18.10.10
21:15
Като повечето хора, които късничко разбират, че фитнеса си е важна част от живота на един мъж ще питам за някои нещица, които искам да знам със сигурност от други хора, които разбират много повече от фитнес. За това и пускам темата в този форум. Надявам се да не бъда приет лошо, заради това че съм нов и веднага започвам да питам.
По тялото всичко ми е наред като мускулна маса, тренировки и т.н., но единственото, което не ми върви са рамената. Където се вика, таза ми е по широк от рамената, още повече е често седя прегърбен и раменете ми падат някак надолу и още повече не може да се види целия им потенциал, който да си кажа честно не е кой знае колко голям все още. За това искам да попитам за съвет някой, който би се ангажирал да ми пусне тук няколко упражнения и простичко обяснение как да тренирам раменете, за да могат да добият обем и да станат доста по-широки.
Не питам за бързи тренировки, знам че всичко се постига с труд и постоянство. Имам желание, за това и питам.
Опит във фитнес имам около 6 месеца, мисля че това беше важно да се знае, когато трябва да се дават съвети на някой относно фитнес.
Поздрави и предварително благодаря!
а как ги тренираш досега? как тренираш и гърба кажи? дай и някакви мерки! с информацията която си дал, няма да получиш свестен съвет. лично аз съм най-доволен, когато си “разхвърлям” различните части на раменат в различни дни, но с оглед 6 месечния ти стаж, не те съветвам да го правиш - спокойно и с тренировка в един ден ще имаш прогрес.
Благодаря ти за отговоря първо.
До сега ги тренирам в отделен ден от седмицата само гърдите, като правя лежанка с широк хват, лежанка с тесен хват, флайс с дъмбели, железен кръст и тук таме на един от уредите за гърди, в момента не мога да се сетя за името му. От скоро пробвам и изтласкване на щанга от лег, но с обратен наклон, като краката си ги качвам на лежанката и се наддигам.
Гърба го тренирам така - скрипец отзад и отпред, придърпване на долен скрипец и теглич. Това също в отделен ден от седмицата. Мерки в момента не мога да кажа подробни, но съм между 86-89 килограма/варират/ висок съм около 1.78-80 см.
Намали упражненията за гърди на 3.Тая тренировка за гръб я заеби.Гърба го тренирай с набиране,тяга,чукове,мечка,гребане с дъмбел.За рамена тежки раменни преси и разтваряния настрани.Също за стойката помага и развитото задно рамо-тринирай го.
20.10.10
05:45
Рамената са едни от мускулите, които са подложени на константно натоварване всеки ден. Не като краката, но пак... Всяко движение на ръцете напред, назад и т.н. включва рамото, затова трябва малко повече настоятелност, когато ги тренираш. Не говоря за повече килограми. В упражненията за рамо и най-малко да се изхвърлиш в тежестите ти прецаква техниката на изпълнение, която точно в рамената е от изключително значение. Затова ти препоръчвам: Раменни преси с щанга (препоръчително пред врат, защото зад врат има много по-голяма вероятност от контузия, но в крайна сметка както ти е по-удобно), раменни преси с дъмбели, вдигане на дъмбели отпред, встрани и за задно рамо. Използвай тежести, с които техниката ти не се изкривява и гледай да използваш при вдигане само и единствено рамената. Изпълнявай по 3-4 серий на всяко упражнение като примерно при вдигане на дъмбелите ги задържай по 1-2 секунди в горно положение, за да изцеждаш мускула повече. И отново...тук техниката е преди всичко. Аз никога нямам мускулна треска на рамената като много хора, затова те предупреждавам да не съдиш за тренировката по този признак. Това е моето мнение и съвет. Успех! ;)
ако искаш пробвай да тренираш само рамената в отделен ден
1.раменни преси (сменяй дъмбели и лост)
2.разтваряне с дъмбели настрани (понякога го сменяй - същото движение, но на долните дръжки на порталния скрипец)
3.изнасяне на дъмбели напред (сменяй с “хеликоптер” или с диск напред)
4.разтваряне наведен за задно рамо
4 серии по 6-8 повторения
имай предвид, че правилната тренировка за гръб води до цялостна по-правилна стойка, а това което правиш в момента е ... симулация на тренировка