Дневникът на Михаел Иванов - Волейбол

Темата е заключена.
Прескочи до:

Човек пишеш като поет :D Аз бих добавил, че гореизразилия се колега, вършеше доста глупости като напушване до смърт и радващо душата ядене на джънк! Покрай него - и аз! :D :D

Скоро трябва пак да се захващам със сериозен режим и тренировки, понеже времето си лети и ей го лятото почти дойде, а аз имам още работа за вършене преди това :). Чакам да се оправи шантавото време в София и ще раздвижа кокалите в парка, а защо не и на спортните игрища ? Ще направя един зареждащ период с повечко въглехидрати, за да си върна част от силата (с малко фитнесче, разбира се) и после лека полека ще намаля въглехидратите. Чудя се дали ако правя домашна програма за прасци ще има повече ефект, отколкото ако слагам извънземни килограми на калф машината ? Е, трябва да се пробва явно ! Ще поработя и върху бързината и експлозивността, която ще ми трябва при придвижването за нападение, а издръжливостта ще я пипна с малко кросчета.

14 Април - Почивен
Хранене :
9.00 - 100гр. пържолка с гъби и сос ; филия хляб
12.00 - 120гр. пържолка със 200гр. боб(на салата) ; 1фпх. ; капсула Supradyn
15.00 - сандвич с пуешко филе
20.00 - 2 яйца ; 100гр. сирене ; салата ; 1фпх.

Тренировка :

Впечатления :
Днес играх волейбол около час, но не беше кой знае колко интезивно, затова и храната не е пипната. Както и да е, написах си храненето за днес, за да мога утре като видя какво и колко съм ял да се справя по-добре (да се надяваме) :)

Даваййй.. !! искаме те on roindz and back in the game! :D

Току що изгледах един много въздействащ за мен филм. Казва се Super Size Me ( http://zamunda.net/details.php?id=23963&hit=1 ) и се разказва за човек във видимо отлично здраве, който се подлага на 30 дневен тест. Условието е в продължение на един месец да яде само и едниствено МакДонълдс, като потресаващо е, че дори водата трябва да е закупена от там. Звучи интригуващо, а и е ! Силно го препоръчвам на всеки ! На мен много ми въздейства и определено започвам да се замислям за разни неща, относно здравословния начин на живот. Действа мотивиращо ! Оставям на вас да си направите изводите, ако възнамерявате да го гледате.

20 Април - Тренировъчен
Хранене :
9.00 - 2 препечени филии с 50гр. луканка и краставици
12.00 - 150гр. пилешки пържолки ; 200гр. спанак с ориз ; 2фпх.
14.00 - сандвич с пилешка пържолка(около 60гр.) ; мед
20.00 - 2 препечени филии с масло ; 50гр. сирене ; зелена салата ; зеленчуци ; луканка ; кисело мляко (100гр.)

Тренировка : волейбол

Впечатления :
Дълъг и изморителен, но много приятен ден ! Станах с нагласата за спорт и деня завърши спортно, макар и едвам-едвам. Плашещо е как днешните поколения буквално ги мързи да стоят прави, камоли да спортуват. Това е дълга тема и не смятам да я развивам точно в момента. Скоро се завръщам в залата, че лека полека започнах да губя кондиция. Храната ще се оправи !

23 Април - Тренировъчен
Хранене :
10.00 - 2 филии (препечени) с кашкавал и пуешко ; 250мл. прясно мляко с мед ; 30гр. шам фастък
14.00 - тренировка
15.20 - 120гр. пържолка ; зелена салата със 100гр. кисело мляко ; 2 филии хляб.
19.00 - зелена салата ; 100гр. кисело мляко ; кашкавал ; пържени картофи ; сирене ; 2 филии хляб

Слаба храна - оправям я скоро !

Тренировка : фитнес
Раменна преса 3х5 @ 20кг. ; 25кг. ; 30кг.
Гребане с щанга 3х5 @ 40кг. ; 40кг. 40кг.
Кофички 3х8
Флайс 3х8 @ 10кг.; 10кг.; 13кг.
Повдигане на краката от стенд 2х20
Лег преса 2х10 @ 50кг. ; 70кг.
Повдигане на пръсти от смит машина 3х10 @ 40кг. ; 60кг. ; 60кг.

Впечатления :
Днес най-сетне се върнах обратно във фитнес залата :). Имайки предвид, че съм леко болен реших да направя лека, приспособяваща тренировчица. Работната тежест е занижена, а и честно казано нямам сила за много повече :) :). Поради продължителното ми отсъствие от залата ще го карам по-полека и ще се опитам да възстановя старите пропорции. Приоритет са ми краката, но ще тренирам цялото тяло (наближава лятото все пак :) ). Заниманията във фитнеса ще са три пъти седмично, а отделно и ще бягам навън, като няма да го считам единствено за кардио (ще се разбере с времето). Волейболни занимания ще има, разбира се, когато имам време. Но засега наблягам на физическата подготовка.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 24.04.11 00:49.

24 Април - Почивен
Хранене :
Нищо особено. Повечко козунаци и яйца, разбира се :). Обяда и вечерята ми бяха доста стаиблни (150гр. пилешко ; картофи ; салата ; яйца )

Тренировка : няма

Впечатления :
Настроих се днес да потичам. Отидох в парка на Военната Академия (София), но явно бях закъснял - работеше до 17.30. Пропуснах бягането, но за сметка на това си направих двучасова разходка :).

25 Април - Тренировъчен
Хранене :
10.00 - 2 сандвича със зеленчуци и пуешко ; яйце
12.00 - тренировка
13.00 - няколко лъжички мед (след тренировка)
13.20 - 80гр. пилешко ; 250гр. ориз ; 50гр. картофи ; капсула Supradyn
16.00 - 150гр. ядки
19.00 - 3 яйца ; 100гр. ориз ; салата ” Снежанка ” ; 200гр. кисело мляко

Набирания 3х5
Раменна преса 3х5 @ 25кг. ; 25кг. ; 30кг.
Кофички 3х5
Разгъване на скрипец за предно бедро 3х10 @ 25кг ; 25кг. ; 35кг.
Коремни преси 2х20
Разгъване на въже (трицепс) 3х10 @ 10кг. ; 15кг. ; 20кг.
Придърпване на долен скрипец за бицепс 2х10 @ 25кг. ; 30кг.
Сгъване за бицепс с щанга 2х10,5 @ 20кг. ; 25кг.
Повдигане на краката от стенд 1х20

Впечатления :
Започвам лека полека да си връщам силата. Постепенно ще увеличавам работната тежест. Старая се да оправям и храната.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 25.04.11 21:41.

26 Април - Почивен
Хранене :
9.00 - 3 яйца ; 250мл. прясно мляко ; салата ” Снежанка ” ; филия хляб ; капсула Supradyn
12.00 - 2 препечени филии с кашкавал ; 120гр. боб
16.00 - джънк (blush)
19.30 - 120гр. пилешка пържолка ; лук на скара ; 100гр. ориз ; 1 филия хляб.

Впечатления :
Чувствах се леко заспал и отпаднал през целия ден. Настроението също не беше съвсем добре, но като цяло мина добре. Утре ме чака двуразова тренирока. Фитнесче суринта и волейбол вечерта. Храната ще трябва да се пипне явно :)

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 26.04.11 20:16.

26.04.11
20:58

Ацкият шеф си на снимката брат :D

Хахах мерси.
П.П Това е първия коментар от доста време насам, пуснат в моя дневник. :)

27 Април - Тренировъчен
Хранене :
8.00 - 80гр.овесено ядки в 250гр. кисело мляко ; 1 яйце
10.00 - тренировка (фитнес)
11.00 - бърз въглехидрат
11.30 - 80гр. свинска пържолка ; 90гр. царевица ; 1 яйце ; 2 филии хляб.
15.00 - корни
16.00 - 85гр. фъстъци
18.30 - тренировка (волейбол)
20.00 - 2 купички супа “Топчета” ; 3 филии хляб

Клек 3х5 @ 40кг. ; 40кг.; 50кг.
Лег 3х5 @ 30кг. ; 40кг. ; 45кг.
Кофички 3х5
Раменна преса 3х5 @ 20кг. ; 25кг. ; 30кг.
Трапец 3х10 @ 40кг. ; 50кг.; 50кг.

Впечатения :
Супер изморителен ден !  Вечерта се прибрах без капка енергия. Замислям се сериозно дали ще правя повече така.

Чудя се дали ако започна лека полека да си правя кросфит тренировки ще получа в повече от така нужните бързина, експолизвност и издръжливост (които са ми нужни за волейбола ) ? Във фитнеса ОК, натоварвам се. Но дали кросфита няма да ми даде точно това, от което имам нужда ? Все пак в момента не целя чак такава визия, а само колкото да изглеждам добре. По-важни са ми гореспоменатите неща. Е, какво мислите ?

Определено. Щом търсиш точно тази експлозивност, бързина, издръжливост, крепкост - кросфит-а е отдела ;) Но аз бих заложил и на щангите като част от КФ-а.. изхвърляния, обръщания, тръстери и т.н.. Както и любимите бърпита! (wait) Пробвай се, мисля, че ще уцелиш в 10ката с КФ-а :)

30 Април - Тренировъчен
Доста изтощителен ден. Уж нямаше повече да се претоварвам, ама... Попринцип когато играя волейбол нямам особена мярка и често се случва да прекалявам както днес. Та след сравнително добра тренировка за крака и средно рамо във фитнеса, в ранния следобед (13.30) стъпих на волейболното игрище. Играхме общо около 4 часа. Упражнявахме най-вече нападение и посрещане. След това дойдоха едни младежи и решихме да ги пробваме. Та след това се чувствах на границата на физическите си възможности. Бях напълно с изтощен, но пък се подкрепих със солидна порция ориз и протеини от животински произход :). Сега се чувствам горе-долу отпочинал, но ще си дам една солидна почивка утре (не обещавам :)))

1 Май - My first Crossfit day
Хранене :
11.30 - 2 сандвича със салата ” Хумус ” и зеленчуци (богата на витамини B).
14.00 - рибена супа ; 80гр. ориз ; 70гр. пилешко ; 1 филия хляб. ; дозичка Supradyn
15.30 - тренировка
16.00 - бърз въглехидрат
16.15 - 85.гр овесени ядки в 300гр. кисело мляко
20.00 - 110гр. филе от бяла риба ; зелена салата ; картофи

Тренировка : Crossfit
Death by burpees :
Общо 11 минути

Впечатления :
Днес уж щях да почивам, но следобед реших да се пораздвижа малко и понеже навън беше облачно, реших да си направя един забавен комплекс вкъщи (оказа се не чак толкова забавен :) ). Както всеки начинаещ в кросфита, си казах ” ама то това ще е лесно “. Да, ама не ! След 11-тата минута просто легнах на земята и около 3-4 минути си възстановявах дишането. Доста приятно раздвижване се получи. Доволен съм. Доста стабилно упражнение за експлозивност и сила в бедрата :). Ще го включвам в дългосрочната си подготовка за волейбола.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 02.05.11 19:54.

2 Май - Volleyball day
Хранене :
Стабилно. Може да се иска и още. Позволих си малко джънк в училище поради липсата на нещо по-добро за хапване.

Не може да се нарече точно тренировка, но да. Играхме около 60 мин. като първо започнах с упражнения в нападение, а след това дойдоха едни момчета и играхме двугеймов мач. Интересното бе, че нашият отбор бе от четирима човека, а техния - от седем :). Победихме ги де, но се бях изпотил и изморил доста.

Впечатления :
Изморителен ден като цяло. Утре май ще пропусна фитнеса, тъй като имам да наваксвам малко с ученето. Ако е хубаво времето може да направя едно волейболче след училище. Странно, някак си след вчерашното ” размазване ” с бърпита чувствам повече сила в бедрата си. Предполагам е просто внушение, но днес откъм нападение се справях по-добре. Ще видим как стоят нещата занапред.

03 Май - Resting day
Хранене :
Отново слабо. Дразня се вече... Отново си позволих джънк в училище. Ще се опитам да докажа поне на себе си, че мога да изкарам и без джънк.

Тренировка : ми няма

Впечатления :
Много неприятно време е навън. Цял ден е мрачно и вали (ниско атмосферно налягане) и малко ми се отразява - мързи ме, изморено ми е. Заради времето не можах да си направя и тренировката днес. Утре се колебая между волейбол и фитнес (двете повече няма да ги комбинирам). Влече ме кросфита много, но още не знам как да структурирам тренировките и по какъв начин, също и как да ги комбинирам с фитнес и волейбол... Ще го измисля.

Rlx, bro ;) Всеки си има слабите дни :)

04 Май - Volleyball day
Хранене : Средно. По-добре от вчера, но може да се иска още.

Изморителна тренировка. Имам нужда да поработя още върху експлозивността и бързината, тъй като срещам пречки тук-там. Днес тонуса ми не беше особено добър и не можах да се раздам на максимум. Ще видя тези дни как ще процедирам с тренировките, но предполагам, че ще оставя волейбола замалко и ще поработя върху физическото ми състояние. (crossfit, фитнес)

Впечатления :
Днеска на най-големия студ трябваше да вървим около 40 минути за някакъво безсмислено шествие. Бях доста уморен и мускулите ми се бяха схванали. Залагам на това като причина за по-слабата тренировка. Утре се очаква фитнесче. Може би ще поработя малко над базови упражнения за експлозивност. Със сигурност няма да е отделна група.

05 Май - FAIL day
Хранене :
Не описвам храненето напоследък. Трудна седмица, трудни дни. Оправям се.

Впечатления :
Отвратителен ден. От сутринта всичко ми върви наопаки. Не станах сутринта за фитнеса. Обяснявах си го като умора и лошото време, но това не е никакво оправдание ако ще ставаш шампион, нали ? :). В училище някакъв опит за игра на волейбол - неуспешна. Остатъка от деня - тъп. Няколко дни физическа подготовка и да видим в Понеделник как ще играя - дали ще разбия топките или пък себе си :). Утре фитнесче, но ще тренирам кросфитърско :P (повече информация - утре )

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 05.05.11 20:08.

05.05.11
21:12

Можеш да си смениш заглавието на: Дневникът на Михаел Иванов-кросфит.Така ще може Vic, slavko и другите кросфитъра  да ти помогнат с някои разяснения, относно комплекси и прочие :).Иначе едва ли ти забелязват дневника, както и на много други съфорумници, защото просто не са кросфит :)

06 Май - Crossfit Day
Хранене :
10.00 - 200мл. прясно мляко със 2ч.л захар ;80гр. овесени ядки в 300гр. кисело мляко ; два сандвича със сирене и зеленчуци.
12.00 - тренировка
13.10 - ябълка (след тренировка)
13.30 - 150гр. картофи ; 80гр. пилешко месо ; таратор. ; доза Supradyn
16.30 - 2 сандвича със свинско филе ; 250мл. прясно мляко
20.00 - 150гр. свинска пържола ; 40гр. картофи ; салата ; лук ; таратор.
23.00 - 100гр. извара (подправена за по-добър вкус)

Тренировка : Кросфит (WG )
Тъстъри(Thrusters) 5x5 @ 20кг. (заучаване на движението) ; 25кг. ; 30кг. ; 35кг. ; 40кг.
Набирания 3х5
Кофички 3х5
*Прасец на смит машина 3х10 @ 35кг. ; 40кг. ; 45кг.
Лег - 1х50кг. ; 1х55кг. ; 1х60кг. ; 1х65кг.

Допълнително :Max Burpees in 1 minute
Направих към 23, но към края с ужасна техника. Броя ги около 21 :)

Коментари относно тренировката :
Тъстърът се оказа едно доста приятно упражнение. Стараех се да го правя експлозивно. Доста се напомпиха предните рамене и предните бедра. Явно от предния клек влиза повече в бедрата. След това реших да правя малко единички на лежанката, колкото да видя как вървя със силата. Доста съм доволен, понеже когато бях в може би най-добрата си форма (Февруари, след непълен цикъл на 5х5) успях да достигна 1х70кг. Започвам лека полека да си връщам силата.

Впечатления :
Първо, честит празник на иммениците ! Днес е един чудесен и слънчев ден. Смятах да направя една подготовка от 3 поредни дни, като не пипам никаква топка през това време, а работя само над физиката, но като гледам времето навън - възможно е да се изкуша и да поразцъкам. :). Направих и едно комплексче, че нямаше какво да правя. Грешно ли е ?

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 06.05.11 21:38.

казано от Михаел Иванов на 06.05.11, 14:59:

Направих и едно комплексче, че нямаше какво да правя. Грешно ли е ?

Разбира се, че НЕ! Той Вик, мастъра, прави по 3.. тей, чееее.. :) Ааа гледам и храната си я пооправил малко. Почти перфектна е ;) Гледай да стоиш покрай тоя режим ;) (y)

07 Май - Volleyball day
Хранене :
Закуска : 2 препечени филии с 2 яйица, сирене, колбас.
Обяд : 130гр. свинска пържола ; зелен фасул ; кисело мляко
Вечеря : Пиле със сметана и пържени картофи ; таратор
Преди лягане : 100гр. извара (подправена за вкус)

Днеска 4 часа волейбол навън. Мисля, че прекалвям доста :), но поне издръжливостта ми се развива. Ами то като си на игрището не усещаш умора... тя идва след това :). Така де, дойдоха едни момчета от Левски Волей и реших да сравня нивата. Определено напредвам устремено. Доволен съм от себе си. Имам опасения за умора от вчеращните щанги, която си пролича днес, но не съм напълно сигурен.

Впечатления :
Чудесен ден. Бях твърде уморен след волейбола, но след стабилно хапване се чувствам по-добре :)

08 Май - Rest
Хранене :
10.00 - 3 филии с яйце, сирене и свинско филе ; 200мл. прясно мляко
14.00 - 6 кюфтета ; картофено пюре ; домат ; сирене
20.00 - Мусака с кисело мляко
22.30 - 100гр. извара с домат

Впечатления :
Времето навън отново е лошо. Чувствам умора от вчера и реших днес да почина. Разбрах, че ще вали цяла седмица. Още не съм планирал всичко, но смятам да наблегна на физическа подготовка (т.е да не пипам никаква топка цяла седмица) и после, когато се стопли, да видя как ми се е отразило :). Обмислям да включа и полуклек с щанга и отскок нагоре, понеже именно в този експлозивен отскок се състои скачането за блокада. А подготовката ще я водя във вид кросфит, разбира се, но ще включвам и някои упражнения за отделните групи ( все пак трябва да сме хубави за лятото :) )

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 08.05.11 21:10.

P&

08.05.11
16:22

Един въпрос. При блоката свивам китките леко, но пръстите трябва да бъдат още по-свити или на нивото на дланта ?

казано от picco ’ на 08.05.11, 16:22:

Един въпрос. При блоката свивам китките леко, но пръстите трябва да бъдат още по-свити или на нивото на дланта ?

Попринцип като скочиш на блокада е хубаво да ” бръкнеш ” в игрището на противника (което става именно като си свиеш китките и наклониш самите ръце напред), за да затрудниш максимално нападателя. Пръстите ти трябва да са максимално изпънати и стегнати :).

P&

08.05.11
16:27

Значи ръцете се свиват само в китките, а в пръстите не. Супер, благодаря ти :)

казано от picco ’ на 08.05.11, 16:22:

Китките са разположени леко под ъгъл, вкарани по посока игрището на противника. В зависимост от позицията на блокиращия и ситуацията, китката може да бъде завъртяна и леко странично (не само с лек наклон към другото игрище). Такава е позицията на външните ръце при двоен и троен блок. Пръстите са разперени възможно най-широко, стегнати и изпънати максимално, в една равнина с дланта. :)

09 Май - Volleyball day
Хранене :
Своеволно. Ще обясня по-надолу.

Разцъкахме малко в училище. Слабо. Нямах сила да скоча, нито пък да се движа. Доста мързеливо и неуспешно. Лошо нападение и блокада.

Впечатления :
Днес не се чувствах съвсем добре. Беше ми отпаднало, имах лоша кондиция и настроение. Все още ми е уморено. Чудя се от какво ли може да е и какви мерки да предприема... Повлиян от лошата ” тренировка ” реших да си разваля деня докрай и хапнах един чудесен, нездравословен бургер в училище. Ще си почина малко и ще видя как ще стоят нещата в Сряда. Сериозно обмислям да се оттегля за известно време от мрежата и да наблегна на щанги и други различни подготвителни упражнения.

10 Май - Resting day
Хранене :
Закуска : омлет с яйца, сирене и картофи ; салата ; 1 филия хляб.
Обяд : купичка с боб
Следобед : 200гр. ориз със зеленчуци
Вечеря : 100гр. пилешко ; салатка ; сирене

Впечатления :
Зает бях с учене и пропуснах да тренирам. Утре или ще отида на фитнес, или ще отида на волейбол. Всичко зависи от тонуса и нагласата сутринта.

11 Май - Volley day
Хранене :
Закуска : сандвич със сирене, пуешко филе и домат ; 200гр. кисело мляко
Обяд : 90гр. пилешко ; сирене ; салатка ; 2 филии хляб.
Следобедна закуска : сандвич със ирене, пуешко филе и зелена чушка
Вечеря : 2 купички със супа ” Топчета ” ; 2 филии хляб.

Тъпа тренировка. Не смятам да ходя повече в училище на тренировки. Никой почти не идва и е супер скучно.

Впечатления :
В края на тренировката бях останал почти без сила. Забелязах и значителен спад в качествата ми. (отскок, бързина ). Концентрирам се трудно и често чувствам умора. Дали това може да се дължи на пролетната умора ?
Следващите два дни фитнес и/или бягане.

11.05.11
21:04

Почини един ден на пълен релакс. Опитай и другия, пък ако си надъхан кърти железата и ще ти е минало :)

казано от Михаел Иванов на 11.05.11, 21:01:

Дали това може да се дължи на пролетната умора ?

Не. Дължи се на това, че си зарязал щангите ;) Разправяше некфи клекове с отскоци, напади а-у :D

Окей момчета :). Ще опитам както ми каза kini, но едва ли ще е утре. Връщам се към щангите пък каквото стане.

Ае човек, вчера си почивал !?

Описал съм защо. Въпреки това още чувствам умора...

12 Май - Fitness day
Хранене :
Закуска : 80гр. овесени ядки в 200гр. кисело мляко ; яйце ; пълнозърнесто хлебче с топено сирене. ; доза Supradyn
Тренировка : 9.30
След тренировка : 2 лъжички мед
Следтренировъчно хранене : купичка супа ” Топчета ” ; 1 филия хляб
Обяд : купичка супа ” Топчета “
Следобедна закуска : 2 хамбургера с доста месо (около 200гр.)
Вечеря : 120гр. свинска пържолка ; картофи ; салатка

Гърди и предно рамо
Лежанка 3х5 @ 30кг. ; 45кг. ; 55кг.
Полулег на смит машина 3х5 @ 40кг. ; 40кг. ; 45кг.
Флайс 3х8 @ 12кг. ; 13кг. ; 14кг. ( Имах сила за още, но следващия по тежина дъмбел бе 18кг. - твърде рязък скок)
Разтваряне встрани за средно рамо
Раменна преса 1х5 @ 20кг. (Бях се изтощил от полулега и не успях)

Впечатления :
Получи се добра тренировка. Исках да натоваря гърдите и успях определено. Имам странно усещане в краката последните дни. Не е болка, а по-скоро напрежение. Дори когато не тренирам крака във фитнеса (днес) пак се усеща. Вчера имах тренировка по волейбол и макар че не беше интензивна, едвам ходех след това... Ще реша какво ще правя. В Събота се очертава слънчево време и до тогава смятам да не играя, а само да вдигам :). Утре натоварване от тип кросфит :P

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 12.05.11 20:37.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1