31.10.10
13:25
Здравейте на всички, търся си упражнение за средно нещо базово, изолиращо, нещо което да си влиза точно в средното рамо. Сега правя “повдигане на ръце встрани” и търся още някое... Ако някой знае нещо моля да драсне, мерси.
Темата беше редактирана от Stefan Bijev на 31.10.10 13:25.
31.10.10
13:33
Гребане Вертолет с хват извън раменния ... макар, че ти колко упражнения за рамене правиш ?!
Вертолета е повече за предното рамо. Освен разтварянията с дъмбел и на скрипец, остават раменни преси зад врат.
31.10.10
15:28
кристиянчо Единия ден от програмата ми е само рамо и преса
1. Раменни преси 3x8
2. Повдигане ръце напред 3х8
3. Повдигане ръце встрани 3х8
4. Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред 3х8
5. На машина за задно рамо 3х8
И така стават 5 упражнения 2за предно, 2 за задно и искам да станат и 2 за средно. ( Между другото ако има някакви грешки в програмата казвайте )
Оуу, ми супер е, рамото е 2/3 от цялото тяло, даже добави още 5-6 упражнения и овеличи серите, че няма да порасне така.
31.10.10
16:04
много са... 4 упражнения са достатъчни за рамо+трапец ! рамото е малка МГ... ако за рамо правиш 6 упражнения за гръб трябва да са 16 за крака 26… 4максимум, има някой с големи рамена и само 2упражнения правят
Миsh0 - то и при разтварянето в страни пак си влиза предно рамо... няма как да се изолират трите глави една от друга !
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 31.10.10 16:06.
Оуу, ми супер е, рамото е 2/3 от цялото тяло, даже добави още 5-6 упражнения и овеличи серите, че няма да порасне така.
5-6 упражнения?! Не идва ли множко?
31.10.10
18:34
това беше иронично ! :) това което написа ривър имам в предвид
1 упр. за предно, 1 за средно и 1 за задно рамо по 3 работни серии е напълно достатъчно.
1 упр. за предно, 1 за средно и 1 за задно рамо по 3 работни серии е напълно достатъчно.
x2
Мнението беше редактирано от Stan на 31.10.10 18:55.
31.10.10
19:29
оки щом видя повече от две мнения веднага се съгласявам. Но немога да разбера от поста на кристиянчо защо тренировката за крака да е повече упражнения от тази на гърба ако и двете групи са сложени сами в сплита без други групи към тях.
31.10.10
19:33
имах в предвид че и краката и гърба са много по-големи мускули от рамената и ако за рамене правиш толкова много ( 6 упр. ) за гръб трябва сигурно ( 16 упр. защото е много по-голям мускул ) и за крака 26упр. защото са още по-голям мускул... всичко това е ирония де да не тръгнеш да правиш 16упр. за гръб и 26 за крака... 3-4 упражнения за рамо + трапец са достатъчни ;)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 31.10.10 19:34.
31.10.10
20:10
Еми аз правя 5 упражнения за гръб и мисля да правя 5 за крака... повече ли трябва ?
31.10.10
20:21
не ! 5 са достатъчно по 3-4 серии на упражнение ;) пак казвам написах го за да разбереш, че 6 упражнения са много за рамене
не ! 5 са достатъчно по 3-4 серии на упражнение ;) пак казвам написах го за да разбереш, че 6 упражнения са много за рамене
Какви пет бе максимум 4 ,по възможност 3 за рамо ,но със повече серии и повторения ,като упражненията от тези 3 може всяка тренировка да ги сменяш...
Мнението беше редактирано от Камен на 31.10.10 20:29.
Какви пет бе максимум 4 ,по възможност 3 за рамо ,но със повече серии и повторения ,като упражненията от тези 3 може всяка тренировка да ги сменяш...
Предполагам че визира 5 упражнения като 1 от тях най вероятно е за прасец относно упражнeнията за рамо личното ми мнение е че рамото най добре се развива с тежки раменни преси.
За рамо аз правя..
1.преси-5по6 тежко зад врат
2.разтваряне в страни-4по8 със супер техниката тряа да се прави и мн се усеща
3.повдегане напред-4по8
Задното рамо го правя с гръб.В деня за рамо правя Рамо+Трицепс.Почти винаги тренирам до отказ или поне до 95%.Да ви питам това проблем ли е?
31.10.10
20:59
толкова много отказни серии ... ако ще правиш отказна серия трябва да е последната ( 13 серии за предно и средно рамо са множко според мен )
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 31.10.10 21:00.
01.11.10
06:20
Само така да вметна малко акъл и аз :D Броя на упражненията и сериите за тях се определя първо от цялостния брой на сериите за цялата тренировка. 25 серии за цяла тренировка са напълно достатъчни. Те се разделят между броя на мускулните групи и сериите за тях. Сериите за мускулните групи се разпределят по 2 начина: Повече упражнения за мускулна група = По-малко серии на упражнение; По-малко упражнения за мускулна група = Повече серии на упражнение. Трябва да има баланс в нещата ;) Лично на мен по-добре ми действа 2-рия вариант, но при теб може да е обратното. Отделно влияят неща като темпо на изпълнение, от което се определя и броя на повторенията, но да не изпадам чак в такива подробности, че става дълго и широко.
Royalty, моят съвет е...прави по-малко упражнения за рамо, защото те биват натоварвани почти във всяка тренировка, особено в тези за гърди и гръб. За предно рамо можеш да пропуснеш вдиганията на дъмбел пред тяло, понеже то се натоварва общо взето навсякъде. Пресите му вкарват достатъчно натоварване (зависи от стажа ти де). Отделно ако включиш и Арнолд преси в тренировката това ще му е достатъчно. Препоръчвам ти да си избереш упражнения от преси с щанга пред врат (зад врат е ок, но шанса за контузия се увеличава заради положението на рамената, но ти си решаваш), преси с дъмбели, арнолд преси, вдигане на дъмбели встрани и упражнения за задно рамо. Упражненията на скрипец също са екстра. Това е от мен. Успех! ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 01.11.10 06:23.
01.11.10
08:35
Да да ясно ми стана аз вече си и избрах...
1. Преси на машина ( засега... иначе по-нататък за разнообразие мога да сменя на друга преса )
2. Повдигане на дъмбели встрани
3. Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред
4. Машина за задно рамо. (нали може за задно да вкарам 2 упражнения)
Всичко в 3x8
01.11.10
08:53
2 упражнения за задно рамо са супер. То често бива пренебрегвано :) Друго, което те съветвам...пресите не ги прави на машина. Такива движения трябва да се правят само със свободни тежести, за да може всичко да се развива равномерно. Когато вдигаш щангата нагоре не използваш само предно и странично рамо, а куп други мускули, които ти помагат. Когато изолираш чрез машини, мускулите, които ти помагат да пазиш баланс и да поддържат тежестта и т.н. не се развиват хубаво, получава се дисбаланс и се получава така, че при други упражнения може да се контузиш поради тяхното недостатъчно развитие. Всичко това зависи от стажа и на какво ниво си. Когато станеш голям и мускулест, тогава може да се използват повече машини, за да наблегнеш специално на мускула, но тогава вече ще си развил и другите важни мускули. Надявам се, че ме разбра. :)