпуснал по пътя...ако е така си е бало мамата вече много....
И ся в тоя глупав блок живеят 2 семейства, едните в чужбина другите на работа няма никои а тряя вървя на работа.........и бях с един скъсан пуловер, разбридан ,.. и ко да праа отиам до Мола да си зема за 10 леа 1 тениска и след това на работа...с анцуга...ем тфа е като съм прост, много глупав..нз ко ше правя занапред.
Иначе тренировката::
Изхвърляне с клек:
1 @ 60, 1 @ 65, 1 @ 67.5 :)
Както нямах никакъв тонус сутринта и едвам станах, направо много леко и уверено на снача...за 70 не знам, може би след няколко неуспешни опита да ги стана.
Тук тренера ми вика да направя и на клийн енд джърк рекоррд - да проам 90 кила
Клийн енд джърк:
2 @ 65, 1 @ 75, 1 @ 80, 1 @ 85, ии 1 @ 90…на 90 опита беше по-добре от 85. :)
После малко заден клек до единица на 125, ама бях много изтощен , не ми се клякаше.
Офф...ами ще видим довечера кво стаа с ключоете..на връзка ли да си ги нося нз..няма да помогне.
Тъпото е че не можах да ям като хората, да полегна преди работа, да си пийна добавките....
Не ми казвай, че тренера ти е казал: “Сложи 90 кила на Клийн енд Джърка”, моля теееее.
Ще реша, че ходиш да тренираш нейде из САЩ ;)
И си вземи фолиева киселина и родиола.
Мнението беше редактирано от Блажка на 07.02.13 17:21.
Не ве просто е модерен чоека :)
Чакай да се прибера и ще си взема един пищоф да се гръмна. Родиолата ако ще ми помогне да не си забравям ключовете може и да я взема.
Родиолата ако ще ми помогне да не си забравям ключовете може и да я взема.
Именно за тва ти я препоръчвам, с фолиева киселина ;)
По-хитро щеше да е да изскубя входната врата на мъртва тяга ама ....ае ще видим доечера ко стаа и ако не—-я дърпам : ))) балсам ги
Интересното е че от стреса ли ддз, имам чувството че съм бил на СПА цяла сутрин - никакви болки нищо....настинката ми минава...баси кортизола дге : ))) и ся се тъпча с сладко за да убия мъката...супер възтановяване. :) Ам то чоек кат напраих максове с по 5-7.5 кила над досегашните не ме бърка много :)
Аз досега съм си губил ключовете около 10 пъти, заключвал съм се поне 5(преди да махнем гадната ключалка), документи-лични карти, книжки, талони на коли...
Просто свикнах да съм разсеян:)
Ама заразих и Марги малко:)))
Нямам навик да оставям нещата всеки път на едно и също място и да съм сигурен че няма да го забравя мястото:)
Дерзай тигре, не си сам в борбата!!!
Ето го (част от) решението на вашия проблем :D
Мнението беше редактирано от Margi на 08.02.13 09:28.
08.02.13
09:31
Ти пък сега и от добавки ли започна да разбираш, Блажек.
Точно родиолата няма влияние върху паметта. Ако е нервак и е разсеян щот’ се ядосва, тогава може да има ефект :D