08.02.13
17:03
Ама когато докторчето ти греши, недей да даваш съвети на сляпо бе, диване!
Хахахах
Ем Слави и аз почнах да свиквам, няма майтап..пия омеги, пия кво ли не, ям сладко за глюкоза...ме...пак Рассеянный с улицы “Бассейной” ахахаха...няма как. И на работа съм толкова инертен, че няма накъде, опирам в тавана. :) ))
Така...ем прибрах се вчера де...след 10 минутен инсулт след като не ми отвориха като звънях на домофона...вече такъв съм се разхвърлял пред блока и от терасата се чува ” ооо ти ли си” и аз некаф такаф вече “Да... :(( ” хахаха...като се прибрах нито се радвах нито бях ядосан...сварих си 10 яйца, хапнах и легнах...
Блага внимавай какво ми препоръчваш ще земе да стана много умен и пак да се върна към изкуството : ))) Иначе не съм нервен, като цяло тия добавки със сигурност биха ми помогнали, но тряя да има бюджет за Омеги и ЗМА, другото ако може...
Тренировката днес:
Тренера вика ра разноорбазя с пауър снач.
Направих : 1 @ 50, 3 @ 55, 3х3 @ 50
Не ми се напъва на това гламавото упражнение. Раздвижих се добре.
Пауър клийн енд джърк: до 2х2 @ 75 кг.
нямаше много пауър.
Преден клек : 2 @ 110, 2 @ 115
Мъртва тяга: 1 @ 130, 140, 150
Да ми заякне кръста малко, че усещам на 85-90, че леко поддава като тръгна за клийн. също така за предния и задния клек за по-як пояс. Леки са доста, без нищо ги дигах.
СУпер, малко разнообразие. :) След това отидох до жълто, взех едни омеги и една протейнова фафла (баси кефа) и така :)
BTW - Имам холин и инозитол и не съм ги пил от месеци...тряя да наваксам :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 08.02.13 17:28.
Ба смятайте:
Има един бивш щангист тренира при нас, 50 годишен, раздвижва се човека с 150-160 клек, много добра форма. и вика, че е бил до 105 кила навремето и е имал 350 клек и 320 преден....баси мамата.
Днес Побоядисвахме в бъдещата зала и след това поспах час и половина и като станах усетих свежест и сила и си рекох да направя един клек, въпреки че мислех за почивен ден.
направих до макс единица заден клек:
1 @ 120, 1 @ 135, 1 @ 145
след това 2х3 @ 130 кг
Доволен съм.. исках да клекна 150 и може би и да ги клекна, но реших на сигурно да играя.
Ще се наградя с пържоли джинждифил, сладки и разни плодове : )))
Утре вече почивка !
Започваме новата седмица : )
Изхвърляне с клек:
3х3 @ 60 кг. (PR)
Клийн енд джърк:
2х2 @ 80 кг (PR)
Преден клек:
2 @ 110
2 @ 115
След двете движения нямах никаква сила за клека. Но пък съм доволен защото и двете са лични постижения, най-вече изхвърлянето, имайки впредвид че попринцип 3-ките доста ме мъчат попринцип.
После адска умора от клийн енд джърка...а исках да направя една двойка на 120 преден :(
Взех си и коланче за задния клек, засега е твърдо и читаво ама ще го видим.
Храната като цяло е по-малко от попринцип, че бюджета ми е изчислен до стотинката.
Ем на Биотех, такъв трибойски. Във Варна е пълно с колани, но от тия калпавите дето не се знае какво им е предназначението...то отпред е тънко като колан за дънки какво ще те предпази.
Тренировка:
Клек на гръб:
4х3 @ 125 кг
Гледах да съм максимално изправен. С новия колан много яко се кляка. :)
Изхвърляне до 1-ца на 60
Никаква сила след клека.
Изтласкване в подклек до 2-ка на 75 кг.
Малко Снач пулл ама много криво и се отказах.
Доста храна изядох след това ама пак съм гладен деа...
Ем да, взех като твоя, от тия трибойските, едвам намерих.
Викам, че по фитнес магазините масово са от тия тънките отпред..
Междудругото мисля, че с моя може да се състезава човек. Тряя да е 12 санта широк е изискването...ама нямам линия ДЕБАаа : )))) Ако е така ще си го ползвам на Изтласкването...ще ми даде малко стабилност - 5-10 кила отгоре кой ти ги дава :)
Днес доста зор ставането...като цяло не бях в кондиция.
Изхвърляне: до 2-ка на 60, после 1 на 60, 3 @ 55, 3 @ 50, 2 @ 55
Изтласкване: 2 @ 75, 2 @ 80, 2 @ 82.5 - което е добре :)
Преден клек: 2 @ 100, 2 @ 110
Ама изобщо никаква сила, то 80-те кила като те сплескат 2 пъти и като ги станеш с максимален напън после върви клякай...
Трябва ми повечко почивка..
13.02.13
17:37
Повече сън и храна :)
казано от Херцог Трън на 13.02.13, 17:37:
Не помага особено... (dull)
13.02.13
17:47
казано от Заболотная на 13.02.13, 17:43:
казано от Херцог Трън на 13.02.13, 17:37:
Не помага особено... (dull)
Поне за мен работи :) А той в момента е на хранене на бюджет, което вероятно означава, че е ограничено :)
Ем да...смисъл може и да е неограничено, но започват да стават едни 17 лева на ден и няма как да стане..искам да посъбера някой лев, а то всичко отива за ядене..и съня е ограничен разбира се, но 8 часа има със сигурност. Не стига...тряя си време деа. И то има и друго - не става въпрос, че не се възтановявам..мога ад тренирам 7 от 7 ама почвам да откачам, на работа не съм пълноценен, изморен съм нон стоп...не стават така работите.
Ем, да, честит валентинов ден : ))) Утре може и да не тренирам заради вълната от валентинки и покани към мен...не мога да се отърва...
14.02.13
00:19
казано от slavko на 12.02.13, 21:10:
Ми що не си взе като моя?
То отпред на корема като е тънко, кел файда...
отпреде носят само билдърите да им се вижда пресата ! :D
казано от valerious на 14.02.13, 00:10:
Ем, да, честит валентинов ден : ))) Утре може и да не тренирам заради вълната от валентинки и покани към мен...не мога да се отърва...
Който(която) иска да ти даде валентинката и в залата ще те намери ;)
Жив и здрав бъди !
Мнението беше редактирано от Kirilov на 14.02.13 00:35.
14.02.13
00:42
казано от valerious на 14.02.13, 00:10:
Бонбони не пием ;) Честит имен ден ;) Да си здрав и да действаш яко по целите в заглавието! :)
Ба мерси деа...то попринцип нямам имен ден ама пак се почувствах специален (bow)
п.с. За коланите още правя експерименти дали е удобно за клийн енд джърк...за първия пулл 100 процента е по-добре...за изправянето ми е еднакво, за джърка не помага защото трябва да го стегна с още 1 дупка, а ако го стегна така ще ми е неудобно на клийна...ще видим, тряя да понаправя повече опити.
Коланът ти помага повече за изправянето, което на изхвърлянето не е с преко сили кила, докато на клийна вече гирата натежава. За джърка е малко дискомфортно усещането като слезеш за подема.
Колкото по-рано сложиш колан на изтласкването, толкова по-трудно ще започнеш да качваш постижения.
Нали ти трябва здрав кръст и корем? Коланът само ще ти попречи да ги развиеш.
Забрави за коланите поне докато не стигнеш 130-140 изтласкване, груба моя преценка ( според килата ти)
На клековете - също не слагай колан, лъжеш само себе си с него.
В събота ще погледна в Дианабад това, за което ме пита, просто нямах време тая седмица да мина.
Ем да, сега преценявам кое е по-добре, само 1 тренировка съм направил с него, ама за клийн енд джърка не виждам проблем да се ползва, при положение че предния клек го правя без колан на 120. Задния клек е много индивидуално дали да се ползва колан, ще преценя...
Именно защото правиш преден клек на 120 без колан, не виждам смисъл да слагаш такъв на 80-90 кила при изтласкване.
Споко, и мен ме е страх като изтласквам да не стане фал, но реално това си е пак магия ;)
Нали тласкаш, а не правиш швунг или пуш преса?
Ако да- няма дерт.
Аз не го слагам от страх, а за да ми даде малко...смисъл да видя дали ако правя 3 опита на макс с колан ще ми е по-лесно..попринцип на първия пул си е много по-добре, но ще видим. Има разлика от клийн и преден клек. Засега ми дава на фазата в която ми е най-лесно, но ако я усетя по-лека щангата от началото на лифта и самия втори пул и влизането стават по-добре :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 14.02.13 19:08.
Пак става въпрос за пари и политика.....и не ми говорете за зоб...зобта не дига 240 кила на 2 метра и половина над земята. Кокляев оставя Чигишев на 3-то място...не го пускат в отбора...за причините - има интервюта...просто не го приемат в отбора, заради страничните му занимания и може би защото е прекалено як...ддз....450 тотал...и е станал и по-як...на олимпиадата е в 3-ката...ама това е...
Чигишев е емблемата на руските щанги, големия спортист, инспиратор.
Кокляев според тях е шут, дето забавлява хората.
казано от valerious на 14.02.13, 19:07:
Аз не го слагам от страх, а за да ми даде малко...смисъл да видя дали ако правя 3 опита на макс с колан ще ми е по-лесно..попринцип на първия пул си е много по-добре, но ще видим. Има разлика от клийн и преден клек. Засега ми дава на фазата в която ми е най-лесно, но ако я усетя по-лека щангата от началото на лифта и самия втори пул и влизането стават по-добре :)
Тоди: Нищо не ти дава тоя колан, особено на тея кила ;)
Екстра е, само дето е малко бавничък, това си мисля, че се опитва да му каже приятеля му в началото.
Лол...бавничък е...ОК : )))
Изхвърляне:
1 @ 60, 1 @ 65, 1 @ 67.5 , 1 @ 70 (PR)
Доста добра височина като за 70 кела. :) И стабилен опит като цяло. Най-ме мъчи тръгването май.
Пауър клийн енд джърк: 2х2 @ 75 кила.
Нещо не ми се правеше...и тежеше много още от тягата...
Преден клек: 2 @ 100, 1 @ 115, 1 @ 120, 1 @ 125 (PR)
Раменна преса: 3 @ 55, 3 @ 60, 3 @ 55, 3 @ 50
С редуване на сериите със снач пул...ба тоя снач пул е много калпав...до 75 кила - 3-ка. Няма да го правя май повече. То тежи като 210…
Мнението беше редактирано от Valleri на 15.02.13 19:47.
казано от valerious на 15.02.13, 17:30:
Лол...бавничък е...ОК : )))
Колкото по-бърз си с лоста, толкова повече от тази бързина запазваш като качиш килата ;)
За това и аз напоследък разгрявам с лост около 5-6 серии, до достигана на висок пулс и максимална възможна за мен скорост.
Малко клек ан гръб ама исках да пробвам с по-широк разкрач и с по-тесен какво става. Ем общо взето направих 2 клипа и е горе долу все същото. Само, че с по=широк ми е по-удобно за предния клек. Премерих си подбедрицата, фемура и торса на дължина и са почти еднакви - 1-2 санта разлика.
Не ми се напъваше нещо...2-ка на 120, 2 х 5 @ 110, 3 @ 110, 4 @ 110, 3 @ 110
Дълго време не се бях мерил и се оказа, че съм 79 кела.
Клек на гръб:
2 @ 120, 3 @ 130, 1 @ 130, 5 @ 120, 3х3 @ 120
Реших да направя едно клекче, тъй като се чувствах добре :)
казано от valerious на 16.02.13, 21:00:
Начи си в категория 77, шматкааааа, за да си в 85, значи тряя поддържаш едно 87-88кг, че някой са и по 90 и свалят 5 кила за 1 седмица, то само вода накрая де.
Ще видя нормативите за 77, там не са чак такива муфлони, 85 и 94, както разбра са си сериозни гири.
казано от Заболотная на 18.02.13, 11:40:
казано от valerious на 16.02.13, 21:00:
Начи си в категория 77, шматкааааа, за да си в 85, значи тряя поддържаш едно 87-88кг, че някой са и по 90 и свалят 5 кила за 1 седмица, то само вода накрая де.
Ще видя нормативите за 77, там не са чак такива муфлони, 85 и 94, както разбра са си сериозни гири.
Обаче каква е разликата във височината между Валерката и тези в категория до 77 ;)