Тренировка за рамо - съвет ?

15.10.10
22:47

Здравейте. Рових се в нета и стигнах до една тренировка за рамо която привлече интереса ми. Ето я и нея Цък - надявам се не е проблем че е от друг фитнес сайт ?
Та как ви се струва ?

Рамото като цяло ми е най слабата мускулна група тъй като доста късно се сетих че и то трябва да се тренира.. та сега искам да го наваксам. До момента го тренирам като последователно натоварвам различните глави. Примерно почвам с предна , после средна и накрая задна.. или първо средната но все съм ги редувал а сега в тази статия гледам че не правят такова разпределение на главите и се тренират “безразборно”.. Как ви се струва този вариант ? някой тренира ли така раменете си ?
Ако не е проблем то по тази логика може и гърди да се тренират така всяка серия различна част ? какъв би бил крайния резултат ?

Ето снимка на програмата ако не ви се чете цялата статия в която описват упражненията..

16.10.10
01:53

Най-добрата тренировка за рамене е на ръце ;)

казано от bioDNA на 16.10.10, 01:53:

Най-добрата тренировка за рамене е на ръце ;)

чак най-добрата не мисля но... има нещо вярно... програмата си е много добра  :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 16.10.10 07:24.

16.10.10
08:21

Най-доброто упражнение за рамо са пресите с дъмбели. След това разтваряне за средно рамо, преси с щанга, преси с щанга зад врат. Всичко със свободни тежести, мани ги тея скрипци.

16.10.10
08:26

Много е важно да обърнеш внимание на първата думичка в картинката, която си ни дал “ЕКСПЕРТНА”.

16.10.10
10:20

Още веднъж най-добрата тренировка за рамене е на ръце :) А.К.А handstand pushups и много други, както и тренировки със собствено тегло :)

казано от bioDNA на 16.10.10, 10:20:

Още веднъж най-добрата тренировка за рамене е на ръце :) А.К.А handstand pushups и много други, както и тренировки със собствено тегло :)

не разбирам какво искаш да му кажеш стова... да тренира раменете с ръцете или да не ги тренира, защото ги натоварва достатъчно с ръцете ?

16.10.10
10:39

Иска да каже НА ръце.И аз го подкрепям,раменете много ми дръпнаха след като минах границата 1:30 на ръце.

Едит:Под подкрепям,имам предвид,че помагат,но нищо не може да замени упражненията с тежести.

Мнението беше редактирано от Андриан К на 16.10.10 10:47.

казано от kristiancho на 16.10.10, 10:35:

казано от bioDNA на 16.10.10, 10:20:

не разбирам какво искаш да му кажеш стова... да тренира раменете с ръцете или да не ги тренира, защото ги натоварва достатъчно с ръцете ?

Иска да ти каже че като ги правиш тези упражнения те са за целите ръце.Бицепс , трицепс , рамене и предмишница и направо ги разбива.Това са упражнения който натоварват целите ръце от А до Я.

16.10.10
11:00

Пичаги на мен мисълта ми е дали е добре с тежести да се тренира така както е показано с редуване на главите на рамото... защото до сега не бях срещал такава тренировка ?
А иначе кое упражнение е най добро си е относително.. най добре си е да се прави всичко естествено всяко си има плюсовете :)

16.10.10
11:10

Според мен, хвани нещо по-просто и базово.
Примерно, едни тежки раменни преси като начало, в пирамида и после направи по няколко серии за средно и задно рамо (разтваряния с дъмбели) с повечко повторения (8-12) и това е.
Да оставим другото настрана, но горната програма съдържа 20 серии, което ми се струва доста.

16.10.10
11:19

В твоя случай при полужение, че не си тренирал рамо не е добре, започни с основни упражнения със свободни тежести, тази тренивовка е за хора, които вече имат изградени раменни мускули и искат да ги стесират с по-нестандартна тренировка.

16.10.10
12:18

Петко К , от доста време именно така тренирам както препоръчваш та сега гледам да разнообразя с нещо хубаво.. Иначе тези 20 серии не ме притесняват понеже така или иначе тренирам с леки тежести а и нямам кабел та и от това упражнение ще паднат сериите.
dr.dolittle , изоставаща група ми е рамото не че не съм го тренирал.

В крайна сметка без проба няма да стане :) Исках да видя какво мислите по въпроса..Ще тествам и ще споделя мнение.

Инам един въпрос само : Как разбирате първото  упражнение - разтваряне встрани в три части 2х20 (във всяка посока)?
Аз го разбирам че 1 серия се състои в 20 разтваряния за средно 20 за задно и 20 за предно ?

Мнението беше редактирано от Manigga на 16.10.10 12:20.

16.10.10
13:37

Петко вече ти го каза, но ще опитам втори път: Това е тренировка за хора с огромен стаж зад гърба си, много добри хранителни показатели и още по-добри химически показатели. Няма да направиш нищо друго, освен да претренираш, няма да имаш видими резултати, но ще продължаваш да тренираш по тази програма, защото така тренират “напомпаните”. 

Първото упражнение: Провери си текста, отговаращят на звездичката ( Загряващи серии с малка тежест ). 120 движения за загряваща серия общо. Искам да видя как ще изпълниш цялата програма, след като преди нея си вдигнеш ръцете в три различни посоки 120 пъти с 3-4кг гири.

16.10.10
14:11

Да виждам звездичката ;) и също че отдолу се повтаря вече с работна тежест 10-12 повторения.. важното е че еднакво го разбираме за 1 серия = 3-те различни посоки по броя повторения. Тези загряващите наистина са доста но нищо не пречи да се намалят или ако ще да си ги направя като аеробика без тежест в ръцете... не ми е проблем ще си го нацеля.
Относно другите неща които каза.. нямам цел да ставам огромен.. тренирам за да съм здрав просто и не ми пречи претренирането. За мен такава дума претрениране не съществува.. както и тренировка за напреднали. Мога ли да е завърша значи е подходяща и за мен. Верно е че за хората които искат да стават бабанки си е друго.. трябваше да спомена в началото че нямам такива амбиции..

16.10.10
14:17

След като не се вслушваш в съветите на хората,защо си пуснал темата?

16.10.10
14:27

Имам предвид да отделя 2 3 дни в седмицата в който да тренира само така :)

16.10.10
14:55

Андриан К ,  не е така майна. Пуснал съм темата за да видя другите мнения и от тях да си направя изводите но не както ти се опитваш да ми кажеш че трябва да правя това което ми се казва ;) Иначе уважавам мнението на всеки и съм благодарен че се включвате.

bioDNA , аз така или иначе тренирам 1 ден с тежести 1 ден със собствено тегло така че ще пробвам handstand pushups но ми се струва че ще ми идва тежко за повече от 2-3 повторения. Я кажи кви други упражнения специализирани за  рамо знаеш със собствено тегло ?

Мнението беше редактирано от Manigga на 16.10.10 14:56.

16.10.10
19:09

http://www.youtube.com/watch?v=pkMXwhyQujc може да се изпълнява в близост до стена но ефекта е по малък :) ако се научиш да го правиш без да си опираш краката кадето и да било пак ще те удари мускулна треска ;)

http://www.youtube.com/watch?v=zYLm5Pp0HJU да знам, че е трудно но... :)

каза, че тренираш и със собствено тегло, което значи, че би трябвало да имаш добре развито предно и задно рамо от кофички и набиранията :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1