28.11.10
17:10
Здравейте,
Имам доста голям стаж в залата,но с голяма пауза поради много тежка контузия (не е от фитнес).Тренирах 2 години след което се контузих лошо счупих си и 2те ръце и неможех да тренирам 2 години от 5 месеца започнах отново за тези 5 месеца съм качил 12кг.Като започнах отново бях 70 сега съм 82 спазвам РБД пия протеини главно качих доста чиста маса в момента съм 82кг с 17% мазнини преди да почна бях 70кг с 14% висок съм 180см та вече си личи кои мускулни групи ми изостават имам голямо изоставане в горната част на гърдите и в лявото рамо принципно винаги са ми изоставали имам мезоморфна структора на тялото много бързо качвам маса и чиста почти еднакво бързо изоставащи са ми само тези 2 мускулни групи .Тренирам гърдите по следния начин : Полулег-4х8-12 ; Лег - 4х8-12 ;Флайс от полулег -4х8-12 кофички - 2х8 ;кросовер 2х8-12 ;пуловер 3х10 (Програмата ми е изготвяна с помоща на инструктори и те казаха че уж е добре но аз искам още някое мнение) за рамо правя следното : Раменна преса зад врат-4х8-12 ;Повдигане на щанга до брадата- 3х8-12 ;Раменно разтваряне встрани-4х8-12 ; повдигане на щанга за задно рамо - 3х8-12.Рамото е започнало леко да се изравнява но горната част на гърдите е пълна скръб.Ако може някои да даде съвет ще съм много благодарен.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:19.
Лично за мен най изгодниа начин за рамо е така - 3 упр , 3 серий по 12 повторения по логиката , че го правя по издражливо на натоварване ( което ми помага пак в дръги упражнения ) а не с по малко повторения да кажем 8 защото като сложа повече килца и просто като немога да направя самото упражнение качесвено не се и натоварва рамото.. затова 3-3-12 според мен върши добра работа . А отностно гърдите щом изкаш пак да качиш ММ , работи по - силово.. малко повторения повече кг... щом качваш така , неможе при добра тренировка така да изостават.. и според мен 4 упражнения за гърди са добре... нито повече нито по-малко.
П.П - Мое мнение.. не сам ПРОФЕСИОНАЛИСТ но това е моя скромен съвет.. :)
29.11.10
13:52
Човече, ти ме разби. Правиш 19 серии за гърди?!? Много е....адски много е! Моят съвет е да сведеш упражненията и програмата за гърди до следното: 1. Горен лег - 3 серии 8-10 повторения, 2. Горен лег флайс с дъмбели - 2х 8-10, 3. Хоризонтален лег - 3х 8-10, 4. Кофички (евентуално) - 2х 8-10. За рамото...не знам точно какво е било счупването в ръцете, но ако е било близо до рамото недей да правиш пресата зад врат. Аз даже не я препоръчвам на никой зад врат, защото е много опасна. Ако я правиш пред врат е по-добре...натоварваш повече мускули, като това включва и горните гърди. Също така ти препоръчвам да махнеш повдигането на щанга до брадата. Идва в повече...все пак рамената се товарат постоянно и от други упражнения и лесно може да ги претренираш. Това е от мен. Успех! ;)
29.11.10
19:56
казано от ProXxX на 29.11.10, 13:52:
Човече, ти ме разби. Правиш 19 серии за гърди?!? Много е....адски много е! Моят съвет е да сведеш упражненията и програмата за гърди до следното: 1. Горен лег - 3 серии 8-10 повторения, 2. Горен лег флайс с дъмбели - 2х 8-10, 3. Хоризонтален лег - 3х 8-10, 4. Кофички (евентуално) - 2х 8-10. За рамото...не знам точно какво е било счупването в ръцете, но ако е било близо до рамото недей да правиш пресата зад врат. Аз даже не я препоръчвам на никой зад врат, защото е много опасна. Ако я правиш пред врат е по-добре...натоварваш повече мускули, като това включва и горните гърди. Също така ти препоръчвам да махнеш повдигането на щанга до брадата. Идва в повече...все пак рамената се товарат постоянно и от други упражнения и лесно може да ги претренираш. Това е от мен. Успех! ;)
Ей пич, я се стегни той не ти говори, че прави тези упражнения в 1 ден бе, тези упражнения са включени в програмата му.
29.11.10
21:32
По начина по-който е написано, оставам с впечатлението, че това е тренировката му за гърди и е в един ден. Почти съм сигурен, че е точно така, но ако е друго, нека уточни ;)
29.11.10
22:03
Да значи това е тренировката ми в един ден ,но ако намаля сериите няма ли да стане прекалено лека тренировката аз тренирам доста интензивно и въпреки това сега не се мора кои знае колко.Колкото до счупването е в предмишниците и на 2те ръце и нямам кои знае какви проблеми вече.
30.11.10
14:36
Точно това е подвеждащото в цялата работа. Тренираш адски тежко, но въпреки това не усещаш умора. Самия организъм обаче усеща умората и няма сили да се възстанови. Т’ва е лошо, защото точно така се претренира. Ти си мислиш, че вдигаш леко, но истината е, че трябва да се съобрзяваш с организма си. Повярвай ми...броя на сериите на твоята тренировка за гърди е равен на броя на сериите за 2 мускулни групи, които тренират хора със стаж 1 година, че и повече. :)
30.11.10
21:06
добре ще пробвам с малко серии дано си прав :) благодаря все пак :)
01.12.10
07:27
Е, ако искаш изчакай и друго мнение, все пак мойта дума не е закон, но съм сигурен, че всички ще ти кажат да намалиш обема на тренировката си. Огледай се в дневниците на напредналите от форума и ще видиш, че дори хората с много добре развити гърди (и не само) и стаж 2-3 години, тренират с по-малко серии от теб :) Успех! ;)