03.11.10
10:10
.. и то екстриймни такива ...
програмата я намерих в сайта bb.com, и е следната:
http://www.bodybuilding.com/fun/wotw1.htm
Понеделник
(Гърди, трицепс, корем)
Лежанка - 3 серии по 4-6 повторения ( 2-3 загряващи серии по 12 повторения)
Наклонена лежанка -3 х 4-6
Флайс - 3 х 8
Лежанка с тесен хват - 3 х 8
Френско - 3 х 8
Кофички 2 серии до отказ
Корем - 4 х 25
Сряда
(Гръб, бицепс, предмишница)
Набирания 2 серии до отказ
Мъртва тяга 3 х 4 ( 2-3 загряващи серии по 12 повторения)
Чукчета - 3 х 8
Скрипец до гърдите - 3 х 8
Бицепсово със щанга - 3 х 8
Бицепсово с дъмбели под наклон - 3 х 8
Wrist Curls - 2 серии до отказ
Reverse Wrist Curls - 2 серии до отказ
(за предмишница)
Петък
(Крака, рамене, прасец)
Клек - 3 серии по 4-6 повторения ( 2-3 загряващи серии по 12 повторения)
Лег преса - 3 х 8
Сгъване за задно бедро - 3 х 8
Преси с щанга пред гърди - 3 серии по 4-6 повторения ( 2-3 загряващи серии по 12 повторения)
Преси с дъмбели - 3 х 4-6
Страничн разтваряне на дъмбели - 3 х 8
Прасец 4 серии до отказ
Проблемите, за разлика от предните ми програми, която използвах 9 месеца,
откакто започнах да тренирам, и които бяха в диапазона 11-15 серии на тренировка
тук работя около 20-23 серии и просто чувстванм умора...може би не съм се адаптирал към
това натоварване или трябва да се поизреже нещо ?
може ли проблемът да е, че на практика работните ми серии са с големи тежести с малко повторения ?
Моля за съвети, предварително Благодаря !
05.11.10
11:51
.. мнение или съвет ??
05.11.10
11:58
Не знаем нищо за теб, освен, че си ‘екстриймен’ ектоморф. Как да дадем съвет?
05.11.10
12:11
Чисто логически погледнато, си увеличил работните серии с 7-8, което означава повече извършена работа => повече се уморяваш. Ако преди си правил повече повторения, а сега по-малко, значи и тежестите си вдигнал, което е още повече работа. Оттук вече е пълна мъгла, защото както каза Oranje, не знаем нищо допълнително за теб. :)
06.11.10
11:23
казано от ProXxX на 05.11.10, 12:11:
Чисто логически погледнато, си увеличил работните серии с 7-8, което означава повече извършена работа => повече се уморяваш. Ако преди си правил повече повторения, а сега по-малко, значи и тежестите си вдигнал, което е още повече работа. Оттук вече е пълна мъгла, защото както каза Oranje, не знаем нищо допълнително за теб. :)
Да, добре ..
41 г., 186 см., 76 кг., от 9 месеца тренирам редовно, три пъти седмично, вечер след 20.00 часа
Храната ми е проблем, тъй като нямам много свободно време и не мога да правя 5-6 равномерни хранения
взимам протеинов шейк само в тренировъчен ден, преди и след тренировка
разтворен с по 5 грама креатин, първите 3-4 месеца взимах гейнър на Оптимум нутришън-3-4 пъти дневно
всеки ден, определено бях доволен от резултатът, но 200 лева на месец е прекалено голям разход ...
06.11.10
18:20
Знам ли...щом не можеш да ядеш хубаво по 5-6 пъти на ден може това да е причината. Преди си си набавял веществата чрез гейнъра, който си пил 3-4 пъти на ден. Сега като не го пиеш може точно това количество вещества, което липсва да те дърпа назад. Но все пак мисля, че е по-скоро от увеличения обем на тренировката с допълнителните 7-8 серии. Също така може да си претренирал. Нали знаеш, че на всеки 3 месеца трябва да си дадеш 1 седмица пълна почивка без никакви тренировки. Ако си го пропуснал със сигурност си претренирал. Даже ако наистина се чувстваш така уморен още сега си дай 1 седмица почивка и после ще видиш дали е имало желания ефект. Само това мога да измисля в момента :) Успех! ;)
06.11.10
19:49
казано от Karharot на 06.11.10, 11:23:
казано от ProXxX на 05.11.10, 12:11:
Ще пробвам този вариант, наистина 9 месеца тренирам без почивка. А възможно ли е умората да се дължи и това, че
на практика почти всички серии са в диапазона 4-8 повторения, което все пак изисква по-големи тежести ?
Напълно възможно, големите тежести пържат повече нервната система, особено ако вдигаш до отказ.
Всичко обаче е въпрос на тренираност. Дай време на тялото си да свикне с увеличения обем и интензивност, не става изведнъж да увеличиш натоварването с над 50% и да очакваш тялото ти да го поеме.
Другото е храненето и сънят. Ако те не са на ниво и тренировките страдат.