12.11.10
19:58
Такаа, здравейте на всички!
Тренирам от 1 месец, преди съм тренирал 1 година, но ми се наложи и да спра за 1 година. Почнах да тренирам сплит и искам да попитам, при условие че съм 1.80 и тежа 74 килограма(имам мазнини доста), каква програма е по-добре добре да използвам? Повече упражнения за релеф или повече за ММ? Или да започна с програма за ММ и след известно време когато натрупам достатъчно ММ да започна с програма за изчистване? И ако може да предложете програма.
Благодаря предварително!
14.11.10
08:30
Добре, а винаги ми е било интересно, всъщност защо е нужно толкова много време да се прави къгова тренировка. Защо не може сплит?
Искам да допълня, че по никакъв начин не казвам че е грешно просто искам да събера информация..
И можете ли да ми кажете, дали месец е достатъчен за кръгова тренировка и дали след това мога да премина на 3-дневен сплит?
Мнението беше редактирано от Aleksandar111 на 14.11.10 08:58.
14.11.10
14:21
И аз съм за кръгова :) Кръгова тренировка е нужна при 2 типа хора. Които са тренирали преди време, но са спрели като теб за по-дълъг период от време и за хора, които са абсолютно начинаещи. Тези, като теб се нуждаят от кръгова, за да вкараш тялото в ритъм, елементарно казано. Мускулите са “забравили” тежкото натоварване, както и ставите и нервната ти система. В кръговата тренировка най-често се включва по 1 упражнение за мускулна група и се състои главно от базови, многоставни упражнения. Така “влизаш в ритъм” плавно и безопасно, като изключваш претренирането още в началото. За абсолютно начинаещите...включва горното твърдение плюс това, че за тях е най-важно да научат правилната техника на изпълнение, да се научат да балансират лостове, дъмбели и т.н. без да вдигат тежко. Ако в зародиш се научат грешно да изпълняват упражненията....е сам се сещаш до какво може да доведе това в бъдеще :)
ПС: Мисля, че месец кръгова по 2-3 пъти в седмицата ще ти е достатъчно, при положение, че имаш година опит :) Успех! ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.11.10 14:22.
14.11.10
18:29
Да и аз така си мислех че стоят нещата с кръговата. Аз стоях само 1 седмица на кръгова и след това започнах с сплит но явно ще се върна назад за около месец. А за балансирането, абсолютно вярно е. Виждал съм направо ужасяващи случай на грешно научена техника. Скоро явление беше едно момченце правеше мъртва тяга с доста килограми и като се изправяше си гънеше гръбнака назад колкото можеш да си представиш :D