Гърди и крака

09.03.05
14:49

Темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=44742#44742

Искам да попитам понеже всек ми казва различно, мога ли да тренирам гърди и крака в един ден, защото ми казаха, че цялата кръв отива в краката и не е хубаво? Предварително благодаря! Тренирам от повече от 6 месеца.

09.03.05
14:52
#1

добре са ти казали! пиши на български!

09.03.05
15:02
#2

Здравей и добре дошъл във форума. Пожелавам ти приятни и ползотворни моменти тук.
Това , което са ти казали, е така (принципно). Друг проблем би бил фактът, че и двете групи са относително големи, че при тренировките и за двете групи се изоплзват много тежки базови упражнения (в общия случай). Но както и при всичко останало, важни са индивидуланите особености, конкретните цели, както и цялостната програма. Съществуват много варианти на трениране, при които тренировките за гърди и крака се съчетават добре. Ако искаш дай повече информация за себе си: данни, цели, програма, какви упражнения и тежести използваш при тренировките за крака и гърди и ще можем да поразсъждаваме повече за твоя случай. Но по принцип краката и гърдите си се тренират в отделни дни (по принцип).
Поздрави! :)

09.03.05
17:07
#3

Марто,мислиш ли че ще може ползотворно да ги тренира и двете групи?Иначе има митове,че което тренираш с краката расте.По -добър вариянт е гърдите  да се правят  с задното бедро или прасеца

09.03.05
17:27
#4

Аз казвам, че има различни варианти. А иначе не е подходящо, да.

12.03.05
00:36
#5

аз по принцип правех гърди+ бедро и прасец.обаче ми казаха че ако тренирам така няма да ми растат гърдите, един друг пък ми каза 4е било хубаво да се тренира така и гърдите уж растяли сега какво да правя? да ги тренирам ли в един ден или не? кое е по добре?

12.03.05
17:08
#6

В една друга тема пък някой каза, че което се тренира в един ден с краката растяло добре, защото ставала по-силна хормонална рекация. Може ли някой да разясни? :roll:

12.03.05
17:18
#7

[quote author=“CASINO”]В една друга тема пък някой каза, че което се тренира в един ден с краката растяло добре, защото ставала по-силна хормонална рекация. Може ли някой да разясни? :roll:

Не е вярно според мен! Има няк’ви недоказани тероии, че тренировките за крака засилват секрецията на разтежен хормон, но той се секретира първите 15минути от фазата на дълбок сън. И тази теория за тренировката за крака и разтежния хормон остава недоказана. Но се получава друго нещо при смесването на краката с други мускулни групи. Изпомпва се кръвта на по-голяма площ и се постига т.н. перфиферни сърца. Според проф. Павел Добрев дори това засилва възтановявънето в тренираните мускули,но аз не мисля, че е така.
по-здрави

14.03.05
11:21
#8

Ето как стоят нещата според мен. Това със стимулацията на производството на хормони си е така. Обаче първо - ако тренираш другата група след краката, вече ще си доста поизтощен, и второ - след изтощителна тренировка за крака трудно ще постигнеш добро кръвоснабдяване в някоя по-далечна област. Та според мен, за да работи схемата е добре краката да се тренират отделно, а тренировката за въпросната група да се проведе на следващия ден. Пробвал съм подобна схема и работи добре, но налице трябва да е добро възстановяване с всичките подробности - храна, сън, да не работиш тежка работа и тн.
Поздрави!

Препоръчани продукти
apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkcalendar-foodcalendar-notescalendar-trainingGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforumgains-wizardghost-image-squareghost-imagegoogle+gym-wizardhabitinstagramleft-arrowlinkedinlogo-smallloss-wizardmailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofilereaction-greatreaction-negativereaction-neutralread-laterreadingright-arrowsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitterTwitterwoman-placeholderyoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1