Сплит или кръгова

АЧ

21.10.10
07:24

Тренирам от 6 месеца само на лостове, но ще падне сняг и няма да мога да тренирам хубаво. Ще хода на фитнес и мисля да правя сплит - разделно. Но знам, че когато започваш в зала, се тренира кръгова 1 месец Но пък аз имим опит на лостовете и направо може ли сплит ???

21.10.10
08:14

Тези кръгови от по месец са за хора които цял живот са стояли на компа и имат движение само на показалеца :> Няма смисъл да си губиш цял месец...

21.10.10
08:18

С лостовете едва ли си натоварвал всичките МГ. Аз пък съм за поне няколко кръгови тренировки.

21.10.10
08:21

казано от Manigga на 21.10.10, 08:14:

Тези кръгови от по месец са за хора които цял живот са стояли на компа и имат движение само на показалеца :> Няма смисъл да си губиш цял месец...

От кога тренирането на цялото тяло в една тренировка с базови упражнения е загуба на време?

Въпросът е ‘Може ли направо на сплит?”. Правилният отговор е: “Да, може”.
Ако въпросът бе “Как е най-подходящо с оглед ефективност и резултати един лостаджия да тренира през зимата във фитнес зала?”, то тогава отговорът щеше да е съвсем друг и трябваше да се поиска допълнително инфо за самият трениращ и целите му.

АЧ

21.10.10
09:39

казано от Oranje на 21.10.10, 08:22:

Въпросът е ‘Може ли направо на сплит?”. Правилният отговор е: “Да, може”.
Ако въпросът бе “Как е най-подходящо с оглед ефективност и резултати един лостаджия да тренира през зимата във фитнес зала?”, то тогава отговорът щеше да е съвсем друг и трябваше да се поиска допълнително инфо за самият трениращ и целите му.

180 см съм висок, 64 кг, целта ми е ММ, не взимам протеини, само храна.

21.10.10
10:33

Кръгова е най-добре според мене. Прави я до пролетта и ще си доволен.

21.10.10
11:11

казано от Петко К на 21.10.10, 08:21:

казано от Manigga на 21.10.10, 08:14:

От кога тренирането на цялото тяло в една тренировка с базови упражнения е загуба на време?

Е тук в случая нали човека пита за кръговите които се правят с цел подготовка на мускулите за по сериозни натоварвания.. тези кръгови в които просто се изреждат уредите в залата.. Аз като го гледам на снимките си личи че няма нужда от такъв период на “загряване” 
А иначе не казвам че кръговата тренировка , онази кръгова другата като начин на трениране е загуба на време.

21.10.10
11:18

За маса за натурално трениращи, през два-три дни цялото тяло в една тренировка с базови упражнения  дава най добри резултати, поне при мен е така.

21.10.10
12:09

казано от Manigga на 21.10.10, 11:11:

Аз като го гледам на снимките си личи че няма нужда от такъв период на “загряване”

А аз като му гледам снимките, докато стигне до нивото за сплитове има още няколко години и поне 15 кг маса.

21.10.10
12:14

Много си слаб за сплит качи и тогава. :D

АЧ

21.10.10
12:24

Значи кръгова програма ще правя. ОК. Аз ще тренирам само зимата в фитнес залата и като се изпролетее си почвам пак лостовете. Мисля и от време на време да мина през лостовете зимата, но зависи от времето. А относно кгъговата програма - по колко серий трябва да правя - по 2-3 стигат ли на упражнение ? Знам, че кръговата се тренира 3 пъти в седмицата- понеделник, сряда и петък.

ПП: Аз си мислех, че като имам някакъв опит на лостовете, можех да правя сплит.

Мнението беше редактирано от Ачо на 21.10.10 12:29.

21.10.10
12:39

Вие какво разбирате под кръгова тренировка? Под кръгова тренировка аз разбирам изпълняването на упражнения едно след друго в една гигантска серия, примерно 1 серия клек, веднага след това една серия лег, една серия раменни преси, 1 серия набиране, една серия коремни преси - и това е един кръг. 5-6 такива кръга и край на кръговата тренировка. Преди в ММА заниманията си, с които безвъзвратно се отказах така тренирах за издръжливост, но ако момчето ще тренира за маса едва ли ще му помогне. Друг е въпроса ако ще тренира в понеделник, сряда и петък цялото тяло в една тренировка. Но аз този метод не го знам като кръгова тренировка.

казано от Vladimir Stoyanov на 21.10.10, 12:39:

Вие какво разбирате под кръгова тренировка? Под кръгова тренировка аз разбирам изпълняването на упражнения едно след друго в една гигантска серия, примерно 1 серия клек, веднага след това една серия лег, една серия раменни преси, 1 серия набиране, една серия коремни преси - и това е един кръг. 5-6 такива кръга и край на кръговата тренировка. Преди в ММА заниманията си, с които безвъзвратно се отказах така тренирах за издръжливост, но ако момчето ще тренира за маса едва ли ще му помогне. Друг е въпроса ако ще тренира в понеделник, сряда и петък цялото тяло в една тренировка. Но аз този метод не го знам като кръгова тренировка.

Много често съм се сблъсквал със същия проблем: повечето хора си мислят, че кръгова е това, което се прави отначалото. Т.е. ако не си разделил тялото на части за сплит, ти си на кръгова. Питайки някой такъв кое е кръговото или защо не се нарича квадратна или паралелепипедна тренировка, получавам само изрази на учудване и въпросителен поглед.
Дори може да попиташ някой следната тренировка за 3 пъти седмично каква е, и ще ти каже веднага с 200% сигурност, че това е кръгова :)
1. Клек 3х10
2. Лег 3х10
3. Набиране 3х10
4. Тяга 3х10
5. Раменни преси 3х10
6. Сгъване за бицепс (няма начин иначе :) ) 5!х10
7. Френско 5!х10
8 до безкрай!. Корем

За сметка на това долната тренировка не е кръгова, а сплит според повечето:
4 кръга на лостовете от
набиране с тежест х5
помпички с тежест х5
обратно гребане х10
лицеви тесен хват х10

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 21.10.10 12:50.

АЧ

21.10.10
13:47

Бихте ли ми казали най-добрата кръгова и най-добрата сплит (програми, серий )

Мнението беше редактирано от Ачо на 21.10.10 13:50.

21.10.10
13:55

казано от Петко К на 21.10.10, 12:09:

казано от Manigga на 21.10.10, 11:11:

Аз като го гледам на снимките си личи че няма нужда от такъв период на “загряване”

А аз като му гледам снимките, докато стигне до нивото за сплитове има още няколко години и поне 15 кг маса.

казано от achkos на 21.10.10, 12:24:

ПП: Аз си мислех, че като имам някакъв опит на лостовете, можех да правя сплит.

Защо СПЛИТа се спряга като нещо за напреднали фитнесджий ? Нали именно за това се правят сплитовете за да се даде приоритет на дадена мускулна група в една тренировка... и всичката храна и почивка да отидат за нея. То точно сплитовете са подходящите за качване на мускулна маса от която се нуждае.... а дали има стаж (какъвто той има 6 месеца) не е от никакво значение за това дали да прави сплитове или не.

21.10.10
13:59

казано от achkos на 21.10.10, 13:47:

Ако имаше такива, всички щяха да тренират по тях. И последно, след всичко изписано по-горе, ти какво разбираш под кръгова и сплит?

казано от Manigga на 21.10.10, 13:55:

Защо СПЛИТа се спряга като нещо за напреднали фитнесджий ?

Защото е за напреднали. На сплит се минава, като не може вече да се тренира ефективно цялото тяло в една тренировка. А той няма нужда да набляга на определени групи - трябва да набляга на ВСИЧКО. Според мен ще качва по-бързо с такава програма, от колкото на сплит.

Мнението беше редактирано от Петко К на 21.10.10 14:02.

21.10.10
14:44

Определено ти трябва доста маса.

АЧ

21.10.10
16:36

казано от Петко К на 21.10.10, 13:59:

казано от achkos на 21.10.10, 13:47:

Ако имаше такива, всички щяха да тренират по тях. И последно, след всичко изписано по-горе, ти какво разбираш под кръгова и сплит?

казано от Manigga на 21.10.10, 13:55:

Защо СПЛИТа се спряга като нещо за напреднали фитнесджий ?

Защото е за напреднали. На сплит се минава, като не може вече да се тренира ефективно цялото тяло в една тренировка. А той няма нужда да набляга на определени групи - трябва да набляга на ВСИЧКО. Според мен ще качва по-бързо с такава програма, от колкото на сплит.

Под кръгова - да тренирам цялото си тяло - всички мускулни групи по 2-3 серий на упражнение
Сплит - разделно трениране на мускули -

21.10.10
19:15

Може да опиташ с  http://www.bb-team.org/workout/1465/#axzz131Q9WPws или http://www.google.bg/language_tools?hl=bg според силата и възможностите си.

АЧ

21.10.10
19:28

Намислил съм да правя по 2 упражнения на МГ, ще видя кои и ще са по 2-3 серий

DE

21.10.10
20:03

Или пък тренирай така щом искаш маса

Тренировка 1
1.Лег
2.Полулег
3.Набирания
4.Тяга/Гребане
5.Бицепсово Сгъване
Тренировка 2
1.Клекове
2.Бедрено разгъване или сгъване
3.Френска Преса
4.Раменна преса

21.10.10
20:42

казано от achkos на 21.10.10, 16:36:

Под кръгова - да тренирам цялото си тяло - всички мускулни групи по 2-3 серий на упражнение

Вземи първите 5 от 200-те процента кръгова на Oranje и действай. :)

серии

АЧ

21.10.10
20:45

казано от С7АЛК3Р на 21.10.10, 20:42:

казано от achkos на 21.10.10, 16:36:

Вземи първите 5 от 200-те процента кръгова на Oranje и действай. :)

серии

Това с тия 200 %  не го разбрах.

DE

21.10.10
21:21

това имаше в предвид
1. Клек 3х10
2. Лег 3х10
3. Набиране 3х10
4. Тяга 3х10
5. Раменни преси 3х10

24.11.10
13:48

Добре аз тренирам по 2 упражнения на група по 2 серии ето така :

(бицепс)
бицепсово с дъмбели
4уково с дъмбели

след това отивам на (гърди)

повдигане на щанга от лег
флайс с дъмбели
и така на другата група докат неизредя всички в една тренировка .. това сега какво се предполага да е ? Кръгова или сплит ?

24.11.10
13:54

Нито едно от двете. Това е тренировка на цялото тяло, която много хора бъркат с кръгова, но реално нямат нищо общо, защото и на сплит може да тренираш по кръгова, или както е втвоят случай, да тренираш всичко в една тренировка без да ползваш кръгове.

24.11.10
18:42

А как мислиш Петко да продължавам ли по този начин или да минавам на сплит,кръгова ?

24.11.10
18:47

Трябва да правиш първо гърдите и сетне бицепса.

25.11.10
11:58

Да аз това правя, просто дадох “ей така” пример : )

25.11.10
15:28

Според мен като ще ходи на лостове, да я дава по-хард. 50 набирания за време, 100 набирания за време, стълбички на кофичките и тн. Статични стойки, силови набирания... Без фиксирани серии и повторения. Няма смисъл като ходи на лостове, да си играе на фитнес зала. Просто губи най-ценното от лостовете така :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1