Въпрос отностно програма. Съвет за тренировки?

19.10.10
21:51

Здравейте, имам нужда от компетентна помощ отностно избор на програма и тренировки.

На 22 години съм, 186 см, 82 кг, храня се относително здравословно, но не спазвам определена диета.
Две години подред с прекъсване се захващах с фитнес за по 4 месеца(но не много сериозно), миналата година пропуснаx. И сега пак започнах. Въпросът ми е следния:
Ползвам тази програма  http://www.bb-team.org/workout/1358/#axzz129IVKXrz и искам да кача маса, но проблема е, че имам здравословен проблем и не трябва да вдигам много тежко, дори тази програма я правя с по малки тежести с повече повторения от описаното в нея. Както и пропускам - мъртва тяга, крака, коремни преси и набирания(които замествам с вертикален скрипец но мисля да започна да ги правя вече)
Какво бихте ме посъветвали? Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Insomniac на 16.12.10 16:27.

19.10.10
22:36

Какъв е здравословният проблем?

19.10.10
22:52

От казаното - дископатия или дискова херния.

Краката можеш да ги тренираш с бедрени сгъвания и разгъвания. Можеш да правиш и лег-преса, но винаги с успоредни стъпала и свиваш, докато бедрото и прасеца не сключат прав ъгъл.
Корема можеш да го тренираш с ренегадско, с повдигания на краката от вис, Планкове, Изправени крънчове на скрипец, Къси коремни преси ( всичко, което ти държи долната част на гърба в неподвижно състояние ).

Набиранията ( в случай, че съм познал проблема ти ) по никакъв начин няма да ти навредят, освен ако не се опитваш да качваш колената на лоста.

Маса се прави с ядене.

20.10.10
04:53

казано от Rikoo на 19.10.10, 22:36:

Какъв е здравословният проблем?

Поблема е разширена вена - тръгва от корема до единия тестис. Препоръчително е да не вдигам тежко, а когато го правя чувствам дискомфорт. Скоро ще реша проблема оперативно, но поне до тогава ми трябва някакво решение. Мога ли без големи тежести да кача маса?

amistad - Въпреки че нямам проблеми с кръста, мерси и мисля да ги пробвам тези упражнения защото като начинаещ все пак гледам да не си натоварвам кръста много.

Мнението беше редактирано от Insomniac на 16.12.10 16:24.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1