19.10.10
13:27
Значи от горе-долу един месец съм с нова програма..
Гърба ми се развива много добре и ръцете също, но не виждам напредък в гърдите .. незнам защо, като преди гърдите ми бяха най- силните мускули ..
програмата:
понеделник:
Гръб:
1 Набирания - 4Х10,10,10,8
2 Придърпване на горен скрипец - 4Х 12,12,10,10
3 Гребане с Т-щанга - 4Х12,12,10,10
4 Придърпване на долен скрипец с раменен хват - 4Х12,12,10,10
Крака:
1 Клек 4Х12,12,12,12
2 Клек(на една машина.. под 45 градуса .. незнам точно ;д) 4Х12,12,10,10
3 Повдигане на пръсти от седеж с щанга на краката 4Х12,12,12,12
Сряда:
Гърди:
1 Хоризонтален лег с дъбмели - 4Х12,10,10,10
2 Обратен лег с дъмбели - 4Х12,10,10,10
3 Наклон за горни гърди с дъмбели - 4Х12,10,10,10
4 Флайс на горната лежанка - 4Х10,10,10,10
Рамене:
1 Разтваряне ръце встрани - 4Х10,10,10,10
2 Раменни преси - 4Х12,12,10,10
3 Разтваряне на ръцете.. наведен само че. за задно рамо - 4Х12,12,10,10
Петък:
Бицепс:
1 Чукчета 4Х 24,24,24,24 (24 защото аз ги правя едновременно с двете ръце и става 12 за едната и 12 за другата)
2 Сгъване с въже от долен скрипец - 4Х12,12,10,10
3 Скот или просто сгъване с щанга - 4Х12,12,10,10
Трицепс:
1 Разгъване на горен скрипец с въже - 4Х12,12,10,10
2 Френско .. легнал - 4Х12,12,10,10
3 Френско над глава или разгъване с дъмбел наведен .. незнам как да го обясня - 4Х12,12,10,10
За добавки .. може след 2-3 месеца .. като зема стипендиите ..........
Забравих да отбележа, че съм 15 годишен, 178см висок, 61-2кг тежък и от 6 месеца ходя на зала :)
ето .. на гърба и на гърдите ..
http://prikachi.com/images/803/2593803K.jpg
едит: гърдите не ми се виждат много добре.. ама
Мнението беше редактирано от Krachoff на 19.10.10 13:49.
Ям ям ... ся в студа нещо ми се отваря апетит .. незнам що .. обаче наближи ли зимата и ставам като вълк .. от скоро почнах за ям по 200г соя на ден и пилета и други богати на протеини храни ..
Едит: а за програмката ми .. кво ше кажеш .. как е ?
Мнението беше редактирано от Krachoff на 19.10.10 14:09.
Тази соя не ти я препоръчвам,ама хич даже.
Относно програмата ти: Защо тренираш гърдите само с дъмбели ? Добави гребане или тяга за гърба. Аз лично бих събрал гърдите с гърба и съответно рамото с краката.
Мнението беше редактирано от Любо на 19.10.10 14:15.
Аз мазнини не мога да кача ... или мога обаче много трудно .. това си ми е ген и се радвам много даже!
А защо не ми препоръчваш соята? в 100 г соя се съдържат 40г белтъчини ...
едит: гърдите ми създават проблеми .. ако ги тренирам с лост лявата ми става по - голяма .. а кога са с дъмбели се оправят .. незнам може да пробвам утре ... да видя как ще се напомпят ..
А относно тази редакция на програмката ми .. може от другата седмица може да правя така :)
Мнението беше редактирано от Krachoff на 19.10.10 14:24.
Не ти препоръчвам соята защото тепърва навлизаш в пубертета и хормоните ти бушуват.Фитоестрогените в соята причиняват хормонален дисбаланс.
19.10.10
19:19
И най-малкото аминокиселинния профил на соята е изключително беден.
Между другото откакто почнах да тренирам по подобна програма (в смисъл разположение на мускулните групи в дните) и аз имах най-голямо развитие в гърба, а преди когато бях на
1ден -гърди+бицепс
3-гръб+трицепс
5-крака+рамо
гърдите ми бяха най-добре развити :)
Всички мускулни групи ти изостават. Имаш повече серии от предсъзтезателна програма на Лари Скот. Как очакваш да възстановяваш, за да имаш растеж?
За да доведеш мускула до отказ и организма ти да започне да го превъзстановява, за да се опита да избегне повторен “отказ” на дадения мускул, трябва да работиш с големи тежести. Ти със стотиците ти повторения, на твоите кила, с какви тежести работиш?
Ми тренирам си с нормални кила .. за бицепс правя с 23 кг .. за гърди с 15 кг дъмбел .. гръб 40 кг мечка .. 40 кг скрипец .. набиранията си правя спокойно по 10 ..
за краката с 60 кг ..
Според мен е добре :) или да се опитам да ги кача и да намаля с по една серия?
А за соята незнам какво да правя .. да я спирам ли .. да я намалявам ли .. незнам .. :)
20.10.10
14:19
И аз си мисля, че ти трябва още храна. Щом си още ученик, и казваш, че имаш бърз метаболизъм, явно яко калории “гориш”. Помня и аз като бях ученик се тъпчех като освирепял глиган, а си стоях слаб като точилка. Сега като ми се забави леко ежедневието и трябва да внимавам :D Яж повече и ще качиш още кила и мускули. За соята...има супер хранителен състав, но щом колегите казват, че не е добре за възрастта ти, по-добре не рискувай. ;)
Пробвай да намалиш избутванията от полу-лег до 3х8-10 със съответната по-голяма тежест, както и флайса също до към 3х8. Ако можеш наистина замени соята със яйца да кажем.
И по-добре не се хвърляй още на добавките освен ако наистина не можеш да ядеш стабилно.
20.10.10
17:37
казано от a.k.a The Boss на 19.10.10, 14:14:
Тази соя не ти я препоръчвам,ама хич даже.
Относно програмата ти: Защо тренираш гърдите само с дъмбели ? Добави гребане или тяга за гърба. Аз лично бих събрал гърдите с гърба и съответно рамото с краката.
Препоръчваш му в 1 ден да тренира гръб и гърди. Нали са големи МГ, няма ли да се преумори ако ги тренира в един ден???
Както ти казаха: не ти изостават гърдите, а просто си слаб. И според мен това, че лявата гърда ти расте повече от дясната, когато ги правиш с лост, си го внушаваш.
не .. то това за гърдите си ми е от мозъка ..
Едната част ми се е рзвила по - бързо и за това ... има разлика и в зърната ..
Лявото е по - голямо от дясното .. и се успокоявам че някога ще се изравнят :)
А за соята .. щом казвате заменям я .. аз днеска си я изпапках .. и утре няма да си купувам .. ще хапвам яйчица :)
А за гърди + гръб в един ден .. съм на везна, нека се изкажат по старите в тоя спорт :)
20.10.10
19:55
Да ти кажа честно, ако беше по-голям нямаше да е голям проблем, но в случая с твоето телосложение е по-добре наистина да прегрупираш мускулните групи. Примерно: Гърди+бицепс, Гръб+трицепс и Крака+рамо. :)
28.03.13
12:12
Здравейте момчета, тренирам от 5-6 месеца, качих почти 10 килограма, пия протеин,бцаа,глутамин, тренирам и ям сравнително добре. Обаче горните ми гърди много изостават и ми изглежда много грозно.. може ли да ми дадете някакви съвети? Мислех си за 2 тренировки седмично гърди ( тренирам 4 пъти седмично .. гърди-бицепс, гръб-трицепс, рамо-корем-трапец, бедра-прасци)
Гилотина преса на Жиронда и флайс от наклонена лежанка, лицеви опори с вдигнати крака.
28.03.13
16:17
Добре, а може ли да започна с дъмбели под наклон и след това гилотина преса на Жиронда и после вече нормалните си неща които правя за другите части на гърдите?
Що, тия ненормални ли ти изглеждат? И колко упражнения искаш да правиш за тия гърди? Две до три, не повече.
29.03.13
08:35
Ами правя 3-4
Тая програма от първият коментар е пълно безумие...
Всичко в протокол 4х12…
4 упражнения за гръб, а за бедрата, които са по-големи като мускул само 2…
Бицепса, дето е с размер на картоф, цели 3 упражнения...
Гърдите, дето са по-малки от гърба и по-малки от краката и за тях 4 упражнения...
Тяга - не, кофички - не, за сметка на това - 3 вида лежанка и 2 вида френско...
С тая соя може и да ти пораснат гърдите, ама от гинекомастия.
И не разбрах какво му има на тренирането на цялото тяло в един ден?
Виж от кога е първия коментар. Не мога да разбера, защо се насърчава от администрацията изравянето на стари теми, а не пускането на нови в тоя форум?
30.03.13
16:11
Имах същия проблем,доста време.Всичко се оправих като реших да тренирам гърдите като малка мускулна група...до 12 серии на тренировка макс.Също така вместо да ги правя в ден преди гръб, ги сложих в ден след гръб,т.е трениворките ми станаха понеделник гръб,вторник гърди,сряда почивка и т.н.
След това всичко се подобри в гърдите,и растежа тръгна, и килограмите също :)