Първата тренировка - кръгова програма

26.11.10
09:21

Днеска започнах тренировки (беше ми първата по програма) с кръговата програма съм...

И отново ми стана лошо и ми се повръщаше на края на тренировката... Преди 2-3 месеца бях отишъл на тренировка и там ми беше станало лошо, но този път дори и по лошо ми стана... Отидох в тоалетната и повърнах много малко... Преди тренировка бях ял - 2 яйца (варени), бекон, кисело мялко и 2 филийки... Защо ли ми става лошо??? Защото ми беше за пръв път от месеци???

И друг въпрос в тази кръгова програма - http://www.bb-team.org/workout/1359/#axzz16NVMjSds Смених Бедрено сгъване с Римска мъртва тяга, но не мога да го правя, дори и инструктора ми показваше доста пъти, ама не става и не става, за това искам да я сменя с друга по-лесна за правене??? Ще ми кажете ли с коя мога???

Иначе първата тренировка беше супер, освен, че ми стана лошо, други проблеми нямаше и съм доволен... Нито съм уморен, нито нищо. Само, ако ми кажете, защо ми става лошо всичко ще е ок :) И леко ме заболя врата, но това не е проблем, чак толкова

26.11.10
09:25

Не яж непосредствено преди тренировка може да е от това.

26.11.10
09:42

Еми ядох 30-40 мин преди тренировка...

26.11.10
09:52

Два часа наи добре.И не да се натьпчеш а малко.

Мнението беше редактирано от vatman на 26.11.10 09:53.

26.11.10
09:55

казано от wtfwtfwtf на 26.11.10, 09:21:

И друг въпрос в тази кръгова програма - http://www.bb-team.org/workout/1359/#axzz16NVMjSds Смених Бедрено сгъване с Римска мъртва тяга, но не мога да го правя, дори и инструктора ми показваше доста пъти, ама не става и не става, за това искам да я сменя с друга по-лесна за правене??? Ще ми кажете ли с коя мога???

Сега, ако може да ми помогните с това..??

И разбира се, други идеи, защо ми става лошо? :)

А забравих да кажа, че когато след всички тези серии, се качих малко да побягам на пътека, след като слезнах тогава ми стана това повръщане, до тогава пак ми беше лошо, но не чак толкова, бягах около 10-15 мин (бързо) и като слезнах ми се повръщаше...

Мнението беше редактирано от nbstw на 26.11.10 10:27.

Трябва да ядеш минимум 1 час преди тренировка. Най-добре 1:30 - 2 часа. Аз предполагам, че заради това ти е станало лошо. Трябва и да пиеш вода по-време на тренировката. Румънската тяга си я смени с бедреното сгъване. Какво толкова му има, че не искаш да го правиш?

26.11.10
10:27

Не знам, не става... А няма уред за бедреното сгъване във фитнеса... За това исках да я сменя и ми дадоха Римска мъртва тяга, но ми е трудна и не мога да го направя, както трябва... Друго упраженение ?

Вода пиех постоянно

Мнението беше редактирано от nbstw на 26.11.10 10:28.

Като гледам не се оплакваш от липса на уред за бедрено разгъване. Т.е. - в залата има такъв. Иди на него, застани прав с лице към облегалката от едната страна така, че частта на уреда да ти опира малко над ахилеса, и си направи сгъването с единия крак, а после - и с другия ;)
Други варианти: обратни хиперекстензии с екцент на задното бедро, римска тяга с дъмбели.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 26.11.10 10:31.

Няма други :D Сериозно! Не може да няма някаква машина...може да не е точно тази, която ти си мислиш...има разновидности...питай инструктора там :) Или варианта, която ти предложиха над мен на машината за бедрено разгъване също е някакъв вариант :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 26.11.10 10:36.

26.11.10
10:38

Ще пробвам така както каза, не бях се сетил за това :)... А как се прави това упражнение, което си написал?- обратни хиперекстензии с екцент на задното бедро

Мнението беше редактирано от nbstw на 26.11.10 10:39.

казано от wtfwtfwtf на 26.11.10, 10:38:

Ще пробвам така както каза, не бях се сетил за това :)... А как се прави това упражнение, което си написал?- обратни хиперекстензии с екцент на задното бедро

Съвсем скоро ще разбереш ;)

26.11.10
10:44

Как съвсем скоро :D

А нали не е проблем след като си свърша сериите да побягам на пътека, да правя други упражнения например за крака...??? Лег преса и т.н.?

Мнението беше редактирано от nbstw на 26.11.10 10:46.

Ми то за тях принципно ти трябва подходящо съоръжение, но ако намериш подобно място в залата също е вариант. Иначе това е упражнението - http://www.youtube.com/watch?v=TTyk_7D_pQA&feature=related .

казано от wtfwtfwtf на 26.11.10, 10:44:

А нали не е проблем след като си свърша сериите да побягам на пътека, да правя други упражнения например за крака...??? Лег преса и т.н.?

Да правиш други упражнения за крака - да. Но да бягаш на пътеката?!? Ако отслабваш ок или ако си на мнение, че кардиото не ти пречи при качване на маса :)

26.11.10
10:47

100% съм сигурен, че не видях такова нещо в фитнеса за това упражнение... Предполагам ще го правя с уреда за бедрено разгъване...

Определено искам да отслабна... Най-вече на краката... Не знам аз не съм тренирал сериозно, но си имам тяло(природно :D) като на някой, който тренира сериозно... Само краката, бедрата, мисля че са големи...

1.72-74см. и 70-72кг. съм...

Нито имам некъв голям корем, нито нищо... Просто бедрата ми са проблем, така поне мисля аз... И искам в тази област доста да поотслабна :)

Мнението беше редактирано от nbstw на 26.11.10 10:53.

А нали не е проблем след като си свърша сериите да побягам на пътека, да правя други упражнения например за крака...???

Като излезе статията.
Дали е проблем зависи от целите. Ако собственикът на залата печели допълнително от пътечката - за него не е  проблем да побягаш на нея, дори напротив.
Ако искаш да разпуснеш след тренировка - няколко минути със забавяне на темпото даже са препоръчителни.
По принцип си взел готова програма, в която няма написано да правиш допълнително упражнения за група по избор, която при теб е бедра, а при 99% от хората - ръце :)
Всичко, което не те вкарва в зоната на хроничното претрениране и не ти пречи на целите не е проблем.

26.11.10
10:54

Общо взето искам по-слаби бедра, крака и да съм стегнат на всякъде...

казано от wtfwtfwtf на 26.11.10, 10:54:

Общо взето искам по-слаби бедра, крака и да съм стегнат на всякъде...

И стигането до тази цел се разделя на няколко етапа, първият от които е програма за начинаещи с цел да подготви тялото ти. Ти си намерил добра програма за начинаещи и си прочел всичко за нея. Там не пише да добавяш упражнения за бедра.

26.11.10
18:24

А може ли да се тренира на гладно, щом като ям ми става лошо... :D:D ? Сутринта нямам много време (особено 2 часа) преди тренировка да ям...

Или да си измисля някакъв начин да мога да ям 2 часа преди тренировка??? Не може ли на гладно :?

Или да сменя тренировката, да я правя вечерна ?

Мнението беше редактирано от nbstw на 26.11.10 18:28.

26.11.10
18:46

казано от Oranje на 26.11.10, 10:48:

А нали не е проблем след като си свърша сериите да побягам на пътека, да правя други упражнения например за крака...???

Като излезе статията.
Дали е проблем зависи от целите. Ако собственикът на залата печели допълнително от пътечката - за него не е  проблем да побягаш на нея, дори напротив.
Ако искаш да разпуснеш след тренировка - няколко минути със забавяне на темпото даже са препоръчителни.
По принцип си взел готова програма, в която няма написано да правиш допълнително упражнения за група по избор, която при теб е бедра, а при 99% от хората - ръце :)
Всичко, което не те вкарва в зоната на хроничното претрениране и не ти пречи на целите не е проблем.

Извинете за спама.Оранж как така собственика печели от пьтечката?

Той пита дали е проблем, но не казва проблем за кое. Затова му казах, че ако пътечката е с допълнително плащане - то за собственика не е проблем, даже ще насърчава да я използват и така да печели. Просто тактично-хумористично му казах да доуточнява какво точно пита.
Аве представи си пътечка, на която трябва да пускаш монети за определено време :D

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 26.11.10 18:51.

26.11.10
18:53

казано от Oranje на 26.11.10, 18:51:

Той пита дали е проблем, но не казва проблем за кое. Затова му казах, че ако пътечката е с допълнително плащане - то за собственика не е проблем, даже ще насърчава да я използват и така да печели. Просто тактично-хумористично му казах да доуточнява какво точно пита.
Аве представи си пътечка, на която трябва да пускаш монети за определено време :D

Не такова нещо няма, плащаш си на входа определената такса и си използваш всичко, което искаш

26.11.10
19:24

казано от Oranje на 26.11.10, 18:51:

Ужас  ;)

казано от wtfwtfwtf на 26.11.10, 18:24:

А може ли да се тренира на гладно, щом като ям ми става лошо... :D:D ? Сутринта нямам много време (особено 2 часа) преди тренировка да ям...

Или да си измисля някакъв начин да мога да ям 2 часа преди тренировка??? Не може ли на гладно :?

Или да сменя тренировката, да я правя вечерна ?

Принципно нищо не ти пречи да тренираш на гладно, но не е много правилно. Когато тренираш, тялото изразходва много бързо енергийните си запаси и започва да изпълнява определени процеси, за да си набавя още енергия. За да изпълнява тези процеси, му трябват вещества като въглехидрати, протеини или мазнини, които се намират в кръвотечението. Ако тренираш на гладно такива вещества липсват в кръвта ти (или поне не в необходимите количества) и организма трябва да си ги набави по заобиколни пътища, което забавя целия процес, от което следва, че нямаш достатъчно сили по-време на тренировката, изморяваш се по-бързо, гориш мускули за енергия и др. Това е накратко казано по елементарен начин, за да го разбереш. Моят съвет е да преместиш тренировката и да ядеш 1,5-2ч. преди нея. :)

27.11.10
10:46

ясно...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1