Тази сутрин се премерих на кантара на гладно след тоалетна по пижама - 72.9 . Следващото ми мерене е другата събута :)
Мнението беше редактирано от Никола Д на 10.12.10 11:39.
Здравейте, сега съм точно 73 без пижамата :D . Мисля да се завърна към freerun - а и за това ще почна да тренирам по атлетично. Решил съм редувам средноинтензивна тренировка със интензивна тренировка - някой сплит или кръгова програма със програмата за плочки от Men’s health. Тя се разделя на три тренировки:
1. Контрол
2. Сила
3. Издръжливост
Започва се с упражнения за корем и после продължава с упражнения наподобяващи кросфита. Интересното е, че се правят всички упражнения без почивка, като между тях се прави аеробна спирка (аеробно упражнение). Това ще ми е интензивната тренировка, но средноинтензивната незнам каква да е. Може би някоя наблягаща на гърба. Тук ми трябва вашата помощ :) . Ще правя и кардио по време на средно интензивната тренировка + стречинг. Храната ми ще бъде следната:
Въглехидрати - 2гр. на кг. само от пълнозърнести храни
Белтъчини - 1.5 на кг. (това са само от млечни продукти, без да смятам от растителен :) )
Мазнини - ще си хапвам редовно ядки!
Моля ви помогнете ми да разреше въпроса относно средноинтензивната тренировка :)
Ето го и днескашното ми меню от здравословното хранене и постепенно чистене.
Закуска - 11:00
100гр. овесени ядки, кофичка кисело мляко, 1 средна ябълка, 1 капсула ленено масло (3гр.)
Обяд - 14:00
3 филиики пълнозърнест хляб с кълнове (100гр.), половин литър прясно мляко, 100 гр. извара, 5 / 6 тиквени семки
Следобяд - 17:30
100гр. овесени ядки, кофичка кисело мляко, 150гр. извара, 10 бадема
Вечеря - 20:30
Салата от зелен боб, 50гр. кашкавал, половин литър прясно мляко
Преди сън
100 гр. извара, 5 / 6 лешника
+ 3л. вода
Днеска си купих аминокиселини 100таблетки и 1кг суроватъчен протеин (с вкус на бял шоколад :D ) на scitec
Протеина ще го пия след тренировка 1 мерителна лъжица (19гр. протеин, 4гр. глутамин), а аминокиселините по 2 таблетки сутрин веднага след сън, 40 мин преди тренировка и веднага след тренировка (общо 6 таблетки) в тренировъчен ден, а в нетренировъчен ден 2 таблетки сутрин на гладно.
12.12.2010г
Закуска:
100гр овесени ядки, кофичка кисело мляко, ябълка, шепа ядки
Обяд:
филия хляб ВИТА, 100 гр. извара, парче кашкавал
Следобяд:
пълнозърнест ориз, 100 гр. извара, кофичка кисело мляко
Вечеря:
супа, кофичка кисело мляко, 100 гр. извара, тиквени семки
Преди лягане:
Протеин
3л вода за целия ден. Най ожаднявам вечер.
Това е за днес. Приятна вечер :)
Мнението беше редактирано от Никола Д на 12.12.10 21:10.
13.12.2010г. тренировъчен ден по програмата за корем на MensHealth
Веднага след сън пия БЦАА 2 таб.
Закуска:
90гр. овесени ядки, половин лъжица трици, кофичка кисело мляко 0.1 %, шепа семчици, 1 ябълка
На училище:
2 пълнозърнести филиики ВИТА, 50гр. сирене, кофичка кисело мляко 0,1 % (марката е Здраве), 2 капсули ленено масло (6гр), 1 ябълка
1 час по късно по време на класно :D - кофичка кисело мляко Здраве
Хранене преди тренировка в къщи:
Ориз кафяв, 50гр сирене, половин литър прясно мляко
30 мин преди тренировка - БЦАА 2 таб.
След тренировка - протеин, БЦАА 2 таб.
1 час след трен - 1 литър прясно мляко, семки
Вечеря:
150 гр. извара, 1 ябълка, половин литър прясно мляко
Ей, как така ядете по време на класни, тц тц :)
Избягвай да хапваш ябълка+мляко (особено пък прясно). Двете неща си пречат взаимно на усвояването, пък и е много тежка за стомаха комбинация.
Благодаря. Ако можеш да дадеш малко повече информация от любопитство. Даже сега ми е вечерята и ядох парченце печена тиква вместо ябълка и изварата е 100 гр Олимпус
Ами, аз ти писах най-вече от личен опит :) Но ето тук има интересна статия и още по-интересна дискусия под нея.
Трябва да извличаме най-доброто от всички видове диети, методи и препоръки :) Аз изобщо не се храня разделно... само някои неща спазвам (чат-пат).
14.12.2010г
Закуска:
овесени ядки, ябълка, кисело мляко, ленено масло
Училище:
2 филиики хляб ВИТА, извара, кисело мляко, ленено масло, ябълка
2 часа по късно:
кисело мляко
Обяд:
Кисело мляко, овесени ядки, семки, извара
Следобяд:
Кисело мляко, извара, филиика хляб
Вечеря:
Извара, кисело зеле на фурна
Здравей прясното мляко е много на ден! Имам предвид, че то съдържа много лактоза, която пречи за пълноценното усвояване на хранителните вещества /разбирай забавя, а също спира усвояването на калция, който се съдържа в прясното мляко. В киселото мляко, сиренето и изварата има малки количества лактоза и съответно те са по-добър вариант , от гледна да си набавиш белтъчини и съответно по-добро усвояване.
Не виждам бобовите култури-леща, боб, грах, зелен фасул, елда. Умишлено ли ги избягваш или и ти обичаш много млечни :)
Имам чувството, че само на млечни я караш...
ОФ топик
Сетих се на кого те оприличавам /приличаш/.... Джъстин Бийбър yes baby :)
Мнението беше редактирано от pepitas на 15.12.10 09:45.
казано от pepitas на 15.12.10, 09:43:
ОФ топик
Това беше най-грубата обида, която съм чувал :D
Не виждам бобовите култури-леща, боб, грах, зелен фасул, елда. Умишлено ли ги избягваш или и ти обичаш много млечни :)
Имам чувството, че само на млечни я караш...
Еми може да се каже че е нарочно. Имат много въглехидрати, а аз гледам да я карам само на пълнозърнести храни (нали ще правя плочки :D ). От друга страна нямам много време. Преди и на училище са ми първите две ядения, а третото е преди тренировка в къщи (тогава мога да ям бобови) А после минава 5 и ям само млечни храни без въглихидрати.
ОФ топик
Ужас.. Предпочитам да ме опреличават на Зак Ефрон... Ето снимка от фотосесия която я кръстиха на Заки :P . Добре че ми дигнаха косата иначе приликата щеше да е голяма.
Доколкото знам бобовите култури не са прости въглехидрати и не виждам причина да не включиш и тях в някое хранене на обяд, след обяд в присъствието на протеин/животински-млечни/ и задушени зеленчуци /броколи/ например.
Само вечер /протеин+зеленчук/и преди лягане гледай да е само протеин / 150-200 грама извара/
Оф топик:
Споко бе хора, аз не желая да те обиждам. Сега като погледнах другата снимка наистина приличаш на Зак Ефрон ЕВАЛА, какъв двойник имал.
На аватара снимката е малка и косата е много настрани и не се вижда много добре лицето и затова те оприличих на Джъстин.
Май не го харесвате това момче Джъстин. ЗАК е по хубав :) The_Ace добре, че ти дигнаха косата ей на виж СЕ :) :) :)
Мнението беше редактирано от pepitas на 16.12.10 10:09.
Един приятел от горния клас прилича още повече на Зак и като се видим из коридорите си викаме Заки :D
Ще си купя соев протеин изолат и ще го добавя в закуската, но малко ме притеснява това, че има слухове за повишени естрогенни нива. Даже сега си варя соеви хапки. Но щом Джак Лалейн е пил соев протеин, значи нямам причина за притеснения
19.12.2010г.
Хранене
Закуска:
Соев протеин, ръжени ядки 60гр., 500мл. прясно мляко, тиквени семки
Обяд:
Кофичка кисело мляко, фъстъци, 100гр. извара, 1 задушен картоф, половин задушена тиквичка
Следобяд (хранене преди тренировка):
Половин литър прясно мляко, тиквен сладкиш
Вечеря:
100гр. извара, 2 лъжици руска салата, кофичка кисело мляко, грах
Преди лягане:
Извара
Четох за добрите качества на червеното вино и добаввих 100мл винце :) . Наздраве :D
19.12.10
21:52
Абе соята не е много препоръчителна за мъже ! Действително има ефект върху хормоналния баланс...
19.12.10
22:26
казано от fire.is.my.nature на 19.12.10, 21:52:
Абе соята не е много препоръчителна за мъже ! Действително има ефект върху хормоналния баланс...
По-скоро има противоречиви мнения ;) И още по действително са само хипотези. Ако има 1000 статии и проучания против соята, то толкова има и за положителното влияние на соята. Прочетете тази статия http://www.bb-team.org/articles/3841_mazhete-i-fitoestrogenite#axzz18ajE3Bji
Мнението беше редактирано от Mila Ch на 19.12.10 22:28.
Хранене - 21.12.2010г
След сън - БЦАА
Закуска - 7:30
80гр. овесени ядки, кофичка кисело мляко, 100гр. извара, 1с.л. ленено семе
Обяд - 11:50
кисело мляко, 2 филиики пълнозърнест хляб ВИТА, сирене, извара
Обяд 2 (преди тренировка) - 14:40
грах, леща, малко халва, тиквени семки, 100гр. извара
След тренировка - протеин, БЦАА
Вечеря (след тренировка) - 19:00
200гр. извара, 1с.л. ленено семе(смляно), 2 филии хляб ВИТА, 1 малък домат
Преди сън - 100гр. извара
Да кажа малко и как мина днешната тренировка - цел КОРЕМ
Със * обозначавам кардио 1:30сек
Обратна коремна преса
Изправяне до седеж
Руско извиване
Докосване пръстите на краката
Модифициран V-седеж
*
Преден напад
*
Кофички
*
Напад “Вятърна мелница”
*
Набиране
*
2 минути почивка
И повтарям още веднъж : )
Днеска не ми се пие червено вино, иначе всяка вечер със вечерята пия по 100 мл.
24.12.10
09:33
Ако животните не са яли до сега месо,то да не сме просъществували и ние.
24.12.10
10:02
Хе... Попаднах на тази статия.
Аз те мислех за истински вегетарианец, пък ти си бил половинчат... (giggle)
казано от the_ace на 19.12.10, 21:49:
Четох за добрите качества на червеното вино и добаввих 100мл винце :) . Наздраве :D
казано от the_ace на 21.12.10, 20:21:
Днеска не ми се пие червено вино, иначе всяка вечер със вечерята пия по 100 мл.
“Добрите качества на червеното винце” настрана, ама всяко нещо трябва да е с мярка. Вино всеки ден с вечерята може би е ОК за някой 50на годишен човек, на твоите години започването на такава практика си е стъпка ако не към алкохолизъм, то поне към потенциални проблеми на 30-35 годишна възраст. Съветвам те да намалиш количествата (и по-скоро честотата), рано ти е за такива работи.
Мнението беше редактирано от G33K на 24.12.10 10:24.
24.12.10
10:39
Тhe_ace, оставяй го това вегитарианство докато е време.
Аз също съм минал през него и сега като се замисля го отчитам като една от най-големите грешки в живота ми.
А всъщност защо не ядеш месо, не ти е вкусно или поради някакви други причини?
Atom - Напад напред с ляв крак под 90 градуса, напад под 45 градуса, напад настрани, напад назад 45 градуса, напад назад 90 градуса. Следва със десния крак като се започва от зад на пред.
G33K - намалявам количеството по 100мл. веднъж или 2 пъти седмично
Freelancer - мисля че въпросът бе разрешен през предните 1о страници : )
26.12.2010
Хранене
Закуска - 9:30
70гр. овесени ядки, кофичка кисело мляко, 1с.л. пшенични трици, 1с.л. смляно ленено семе, 1 портокал
Обяд - 13:00
Зелеви сърми с пълнозърнест ориз, семки, авокадо, сирене, кашкавал (гръцки :D )
Тренировка - 16:00
Вечеря - 19:00
3 филийки пълнозърнест хляб ВИТА с кашкавал и сирене, лютеница и шарена сол ммм (препекани), 300мл. прясно мляко, семки
Вечеря - 22:00
Кофичка домашно кисело мляко, тиква
Тренировка
Темпо за корема - 3/3 (контрол)
Обратна коремна преса
Изправяне до седеж
Руско извиване
Модифициран V-седеж
аеробна спирка
Подскок от клек с щанга
аеробна спирка
Набиране - подхват
аеробна спирка
Раменни преси с дъмбели
аеробна спирка
Подскок с дъмбели с повдигане на раменете
аеробна спирка
2 мин почивка
повтарям още 2 пъти....
казано от martinski на 26.12.10, 19:04:
Не изпитваш ли зверски, животински, вълчи глад o_O?
Чувствам се страхотно! Нито подут, нито гладен ;)
Мнението беше редактирано от Никола Д на 26.12.10 21:25.
Аз като ти гледам снимката,ако знаеш какво изпитвам.....
казано от freizyr на 26.12.10, 21:47:
Аз като ти гледам снимката,ако знаеш какво изпитвам.....
Знам бе муцка, искаш да ме изпиваш с устни нали?
Ace, сори за спама :)
казано от freizyr на 26.12.10, 22:08:
А,извинявай!Сега видях,че си на 15,което обяснява поведението ти :)
Даже съм на 14, но ти нали си падаш по такива малки...
Спирам да пиша, дано и тоя спре
28.12.2010
Хранене
Закуска
70гр. овесени ядки, кофичка кисело мляко, 1с.л. пшенични трици, 1с.л. смляно ленено семе, стафиди
Обяд
Леща, извара
Тренировка
Вечеря
2 филийки пълнозърнест хляб, сирене, кашкавал, ядки, кисело мляко
Вечеря
Извара
Тренировка
Темпо за корема - 0/1 (сила)
Обратна коремна преса
Изправяне до седеж
Руско извиване
Модифициран V-седеж
аеробна спирка - 2,15 мин.
Напади
аеробна спирка - 2,15 мин.
Кофички
аеробна спирка 2,15 мин.
Напади “Вятърна мелница”
аеробна спирка 2,15 мин.
Набиране
аеробна спирка 2,15 мин.
2 мин почивка
повтарям още 2 пъти....
Мнението беше редактирано от Никола Д на 28.12.10 18:23.
Здравей, би ли обяснил какво е аеробна спирка? Сори ако си го обяснявал някъде и аз съм го проспала :)
казано от Allegra на 29.12.10, 02:35:
Здравей, би ли обяснил какво е аеробна спирка? Сори ако си го обяснявал някъде и аз съм го проспала :)
Аеробна спирка наричам кардио, което замества почивката. С всяка тренировка увеличавам с 15 сек. Това ми беше предпоследна тренировка и времето за аеробната спирка е 2.15 мин., което прави общо 32.25мин. кардио.