Правилна програма за ММ + добавки?

25.11.10
20:37

Здравейте!Имам две питания относно фитнес програмата,която избрах и дали има нужда да използвам някакъв вид добавки.

1.База - изходната позиция,от която тръгвам е 187 см,100 кг.Проблема идва от това,че тренирах дълго време(американски футбол) и структурата на тялото ми се разви и беше доволно добре.Развих височина и самата структура на тялото ми се промени така,че раменете натурално ми станаха широки,оформи ми се голям гръб,много здрави крака.Преди 9 месеца ми контузиха коляното и всякакъв вид физическа дейност ми беше забранена.Всички знаете ефекта и нека да си го признаем-все още си имам широките рамене,големия гръб и здравите крака,но....коремчето е на лице и ръцете умаляха доста.
2.Програмата-сега започнах да тренирам наново.Тук е 1 въпрос-добре ли е на базата на мазнините и натуралните протеини в тялото ми да работя за покачване на мускулната маса(в частност искам да си кача ММ в ръцете значително),дооформяне на гръб,който си имам вече и едновременно не изцяло,но да намаля коремчето и гърдите - или трябва първо да свалям.Идеята е,че не искам да изчистя всичко и да града перфектна структура,а на базата на големите си размери и предразполагаща стуктура просто да си увелича ръцете и да сваля малко корем + гърди?Тренирам 5 пъти на седмица горе-долу по тази програма:

•първи ден - гърди, корем
•втори ден - гръб
•трети ден - крака,
•четвърти ден - рамо, трапец, корем
•пети ден - ръце
•шести ден - почивка
•седми ден - почивка

3.Имам ли нужда от приемане на аминокиселини, бърнари или други добавки - за преработка на вече наличните мазнини и протеини и ако имам - какви видове точно?
Благодаря предварително!

Източник: Ефикасна програма за покачване на мускулна маса http://www.bb-team.org/workout/1283/#ixzz16KOuR0CB

Мисля, че можеш да приложиш следното. Да си направиш хранителен режим за поддържане на теглото. Въпреки, че се води за поддържане на теглото, смятам, че поради натовареното ежедневие ще гориш доста калории и за 2 месеца ще постигнеш много задоволителен ефект и ще смъкнеш голяма част от коремчето, ако не и цялото. Сега отново ли тренираш американски футбол или още почиваш? Също така мисля, че след 9 месеца без тренировки е по-добре да започнеш с тренировки 3 пъти в седмицата за цялото тяло. За добавки...не съм запознат със качество, цени, марки и т.н., затова нека друг ти препоръча. Мисля, че просто една протеинова пудра или креатин ще ти бъдат от полза, но ако се храниш както трябва, може и без тях.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 26.11.10 06:14.

26.11.10
12:13

Мерси за отговора-няма как да тренирам ам.футбол,тъй като се преместих да уча в Холандия-но тук съм в процес на проби в нормален футболен отбор,което предполага поне 2 тренировки на седмица.Програмата съм я адаптирал с малки промени,така че да не ми е много тежка-питането ми е дали ще е достатъчно добра за покачване на ММ в ръцете,рамене и крака + хранителния режим за задържане?Ако може някой,който разбира и от доавки да даде едно мнение ще съм ви безкрайно благодарен!

Поздрави!

Сама по себе си програмата е добра за покачване на маса...друг е въпроса обаче как ще повлияе на теб, дали тренираш ефикасно и т.н. Все пак една и съща програма действа съвсем различно при различни хора. Ти може да качиш 5см. бицепс, а аз 1 :) Разбираш ме предполагам :)

26.11.10
12:35

То всичко е доста персонално,така че да-разбирам те.Важно беше да разбера дали условно съм подбрал правилната програма.Сега само режима на хранене трябва да съставя и все още ако има химико-биолози  (rock) да помогнат с добавки ще е супер!

Благодаря отново!

27.11.10
17:10

Прочетох тук-там и поразпитах за някои неща и искам да попитам има ли ефект ако се пият аминокиселини(BCAA) и Л-карнитин?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1