21.11.10
12:52
Здравейте! Както повечето билдъри имам изоставащи мускулни групи - гърди горна част и задно рамо. 21 годишен съм. Тренирам от 9 месеца някъде, 75 кг. 183 см. Дайте съвет по какъв начин да стимулирам посочените групи да растът. Тренирам в четиридневен сплит.
1,Гърди, корем
2.Гръб, задно рамо
3.Почивка
4.Крака, предно, средно рамо, трапец
5.Ръце, корем
Благодаря ви предварително! По-здрави!
Започни да се храниш, продължавай да тренираш и имай търпение.За 9 месеца трудно ще прецениш кое изостава и кое не...
21.11.10
15:17
Ми...ще трябва да си опишеш и тренировката за съответните изоставащи групи, за да видиме къде евентуално може да има пропуски.
21.11.10
16:16
Еми да ти кажа за тези 9 месеца съм покачил около 5-6 килограма чиста мускулна маса без никакви допълнителни мазнини. Не пия никакви добавки... дори протеин... напълно натурално си тренирам и като се погледна в огледалото е очевадна разликата м/у долна и горна част на гърдите... Преди тренирах за гърди : 1. Лег-лежанка 2. Полулег-дъмбели 3. Кофички 4. Флайс-кабели... всичко по 4 серии. А задното рамо го правя с гърба 1-2 упражнения в 4 серии. Сега започнах да правя смит машина от полулег като първо упражнение за гърди след това лег-щанга, кофички и флайс за завършек... греша ли някъде ? Помогнете да си съставя тренировъчната програма така, че да дам преимъщество на горната част и задното рамо. Благодаря
Не че се заяждам,ама професионалистите трудно качват с твоето темп мускулна маса,че при това и чисто.
22.11.10
05:51
Biad__, принципно си прав, но тук има една разлика. Това, че Жорката е в началото . При начинаещите в първата година тези цифри са напълно възможни и постижими. След време обаче става все по-трудно. Относно програмата....Мисля, че са ти много сериите за гърди и евентуално може да ги претренираш, особено щом казваш, че не взимаш добавки. Първия ми съвет...не прави горен лег на смит машина, а със свободен лост. Започни тренировката с горен лег в 3 серии, 2ро упр - горен лег с дъмбели в 2 серии и 3то упр - долен лег в 2-3 серии. Евентуално може да вкараш и кофите в 2 серии, но виж как ще реагират гърдите ти без тях и след време може да ги добавиш. За задно рамо също мисля, че прекаляваш. Съветвам те за 1-2 упр. с общ сбор 5 серии. Ако правиш само 1 упр - 3-4 серии. За развитие на мускулите трябва много по-малко, отколкото си мислят повечето хора. Повечето не винаги е по-добре, особено за непрофесионалисти :) Успех! ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.11.10 05:52.