Именнно там е тънката разлика.
Като отидеш от по-млад, според това колко си висок, те решават коя категория ще си и започват да работят по върпоса да те направят само мускули на съответното състезателно тегло.
Това, което аз ще се опитвам да направя до 1-2 години живот и здраве.
Не знам, дали Валери ще успее да качи качествено тегло ( около 7-8кг), за да бъде в категория 85, примерно, и да покрива техните нормативи.
Ооо аз ако трябва да свалям на 77 кг. няма да мога да дигам нищо... Верно че съм 79-80 ама тия 2 кила трудно ще ги сваля дори и за състезание - ще се чувствам като парцал - да не говорим че активното тегло ще ми е нищожно в сравнение с другите. И те нормативите са с 10 кила надолу...баси мамата....
Днес слабо..
Изхвърляне:
1 @ 60, 0 @ 65, 2 @ 60, 4х3 @ 55
Изтласкване: 4х3 @ 75
Преден клек:
2х2 @ 110
2х3 @ 100
Нещо ме лови кръста и утре ще почивам май..
Просто трябва някой да ти обясни как да ги свалиш правилно тия 2 кг. Колкото да минеш кантара и след това да си върнеш нормалното тегло за 2 часа.
Това го правят от десетилетия.
Ем да има си чалъми, но аз предполагам че като се вдигне клека, ще кача и лично тегло...
На трибойските състезания 4 дни преди състезанието винаги съм 66 вместо 63 кила, последното кило и половина се сваля вечерта.
Винаги съм показвала такива резултати, каквито съм имала и в залата. Ама след кантара от 62,9 или 63, точно за 20 мин ставам поне 65 :D
18.02.13
19:37
казано от valerious на 18.02.13, 18:05:
Ем да има си чалъми, но аз предполагам че като се вдигне клека, ще кача и лично тегло...
Само предполагаш, а по-правилно е да предположиш обратното - вдигаш личното тегло и като последствие от това се вдига и силата ;)
Ем да това е ясно и го забелязвам дори и след като съм се омазнил видимо, и не е активно тегло, че пак вдигам повече :) Ама ще видим, не се знае нищо.
Предполагам, че по-лесно се свалят кила при щангите, с няколко кроса навлечен. На бойните спортове, като по принцип всеки ден хвърляш по кило-две на тренировка, не питай как се смъква и как се тренира неял .
А ти правил ли си 6/9 макса след няколко кроса навлечен ? Глупости са това.
Попринцип сигурно си имат чалъмите, но си е всеизвестен мит, че Абаджиев ги е карал да бягат по анцузи в жегата, че да свалят. :) Всичко е измислено....едно хапченце дехидратиращо...после протеинови вафлички и си ОК : ))
Подвела съм те.
115 изхвърляне, 140 изтласкване за кат. 85, това трябва да са ти първите опити - дерзай ;)
Така е много по-добре : )))
Днес почивен ден - не съм ял много, но беше вкусно - черен хляб с масло, яйца и свински врат..ухаа : )))
Мнението беше редактирано от Valleri на 19.02.13 17:16.
казано от valerious на 19.02.13, 17:15:
Така е много по-добре : )))
Днес почивен ден - не съм ял много, но беше вкусно - черен хляб с масло, яйца и свински врат..ухаа : )))
А междувременно кога ставаш на 23?
Защото гледахме за мъже, за младежи са по-ниски.
Ем на първи ноември...аз трябва да натрупам няколко цикъла за да стигна цифрите до тогава. Не знам дали в БГ има разграничение на “от 18 до 23”....мисля си, че е само за организирането на международни състезания.
Ама щом викаш, че има за младежи - предполагам че ще са с 10 кила надолу...
Мнението беше редактирано от Valleri на 19.02.13 18:28.
Има, мисля че е септември.
И трябва да видя, но килата би трябвало да са поне с 15-20 надолу, все пак 18-23 ( демек 18 годишни...)
Малко са като Илин, на 18 години да печелят Олимпиади.. все пак говорим за нормативи.
Абе мании бегай...мен 100 кила изхвърляне изобщо не ги виждам като норматив...на трибоя е друго - 530 кг без екипировка....не са като 250 двубой ... :(
Мнението беше редактирано от Valleri на 19.02.13 18:38.
Ми ако е така, както си мисля и ако ти все още имаш за цел до края на 2013 да изхвърляш 115 и да изтласкваш 135, значи септември ще имаш 95 на 100% изхвърляне и 120 изтсласкване, да кажем, че се препокриват с целите ти за годината.
А сега си представи кво ми е на мен със 145 двубой, като това трябва да са ми първите опити ( демек килата ми за 2 повторения поне) :D
казано от Madboy на 19.02.13, 00:22:
А ти правил ли си 6/9 макса след няколко кроса навлечен ? Глупости са това.
Не говоря за кросове непосредствено преди кантара, ами няколко дни преди състезанието.
Пак се разадаптирах за един ден, явно като врътнеш 16 часа на работа между тренировките и забравяш нещата.
Изхвърляне:
2 @ 50, 2 @ 55, 0 @ 60, 3х3 @ 55
Заден клек: 5х5 @ 110 - старах се да е с як бумп, но все още съм малко плах, и ще трябва да стесня разкрача, въпреки, че може да се навеждам повечко.
Раменна преса: 4 @ 50, 3 @ 55, 3 @ 60…последното съм го бутал 5 секунди сигурно , 3 @ 55, 3 @ 50
И нещо като кондиция:
3 клийн пула на 80 / 6 стриктни набирания / 20 гръбни преси (хоризонтално столче? смисъл, че краката са ми успоредни с земята) / 20 коремни преси (адския ад) /
5 кръга от това, като последните 3 рунда са с 90 кг пулл.
Разтягане и това е. Много малко храна тия дни...всичко ми се струва еднообразно и не ми се яде :(
Днес почивен ден.. :))) ся причините няма да ги обсъждам...добре, добре...излязъх (wtf?!) с колегите : )))) Но на мен почивка винаги ми е добре дошла :)
Майко Валкаааа, голям проблем :D
Дано поне да си пил!
То не става само с блъскане в залата, тряя си и някое питие, колкото и тъпо да им звучи на някои съфорумци, няколкото чаши вино или малки аперитиви вечер не са проблем. Мехлем за страха, поне при мен.
Валка, сега като ти чета писанията, мисля и аз да си пиша моите подобни терзания. Примерно, миналата събота не излязах, wtf ?!? :D :D :))
Хахаххахах, ем много ясно, че не съм пил : ))) Не ми се пие честно казано, намирам го за отвратително.
21.02.13
17:39
казано от valerious на 21.02.13, 17:33:
Хахаххахах, ем много ясно, че не съм пил : ))) Не ми се пие честно казано, намирам го за отвратително.
Успокоих се....не съм единствен (whew)
казано от valerious на 21.02.13, 17:33:
Ето затова не се получи между нас! Намираш ме за отвратителна, макар че... ще дойде лято, ще дойда във Варна и.. тоя път няма да ми избягаш по тъча (devil)
Хахаххахаха, абе имаше и една друга причина, която може да обсъдим на лично, даже май сме говорили по въпроса : )))
А за бягането по тъча от момичета .....аз съм експерта ;)
казано от valerious на 21.02.13, 17:58:
Хахаххахаха, абе имаше и една друга причина, която може да обсъдим на лично, даже май сме говорили по въпроса : )))
А за бягането по тъча от момичета .....аз съм експерта ;)
Толкова ли са те гонили бе ? :Р
Тия дет ме гонят обикновенно са едрички и затова си слагам тая титла : )))
Иначе не, не са мн.
Преден клек до 2-ка на 110, на 115 нещо не я сложих както трябва и ме задуши....след това 4 @ 100 и 3 @ 90
Мъртва тяга 2 @ 140, 2 @ 150, 1 @ 165
Малко техника на снач и изтласкване и разтягане. :)
казано от valerious на 21.02.13, 19:54:
Тия дет ме гонят обикновенно са едрички и затова си слагам тая титла : )))
Иначе не, не са мн.
Сега пък и едричка съм била !!! (dull)
Еми да, по-добре да имам маса, отколкото да съм skinny fat bitch, дето с дрехите - добре, ама без тях... трагедия :D
22.02.13
17:27
Що искаш да стесняваш разкрача на клека ?
Иска да вдига големи кила, без пружинация - няма да може да ги става, или в най-лошия случай - ще си прецака кръста.
Тесен разкрач - пружинация - щанга клекната и дигната с пружинация тежи с около 20 кила по-малко, отколкото ако я клякаш ‘силово’, защото всичко се получава за секунда и пружинацията ти помага да минеш фаталната мъртва точка.
Права ли съм Валери, затова ли ще стесниш разкарача?
Хахахахха, да Сашко....така е...просто не исках да съм груб : ))))
Мда...значи с по-тесния разкрач пружината е по-яка и мога да натисна повече с бедрата, вътрешния свод на стъпалата са ми в по-добра позиция...проблем е че малко се навеждам защото фемура става по-дълъг един вид. :)
22.02.13
19:08
Еми, ако извадиш стъпалата настрани, би трябвало да можеш да си прав,ама май доста нестабилно ще е. Аз пък пробвам напоследък с по-голям разкрач да хващам обръщането( с такъв какъвто клякам) и ми е по-удобно.
Ами и аз съм с доста широк разкрач на предния и на обръщането...по-широк от задния клек, но тя силата не се губи даже ставаш по-як като разшириш разкрача.
Една бърза тренировка вчера:
Преден клек до 2-ка на 105, после 5 @ 90, 7 @ 80
Лежанка с раменен хват: до 2-ка на 80 кила...ба голяма скоорост голяма сила- сигурно е от раменната преса дето почнах да я правя. Направо летеше щангата.
Мъртва тяга до 2-ка на 140, и след това малко техника на олитата с лоста.
Преден клек до 2-ка на 90
Заден клек до 2-ка на 120
Преден клек - 6-ца на 90
10 хиперекстензии с 15 кила / 20 броя с 10 кила / 30 броя без тежест /
Планкове от време на време.
Храната не е много силна тия дни ама пак е доооре.
Преден клек до 1-ца на 110
После 5-ца на 90
Раменна преса до 3-ка на 55, 5-ца на 50
Мъртва тяга до единица на 160.
С Миленката ( Overlord ) решихме да идем на плажче малко : ))) Викаме си ” ооо, няма начин да влезем в водата” , ама го направихме..беше много яко : ))) Плуването беше невъзможно, но влязохме до главите в водата....която е 6.2 градуса, навън температурата е 8 градуса, усеща се като 6 - имаше вятър... Много яко чувство е...посмяхме се доста, имаме и снимки, ще качим в фейса- :)
При 6.2°C на водата млечната киселина и възпалението нямат шанс :Д
Ето й обещаните снимки :)
Мнението беше редактирано от Overlord на 02.03.13 18:21.