07.11.10
12:39
Здравейте, тренирам от 6 месеца, но гърдите ми не се развиват, както аз бих искал, въпреки че, винаги съм влагал най-много усилия именно когато тренирам тях.
Досега тренирах така:
1 ден Гърди + трицепс
3 ден Гръб + бицепс
5 ден Рамо + крака + корем
или разменях местата на бицепса и трицепса. Известно време тренирах и така
1 ден гърди
2 ден гръб
3 ден крака и рамо
5 ден трицепс и бицепс
В резултат гърбът и рамото се развиха добре, но гърдите явно са ми слаба група и няма особен прогрес. Не вярвам да ги претренирвам, защото не съм правил повече от 15-16 серии (4 упр.) на тренировка и се храня, доколкото мога добре. 186 см , 75 кг съм.
И реших да пробвам нещо ново с акцент на гърдите, но не съм сигурен дали ще имат достатъчно време да се възстановят.
1. средна и долна част гърди + трицепс
3. гръб + бицепс + корем
5. горна част гърди + рамо + крака
Вие какво мислите?
Темата беше редактирана от vantes на 07.11.10 12:40.
15-16 серии за гърди са много,9-12 са достатъчни.Можеш да разнообразяваш,като например правиш една тренировка лег с лост и полулег с дъмбели,другата тренировка полулег с лост и лег с дъмбели.Добавяш и един флайс и си готов.Ако кофичките ти харесват може да ги сложиш на мястото на лег-а.Ето ти две примерни тренировки :
Полулег - 3х8-10
Лег - 3х8-10
Флайс - 3х8-10
или
Полулег - 3х8-10
Кофички - 3-4 серии
Флайс - 3х8-10
07.11.10
13:09
даже 6-8 серии са ти достатъчно : ) и търпение !
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 07.11.10 13:09.
07.11.10
20:12
6 месеца ми се вижда малко време да разбереш кое ще дръпне и кое не,вярно че в началото начинаещите имат доста добър напредък,но все пак..
Гърдите можеш да ги започнеш както са ти ги дали по-горе+едни кофи като последно упражнение,вече ти решаваш с тежест или без :
Полулег - 3х8-10
Лег - 3х8-10
Флайс - 3х8-10
Кофички - 3х8-10 - Можеш да помолиш някой да ти държи краката и лего да се придърпаш назад,така че да влизат в повече в гърдите.
—-
А може и същата програма да я започнеш с флайс,по този начин би трябвало да направиш една предумора в гърдите,но също така и ще ги предразположиш,ще се изпълнят по-добре с кръв.
07.11.10
22:22
Благодаря за отговорите. За сериите имах впредвид, че най-много 15-16, ако не съм ги натоварил максимално. Иначе при изтощаващи серии до отказ си правя максимум 3 упражнения по 3 серии.
Гледам постоянно да въртя упражненията и да сменям лоста с дъмбелите. И попринцип, както ми предложихте почвам с полулег, за да натоваря максимално горната част преди да съм се изморил. Въпреки това горната вътрешна и средна вътрешна част яко куца. Пробвах лежанка с по-тесен хват и лакти настрани, но нямаше особен ефект.
Да разбирам ли да си карам, както досега и да не разделям гърдите. И ще могат ли да се възстановят от една подобна програма :
1-ви ден средна и долна част гърди + трицепс
3-ти ден гръб + бицепс + корем
5-ти ден горна част гърди + рамо + крака
1.1 Лег с дъмбели или щанга
1.2 флайс
1.3 обратна лежанка, кросоувър, кофички
5.1 полулег с щанга
5.2 полулег с дъмбели
5.3 флайс от полулег