Измислих си програма. Дали е подходяща?

07.03.05
17:25

Темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=44461#44461
Здравейте.

Аз пак ще ви досаждам малко, но поне да ми кажете дали ще има някаква полза от тази програма и в крайна сметка, какво ще постигна с нея. :roll: 

Четох много и в сайта и във форума и измислих следната програма.

Хранене: Ставам към 10, след което си правя сок от моркови една чаша и я изпивам на гладно.Хапвам тънка препечена филиика заводски хляб с маргарин,сладко и сирене.На обяд си правя сирене,кашкавал,печена чушка от буркан,малко маргарин и едно яйце, разбъркани и печени в микровълновата за 3-4мин.До вечеря(20-21часа) си хапвам пуканки един пакет, едно кафе с мляко и 1 чаша Пепси, като пепсито ще го спра и ще мина на вода.За вечеря пак чаша сок от моркови(200мл.), или пак това, като на обяд или сух таратор или извара с нещо или само едно кисело мляко.Ако огладнея по някое време пия чай или се залъгвам с някоя солета или бисквитка. :roll:

Упражнения:

Почвам с Флайс - 6х8 повторения с 2 гири по 5кг.
Пулоувър - 3х15 повторения с една гира(5кг). Двете заедно въобще не мога да ги вдигна.
Коремни преси на Римско столче - 3х15 повторения.Мога и 5х15 да правя.
Гръбни преси - 3х15, като нещо ме заболя кръста накрая.
Гребане с дембъл - 3х15
Разтваряне на дембъл напред и настрани - 3х10
Концентрично сгъване с дембъл - 3х15
Клекове - 3х30
Подскоци докато ми омръзне.
Това понеделник, сряда и петък.
Кардио-то ми е тичане в парка или скачане с въже докато ми омръзне. :roll:

Има ли някаква полза от всичко това? На края какво ще съм постигнал и дали е подходящо, като за начинаещ?

Има и някои странични ефекти след упражненията. След флайса и пулоувъра, както си седя без да правя нищо ни се схващат много силно гърдите и мускола под подмишницата.Ако не ги разтрия ведага се стягат много силно и боли много. След коремните ми се завива свят и ако не се подпра ще падна.

Искам да си оправя и бедрата отзад.Отпред са добре развити, пръсците също и краката ми изглеждат криви.Отпред са ми изпъкнали бедрата отзад пръсците и гледката е грозна. Намерих само Бедрено сгъване, като упражнение но няма как да го правя.Някое друго да знаете? :roll:

10х предварително :)

07.03.05
17:39

Реших да добавя и вдигане на краката,като лежа на земята - 3х10 и извиване с дембъл встрани - 3х10 за всяка ръка.

Добре ли е или ще ми дойде множко? :roll:

07.03.05
17:54

[quote author=“kefo”]Здравейте.

Аз пак ще ви досаждам малко, но поне да ми кажете дали ще има някаква полза от тази програма и в крайна сметка, какво ще постигна с нея. :roll: 

Четох много и в сайта и във форума и измислих следната програма.

Хранене: Ставам към 10, след което си правя сок от моркови една чаша и я изпивам на гладно.Хапвам тънка препечена филиика заводски хляб с маргарин,сладко и сирене.На обяд си правя сирене,кашкавал,печена чушка от буркан,малко маргарин и едно яйце, разбъркани и печени в микровълновата за 3-4мин.До вечеря(20-21часа) си хапвам пуканки един пакет, едно кафе с мляко и 1 чаша Пепси, като пепсито ще го спра и ще мина на вода.За вечеря пак чаша сок от моркови(200мл.), или пак това, като на обяд или сух таратор или извара с нещо или само едно кисело мляко.Ако огладнея по някое време пия чай или се залъгвам с някоя солета или бисквитка. :roll:

Кефо гарантирам ти, че с такъв режим, ще си унищожиш не само мускулите а целия организъм барабар със зъбите, нищо няма да ти остане. Незнам как я мислиш работата и какво си чел, но храненето ти е под всякаква критика.
Предполагам, че си с повече мазнини от желаното, но те не са намаляват по този начин. Е, ако броим пукването за изчистване, в такъв случай може и да успееш.

Какви са тия бисквити, пуканки, пепсита и други глупости?

Гледай сега. Тялото ти няма да издържи и 5 дена на тренировки и такова хранене. Най-добре прочети пак диетите в сайта и недей да правиш глупости. Не си играй със здравето. Прочети го и ако тогава имаш някакви конкретни въпроси, давай на драго сърце хората тук ще ти отговорят.

Успех!

X_

07.03.05
17:56

не е добре,но дай да видим възраст,кг,височина :)

07.03.05
18:27

Ами бисквитките, пуканките и пепсито са в случай, че огладнея и още не е дошло време за ядене.Колкото да не ми чегърта корема от глад :roll:  Ще погледна пак диетите :roll:

20г. ~75кг. 178см Има малко сланинка главно по корема, гърдите и бедрата.  :?

X_

07.03.05
18:50

картинката се изяснява :D погледни пак диетите,но с това което си започнал ще се съсипеш.В твоят случай ще е достатъчно да си направиш една добра програма за начинаещи,да вкараш кардио-тичане или велоергометър 20-тина минути в нетренировъчни дни,да намалиш въглехидратите за сметка на белтъчините,т.е. една балансирана диета но не с отрицателен прием на калорий.

07.03.05
18:55

[quote author=“x_man”]картинката се изяснява :D погледни пак диетите,но с това което си започнал ще се съсипеш.В твоят случай ще е достатъчно да си направиш една добра програма за начинаещи,да вкараш кардио-тичане или велоергометър 20-тина минути в нетренировъчни дни,да намалиш въглехидратите за сметка на белтъчините,т.е. една балансирана диета но не с отрицателен прием на калорий.

Така е. Ама много добре огледай страницата за хранене, че пак ти казвам, с тези “познания които демонстираш горе, направо може да се вкараш в реанимацията.

Нищо лично аверче, не мисли, че се заяждам или се правя на интересен, просто се опитвам да ти привляка вниманието, повярвай ми има защо!

Успех!

07.03.05
19:20

Е добре де, явно нищо не разбирам от диети :cry: 

Значи е по-добре да си продължа с нормално хранене, но повече кардио? Какво не ми е наред с диетата?

Упражненията как са?Подходящи ли са за мен? Целта ми е хубаво тяло.Не искам голями мусколи и да ставам културист.

М/у другото преди по подобен начин свалих към 8кг. за 2 месеца. :roll:

X_

07.03.05
19:53

тази диета според мен си я изкопирал от някое женско списание и е за човек с доста наднормено тегло със занижена физическа активност.Това което ми подсказва е ,че чрез тази диета ще отслабнеш с...някакви си кг за две седмици например :D и при положение ,че не тренираш.Ако си решил наистина да потренираш и да “заместиш” тлъстините с мускули не е това пътя-с моркови.Сигурен съм ,че малко от хората тук имат идеята да стават културисти,но здравото тяло и здравословният начин на живот,виж това е друга тема... :D На въпроса-ако ще тренираш давай!

07.03.05
20:12

Диетата си е моя измишьотина.Сока от мотковоте реших да го пия, защото съдържа много витамини, а аз много рядко консумирам каквито и да е плодове и зеленчуци, а и си е вкусен.Имаше период в който с месеци не съм хапвал плод.

Хем тренирам хем съм на тази диета.Целта ми е точно да заместя сланинката с мускули. :wink:

Да тренирам ама кажете това, което съм подбрал, като упражнения подходящо ли е? :?:

X_

07.03.05
20:44

ами казах ти...не мисля,че е подходящо. :wink:
Какво ще кажеш за следното/поне 2-3 месеца/
1.клякане 3х30
2.пуловър3х 10-12/с тежестта, с която го правиш/
3.лицеви опори 3х...до отказ
4.коремни преси 3х...до отказ
5.набирания или скрипец/по-добре набирания до където можеш/3х..до отказ-ако е скрипец слагаш 10 кг над теглото ти и правиш серията
6.повдигане на краката от ВИС 3х..до отказ
Това е кръгова тренировка т.е. правиш 1 серия клек веднага след това 1 серия пуловър,веднага една серия лицеви и т.н.Когато завършиш кръга т.е. направиш 6-тото упр.,почиваш 2-3 мин и повтаряш,затова навсякъде съм ти написал 3х....означава,че правиш 3 такива кръга.Метода “до отказ”в дадените упражнения, първоначално няма видими резултати,те идват след 1-2 месеца тренировки :? но ти гарантирам,че има ефект.Следващият момент е кардиото,прави го в нетренировъчни дни за по 20-30минути.Хранене- събирай около 2500-2800ккл на ден като трябва да имаш 150-170гр белтък задължително.

07.03.05
22:43

Всичко мога га правя без набиранията.

Не е ли малко това? :roll:

07.03.05
23:01

[quote author=“kefo”]Е добре де, явно нищо не разбирам от диети :cry: 

Значи е по-добре да си продължа с нормално хранене, но повече кардио? Какво не ми е наред с диетата?

Упражненията как са?Подходящи ли са за мен? Целта ми е хубаво тяло.Не искам голями мусколи и да ставам културист.

М/у другото преди по подобен начин свалих към 8кг. за 2 месеца. :roll:

Големи мускули няма да направиш, това да не те плаши. /за големите мускули, така говорят само пишлеметата, които хал хабер си нямат за какво става дума/

Така, ще трябва да се научиш какво се казва качествено хранене. Във форума и сайта има мноооооооооого писано и коментирано за хранителни режими. Сядай и чети! Идеята е да правиш качествено, не с разни боклуци да се базикаш.

Яж много плодове и зеленчуци, добре ще направиш, но не САМО плодове и зеленчуци, не изпадай в краиности. /ябълки, моркови, банани, кивита, нар,/де що има цитруси/, зеле, цвекло... абе всичко, давай на корем и тренирай. Те ще ти заздравят организма за да има нормално телосложение. Без тях не става.

Не яж разни закупени боклуци, заготовки и т.н. ... кроасанчета, вафлички, солетки, бонбонки и какви ли не други тъпотии. Намали захарда да възможен минимум.

Преди време бях прочел един базик: “Абе аз ям по 2 пакета солети на ден и се чудя що не качвам” :)

Дерзай!

08.03.05
08:48

Две неща смятам да добавя.
1. Не зная какви са ти целите, но си трябва да се храниш добре през три часа. Вида и количеството на храната ще определиш спрямо целите си.
2. За задната част на бедрото прави сиси клекове. (Клякаш без да правиш чупка в кръста, като се държиш за нещо и с подложка под петите.)

А и обърни внимание на постовете на колегите.

Успех!

08.03.05
13:57

10х много на всички за съветите. :wink:

По отношение на храната няма да променям храненето си, а само ще увелича плодовете и зеленчуците и ще спра газираните напитки( с бирата незнам как ще се прежаля :? )

За упражненията мисля да продължа с тези, които съм почнал за гърдите и корема.След вчера имам много приятна мусколна треска, което значи, че все пак има полза от тренирането.Ще добавя и съвета на x_man и клековете с подложките под петите да се натоварвам целия и ще чакам резултати след месец, два 8)

10х още веднъж 8)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1