25.11.10
20:37
Здравейте!Имам две питания относно фитнес програмата,която избрах и дали има нужда да използвам някакъв вид добавки.
1.База - изходната позиция,от която тръгвам е 187 см,100 кг.Проблема идва от това,че тренирах дълго време(американски футбол) и структурата на тялото ми се разви и беше доволно добре.Развих височина и самата структура на тялото ми се промени така,че раменете натурално ми станаха широки,оформи ми се голям гръб,много здрави крака.Преди 9 месеца ми контузиха коляното и всякакъв вид физическа дейност ми беше забранена.Всички знаете ефекта и нека да си го признаем-все още си имам широките рамене,големия гръб и здравите крака,но....коремчето е на лице и ръцете умаляха доста.
2.Програмата-сега започнах да тренирам наново.Тук е 1 въпрос-добре ли е на базата на мазнините и натуралните протеини в тялото ми да работя за покачване на мускулната маса(в частност искам да си кача ММ в ръцете значително),дооформяне на гръб,който си имам вече и едновременно не изцяло,но да намаля коремчето и гърдите - или трябва първо да свалям.Идеята е,че не искам да изчистя всичко и да града перфектна структура,а на базата на големите си размери и предразполагаща стуктура просто да си увелича ръцете и да сваля малко корем + гърди?Тренирам 5 пъти на седмица горе-долу по тази програма:
•първи ден - гърди, корем
•втори ден - гръб
•трети ден - крака,
•четвърти ден - рамо, трапец, корем
•пети ден - ръце
•шести ден - почивка
•седми ден - почивка
3.Имам ли нужда от приемане на аминокиселини, бърнари или други добавки - за преработка на вече наличните мазнини и протеини и ако имам - какви видове точно?
Благодаря предварително!
Източник: Ефикасна програма за покачване на мускулна маса http://www.bb-team.org/workout/1283/#ixzz16KOuR0CB
26.11.10
06:13
Мисля, че можеш да приложиш следното. Да си направиш хранителен режим за поддържане на теглото. Въпреки, че се води за поддържане на теглото, смятам, че поради натовареното ежедневие ще гориш доста калории и за 2 месеца ще постигнеш много задоволителен ефект и ще смъкнеш голяма част от коремчето, ако не и цялото. Сега отново ли тренираш американски футбол или още почиваш? Също така мисля, че след 9 месеца без тренировки е по-добре да започнеш с тренировки 3 пъти в седмицата за цялото тяло. За добавки...не съм запознат със качество, цени, марки и т.н., затова нека друг ти препоръча. Мисля, че просто една протеинова пудра или креатин ще ти бъдат от полза, но ако се храниш както трябва, може и без тях.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 26.11.10 06:14.
Мерси за отговора-няма как да тренирам ам.футбол,тъй като се преместих да уча в Холандия-но тук съм в процес на проби в нормален футболен отбор,което предполага поне 2 тренировки на седмица.Програмата съм я адаптирал с малки промени,така че да не ми е много тежка-питането ми е дали ще е достатъчно добра за покачване на ММ в ръцете,рамене и крака + хранителния режим за задържане?Ако може някой,който разбира и от доавки да даде едно мнение ще съм ви безкрайно благодарен!
Поздрави!
26.11.10
12:19
Сама по себе си програмата е добра за покачване на маса...друг е въпроса обаче как ще повлияе на теб, дали тренираш ефикасно и т.н. Все пак една и съща програма действа съвсем различно при различни хора. Ти може да качиш 5см. бицепс, а аз 1 :) Разбираш ме предполагам :)
То всичко е доста персонално,така че да-разбирам те.Важно беше да разбера дали условно съм подбрал правилната програма.Сега само режима на хранене трябва да съставя и все още ако има химико-биолози (rock) да помогнат с добавки ще е супер!
Благодаря отново!