21.10.10
13:56
Здравейте,колеги.Лятото чистих с метода на НВД,но не чак толкова.Ядох въглехидрати само сутрин и на обяд преди тренировка.Сега започвам да качвам маса,но искам да качвам чиста мм.Когато чистих бях мн релефен но нямах маса защото освен мазнини и мускули си заминаха.Сега като почнах да ям повече въглехидрати осещам че омазнявам(незнам дали е мазно или е задържана вода,защото само долната част ми е по мазна и то не много дебел слой мазнина е тънка и се тресе доста като скачам на въже примерно).Въглехидтратите които ям са:Кафяв ориз 200гр сурово тегло преди тренировка ; Овесени ядки 80гр сутрин с кисело мляко или с водица ; пълнозърнест хляб вечер по 1 филия или на обяд ако няма ориз 2 филийки за обяд ; боб около 250 гр на ядене(предимно на обяд).
Въпроса ми е защо омазнявам толкова лесно?Пия по 2.5л вода на ден зелен чай на закуска.Позволявам си сладко само в неделя и то по 1 шоколад за цял ден...
Преди тренировка ядеш 200 грама ориз в сурово състояние ??То това става към половин килограм къде го побираш ?
еми 180 да са,но кафевия не се подува като белия,не става много голяма порция,тъкмо с 400 гр пилешко като го направя ми става за две ядения,наобяд и след тренировка :)
абе защо всички казвате ,че кафевият не се подува като белия при мен 300гр. кафяв са ми 1200гр. сварен : )
прекалено рязко си преминал от НВД към този режим на хранене .. трябваше няколко месеца РБД където плавно да внасяш въглехидрати в менюто си .. и между другото кафевият ориз се приготвя 1:4, така че от 200гр суров трябва да получиш 800гр. готов,което е неуместно голямо количество за един ден ;)
Мнението беше редактирано от AnToAn4o на 21.10.10 16:54.
казано от AnToAn4o на 21.10.10, 16:54:
прекалено рязко си преминал от НВД към този режим на хранене .. трябваше няколко месеца РБД където плавно да внасяш въглехидрати в менюто си .. и между другото кафевият ориз се приготвя 1:4, така че от 200гр суров трябва да получиш 800гр. готов,което е неуместно голямо количество за един ден ;)
защо да е много това са ти към 150 - 160гр. въглехидрат такова количество във ВВД дори мисля,че е доста малко ?
Аз преди се блъсках с кафяв ориз и в момента само като го видя и ми се повдига .. и сигурно с години няма да мога да ям отново понеже прекалявах .. може и само при мен да е така , но определено омръзва
21.10.10
17:40
Прав е за прехода. Написал съм го тук: Отслабване с ниско въглехидратна диета (НВД)
21.10.10
17:46
Според мен НВД не е нищо повече от всяка една друга диета- краткотраен ефект и след това качване на % на мазнини както се прави и в твоя случай. Мисля че бодибилдинга, в това число и храненето трябва да са начин на живот, постоянен, така както всяка сутрин, обед, и вечер си мием зъбите. Просто трябва да си ядеш по златното правило въглехидрати:белтъци:мазнини в съотношение 3:2:1, ако тренираш малко повече можеш да го модифицираш до 2.8:2.2:1, тренирай си за маса, след тренировка прави коремни, и нискоинтензивно кардио. Така ще качваш много бавно, но чиста и качествена мускулна маса и така в продължение на години. Когато достигнеш до застой- сменяй упражненията, тежестите, интензивността или дори си вземи седмица почивка. Не се занимавай с НВД, защото НВД е нездравословен в дългосрочен план, а нищо крактосрочно не е трайно.
Мнението беше редактирано от normalno hidratiran на 21.10.10 17:52.
21.10.10
17:49
Дългото въздържание от бързи въглехидрати променя инсулиновата чувствителност за известен период. Рязкото навлизане във ВВД = омазняване.
Благодаря за отговорите.А да ви попитам имам един порок...мога да се лишавам от всичко за дълго само от сладкото немога.На седмицата колко пъти мога да си позволя да похапвам по 2-3 бискивти или 1 вафла примерно
Обикновенно след тренировка не ми се ядът.Цяло лято съм се здържал да не ги ям и продължавам.Прияждат ми се вечер по това време :((