Ми то и там не е :D Задобрял съм мн :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 17.11.10 08:28.
Вчерашния ден - 17.11.2010
Няма тренировка
Хранене - за закуска 6 яйца с бекон и майонеза и кисели краставички.
Обяд- салата - чушки, лук и други зарзавати в буркан
Вечеря - Като мишмаш от :извара, бекон, лук, чушки, сметана.
Днес на закуска - каквото остана от вечерята.
Сега за обяд си печа към 250 грама свинско от врат. След това ще тренирам....
Вчерашната тренировка: 18.11.2010
Мъртва тяга: 5х110 кг. , 5х110 кг, 3х130, 2х130, 5х110
Много хаотично, но не се чувствах готов за големи тежести. Опитах да направя 5/5/3/3/1/1, но на втората серия тройки хвата ме предаде..
Набирания - 10 с собствено тегло - стриктни, 5 повторения с 7.5 кг (2 серии от това), 3 повторения с 12.5, 2 повторения с 17.5 кг., 2 повторения с 22.5 кг...можеше и повече, странно но изведнъж ми дойде сила след мъртвата. Всички са стриктни.
За вечеря другата половина от врата с лук, чушки и сметана + малко домашна лютеница (много люта)
Днес яко почивка - за закуска яйца с извара и сметана + омега 3 - много добра комбинация ;)
19.11.10
12:41
Валка я кажи как става тоя номер с 20 стотинки и 20 лева :D Обясни по подробно ако може :D Евро футбол ?
Абе с една дума хазарт - на късмет беше това, уж да заложим сериозно на мача с един приятел ама видяхме коефициентите за въпросния резултат и на майтап сложихме. В бет365 е това. Ама не са занимавай с тия глупости- аз спрях :)
19.11.10
15:54
На майтап ама :D Иначе благодаря за инфото :)
Голяма мускулна треска на бедрата от Burpee Mile в неделя.... вчера и днес почивам, утре ще тренирам - боли, не боли, това е!
Днес ще намаля въглехидратите до минимум и ще се опитам да изпия поне 3 литра вода, за да измия тая гадост от мускулите (надявам се :) )
Повече информация за груповата тренировка в неделя - скоро, в Crossfit секцията!
..........тия крака няма ли да се оправят вече... (swear)
Направих все пак една тренировка на горната част от тялото.
Лежанката беше заета доста дълго време, бях решил да започна с нея, но започнах с Военна преса..
Военна преса 5х5 - 40/40/40/50/50 кг
Пуш преса 5х5 - 50/ 55кг. х 4 повторения :( / 50/50/50 кг Краката бяха вкамемени, не помагаха особено..
High pull 5х5 - 35/40/40/45/45 кг с правия лост
Набирания с тежест 5х5 - съответно с : 15 кг/10/10/10/10 кг.
След това се прибрах у нас и направих 50 коремни преси. Подложих си възглавница под кръста и на всяко повторение разтягах хубаво корема за кратко ( нещо като пулоувър). Веднага след това Табата планкове + Табата странични планкове...но неуспешни :( за пореден път. Проблема не е в корема, а рамената не издържат като стоя на една ръка. Първите 2-3 рунда Ок, след това вече по 10-тина секунди стоях...измъчих се доволно. След това пак 50 коремни преси.
Все още спазвам НвД- то, пия си Омега 3, витамините, достатъчно количество вода.
Днес бекон, яйца, извара, фъстъчено масло, 2 литра натурално прясно мляко - все хубави работи.
Премерих се - 78 кг....това ми са “удобните” килограми, свалил съм излишни мазнини по корема. Силата се покачва, а теглото остава в добри граници :) Забелезвам, че по-силно дърпам, отколкото бутам.
Днес трябва и да се учи здраво, така че се захващам !
Мускулната треска започна да ме отпуска.....
Днес тренировката беше за техника и мобилност:
Скачане на въже, с опити за последователни Double unders. Успях само веднъж да направя 2 последователни - на третото, въжето спря точно под пръстите - близо бях. Това беше колкото да затопля сухожилията и ставите. След това доста разтягане....главната ми цел беше да подобря гъвкавостта в кръста, за да не се заобля при клека. След това с една дръжка от парцал направих back squat и гледах в огледалото - нямаше заобляне, за сметка на това се навеждах малко повече...още малко и ще стане както трябва! След това с същата тръба направих 1-2 серии OHS добре се получи, нямаше изкривяване в кръста, коленете - стабилни. След това няколко snatch-a с клек, колкото да видя за какво става на въпрос, опитвах се възможно най-бързо да влеза под тръбата. Разбира се няма да го науча с тая тръбичка.... Малко wall slides, още разтягане и това е.
Храната: още спазвам НВД-то : днес - пържоли, малко зеленчуци, 6 яйца, сметана, кисело мляко, бекон с фъстъчено масло.. и омега -3 :)
Така...
Днес, кратка тренировка- утре ще има яко размазване в Богоров:)
В началото малко Shrug-ове, Clean с лоста, техника на движенията..След това няколко snatch-а с лоста - усещам, че ако ми покажете точното изпълнение, ще ми върви в това движение :) След това Мъртва тяга 5х5 на 100 кг.
Хранене: за закуска пържоли с гъби и зеленчуци - това към 6 и 30 часа. След това сандвич с хляб Вита, фъстъчено масло и шунка. На обяд : Пържола, яйце, фъстъчено масло. След тренировка - салата с ролца от раци и царевица, 1 кебапче, 1 кюфте.
Днес имаше тренировка на варненската кросфит група 8-) ! Този път 2 комплекса - 1 загряващ и един “....gone bad” ;) Повече информация - скоро в раздела. Супер тренировка!
п.с. За пръв път правя тренировка от този тип (max reps…), и състезателния елемент много ми допада! :)
Вик ми показа бътърфлай набиранията - схванах ги, трябва ми малко практика...
Храната днес не се отличава от предишните дни с тази разлика че изядох 12 цели яйца....
Така...Вик ми повели 24 и 32 кг. пудовки, и просто нямаше как да ги оставя, просто ей така, да си седят в ъгъла - веднага ги разхвърлях...
Понеже, за утре, в главата ми е Yay burpees, реших да си измисля по- лек комплекс от съществуващите с пудовки.
Измислих следното:
В началото на всяка минута 5 бърпита, оставащото време суингове с 24 кг. Целта е да се направят 100 суинга.
Резултат: 12 минути - 104 суинга (грешка в броенето), 55 бърпита.
Доволен съм, плувнах в пот...
Преди това малко clean and jerk с 24 и 32 кг пудовка за всяка ръка.
За финал табата планк + по 30 секунди страничен планк (ляво и дясно)
Накрая опити за dragon flag… сигурно има някакъв чалъм - не може да е толкова трудно : )))
Приятна вечер!
Мнението беше редактирано от Valleri на 27.11.10 22:01.
Малко мускулна треска на гърба и между предмишницата и бицепса...затова реших да правя клекове.
Исках да пробвам Yay burpees, но явно ще е като си взема лоста и тежестите следващата седмица. :)
Тренировка
Front squat: 5@50 кг, 5@60 кг, 5@65, 5@70 кг., 3@80 кг. 1@90 кг. (PR) (с много зор!)
До 65 килограма ги взимах с Clean от земята, след това от стойка.
След това неуспешен опит за clean на 70 кг.След предния клек и вчерашната тренировка ми липсва експлозивност.
След това неуспешен OHS na 30 кг - не съм достатъчно гъвкав :( С лоста го правя сигурно защото е лек и ръцете отиват напред без да ми тежи, но на 30 кг се усети.
Разтягане и край на тренировката.
Направих си домашно фъстъчено масло - много по-добро от купешкото. Добавих Разтопено краве масло за да се получи хомогенна смес.
Тренировка:
5х5 - Избутване на пудовка с една ръка от легнало положение (на земята). По 5 за всяка ръка с 24 кг. пудовка
3 серии по 5 повторения High Pull s 32 kg пудовка
Табата лицеви опори (20/10) Получи се следното, съответно за всеки рунд: 17/8/7/6/8/5/4/6.
Слабо, но табата лицеви опори си е сериозно предизвикателство за мен...Предния път едвам завърших. Лицевите са chest-to-ground.
Табата планкове (30/15) успешни. След това по 35 секунди страничен планк.
Накрая малко коремни преси.
За закуска: руло стефани
За обяд: Омлет с 6 яйца, чушки и лук и руло стефани отново.
Това е засега..
Поредна сутрин не можах да се вредя за прясно мляко :( Затова сега закусвам с кисело мляко.
Довечера може да направя една тренировка, но имам нужда от възтановяване и не си давам много зор. Направих си халки вчера! :) Идеята е от Вик, от самозатягащ се колан за багаж и малки метални тръбички - надявам се че ще върши работа. Може днес да отида на стадиона да пробвам Muscle-up или кофички на тях :)
Днес тренировката е от леките:
Клек: 6х70 кг, 5х80, 5х80, 5х90, 3х90, 6х80 кг - Тук заучавах техниката на клек, която обсъдихме и практикувахме в събота. Малко е страшничко в началото да поставяш щангата там, но свикнах бързо - основния проблем е че не са ми достатъчно мобилни раменете.
Напади: 5х5 ( на крак по 5) с 40 кг. Стараех се да ги правя без да ми се накланя коляното наляво-надясно, и доста добре се получи- нямаше нестабилност.
След това toes-to-bar и коремни преси (за да не ги забравя).
Работя върху мобилността, научих се да правя butterfly набирания!! :)
Днес храната е свинско месо и мляко :) Не заедно, разбира се..
Тренировка
Лежанка 5х5 на 75 кг, придружена с яко разтягане между сериите.
Набирания с тежест - 3 бройки с 20 кг, още няколко серии с по-малки тежести.
Шръгове (второто движение от Clean-a) 5х5 на 60 кг. Максимално експлозивно.
След това мобилност на раменете с лоста зад гърба, раздвижване, OHS - упражняване на движението.
След толкова разтягане раменете се чувстват много добре :)
Хранене
На закуска мляко с бисквити от овесени ядки, на обяд яйца с бекон. След тренировка яйца с бекон и боб. Довечера - риба! :)
Тренировката от събота, заедно с кросфит групата :)
AMRAP in 15 min (възможно най-много рундове за 15 мин)::
- 10 KB Sumo dead Lift High Pull
- 7 Lateral Burpee
Резултат: 14 рунда+ 1 SDLHP @ 30 kg пудовка
Тренировка
Мъртва тяга - 5@ 60 кг, 5 @ 90 кг, 5 @ 110 кг. Днес гледах филма Starting strength и подобрих техниката на мъртвата, тези серии бяха да свикна с техниката.
След това нещо като днешния WOD, който е:
December 7, 2010
Tuesday 101207
Resting 60 seconds between sets:
Deadlift 2-2-2-2-2-2-2-2-2-2
110,115,120,125,130,135,140 - само 7 серии...можех да продължа, но я карам по-леко :)
След това Мilitary press - 5x5 @ 50 кг.
3 серии кофички, като между сериите разтягах с лоста в положение за клек - все още ми е доста дискомфортно в раменете, но клека става по-удобен.
2 минути планк и край..
Хранене
За закуска ръжен хляб, кашкавал и бекон. После повторих същото, а за обяд 4 яйца с кашкавал.
Гледайте този филм “Starting strength”, много е полезен!
07.12.10
19:12
Ако дадеш и едно линкче си безценен :)
07.12.10
23:27
По-добре го гледайте.. с четене няма да стане :D От опит ви казвам :D
Тренировка
Wednesday 101208 WOD
Three rounds for time of:
Run 400 meters
15 Pull-ups
50 Squats
15 Pull-ups
Резултат: 14:40 мин.
Правих го с butterfly кипинг набирания...на няколко пъти губих ритъма и това се отразяваше зле. Тръгнаха да ми се схващат задните бедра, още взето задната верига не беше свежа от вчерашната мъртва тяга. Въпреки това с нормален кипинг нямаше да ги направя по-бързо.
Почвам да правя комплексите с butterfly набирания, много по-бързо става - не по-лесно :)
Тъпо е да правиш комплекси сам :(
08.12.10
23:31
Тренировка
Тъпо е да правиш комплекси сам :(
х 2 (nod)
Мда...няма с кого да се състезаваш. :)
п.с. Гумата си е на мястото. Дават го да вали сняг петък и събота :) Ще стане интересно, взимайте апарати. (с техните прогнози....)
Още чакам да докарат олимпийски лост от София в магазина във Варна....утре трябва да ми се обадят :)
Тренировка
* започнете стъпили на краката си
* включете хронометър
* направете 1 лицева опора
* изправете се
* направете 2 лицеви опори
* изправете се
* направте 3 лицеви опори
* изправете се
* ....
* ....
* направете 10 лицеви опори
* отчетете времето на хронометъра
(livetolift)
Много слабо...резултата ми е към минута и 5 секунди :( Какво стана с тия лицеви опори.....преди като тренирах бойни изкуства нямах проблеми с тях - сигурно защото всяка тренировка правехме. Сега е пълна скръб...и лежанката е повлияла. За сравнение, когато още тренирах БИ резултата ми беше 49-50 сек. Но тогава, може да се каже, че съм специализирал - сега съм разнообразен :) Specialization is for insects !
Ядосах се много...трябваше да направя още един комплекс за да си отмъстя (не е добър подход).
И реших да пробвам колко суинга ще направя без да спирам с 16 кг. пудовка. Отново не съм доволен - 97 бройки.
Явно е време да си почина малко (утре), имам серия от комплекси с регрес в резултата - тялото ми казва да спра!
Хранене
Повече белтъчини отколкото е необходимо - 2 литра мляко, 7 яйца, кашкавал. Хапвам и натурален шоколад :) Омега 3 и Витамини и това е за днес. Чао!
09.12.10
22:49
Ами да - по принцип не е зле от време на време да си даваш абсолютна почивка от всякаква физическа дейност - дори и да е само ден. Преди 8-9 месеца, когато тъкмо бях набрала инерция да тренирам, взех че се разболях. Беше голяяяяяяяма драма. И да исках не можах да се вдигна и да се замъкна в залата. И си откачах и се ядосвах и тръшках. След седмица се вдигнах на крака и познай - първото ми излизане беше до залата хахахах Извода от тая история е, че след тази “почивка”, силата ми се беше увеличила двойно. Т.е. въпреки болестта, тялото си се е презареждало :)
Съгласен съм на 100% :) Когато имам нетренировъчен ден - обикновенно деня преминава в седене пред компютъра и лежане :( Когато тренирам се появава желание и да почета малко след тренировка :) А като седя на компа си казвам “По-добре да тренирам, отколкото да седя на едно място, да си развалям зрението и да се обездвижвам.
Аз съм забелязъл, че моите дни са по продуктивни цялостно в дните, в които трябва да съм в залата.
(y) И при мен е така..
Ето една интересна формула за изчисляване на относителната сила.
Така аз като съм 78 кг - 172 паунда, при 145 тяга ~320 паунда (максимума ми) коефициента Formula Total (FT) e 205.65 :(
Нямам забележителни максове засега, само за мътвата съм изчислил..
Б* толкова съм щастлив - ако си купя кола няма да се радвам толкова, колкото сега :))))
Благодаря, Вик! Надявам се да ни служи в тренировките ни :)
За съжаление днес си почивам и няма да мога да го размятам. Но утре още от сутринта го хващам :D
Умножаваш килограмите на определено движение в паундове по индекса от твоето тегло даден в таблицата. По-високия резултат е по-добрия :)