Днес тренировката беше добра...малко болки в натъртените лакти от вчерашната борба и умора след дългото будуване.
*AMRAYW - по идея на Славко :) - 80 кг. лично тегло, 80 кг.щанга, 80 повторения за 7:53 минути :)
След това
-сгъване за бицепс с правия лост - 5х6
-сгъване с надхват с прав лост - 5х6
-чуково с дъмбел - 5х6 , и малко с 20 кг дъмбел пробвах
-сгъване на китките с прав лост - 5х8 с 50 кг
-игра на канадска с ръкохватка на порталния скрипец -2,3 серии по 8
Това е....
Храненето днес е малко хаотично, състои се от пилешко, ориз, телешко, малко прекалих с сладкото.
Малко ме понаболва гърлото, но дано се оправи скоро, защото идвам на Плевен ! :)
Славко, ще оставям повече време след ядене...просто тук, все бързам насам натам и аз не знам що..
Мнението беше редактирано от Valleri на 26.10.10 18:00.
ееее стига деее :Д бицепс ли правиш :Д
Може Valeri да се приготвя за Valeria ;)
А ето как един кросфитър прави Valeria под 10 мин:
Ахахах, ако имам жилетка да се набирам може и да го бия тоя :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 29.10.10 14:56.
Ахахах, ако имам жилетка да се набирам може и да го бия тоя :D
... със забележката, че Rob Orlando тежи 85 кг, а прави комплекса с тежестите за 100 кг атлет.
Мнението беше редактирано от Vic на 29.10.10 14:05.
С тези ръце по 43-4см и 5 ци тяга на 18* кг едва ли е 85 кг докато прави комплекса, може да е бил някога, или сега да е толкос.
Не виждам да пише колко му е BW докато прави комплекса.
Мнението беше редактирано от Madboy на 29.10.10 14:56.
Ами не виждам какво пречи да е толкова. Тяга 180 х 5 за 85 килограмов не е супер постижение, мене повече ме впечатлява 125 х 10 лежанка :) Макар че, с този мост дето вкарва.... и това ако е сгъване, значи и аз мога да сгъвам с 60 кг. Набиранията са с кипинг. Аз тези не ги умея :)
Ще взема да го пробвам някой път, аз за моите кила трябва да го правя със 100 кг лег, 160 тяга, 20+ кг набиране и около 50 кг бицепс.
За 10 мин няма да мога, но със сигурност ще се вместя в половин час.
Мнението беше редактирано от Петко К на 29.10.10 15:21.
ееее стига деее :Д бицепс ли правиш :Д
Хахахха, правя, правя - заради канадската :) Но разтягам яко, да не почна да ходя като трибоец ;)
Може Valeri да се приготвя за Valeria
И за този комплекс, разбира се.....но съм далеч от него все още (envy) Най-вече заради лежанката
Днес беше първата ми тренировка по канадска борба :) Научих доста, но трябва да започна и да го прилагам :)
Сутринта - малко техника на фронт скуат, да пооправя чупката в кръста и лактите, които все още гледат прекалено надолу :(
След това тръстъри, high pull, за задно рамо малко. Накрая предмишница!
Приятна вечер!
01.11.10
15:25
Честит рожден ден, Valeri! :)
Пожелавам ти много здраве, щастие, късмет в живота (cake)
01.11.10
15:56
Честит рожден ден ! Жив и здрав :)
Благодаря ви ! :)
Днес ми е антифитнес ден :D
Палачинки с кондензирано мляко, комфитюр....На обяд преядох, сега ми е малко тежко. Абе рожден ден... (cake) Дано да не тръгне, както е почнало :)
Тия дни нямах възможност да пиша..
Вчерашната тренировка:
Тръгнах да правя Lynne
- Bench press (Body Weight), при мен 96 кг лично тегло, щанга 100 кг
- Pullups5 рунда, до ОТКАЗ. Не е за време.
Но засега е невъзможно на BW, затова 60 кг на лежанката :(, набиранията стриктни - подхват.
Никаква сила, оставих време след яденето, загрях, но усещах в сухожилията едно опъване и прещракване в рамото - явно още от канадската.
И резултата е следният:
Bench press: 15/12/10/8/10
Набирания: 9/9/9/8/6
Общо: 96
После тръгнах за кофички, направих 5 и блокирах..реших че това ще е за деня.
В яденето присъстват малко повече въглехидрати отколкото трябва, в това число и захари. Преди тренировката изядох 2 кюфтета и 2 пълнени чушки. Въпреки, че оставих 2 часа до започването на тренировката, още ми беше тежко - нещо храносмилането ми куца, още от онзи ден когато преядох.
Днес тренировката ми хареса :)
The “Bear Complex”
5 rounds, NOT for time, rest as needed: (5 рунда, без засичане на време, почивка между сериите колкота е необходимо):7 rep of (7 повт от следното):
Power Clean (Силово обръщане)
Front Squat (Преден клек)
Push Press (Пуш преса)
Back Squat (Заден клек)
Push Press (Пуш преса)
Това вече ми е любимата тренировка :)
1ви рунд - 30кг
2ри рунд - 35кг
3ти рунд - 40кг (Тук ми беше най-приятно. Използвах по-ефективно краката и трапеца да генерирам сила)
4ти рунд - 35кг
5ти рунд - 30кг
Последните два рунда ми се сториха доста леки след 40-те кг. Трябва да подобрявам мобилността на лактите!
Голяма умора... (whew)
Менюто днес ще е пиле с ориз, пълнени чушки и сърми. Отново преобладават въглехидратите :(
Вчера решихме със съквартирантите да отидем на къмпинг в гората близо до Варна :) Взехме си пържоли, салати, вино...Тръгнахме много късно и трябваше бързо да сложим палатката и да запалим огън. Месото стана много вкусно! Странното е, че по едно време дойдоха някакви младежи, но непосмяха да приближат :) Освен това се бяхме запасили с 4-5 ножа и брадва. Няма как да избягаш от цивилизацията, следващия път ще “оцеляваме” по-далеч от града 8-)
Днешната тренировка беше:
Dead lift 1-1-1-1-1-1-1
съответно с : 100-110-120-130-140-140-145(PR)
след това малко toes to bar и планкове.
Днес менюто е макарони, чушки, може и няколко палачинки да хапна, витамини и омега 3.
Това е за днес, приятен ден!
Неделната тренировка, тук : http://www.bb-team.org/forums/viewthread/42439/P255/
Много тежка тренировка днес... :)
Dead lift & Pushups
Резултат : 7:15 мин.
Твърде много почивки, но още не мога да преценя колко да почивам при комплексите с щанги.
След това планкове + toes to bar + скачане на въже.
Хранене: сутринта - кисело мляко и вафла борец :S, сега ще хапна яйца и ориз. Пия витамините и омега 3.
Храната е доста зле, знам, но засега финансите толкова позволяват :(
Записвам и втората тренировка за деня. В Богоров (при доста силен вятър :) )
Cindy
Резултат : 22 рунда
В сравнение с 05.04.2010 - 24 рунда...Явно, разликата идва от изпълнението на движенията. Тогава не съм изпълнявал движенията в целия им диапазон(най-вече лицеви и клек), и оттам съм се справил по-бързо. Сега лицевите бяха максимално пълни, клека също, набиранията няма промяна - брадичката минава лоста. Прекъсвах само 3-4 пъти за по 6-7 секунди между рундовете и към края лицевите бяха 5…почивка 4-5 сек..5. Тоест скоростта на изпълнение ми е ниска, особено на набиранията и клека - много по-лесно ми е да започна с едно умерено темпо и така да изкарам бройките, липсва ми бързина.
От една страна се радвам, че съм правил по-пълно движенията, от друга съм разочарован от резултата....още много трябва да се работи.
За вечеря : “Циганска” баница :D, 4 яйца.
До утре!
Днешната тренировка е разпускаща :)
Упражняваме стойка на ръце
Табата Планкове, 30/15 сек интервали - 6 мин работа
Упражняване на Л-стоеж
Опити за дъбъл ъндърс - правя единици, последвани със нормални скокове, скоро ще почнат и поредните :)
Разтягане - яко!
Храната днес - макарони с домашни консерви от домати и чушки ; пресен лук ; яйца с бекон.
Такаа..
Сутринта малко лекции, прибрах се хапнах макарони с едно кюфте и едно кебапче, изчаках 2 часа и айде на тренировка...
Тренировка
1. Преден клек - 4 серии - 10х40 кг, 10х40 кг, 8 х 50 кг, 6 х 60 кг.
2.Напади с дъмбели, 2 серии колкото за загрявка
3. Напади с дъмбел над глава - 3 серии по 5-6 повторения на крак с 12, 17.5, 22.5 кг
4. Разтягане
Отново по-лека тренировка, защото утре ще е размазване :)
След тренировка макарони с чушки и моркови. Довечера ще трябва да разнообразя с нещо.
Мнението беше редактирано от Valleri на 12.11.10 13:15.
двата часа след хранене вече по ми звучат:)))
загубил си ценна енергия стия 20 повт. преден келк...това са бройки за комплекс...
търси 5-ци, 6-ци на предния клек...60 кила са малко...сложи още!
Напади с дъмбели над глава...хммм...не съм пробвал...но ще...
С един дъмбел :) с два и аз не съм пробвал. Почвам вече сериозно с предния клек - исках да наблегна на техниката този път.
А добра ли е комбинация - напади с щанга пред гърди(като са преден клек) :)
...
А добра ли е комбинация - напади с щанга пред гърди(като са преден клек) :)
Имай едно-две на ум за нападите, някой треньори ги отричат като опасни. Утре на тренировката може да си поговорим за нападите и правилната техника.
нападите пред гърди ще ги правиш като понаправиш 7-8 тренировки зад врат...трябва да си много сигурен и стабилен в движението си напред...защото особено ако тежестта е малко по-голяма...ще те заваля напред...
@Vic - Ще внимавам с тях. Забелязвам, че колената ми не са достатъчно стабилни при нападите с щанга.
@slavko - roger that :)
Днес тренировката беше сериозна! В двора на “Богоров”, събрахме се доста хора и направихме следния комплекс...
10 бърпита с набиране
15 суинга @30 кг. (30 и малко отгоре :) )
200 метра бягане
15 клека с пудовката 30 кг.
10 toes-to-bar
И всичко това 5 пъти.... 8-) Чудя се, кой ли е измислил този комплекс (giggle) (wasntme)
Моето време: 28:02 мин.
Най-тежко беше на суинговете, опитвах се да я засилвам надолу, най-често правех по 5 повторения и я пусках. Тичането беше много дървено, трябваше ми половин обиколка да се отпусна от суинговете и бърпитата с набиране.
Повече информация за тренировката ще излезе скоро в Crossfit секцията.
Сутринта преди тренировката хапнах 3 яйца с бекон, след тренировка 4 яйца с бекон. За вечеря си сготвих пилешки гърди с лук и сметана + малко зарзават - чушки и кис. краставички.
Много тежка тренировка, басии...цял ден не мога да се средоточа, за да си прочета уроците. :)
Скоро ще дойда! Сега имам много контролни и няма как....
Преди малко направих лека сутрешна тренировка на стадиона:
-2 обиколко загрявка, малко разтягане
-2 Hill sprints за загрявка (средно темпо)
Основна тренировка : Hill sprints
-Hill sprints x 30 m. - 10 повторения почивката е слзиането от хълма.
- към 10 обиколки на стадиона и the end…
Сега за закуска - яйца с бекон.
Приятен ден!
Комплекси, който трябва да направя..
21-18-15-12-9-6 and 3 rep rounds of (7 рунда и 21-18-15-12-9-6-3 повт от):
Sumo Deadlift High-pull, 75 pounds
Push Jerk, 75 pounds
“Coe”
10 rounds for time of (10 рунда за време):
95 pound Thruster, 10 reps (10 тръстъра @ 40 кг)
10 Ring push-ups (10 лицеви опори на халки)
Pullups / Dips / Situps / Squats (WOD 100701)
10 rounds for time of (10 рунда за време от):
10 Pull-ups (набирания)
10 Dips (кофички)
10 Sit-ups (коремни преси)
10 Squats (клекове)
първия комплекс е “прощапълника” ми в кросфита...след него-6 дена гипс в трапеца, но заради теб, ще го повторя
Coe е ужас...
за последния не коментирам, но си вземи кофа до теб:)))
Ще трябва да е от големите кофи :D
Днес на обяд едно много добро ястие направих: http://www.bb-team.org/recipes/2757/#axzz15HamHFFu
Супер беше, следващия път ще добавя сметана :)
Та...вчера и днес се храня по нещо като НВД. Съквартиранта ми започна по нея и реших да я пробвам. Днес ми е втори ден и се чувствам много добре, всъщност тези два дни не съм хапвал продукти с преобладаващо съдържание на въглехидрати. Това обаче не означава, че ще бъда краен в режима си, мисля си за дни с малко картофи и зърнени култури. Ще наблюдавам как ще ми се отрази, но засега се чувствам много добре :)
Преди малко хапнах маринована сельодка (риба) със зарзават - чушки, домати, люти чушлета :)
До утре!
:D Може и да ги пропусна.
На закуска свинско месо с лук (това към 7 часа), след 2 часа и половина отново същото, докато си правех палачинките. Тях ги направих без захар, след това ги ядох намазани с краве масло.
Така след 1:45 мин някъде тръгнах към фитнеса.
Тренировката: Bench Press 5x5, 70/70/70/75/75 кг.
След това единици на 85 и 90 kg. (PR!) Прибавих 2,5 кг над предишното постижение.
Накрая 4 серии кофички до отказ.
Сега си правя яйца, ще ходя до университета, и после ще си измисля някакво ястие :)
Вчера вечерта си направих тази рецепта Пилешки дробчета в масло
Днес тренировката беше: Sumo Deadlift High-pull / Push Jerk
Резултат: 10:02 мин. - Много почивки, но общо взето, засега това е максимума.
За закуска: 6 яйца с 100 грама сирене
За обяд: Бъркани яйца( 4 броя) с извара, сметана и лук (приготвено с краве масло)
Втора тренировка: 17:45 часа на стадиона
Така....със съквартиранта спретнахме следния комплекс:
1 обиколка на стадиона(този на “Локомотив” би трябвало да е 400)
25 лицеви опори
Цялата тази работа - 11 пъти (поради грешка в броенето :) трябваше да са 10 )
Може и съквартиранта да дойде на тренировката в неделя 8-)
След това към 180 метра дълъг скок от място....доста изморително, но поне си изградих удобна техника за изпълнение.
След тренировката хапнах останалото от яйцата с изварата. Сега за вечеря: салата от гъби, пилешко, сметана и сирене.
Пия си редовно омега 3 и витамините. Сега похапвам фъстъци :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 16.11.10 19:36.
От сега ли?
Планирах да направя последна тренировка в петък :)....абе каквото и да правя, няма да съм достатъчно подготвен за неделята..... :S
Впечатления от НВД- 3-ти ден :) :
Не чувствам промяна в силата, но определено дори при по-дълга тренировка имам енергия. Много ми харесва да си хапвам мазнинки :)
ти никой не е подготвен за такова нещо...не е въпрос за физическа подготовка, а по-скоро ментална...все пак е за бате Вики...:)