07.03.05
11:13
Имам един въпрос относно повторенията. За пример ще използваме упражнението вдигане от лежанка. Така вапроса е след загряващата серия правим една серия с обща тежест 60 кг. и 10 повторения. За втората серия обаче не можем да направим 10 повторения а да кажем 8. Третата повторенията са още по-малко да кажем 6.
Кое е по-добрия вариант да правим колкото можем повторения без да променяме тежестта или след първата серия да свалим примерно 2.5 кг и да достигнем 10 повторения, след втората да свалим още 2.5 кг и пак да направим опит за 10 повторения?
Всеки вариант е добър, стига да не претренираш. Което ще рече да не достигаш до отказ в повече от 1-2 серии.
ако предната ти серия не е била до отказ,ще можеш да направиш пак горе-долу същия брой повторения.Ако не е така,значи увеличи почивките.
ПП. не предпочитам да намалям тежестите :D
Аз мисля че е по-добре да увеличаваш тежестите и да намаляш повторенията като избягваш отказите. Аз ПОНЯКОГА си позволявам отказ в последната серия, за да направя повече повторения с голямата тежест, та да стресна мускула по-добре . Та засега работи, и работи по-добре от постоянни повторения.