08.03.05
21:49
Здравеите.
Интересно ми е като правите гърди дали правите всички разновидности на лежанките. Интересува ме мнението ви за хоризонталниа лег и правите ли го винаги. Наскоро Недик каза в едно предаване ” аз не я правя тази лежанка, усештам натоварването навсякаде ,но не и в гърдите” .
Аз лично преди около месец спрях да прави хориз.лег и почвам само с наклонения.А вие 8)
Играя с дъмбели и съм точно случая като Недик. От две години не съм усещал лост на лежанката - само дъкмбели и преси с тях и флайс, кофи, кабел! :!:
09.03.05
12:20
Мисля, че доста културисти правят само наклонена лежанка.
За некултуристт според мен това обаче е грешка.
При профитата растежът на пекторалис минор и долната част на майор стига до някаква пределна фаза, от която едно - вече няма накъде и две - гърдите стават несиметрични - долната част е силно издадена и показва ясн липсата на горна част.
Именно поради тази причина според мен - понеже абсолютната симетрия при тях е 70% от победата - те зарязват правата лежанка и правят наклонена, която също включва най - голямата част на мускула, но по - слабо и акцентира върху най - слабата му част. Имайки предвид че долната част се състои от два мускула, а горната - от глава на един от тях при акцентиране върху горната двете части имат шанс да се развиват горе долу равномерно.
И въпреки това според мен голямата част от масата и силата на мускула може да се изтиска именно от хоризонталния лег. И ако няма да ставаме културисти ме виждам защо да не го използваме.
Този пост на дзвера доста ми хареса, защото е синтезирана доста ценна информация, която обобщава доста теми от форума по тоя въпрос.
Но про културистите не е само въпрос до полу лега, а без флайс, кросувар и т.н. успех няма да могат да постигнат. При тях зависи и от забранените медикаменти. Примерно Маркус Рул прави хоризонтален и наклонен лег само на смит машина ее то с тоя синтол няма друг начин за разтеж :)
по-здрави и успех
[quote author=“emil_mlo”]Този пост на дзвера доста ми хареса, защото е синтезирана доста ценна информация, която обобщава доста теми от форума по тоя въпрос.
Но про културистите не е само въпрос до полу лега, а без флайс, кросувар и т.н. успех няма да могат да постигнат. При тях зависи и от забранените медикаменти. Примерно Маркус Рул прави хоризонтален и наклонен лег само на смит машина ее то с тоя синтол няма друг начин за разтеж :)
по-здрави и успех
И Крика сигурно така прави ахаха :lol: :lol: :lol: