31.01.12
22:18
+1, хем ше имаш 3-5 лифта на 90%+, както е по таблицата на Прилепин.
31.01.12
22:21
казано от Madboy на 31.01.12, 22:15:
Вместо 10х1 на 105 направи 3х2 на 110 и ще бутнеш 120 ;)
Ще им дойде времето и на двойките на 110 ;) Днес не исках да се напъвам на макс. Исках да контролирам умората , за това правих единички и си играех само с почивките межди сериите (бяха много малки)
И я контролираш просто като въобще не се уморяваш ли ?
Кое му е макса на 3х2, може и на 105 да са се тая.
31.01.12
22:40
казано от Madboy на 31.01.12, 22:27:
Според моментната ми форма днес, 3х2@110 щяха да ми дойдат доста уморителни, ако въобще имах сила да ги направя.
01.02.12
09:25
казано от Madboy на 31.01.12, 22:27:
Саше, знаеш, че цялата ми концепция за тренировките е много по-различна от твоята. Ти гледаш нещата на база на твоя опит и твоята тренировъчна методика. Да ти се струват нещата нелогични и не както трябва е най-нормалното нещо и така ще е и за в бъдеще :)
Човек трябва да черпи и от чуждия опит Инжинере.
Мнението беше редактирано от vatman на 01.02.12 09:57.
01.02.12
10:14
казано от vatman на 01.02.12, 09:56:
Човек трябва да черпи и от чуждия опит Инжинере.
Разбира се!
Разликата е, че аз като Сашо съм трнеирал, но той като мен - не е.
При мен резултатите са значително по-добри с моята система. Дали действа на всички по същия начин, незнам. Причината е , че никой не тренира като мен :) Между другото ако разгелдате дневника ми ще видите, че от време на време разнообразявам и с повече повторения. Правил съм 3х3@105, 5х5@100, 6,5,4,4@100 и др. подобни.
По-добри са резултатите ти в сравнение с кой ?
Даже Славко прогресира на лежанката, ти все още правиш единички на 100/105 и все още не можеш да бутнеш 120 ?!
Аз почти не бях тренирал 3 седмици, и за 2 месеца бутнах 125, а преди паузата само 120 бях правил :)
Като отчетем факта, че аз правя максове редовно и на още 2 движения, не виждам въобще къде ти е ефективността на програмата.
01.02.12
11:57
казано от Madboy на 01.02.12, 11:51:
Даже Славко прогресира на лежанката
Слави издроски силни бутания над глава и лега при него е въпрос на време и тренирне(щото не го обича) ;)
Инженера от друга страна праска яко тоя лег, без да се замисли, че ако включи сериозно едни бутания над глава и бутания надолу - като кофички и лег от мост ще дръпне изведнъж...
p.s. А ве, Марине, ти да не си някой от рогатите зодии ? ;)
01.02.12
12:14
казано от Madboy на 01.02.12, 11:51:
По-добри са резултатите ти в сравнение с кой ?
Даже Славко прогресира на лежанката, ти все още правиш единички на 100/105 и все още не можеш да бутнеш 120 ?!
Аз почти не бях тренирал 3 седмици, и за 2 месеца бутнах 125, а преди паузата само 120 бях правил :)
Като отчетем факта, че аз правя максове редовно и на още 2 движения, не виждам въобще къде ти е ефективността на програмата.
По-добри резултати при мен в сравнение с резултатите от тренировки като товите.
Славко е относително слаб на лежанката, за това прогесира все още.
И не ме сравнявай с теб, ти си вече от другата страна ;) Преди това стоя половин година на 120, та даже ти беше и паднала силата и се мъчеше и на по-малки тежести.
Марине, недей иззлобявай, че изглежда много грозно отстрани като пишеш тия неща.
Не съм от другата страна, когато ги бутнах (преди около месец) даже и омега още не пиех, такаа че да , относително не ти работи програмата.
Много ясно, че ще се мъча и на по-малки тежести, когато преди лежанката винаги имам клек, направи 3 макс-а на клек-а преди лег-а и след това опитвай да буташ 120 , ама няма да можеш да ги извадиш сигурно :D
Тренировки като моите не си правил никога, убеден съм ;)
Мнението беше редактирано от Madboy на 01.02.12 12:27.
01.02.12
12:27
От другата страна, а, кво? (wasntme)
казано от Херцог Трън на 01.02.12, 12:27:
От другата страна, а, кво? (wasntme)
на омегите и д-3….
01.02.12
12:35
В такъв случай и аз съм от другата страна :D :D :D Ебахти ... :D
01.02.12
12:36
казано от Marina на 01.02.12, 12:23:
Марине, недей иззлобявай, че изглежда много грозно отстрани като пишеш тия неща.
:) Да иззлобявам?! Стига...Може би грешно си си интерпретирала написаното. Не влагам никакви лоши чувства! Даже съм си написал поста с усмивка. :)
Сашенцето е много печен и много го уважавам! Тук прсото му отговарям на въпросите и констатирам факти, както и той, малко по-горе в дневника ми.
Слави е с 22 кила над Марин и вдига с 25 кила повече. На Слави не му е приоритет лежанката, а за Марин не са приоритет резултатите. И при него е “въпрос на време”....то при всеки е въпрос на време.....:Д
И нищо злобно не видях в поста му....Моя добър приятел Сашко си е агресор : ))) И сме свикнали на мненията му “еее мойта програма е най-добра, твоята не работи” даже може и да е прав..момчето си има рекордни резултати, но за Марин, както и за мен, е по-важно да достигнеш до целта си по твоя си начин, отколкото да следваш готова схема - така постиженията ти са още по-сладки.
01.02.12
13:00
казано от Madboy на 01.02.12, 12:25:
такаа че да , относително не ти работи програмата
Относително е много важна думичка! ;)
Ако погледнем нещата за последните 8 месеца, моята програма е относително по-работеща от твоята. :)
Да, ако 8 месеца бях правел само лежанка :D :D :D
Погледни последните 3 години от когато аз тренирам, и 10 от които ти и пак помисли коя е по-работеща
01.02.12
13:37
Як си бе Саше :D Но си як, защото си с къси крайници и имаш малка амплитуда на движенията.
Истината е , че не изравним ли всички условия, няма как да си съпоставяме системите. Това е! За сега условията ни позволяват само да си спорим безсмислено и да си чешим езиците.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 01.02.12 13:38.
01.02.12
14:04
казано от James Hinks на 01.02.12, 11:57:
Стрелец съм :)
казано от valerious на 01.02.12, 12:58:
Слави е с 22 кила над Марин и вдига с 25 кила повече. На Слави не му е приоритет лежанката, а за Марин не са приоритет резултатите. И при него е “въпрос на време”....то при всеки е въпрос на време.....:Д
И нищо злобно не видях в поста му....Моя добър приятел Сашко си е агресор : ))) И сме свикнали на мненията му “еее мойта програма е най-добра, твоята не работи” даже може и да е прав..момчето си има рекордни резултати, но за Марин, както и за мен, е по-важно да достигнеш до целта си по твоя си начин, отколкото да следваш готова схема - така постиженията ти са още по-сладки.
Аде бе , не са приоритет резултатите :)
И какъв е твоя начин за достигането на целта Валерка ? И какви са ти целите в същност ?
01.02.12
15:13
казано от инж. Марин Маринов на 01.02.12, 14:04:
казано от James Hinks на 01.02.12, 11:57:
Стрелец съм :)
Още по-зле...от към инат :)
01.02.12
22:12
01.02.2012
Тяга - 2х5@70, 1@110, 1@130, 14х1@145
Накрая Flashterran счупи лоста, пък и времето свърши и трябваше да си ходим :D
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 01.02.12 22:23.
То се очакваше да се счупи горкото лостче:)
А от горното разбрах, че съм най-жалкия легаджия...
Маринчо...не знаеш ти какво е тъмна страна...вервай ми:)))
02.02.12
11:28
Какво е правил толкова, та да счупи лоста ? Доколкото знам държат без проблем над 450кг.
Оригиналните олимпийски може и да държат толкова, ама ментетата по залите, дето са тормозени с години и вече са изкривени, могат да се счупят и от малко.
02.02.12
11:37
Така е... обаче е било яко да гледаш как се чупи лоста в ръцете ти :D Ще се почувствам 2 пъти по-силен така :D
казано от sTroNG ! на 02.02.12, 11:37:
Така е... обаче е било яко да гледаш как се чупи лоста в ръцете ти :D Ще се почувствам 2 пъти по-силен така :D
Значи ще се почувстваш як горе-долу 1/4 от якостта на Terankata :)
02.02.12
14:05
Искаш да кажеш, че съм 8 пъти по-слаб от него :D ... И пак не разбрах какво е правил, та е счупил лоста ?
Минимум 8 пъти. Вдигал е с лоста, тъкмо за свети валентин ще му купят нов :D
Благотворителна акция ” Да купим лост за теранката” :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 02.02.12 14:09.
02.02.12
15:14
За въглехидратите и състаряването на организма...
“The human body is not built to take large amounts of glucose. The higher your glucose level, the more advanced glycation end products (AGEs) your body produces. AGEs are compounds that speed up the aging process. One of the first steps in this process is the build up of compounds like methylglyoxal. Methylglyoxal is released when cells convert glu…cose into energy. It’s toxic anyway, but also causes more of the advanced glycation end product carboxymethyllysine to be synthesised. AGEs attach themselves to amino acids in tissues and form structures that the body cannot get rid of. As a result of this, organs gradually start to lose their ability to function.”
02.02.12
15:27
Малко в страни от темата,но точно сега преглеждам спидер-спорта ....как не са го номинирали за Нобелова не е ясно.
Включително там ги има клиповете с гостуванията при Ути Бъчваров където доста сериозно си противоречеше - онова за картофите дето ги давал на прасетата,а в същото време нямало проблем да се тъпче със захарни полуфабрикати.
Иначе почвам да се замислям дали да не пробвам чисто ВМ НВД,но това значи да се заровя здраво в разучаване... не си падам по кумирски следвания тип Поликинска Конституция
Инженере ти рядко говориш за хранителния си режим ... правилно ли съм разбрал,че преди си бил на чисто ВМ НВД,а сега РБД ?
Разкажи нещо по въпроса..
Мнението беше редактирано от donsir на 02.02.12 15:28.
02.02.12
15:41
Милко съм му фен въпреки ,че писах дълги години в неговия форум и накрая ме банна. Нещата, които говори според мен са вярни, но не са единствения възможен път. Да, няколко години бях на ВМ-НВД и се чувствах повече от отлично. В момента не съм на никаква диета, но като се замисля и ако направя сметки съм сигурен ,че ще съм много по-близо до ВМ-НВД , а не до РБД. Просто съм си изградил навици пък и ми е много вкусно да се тъпча с животинска храна :)
При ВМ-НВД-то голям проблем ми се вижда, че всички меса и мазнини много лесно поемат ксеноестрогени от пластмасовите и найлоновите опаковки. Плюс това има и известни рискове (не винаги, защото факторите са доста)за функционирането на щитовидната жлеза.
На мен ми се вижда добър варианта ВМ-НВД докато не си оправиш лептиновата чувствителност , последвано от плавно преминаване към циклично хранене и лееко увеличаване на въглехидратите в правилните моменти.
казано от Denny Crane на 02.02.12, 15:27:
Малко в страни от темата,но точно сега преглеждам спидер-спорта ....как не са го номинирали за Нобелова не е ясно.
Включително там ги има клиповете с гостуванията при Ути Бъчваров където доста сериозно си противоречеше - онова за картофите дето ги давал на прасетата,а в същото време нямало проблем да се тъпче със захарни полуфабрикати.
Иначе почвам да се замислям дали да не пробвам чисто ВМ НВД,но това значи да се заровя здраво в разучаване... не си падам по кумирски следвания тип Поликинска Конституция
Инженере ти рядко говориш за хранителния си режим ... правилно ли съм разбрал,че преди си бил на чисто ВМ НВД,а сега РБД ?
Разкажи нещо по въпроса..
Всъщност зависи как гледаш на нещата.
Милко казва че можем да ядем шоколад,сладки неща и т.н.,да пием алкохол стига да е в границата на ВМ-НВД защото самия вкус им е ‘’‘сладък’’ и не държът дълго време активна обмяната на въглехидратите.
Кое би предпочел,да издеш 100 гр шоколад (50 гр захар) или 250 гр катофи (50 гр захар) ? :Д
Все пак незнам колко ‘‘legit’’ са нещата,аз от почти месец се храня така и съм окей,дори не изпитах липса на енергия от ‘’адаптацията’’ (може да е от това,че още преди мн време почнах да ям мазно,но заедно с въглехидрати).
02.02.12
16:00
Точно това, че въглехидратите трябва да са “бързи” ми харесва най-много ;) И не изхождам само от вкуса им.
02.02.12
16:22
.
Мнението беше редактирано от donsir на 14.10.13 05:23.
Ами Милко казва,че това е предимството на ‘’бързите’’ захари,че по - малко време те държат във висока кръвна захар и по - бързо се изчистват от кръвта...
Друг е въпроса , че аз дадох малко грешен пример,според Милко картоф = бърз въглехидрат,т.е = шоколад.
Трябваше да кажа ориз/овесени ядки.
Има логика в теорията му.Естествените въглехидрати попринцип са или зеленчуци (главно вода,фибри (зеленчуците ) ) или сладки (плод,мед).Доколкото знам всичките тестени въглехидрати от сорта ориз,овес,картоф са култивирани от човечеството и не са естествени.Затова той казва,че ако ще ядем някакви тестени неща,то да ги заместим със сладко,поне да ни е кеф от вкуса.
Аз в момента му изпробвам теорията,одеве оправих 1 шоколад :D