Щангьие

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.11.10
08:20

а теб жена досега побеждавала ли те е в нещо, освен в скачане на въже:)

17.11.10
08:28

Ми то и там не е :D Задобрял съм мн :D

Мнението беше редактирано от Madboy на 17.11.10 08:28.

18.11.10
11:59

Вчерашния ден - 17.11.2010
Няма тренировка
Хранене - за закуска 6 яйца с бекон и майонеза и кисели краставички.
Обяд- салата - чушки, лук и други зарзавати в буркан
Вечеря - Като мишмаш от :извара, бекон, лук, чушки, сметана.
Днес на закуска - каквото остана от вечерята.
Сега за обяд си печа към 250 грама свинско от врат. След това ще тренирам....

19.11.10
10:21

Вчерашната тренировка: 18.11.2010
      Мъртва тяга: 5х110 кг. , 5х110 кг, 3х130, 2х130, 5х110
Много хаотично, но не се чувствах готов за големи тежести. Опитах да направя 5/5/3/3/1/1, но на втората серия тройки хвата ме предаде..
        Набирания - 10 с собствено тегло - стриктни, 5 повторения с 7.5 кг (2 серии от това), 3 повторения с 12.5, 2 повторения с 17.5 кг., 2 повторения с 22.5 кг...можеше и повече, странно но изведнъж ми дойде сила след мъртвата. Всички са стриктни.

За вечеря другата половина от врата с лук, чушки и сметана + малко домашна лютеница (много люта)
Днес яко почивка - за закуска яйца с извара и сметана + омега 3 - много добра комбинация ;)

Валка я кажи как става тоя номер с 20 стотинки и 20 лева :D Обясни по подробно ако може :D Евро футбол ?

19.11.10
12:47

Абе с една дума хазарт - на късмет беше това, уж да заложим сериозно на мача с един приятел ама видяхме коефициентите за въпросния резултат и на майтап сложихме. В бет365 е това. Ама не са занимавай с тия глупости- аз спрях :)

На майтап ама :D Иначе благодаря за инфото :)

23.11.10
07:18

Голяма мускулна треска на бедрата от Burpee Mile в неделя.... вчера и днес почивам, утре ще тренирам - боли, не боли, това е!
Днес ще намаля въглехидратите до минимум и ще се опитам да изпия поне 3 литра вода, за да измия тая гадост от мускулите (надявам се :) )
Повече информация за груповата тренировка в неделя - скоро, в Crossfit секцията!

24.11.10
11:19

..........тия крака няма ли да се оправят вече...  (swear)

Направих все пак една тренировка на горната част от тялото.
Лежанката беше заета доста дълго време, бях решил да започна с нея, но започнах с Военна преса..
  Военна преса 5х5 - 40/40/40/50/50 кг
  Пуш преса 5х5 - 50/ 55кг. х 4 повторения :( / 50/50/50 кг Краката бяха вкамемени, не помагаха особено..
  High pull 5х5 - 35/40/40/45/45 кг с правия лост
  Набирания с тежест 5х5 - съответно с : 15 кг/10/10/10/10 кг.
  След това се прибрах у нас и направих 50 коремни преси. Подложих си възглавница под кръста и на всяко повторение разтягах хубаво корема за кратко ( нещо като пулоувър). Веднага след това Табата планкове + Табата странични планкове...но неуспешни :( за пореден път. Проблема не е в корема, а рамената не издържат като стоя на една ръка. Първите 2-3 рунда Ок, след това вече по 10-тина секунди стоях...измъчих се доволно. След това пак 50 коремни преси.
Все още спазвам НвД- то, пия си Омега 3, витамините, достатъчно количество вода.
Днес бекон, яйца, извара, фъстъчено масло, 2 литра натурално прясно мляко - все хубави работи.
Премерих се - 78 кг....това ми са “удобните” килограми, свалил съм излишни мазнини по корема. Силата се покачва, а теглото остава в добри граници :)  Забелезвам, че по-силно дърпам, отколкото бутам.
Днес трябва и да се учи здраво, така че се захващам !

25.11.10
17:22

Мускулната треска започна да ме отпуска.....
Днес тренировката беше за техника и мобилност:
  Скачане на въже, с опити за последователни Double unders. Успях само веднъж да направя 2 последователни - на третото, въжето спря точно под пръстите - близо бях. Това беше колкото да затопля сухожилията и ставите. След това доста разтягане....главната ми цел беше да подобря гъвкавостта в кръста, за да не се заобля при клека. След това с една дръжка от парцал направих back squat и гледах в огледалото - нямаше заобляне, за сметка на това се навеждах малко повече...още малко и ще стане както трябва! След това с същата тръба направих 1-2 серии OHS добре се получи, нямаше изкривяване в кръста, коленете - стабилни. След това няколко snatch-a с клек, колкото да видя за какво става на въпрос, опитвах се възможно най-бързо да влеза под тръбата. Разбира се няма да го науча с тая тръбичка.... Малко wall slides, още разтягане и това е.
Храната: още спазвам НВД-то : днес - пържоли, малко зеленчуци, 6 яйца, сметана, кисело мляко, бекон с фъстъчено масло.. и омега -3 :)

26.11.10
15:52

Така...
Днес, кратка тренировка- утре ще има яко размазване в Богоров:)
В началото малко Shrug-ове, Clean с лоста, техника на движенията..След това няколко snatch-а с лоста - усещам, че ако ми покажете точното изпълнение, ще ми върви в това движение :) След това Мъртва тяга 5х5 на 100 кг.
Хранене: за закуска пържоли с гъби и зеленчуци - това към 6 и 30 часа. След това сандвич с хляб Вита, фъстъчено масло и шунка. На обяд : Пържола, яйце, фъстъчено масло. След тренировка - салата с ролца от раци и царевица, 1 кебапче, 1 кюфте.

27.11.10
20:44

Днес имаше тренировка на варненската кросфит група  8-) ! Този път 2 комплекса - 1 загряващ и един “....gone bad” ;) Повече информация - скоро в раздела. Супер тренировка!
п.с. За пръв път правя тренировка от този тип (max reps…), и състезателния елемент много ми допада! :)
Вик ми показа бътърфлай набиранията - схванах ги, трябва ми малко практика...

Храната днес не се отличава от предишните дни с тази разлика че изядох 12 цели яйца....
Така...Вик ми повели 24 и 32 кг. пудовки, и просто нямаше как да ги оставя, просто ей така, да си седят в ъгъла - веднага ги разхвърлях...
Понеже, за утре, в главата ми е Yay burpees, реших да си измисля по- лек комплекс от съществуващите с пудовки.
Измислих следното:
В началото на всяка минута 5 бърпита, оставащото време суингове с 24 кг. Целта е да се направят 100 суинга.
Резултат: 12 минути - 104 суинга (грешка в броенето), 55 бърпита.
Доволен съм, плувнах в пот...
Преди това малко clean and jerk с 24 и 32 кг пудовка за всяка ръка.
За финал табата планк + по 30 секунди страничен планк (ляво и дясно)
Накрая опити за dragon flag… сигурно има някакъв чалъм - не може да е толкова трудно : )))
Приятна вечер!

Мнението беше редактирано от Valleri на 27.11.10 22:01.

28.11.10
12:35

Малко мускулна треска на гърба и между предмишницата и бицепса...затова реших да правя клекове.
Исках да пробвам Yay burpees, но явно ще е като си взема лоста и тежестите следващата седмица. :)

Тренировка
Front squat: 5@50 кг, 5@60 кг, 5@65, 5@70 кг., 3@80 кг. 1@90 кг. (PR) (с много зор!)
До 65 килограма ги взимах с Clean от земята, след това от стойка.
След това неуспешен опит за clean на 70 кг.След предния клек и вчерашната тренировка ми липсва експлозивност.
След това неуспешен OHS na 30 кг - не съм достатъчно гъвкав :( С лоста го правя сигурно защото е лек и ръцете отиват напред без да ми тежи, но на 30 кг се усети.
Разтягане и край на тренировката.
Направих си домашно фъстъчено масло - много по-добро от купешкото. Добавих Разтопено краве масло за да се получи хомогенна смес.

30.11.10
14:59

Тренировка:
5х5 - Избутване на пудовка с една ръка от легнало положение (на земята). По 5 за всяка ръка с 24 кг. пудовка
3 серии по 5 повторения High Pull s 32 kg пудовка
Табата лицеви опори (20/10) Получи се следното, съответно за всеки рунд: 17/8/7/6/8/5/4/6.
Слабо, но табата лицеви опори си е сериозно предизвикателство за мен...Предния път едвам завърших. Лицевите са chest-to-ground.
Табата планкове (30/15) успешни. След това по 35 секунди страничен планк.
Накрая малко коремни преси.
За закуска: руло стефани
За обяд: Омлет с 6 яйца, чушки и лук и руло стефани отново.
Това е засега..

01.12.10
08:44

Поредна сутрин не можах да се вредя за прясно мляко :( Затова сега закусвам с кисело мляко.
Довечера може да направя една тренировка, но имам нужда от възтановяване и не си давам много зор. Направих си халки вчера! :) Идеята е от Вик, от самозатягащ се колан за багаж и малки метални тръбички - надявам се че ще върши работа. Може днес да отида на стадиона да пробвам Muscle-up или кофички на тях :)

05.12.10
01:25

бил си ме на хай-пулове с латерални бърпита ли бре тигре???

05.12.10
20:02

Днес тренировката е от леките:
Клек: 6х70 кг, 5х80, 5х80, 5х90, 3х90, 6х80 кг - Тук заучавах техниката на клек, която обсъдихме и практикувахме в събота. Малко е страшничко в началото да поставяш щангата там, но свикнах бързо - основния проблем е че не са ми достатъчно мобилни раменете.
Напади: 5х5 ( на крак по 5) с 40 кг. Стараех се да ги правя без да ми се накланя коляното наляво-надясно, и доста добре се получи- нямаше нестабилност.
След това toes-to-bar и коремни преси (за да не ги забравя).
Работя върху мобилността, научих се да правя butterfly набирания!! :)
Днес храната е свинско месо и мляко :) Не заедно, разбира се..

05.12.10
20:04

е ти почна и бътърфлай-а...отече работата:))))

06.12.10
16:15

Тренировка
Лежанка 5х5 на 75 кг, придружена с яко разтягане между сериите.
Набирания с тежест - 3 бройки с 20 кг, още няколко серии с по-малки тежести.
Шръгове (второто движение от Clean-a) 5х5 на 60 кг. Максимално експлозивно.
След това мобилност на раменете с лоста зад гърба, раздвижване, OHS - упражняване на движението.
След толкова разтягане раменете се чувстват много добре :)
Хранене
На закуска мляко с бисквити от овесени ядки, на обяд яйца с бекон. След тренировка яйца с бекон и боб. Довечера - риба! :)

06.12.10
19:06

Тренировката от събота, заедно с кросфит групата :)
AMRAP in 15 min (възможно най-много рундове за 15 мин)::
- 10 KB Sumo dead Lift High Pull
-  7 Lateral Burpee
Резултат: 14 рунда+ 1 SDLHP @ 30 kg пудовка

07.12.10
16:20

Тренировка
Мъртва тяга - 5@ 60 кг, 5 @ 90 кг, 5 @ 110 кг. Днес гледах филма Starting strength и подобрих техниката на мъртвата, тези серии бяха да свикна с техниката.
След това нещо като днешния WOD, който е:
December 7, 2010
Tuesday 101207
Resting 60 seconds between sets:
Deadlift 2-2-2-2-2-2-2-2-2-2
110,115,120,125,130,135,140 - само 7 серии...можех да продължа, но я карам по-леко :)
След това Мilitary press - 5x5 @ 50 кг.
3 серии кофички, като между сериите разтягах с лоста в положение за клек - все още ми е доста дискомфортно в раменете, но клека става по-удобен.
2 минути планк и край..
Хранене
За закуска ръжен хляб, кашкавал и бекон. После повторих същото, а за обяд 4 яйца с кашкавал.
Гледайте този филм “Starting strength”, много е полезен!

07.12.10
19:12

Ако дадеш и едно линкче си безценен :)

07.12.10
20:43

Тук :)
Трябва да се регистрираш първо ;)

07.12.10
22:29

това е задължително да те се гледа...!!!

По-добре го гледайте.. с четене няма да стане :D От опит ви казвам :D

08.12.10
23:27

Тренировка
Wednesday 101208 WOD

Three rounds for time of:
Run 400 meters
15 Pull-ups
50 Squats
15 Pull-ups
Резултат: 14:40 мин.
Правих го с butterfly кипинг набирания...на няколко пъти губих ритъма и това се отразяваше зле. Тръгнаха да ми се схващат задните бедра, още взето задната верига не беше свежа от вчерашната мъртва тяга. Въпреки това с нормален кипинг нямаше да ги направя по-бързо.
Почвам да правя комплексите с butterfly набирания, много по-бързо става - не по-лесно :)
Тъпо е да правиш комплекси сам :(

08.12.10
23:31

казано от valerious на 08.12.10, 23:27:

Тренировка

Тъпо е да правиш комплекси сам :(

х 2 (nod)

08.12.10
23:51

Мда...няма с кого да се състезаваш. :)
п.с. Гумата си е на мястото. Дават го да вали сняг петък и събота :) Ще стане интересно, взимайте апарати. (с техните прогнози....)
Още чакам да докарат олимпийски лост от София в магазина във Варна....утре трябва да ми се обадят :)

09.12.10
20:51

Тренировка
* започнете стъпили на краката си
  * включете хронометър
  * направете 1 лицева опора
  * изправете се
  * направете 2 лицеви опори
  * изправете се
  * направте 3 лицеви опори
  * изправете се
  * ....
  * ....
  * направете 10 лицеви опори
  * отчетете времето на хронометъра
(livetolift)
Много слабо...резултата ми е към минута и 5 секунди :( Какво стана с тия лицеви опори.....преди като тренирах бойни изкуства нямах проблеми с тях - сигурно защото всяка тренировка правехме. Сега е пълна скръб...и лежанката е повлияла. За сравнение, когато още тренирах БИ резултата ми беше 49-50 сек. Но тогава, може да се каже, че съм специализирал - сега съм разнообразен :) Specialization is for insects !
Ядосах се много...трябваше да направя още един комплекс за да си отмъстя (не е добър подход).
И реших да пробвам колко суинга ще направя без да спирам с 16 кг. пудовка. Отново не съм доволен - 97 бройки.
Явно е време да си почина малко (утре), имам серия от комплекси с регрес в резултата - тялото ми казва да спра!
Хранене
Повече белтъчини отколкото е необходимо - 2 литра мляко, 7 яйца, кашкавал. Хапвам и натурален шоколад :) Омега 3 и Витамини и това е за днес. Чао!

09.12.10
22:49

Ами да - по принцип не е зле от време на време да си даваш абсолютна почивка от всякаква физическа дейност - дори и да е само ден. Преди 8-9 месеца, когато тъкмо бях набрала инерция да тренирам, взех че се разболях. Беше голяяяяяяяма драма. И да исках не можах да се вдигна и да се замъкна в залата. И си откачах и се ядосвах и тръшках. След седмица се вдигнах на крака и познай - първото ми излизане беше до залата хахахах Извода от тая история е, че след тази “почивка”, силата ми се беше увеличила двойно. Т.е. въпреки болестта, тялото си се е презареждало :)

09.12.10
23:27

Съгласен съм на 100% :) Когато имам нетренировъчен ден - обикновенно деня преминава в седене пред компютъра и лежане :( Когато тренирам се появава желание и да почета малко след тренировка :) А като седя на компа си казвам “По-добре да тренирам, отколкото да седя на едно място, да си развалям зрението и да се обездвижвам.

09.12.10
23:35

Аз съм забелязъл, че моите дни са по продуктивни цялостно в дните, в които трябва да съм в залата.

10.12.10
09:41

(y) И при мен е така..

Ето една интересна формула за изчисляване на относителната сила.

Формула

Така аз като съм 78 кг - 172 паунда, при 145 тяга ~320 паунда (максимума ми) коефициента Formula Total (FT) e 205.65 :(
Нямам забележителни максове засега, само за мътвата съм изчислил..

10.12.10
16:49

Уху!

10.12.10
16:54

казано от valerious на 10.12.10, 16:49:

Уху!

Честито! :)
Силен да пораснеш! (muscle)

10.12.10
17:11

Б* толкова съм щастлив - ако си купя кола няма да се радвам толкова, колкото сега :))))
Благодаря, Вик! Надявам се да ни служи в тренировките ни :)
За съжаление днес си почивам и няма да мога да го размятам. Но утре още от сутринта го хващам :D

10.12.10
21:18

Хм, как се смята по тази формула, и кой резултат е добър в крайна сметка ?

10.12.10
21:21

Умножаваш килограмите на определено движение в паундове по индекса от твоето тегло даден в таблицата. По-високия резултат е по-добрия :)

10.12.10
21:36

ехааа Валка...екипиран си вече отвсякъде...действай!!!

10.12.10
21:37

323? Или не смятам правилно ?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1