Собствено тегло

05.11.10
19:55

Здравейте, искам да ви попитам дали можете да ми дадете примерна програма която да се изпълнява само с упражнения със собствена маса (като лицеви, набирания, кофички, бърпийс). Аз знам упражненията и тяхното изпълнение, но искам да попитам просто дали можете да ми кажете по какъв ред  да започна програмата, тьй  като ми трябват експлозивни и плътни мускули. Целта ми е да съм бърз в ръцете и в цялото тяло и да имам доста сила. Тренирам футбол и затова не искам да трупам маса, искам чисти силни мускули, ще ви помоля ако бъркам някъде в подхода на това което съм решил да ми кажете, защото нещата са ми малко непознати!

Благодаря ви предварително! :)

05.11.10
20:17

Любима моя методика е да си поставям квота, например 100 набирания, и да я изпълнявам за време. Ще видиш как намаляването на времето за изпълнение ще се съпътства от видим мускулен растеж (мускулите ще увеличават капацитета си за енергийни резерви, тъй като този тип тренировки са доста изтощителни), както и с увеличаване мощността на мускулатурата - мощността е равна на работата за дадено време. Недостатъкът е, че лесно се претренира по тази схема, но предполагам с времето ще привикнеш към това натоварване. :)

АЧ

05.11.10
20:58

Тренирай ако искаш всичко в едно или един ден набирания и др. ден кофи и лицеви. Както искаш ти. В седмицата почивай поне 2 дена.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1