инж. Марин Маринов - В момента: бързи, минималистични тренировки

Прескочи до:

Какво пише в тази книга? :)

07.05.2011

Лежанка - 7х2@100
Клек - 3@70, 1@80, 1@90, 1@100(PB), 5x3@70
Лежанка - 3х2@100

Накратко -нов рекорд на клека и много сила на лежанката.
Преди два дни бях 69,5 кг., днес - 72,5. Качествено е било преяждането тези два дни. Добре съм заредил батерията :)

BR

07.05.11
22:20

Ако толкова се засилва хормона на растежа,виждаш ли си най-долния ред плочки?Това хранене(ако въобще е подходящо за някой) е за хора до 70 килограма.Няма вариант в който да си 90-100 кг. релефен и да гладуваш цял ден :D В крайна сметка важното е,че за теб има резултат и го виждаш ;)

Brute, качвам ти графиката на пиковете на хормона на растежа, ти прецени дали го засилва достатъчно.

Каква е разликата между един 70 килограмов и един 90-100 кг. човек? Не виждам защо при единия да работи, а при другия -не. Процесите в тялото са едни и същи. Цикличното хранене ще те направи атлетичен за твоята ксотна рамка. Ако си с кости за 70 килограмов човек, няма да станеш релефен на 100 кг. , каквато и да е диета да правиш, освен ако не използваш “препаратчета”.  Според мен цикличното хранене е най-подходящата диета за натурално трениращите хора, които търсят здраве и повишаване на атлетическите качества. Никога не съм го препоръчвал на стероидните бройлери. При тях нещата са изродени, а и цялата тази работа с огледалните мускули и “химиите” е доста извън интересите ми.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 08.05.11 09:26.

BR

08.05.11
12:11

Натуралните културисти си ядат като тея на стероиди.Ако си 100 килограма нали се сещаш,че ще ядеш толкова храна,че няма да има шанс да я изядеш за 2-3 часа или там както го правите.Аз например ям 7 пъти на ден,чувствам се перфектно и изследванията,които съм си правил са отлични.Лично тегло 93 кг. с процент мазнини около 8-9.Ти не искаш да ме чуеш обаче.Това хранене е жив стрес за организма,как може да мислиш,че усвояваш 80-100 грама протеин на веднъж.Циклично хранещите се да са чували за гнилостни процеси и алфа-амониев оксид ? А по твоята логика с хормона на растежа,исках да ти кажа,че би трябвало да си свръх релефен,само мускули с това гладуване и плюс това да си релефен на 70 кг. е фасулска работа за разлика от това да си релефен на 100 ;)
П.п.Принципите за мускулно развитие са уникално прости.Не е нужно да се четат диети с които някой се мъчи да се прави на интересен (не визирам теб,а създателя на пододни ‘’работещи формули’‘)
П.п.2 Тей като виждам,че ти си доволен от резултатите си ти желая успех и повече няма да коментирам цикличното ти хранене! :)

Аз съм 70 кг. и изяждам 2500-3000 ккал за 2-3 часа без абсолютно никакви проблеми. Едва ли един 100 кг. човек ще му се опънат 1000 ккал повече за същото време.
Моите изследвания също са перфектни.
Мисля, че мога да усвоя 100 грама протеин, защото съм чел изследвания  точно по тази тема и те доказват ,че това е възможно, организма се адаптира към количеството протеин. Също така когато е доминираща парасимпатиковата нервна система, храносмилането е доста по-добро.
Според мен по-голям е стреса когато 7 пъти на ден превключваш от симпатикус в парасимпатикус и обратно.  Може би в такъв случей наистина не може да се усвои голяма част от храната.

Аз също най-искрено ти пожелавам успех! Щом си здрав, чувстваш се добре и постигаш целите си, продължавай по същия начин. Пътя към успеха не е само един ;)

09.05.11
10:19

Пътят на успеха не е само един..!!!...много добро изказване инженере!!!

Аз също мисля, че ако от физиологична гледна точка режима на циклично гладуване е обоснован, най-малкото което можеш да направиш е...да го пробваш...НО...и за него се изисква сериозна адаптация...в смисъл, аз също както Brute съм леко скептичен към него, но не го отричам, защото Марин е много начетено момче, което е чело доста по темата и то доста преди по-голямата част от форума да са пипали железа.
Също се разбрахме, че за двуразови и триразови тренировки няма как да се приложи...или пък за кросфит...там естеството на натоварване е друго и ако изпълняваш някой зверски комплекс на гладно е възможно да се получат сериозни усложнения...лично аз не вярвам , че мога да се докарам до такъв damage на тялото(http://www.bb-team.org/articles/3824_rabdomioliza#axzz1Lpy64vVX)...но от научна гледна точка е възможно...!!!
Така...за повишаване нивата на хормона на растежа се сещам за един начин:)))...мисля, че всички се сещате...но това е последното нещо, към което бих посегнал, защото там вредите са необратими...
Мисля, че цикличното хранене повдига нивата на растежния хормон, ама не е някакво хормонално чудо, такова, че да гръмнеш с 200 клек, само защото знаеш как да гладуваш...

За шебеците, които са на 4-5% подкожни, с по цикли от 6-7 препарата и с единици растежен хормон, които клонят към безкрайност, няма какво да говорим...
Но те със сигурност не гладуват...

Аз подкрепям изказването, че цикличното хранене е най-подходящия вариант за трениращи БЕЗ стероиди.

09.05.11
16:46

Аз подкрепям изказването, че цикличното хранене е най-подходящия вариант за трениращи БЕЗ стероиди.

Нищо против нямам това хранене, даже от нещата които съм чел ми се струва доста ... аргументирано да го кажем.
Не се и съмнявам, че дава доста добри резултати при някои хора. Аз лично съм виждал хора с добри резултати от него дори. И авторът на дневника също си тренира и си напредва, и вдига ОК кила като за личното си тегло.

Но който казва, че това е най-доброто хранене за всички трениращи натурално нека се пробва сериозно да изкара някакво време на двуразови тежки тренировки сутрин/вечер (не по 10на серии в залата за тонус, нещо след което освен да поспиш друго не се получава) с такова ядене и да сподели резултати.
Методиката си е супер за хора, на които тренировките са им разтоварващата и тонизираща част от деня и които го правят за здраве и кеф, но със сигурност не бих я препоръчал на някой, който гони сериозни спортни резултати, натурално или не. Той Славко го е казал де, ама не се сдържах и аз да го отбележа - не ми харесват такива обобщени приказки като “най-доброто” и прочие.

Аз се храня циклично и тренирам двуразово доста често. :)

09.05.11
17:58

Погледнах ти дневника - тренировките ти са много далеч, като продължителност дори само ако щеш, от това което визирах. Двуразово може да се чете като “2 пъти по 10-15 серии във фитнеса” и като “2 пъти по 2 часа интензивно и сравнително непрекъснато блъскане” и по още сума ти начини.
Аз съм ходил 2 пъти в зала с 2 яденета за деня и един разтоварен камион с мебели помежду това докато ме лазеха лудите калинки, но не става дума за това. Става дума за тренировки, в които имаш продължително време под натоварване, каквито са в повечето спортове (не фитнес) - с такова хранене тия тренировки дори по 1 на ден ще ти идва нанагорно ако не е в правилния времеви отрязък, камо ли да се готвиш сериозно за постижения (което си е, от 2 на ден нагоре, а не “често двуразово”).

Мнението беше редактирано от G33K на 09.05.11 17:59.

G33K, при тренировките, за които говориш, каквато и диета/начин на хранене да спазваш, нищо няма да те спаси. Всички, които правят такива тренировки и гонят елитни постижения, “бъркат в буркана”. При някои видове двуразови тренировки може без никакви проблеми да нагодиш някой от вариантите на ЦХ. Но както каза ти, от двуразова до двуразова разликата може да е огромна.

Гледам iHerb са пуснали безплатна доставка( международна въздушна поща) за пратки на стойност от $40 до $80 и не по-тежки от 1360 гр. Това ви спестява $4. Ако пък ще пазарувате за пръв път, може да ползвате код NOV505. Това ще ви спести още $5. Общо $9.

13.05.11
10:47

поръча ли ми бета-аланина...:)

Не съм поръчвал нищо. Ще се разберем  по скайпа.

Не съм тренирал от 08.05.2011. Излизам в дългосрочна почивка от тренировките. Причините са много, просто се насложиха в този момент. Сигурно след около месец ще подновя трянировките. До тогава трябва да си измисля някаква шантава програма. Вече ми се върти нещо в главата ;)

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 17.05.11 17:48.

18.05.11
11:18

“Човекът е човек, когато е закусил.”
Конфуций

18.05.11
14:54

Конфуций не е вдигал тежести! :D

23.05.11
11:43

Продължаваш с воинския начин нали, просто тренировките си спрял?
Мерси!

Спрял съм всякакви тренировки поне за месец. Малко да си дам почивка на тялото. В дебелите книги пише, че в дългосрочен план е добре да се прави така.
Разбира се, продължавам  с цикличното хранене. В момента само то компенсира липсата на физическа активност. Все пак ефектите от него доста наподобяват тези от физическото натоварване ;)

Елитен силов трибоец  (Mike Tuchscherer) на циклично хранене.
Тук в началото на темата е историята му - http://irongarmx.net/phpBB2/viewtopic.php?f=2&t=217171
А това е клипче от негово състезание - http://www.youtube.com/embed/XKxtesIh1NY

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 24.05.11 22:58.

24.05.11
23:16

Яко дърпа, ама не е написал кога са му били тренировките, което ми е интересно всъщност.

24.05.11
23:25

Според меня е по яко да треираш към 5-6, че после да можеш да се насладиш на умората с яко хапване. Много по-гадно е да тренираш в 11 и да почнеш да ядеш към 4-5, но и от това има ползи. Марин ще каже :)

24.05.11
23:29

5-6 и за мен е оптимален час за трениране, ама пък вече си ял 1-2 пъти... тренировките на гладно за мен са бич- едвам издържам, ако не почна да припадам- ама пак казвам това съм аз... за това и пуснах цикличното хранене в почивка за известно време... та интерсно ми е тоз младеж кога е тренирал : )

Не можах да намеря информация как са му били подредени във времето тренировките и храненето.

Ей така, на един пръст да се научите да се набирате ;)

http://www.youtube.com/watch?v=4HBQRYO105g

28.05.11
23:22

много интересни неща пускаш, ама тоя свредел повече от 60-кг няма :D

казано от Скота на 28.05.11, 23:22:

Съответно и мускулите са му по-малки :)

29.05.11
00:15

Е аз не омаловажавам постижението- с една ръка да се набереш никак не е лесно!

29.05.11
00:23

казано от Скота на 28.05.11, 23:22:

Пробвай с две ръце, но на един пръст и сподели как е. Мисля, че тогава ще погледнеш по по-различен начин :)

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 29.05.11 00:25.

29.05.11
00:24

Абе ,те и мускулите са му по-малки,ама предмишницата колко малка да е...От нея не се качват кила :D

29.05.11
00:42

Марине...тоя адреналин не ме пуска, малко ми е разглобен режима, ама горе долу успявам....и въпреки това много висок адреналин - усеща се....готов съм по всяко време да се взривя.

Висок стрес - висок адреналин. Нормално, смени много рязко обстановката. Така трябва да бъде, всичко ти е на ред. Все пак се старай вечер да правиш нещо, което те успокоява, нещо приятно, разпускащо. С една дума , гледай да включваш парасимпатикуса от време на време ;)

Още малко и ще направя един цял месец пълна почивка от тежко физическо натоварване. През това време пих доста витамин Ц, Б-витамини, калций,  магнезий и Омега-3. Съня ми се подобри страшно много. Предполагам ,че начина ми на живот преди почивката ми е докарал  някаква степен на адренална умора. Все пак 20 часа без калории, 3-4 кафенца през това време и после супер тежка тренировка са си сериозно натоварване за адреналните жлези. Главен виновник обаче е кафето. Решил съм да го понамаля, но ще видим, все пак  съм си пристрастен към него :)

07.06.11
09:57

Как да не си физически активен бре...я виж колко разходки направихме из плевенското центро...:))))

И си обещал да пробваш кондиция малко след тежката щанга...да видим как ще ти понесе на режима...

Пиша тук, да знаят всички, после да не ми се отмяташ:)

Аз тези разходки не ги боря за ;) Иначе щом съм обещал, няма отмятане. Само дата е плаващ, за нея нищо не съм обещавал :))

А и нали знаеш каква ще е целта на кросфит пробата - да  ти покажа, че кросфит и циклично хранене не са взаимноизключващи се понятия ;)

Май няма да изтрая до понеделник за да подновя тренировките.

09.06.11
20:04

Почвай, какво чакаш :):) И нали знаеш за олимпийските...ще те праим щангис :)

Днес първа тренировка след едномесечна пълна почивка. Не съм се напъвал, всичко беше с леки килограми.

Мъртва тяга
- 2х10@70, 5@90, 5@110, 3х3@120
Лежанка - 20хЛост, 5@40, 5@60, 3х3@70
Набиране до гърдни с надхват - 10,8,8,8
Раменна преса от седеж с дъмбели - 3х10@15

Чувството да тренираш е страхотно! Но...
Напълно разкондициониран съм, координацията също е избягала някъде :)
Нещо ме наболва лявото рамо, по-точно някакво спънато го усещам. Предполагам ,че с тренировките ще се раздвижи и ще ми мине.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1