10.12.10
23:44
УВОД:
Преди доста време пак имах дневник и тогава ми хареса факта, че той ми помагаше да съм по-дисциплиниран! :) Така че реших да отново да си отворя дневник тук и без това винаги си водя дневник, така че просто ще прехвърлям данните и тук...
НАЧАЛО:
След възпаление на рамото, което лекувах цялото лято (няма да ви занимавам с подробности, само ще дам снимка на диагнозата от ядрено-магнитния резонанс) и което ме възпрепятства да тренирам, се отпуснах доста и бях намалил оборотите в резултат на което развалих формата си. Качих мазнини и загубих мускулна маса, което си пролича и при Биоспейс-анализа:
- Body Weight - 104,5 kg
- Lean Body Mass - 82,8 kg
- Body Fat Mass - 21,6 kg
- Body Fat Mass Percent - 20,7%
Тъй като все още съм във възстановителен период и тренирам с малки тежести реших да експериментирам с „Диета на нула въглехидрати и богата на растителни мазнини“. Исках да видя как се понася такъв тип диета, а и какъв резултат ще даде, дали ще има замайване и хипоглекимия, дали ще чувствам изтощение и дали ще мога да тренирам пълноценно, дали ще загубя мускулна маса (така се твърди, особено, ако не се вземат стероиди) и още други подобни въпроси, които ме интересуват. Надявам се и на вас да ви е интересно това, а надявам се и полезно…
Бях 4 седмици на диета целия Ноември, през която свалих 2 кг (от 104,5 на 102,5) чрез въртене на въглехидратите по с-мата – когато имам тренировка прием на повече въглехидрати, а когато нямам – намалявам въглехидратите наполовина.
Реших от 30.XI. да започна за 5 дни с нула въглехидрати последвани от 2 дни зареждане и после отново 10 дни без въглехидрати. Ще следя как се чувствам и какви са резултатите и ще преценя по-нататък как да продължа.
1). ДИЕТА - Основно ще е от следните продукти:
Продукти—————————————-Белтъци——Мазнини——Въглехидрати
1). Кайма от свински шол 1000 г.——180—————-15———————-0
2). 10 белтъка + 4 жълтъка——————38—————-14————————0
3). 50 г кашкавал—————————————5—————-15————————0
4). 100 мл. Зехтин————————————0—————100————————0
5). суроватъчен протеин (6 дози)—144——————-7————————6
ОБЩО—————————————————- 367 г.———-155 г.——————10 г.
Б - 367 х 4 = 1468
М - 155 х 9 = 1395
В - 10 х 4 = 40
3000 ккал
2). ДОБАВКИ - Тук е момента да вметна, че съм голям привърженик на приема на добавки и смятам за глупаво да не използвам всичко, което би могло да ми подобри резултатите и да ми помага да се възстановявам, така че:
А. За маса и възстановяване
- Суроватъчен протеин 4 дози (2 сутрин и 2 след тренировка) и комплексен (бавен) 2 дози преди лягане - общо 6 дози (6 х 30 г. = 180 г.)
- Глутамин след тренировка и и преди лягане по 10 г.
- Таурин след тренировка по 3 г.
- Аргинин преди лягане по 3 г.
Б. За Тестостерона
- Тестостеронов бустер сутрин и вечер
- От Понеделник (13.XII) ще вкарам и DHEA по 50 мг сутрин и вечер
В. За ставите
- Аnimal Flex (Universal) след тренировка
- Рибено масло от черен дроб на треска по 1 г. сутрин, след тренировка и вечер
Г. За изгаряне на мазнините
- CLA по 1 г. сутрин, обед и вечер
- Fat Burnar сутрин и следобед до 17:00
3). КАРДИО - Ще правя по 4 пъти седмично интервално кардио по 20 мин. след всяка една силова тренировка (понеделник, вторник, четвъртък и петък).
4). ТРЕНИРОВКА - Тренировките ще са 4 пъти седмично - понеделник, вторник, четвъртък и петък. Тежести, упражнения няма да давам, защото почнах от много ниски килограми за да ми премине възпалението на лявото рамо само ще кажа, че целта ми е всяка седмица да покачвам по малко работните тежести. И цялата тренировъчна схема е ориентирана към лежанката и предстоящото Републиканско по вдигане от лег на 21.V.2011! (muscle) :)
Първите 5 дни
Минаха първите 5 дни на нула въглехидрати и учудващо ги изкарах много по-леко, отколкото очаквах. Не се отрази нито на енергията ми, нито имах моменти на отпадналост. За силата не мога да кажа, защото все още работя с малки тежести. Кардиото протичаше нормално, само имах чувството, че се потя повече. Свалих още 1 кг (от 102,4 на 101,4).
Два зареждащи дни
Така и така знаех, че ще празнувам именния си ден – 6-ти Декември. Изкарах 2 дни зареждайки с въглехидрати като хапнах „забранени храни“ – по 1 пица, сладолед, 1-2 чашки уиски, макарони, принцеси.
Следващите 10 дни
Вторник (7.XII) - Ден 1-ви
– ХРАНЕНЕ - Стриктно хранене, хапнах 100 г. сурови орехи. Грубо 3700 ккал.
-ТРЕНИРОВКА - Имах енергия, сила
- КАРДИО - Интервално, 20 мин., яко потене,
Сряда (8.XII) - Ден 2-ри
– ХРАНЕНЕ - Стриктно хранене, 50 г. орехи, около 100 г. семки
Четвъртък (9.XII) - Ден 3-ти
- ХРАНЕНЕ - Стриктно хранене, 50 г. семки
- ТРЕНИРОВКА - Имах енергия, сила; Повдигане от обратен наклон с щанга - 4х12-80,0 кг (tmi) :)
- КАРДИО - Интервано, 20 мин., яко потене, енергия
Темата беше редактирана от nikolabull на 23.01.11 14:57.
Пожелавам ти да се възстановиш и да подобриш рекордните повторения от лег!
Интересно ми е как ще ти се отрази този хранителен режим. Аз съм с положителни чувства към ВМНВД - за 6 месеца свалих 14кг.
Впрочем как се контузи? Разчитането звучи грозно (sweat)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 11.12.10 00:08.
11.12.10
00:11
Относно храненето : Нормално качествените мазнини дават повече енергия от въглехидратите.Ако ще пържиш нещо най добре го пържи в свинска мас ;) Много мазнини ще си набавиш от нея.Също и маслото става и качествена сметана също е доста добра от към мазнини.
11.12.10
01:00
казано от Стоянчо на 11.12.10, 00:07:
Пожелавам ти да се възстановиш и да подобриш рекордните повторения от лег!
Интересно ми е как ще ти се отрази този хранителен режим. Аз съм с положителни чувства към ВМНВД - за 6 месеца свалих 14кг.
Впрочем как се контузи? Разчитането звучи грозно (sweat)
Експериментирам си сега, докато все още работя с малки килограми... Искам да изчистя максимално, някъде около 10-13%, хайде може и 8%, но не повече, защото смятам, че ще се отрази на функционалното състояние и силата. Искам да сваля на около 98, а ако мога и на 95 кг, за да „отворя място“ за казването на мускули и да запълня кат. до 105 кг. Целта ми, не са толкова бройките на 100, а максималната сила - 2009-та станах 3-ти в кат. до 100 кг с 215,0 кг, а тази година 4-ти с 230,0 кг... За 2011-та имам още по-големи очаквания! Затова много ще внимавам с рамото и няма да бързам.
Относно контузията - Според мен просто прекалено дългият период от тежки тренировки и големи тежести си каза думата... Почна като болка от претоварване просто, викам малко почивка, но не мина, ходих на лазер, магнит, инжекции в ставата с Траумил и Зил (хомеопатични), снимката на ЯМР (320 лв. (whew) ), консултации... един хирург даже каза, че имам скъсан лабрум и трябва операция, но после д-р Хубенов и д-р Тивчев казаха, че не виждат скъсано на снимката и така след почти 6-месечно прекъсване почнах пак. Направо бях се депресирал по едно време! :D Но сега отшумява и почвам пак, но вече внимателно и с редуване на интензивността. То всъщност още не съм стигнал и до този етап даже, сега все още възстановявам... :)
Мнението беше редактирано от nikolabull на 12.12.10 16:50.
11.12.10
01:06
казано от Ventsi- на 11.12.10, 00:11:
Относно храненето : Нормално качествените мазнини дават повече енергия от въглехидратите.Ако ще пържиш нещо най добре го пържи в свинска мас ;) Много мазнини ще си набавиш от нея.Също и маслото става и качествена сметана също е доста добра от към мазнини.
О, нямам никакво намерие да вкарвам животински мазнини - 4 жълтъка са напълно достатъчни според мен! Не искам да вдигам холестерола прекалено. Всчики останали мазнини ще идват от зехтин (за салатите), олио (за пърженето) и ядки (орехи и слънчогледови семки).
Мнението беше редактирано от nikolabull на 12.12.10 16:51.
Успех Ники, на следващото състезание големи гири да вдигнеш! :)
П.С. Аз съм Сашо, от отбора (;
11.12.10
01:23
Успех с дневника! Ако може и да не пишеш целите постове с удебелен шрифт, ще е чудесно. :)
Холестерола в хараната и този, който се отлага(”вредния”) са различни понятия...
Както и да е...аз също бях се запретнал с дело, подобно на твоето...на 0въгл., но на 5-ия ден почнах да се побърквам и си позволявах мед, фурми и подобни...
Ако ограничиш обаче мазнините драстично...от къде ще ти дойде енергията за тренировките, защото зачитам че си решил да тренираш сериозно...
Иначе...Успех с всички начинания....ще следя дневника с интерес!!!
Здравей Никола! Чел съм предишния ти дневник, макар и да беше много кратък, този с тестването на трибестан. Резултатите бяха интересни за мен и предвид на това, че тогава си бил на 35 горе-долу, на колкото съм и аз сега. Освен това си постигнал завидни резултати, явно имаш и спортна кариера? Относно мазнините от животински произход съм на мнението на Славко. Вече има доста информация за това в нета, горе-долу основното нещо в тази диета е да се консумира към кило свинско на ден, което виждам, че в храненето ти присъства. Ще следя с интерес!
11.12.10
14:25
Здравей ;)
Субскрайб-вам веднага, защото ми е интересно какво ще излезе...
БТВ познавам те от ВБокс-а :) и блога съм ти чел, за контузията .. :X както и да е .. успех ти желая :)
Според мен е грешка, да си само на растителни мазнини. Животинските често могат да ги заместят и дадат неща, които растителните не могат. Още повече при условие, че ще ядеш и такова количество месо.
Слави, не знам ти какво ще кажеш, но аз мисля, че ако нямаш някакви яки тренировки (без комплекси, кръгове и прочие) и правиш само силови (може и кардио да включим) е възможно да се спазва подобно хранене. Но ти едва ли да си бил в този случай :). Думите ми се доказват и от емпирия, но не в достатъчно количество за статистически значима извадка с добра достоверност. Но това може би бяга от темата.
Поздрави
11.12.10
20:46
Охооо! Много се радвам, че си подновяваш дневника :)
Ще те следя и тук!
Успех с експеримента.
Най-доволна съм била на 0 въглехидрати, но с повече прием на животински мазнини. С растителни не съм пробвала.
11.12.10
21:36
Животинските са по-качествените мазнини. По-устойчиви са при температурна обработка. С растителните трябва да внимаваш да са само сурови, в противен случей са много вредни.
Холестерола в тялото ти е 80% собствено производство и 20% от храната. Храната богата на холестерол не го вдига толкова. Високият холестерол е отговора на тялото когато нещо друго се обърка.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 11.12.10 21:39.
11.12.10
23:19
казано от jalokin на 11.12.10, 17:49:
Според мен е грешка, да си само на растителни мазнини. Животинските често могат да ги заместят и дадат неща, които растителните не могат. Още повече при условие, че ще ядеш и такова количество месо.
Слави, не знам ти какво ще кажеш, но аз мисля, че ако нямаш някакви яки тренировки (без комплекси, кръгове и прочие) и правиш само силови (може и кардио да включим) е възможно да се спазва подобно хранене. Но ти едва ли да си бил в този случай :). Думите ми се доказват и от емпирия, но не в достатъчно количество за статистически значима извадка с добра достоверност. Но това може би бяга от темата.
Поздрави
Определено не съм „само на растителни мазнини“ - от горе-долу 160 г. общо мазнини 60 г. са животински. Животинските мазнини, тоест т.нар. „лой“ :D (с изключение на рибата, но аз не я обичам) далече не са полезни - освен холестерола, съдържат основно наситени мазнини, а и е доказано, че се отлагат като телесни мазнини много по-лесно от растителните. Отделно нямам намерение увеличавам холестерола. Не съм против него (знам, че е важен за производството на тестостерон и т.н.), но в разумни граници. Приемам отделно и 3-4 г. рибено масло от черен дроб на треска.
Всъщност, който иска нека да се тъпче с мазни меса, по 10 цели пържени яйца и да гребе краве масло от пакетчето направо... и да не се притеснява си е негово право! :D
Засега енергията е на макс, така че не само не смятам да увеличавам мазнините повече, ами след първите 10 дена дори да ги намаля наполовина и да ги заместя с MCT (Medium Chain Triglycerides), защото ги дават, че стимулират още повече горенето на телесните мазнини.
11.12.10
23:29
Може ли да кажеш нещо повече за Medium Chain Triglycerides ?
11.12.10
23:40
Петък (10.XII) - Ден 4-ти
ХРАНЕНЕ - Стриктно, 100 г. слънч. семки
Тренировка и кардио не успях да направя, защото имах много „тичане“ по задачи, а след това започнах персоналните тренировки и не остана време за мен. Нищо - утре!
Енергия - „бол“, никакво замайване или неразположение! (y)
Събота (11.XII) - Ден 5-ти
ХРАНЕНЕ - Отново стриктно, даже се учудвам на себе си ; + 50 г. слънч. семки, 2-3 ореха
ТРЕНИРОВКА - Много добре, без размотаване, енергия;
Кардиото остана за утре, че имах задачи! Но пък така ще правя нещо и утре...
Мнението беше редактирано от nikolabull на 12.12.10 23:30.
11.12.10
23:48
казано от lam3r на 11.12.10, 23:29:
Може ли да кажеш нещо повече за Medium Chain Triglycerides ?
Има и много по-подробни статии, но синтезирано е това:
„MCT представлява 100% мастна киселина, средна верига триглицериди (Medium chain triglycerides). Помага на атлетите да придобият енргичност и издръжливост. Тя осигурява енергия точно както въглехигратите.
Действието на MCT е различно от това на обикновените мазнини, по- малко мазнина се абсорбира в тялото. По време на тренировка MCT предпазва от разрушаване на мускулната тъкан, тъй като произвежда така наречените кетони , които се използват пряко от мускулите за производство на енергия и намаляване на мускулна загуба. В допълнение MCT се абсорбира и циркулира в кръвоносната система бързо и не предизвиква умора както е обикновено при приема на прости въглехидрати.
MCT е уникално и това, че изгаря като енергия в митохондриите, които са „работилницата” на тялото за производство на енергия.
Средната Верига Триглицериди също така подобрява абсорбцията на аминокиселините както и на калцийя и магнезийя.
Допълнителнат енергия, която се получава и метаболизира от MCT се преобразува в телесна топлина, чрез процес наречен термогенеза. Когато тялото трансформира енергията в топлина, повишава се метаболизмът и това води до загуба на мазнини.
MCT е хранителна добавка с изключителна стойност за хората които тренират за издръжливост и за форма.“
Здравей :)
Може ли да кажеш как си се хранил преди?
Аз по принцип карам на ниски въглехидрати, днес може би са 0, но пък и силата ми днес никаква я няма. Интересно ми е какво е мнението ти за редуването на високи и ниски въглехидратди съответно в тренировъчни и почивни дни.
Стискам палци за скорошно оздравяване и сериозни резултати :)
12.12.10
23:29
казано от junkhead на 12.12.10, 19:00:
Здравей :)
Може ли да кажеш как си се хранил преди?
Аз по принцип карам на ниски въглехидрати, днес може би са 0, но пък и силата ми днес никаква я няма. Интересно ми е какво е мнението ти за редуването на високи и ниски въглехидратди съответно в тренировъчни и почивни дни.
Стискам палци за скорошно оздравяване и сериозни резултати :)
Ноември целия месец правих точно така - въртях въглехидратите! В дните с тренировка приемах 350-400 г., а в дните без тренировка наполовина. Свалих 1,5 кг и ми хареса, имах сила и се чувствах добре, но реших сега да експериментирам с нещо по-екстремно и да видя как ще е! :) Но въртенето на въглехидратите ми хареса и мисля като приключа с нулите да се върна на нея за постоянно! (y)
12.12.10
23:38
Неделя (12.XII) - Ден 6-ти
ХРАНЕНЕ - Пак твърда нула, но имах много ходене насам-натам и се получи така, че замених месото с още 2 дози протеин! + 100 г. орехи, общо 2950-3000 ккал.
КАРДИО - Най-сетне успях да си направя 4-тото интервално кардио за седмицата! Да дам малко подробности за него - използвам пътеката, бързо ходене с постоянна скорост 6,5 км/ч, но наклона се променя на интервали от 6 до 18,5 градуса. За 20 мин. минах 2,160 км и изгорих 355 ккал.
Ще следя дневника с интрес. Най-вече защото преди месец и аз започнах “Anabolic diet”. Лично аз съм изключително доволен до момента и смятам да си остана с нея за постоянно. Ще е интересно да видя какви ще са твойте резултати.
Успех.
13.12.10
23:28
Понеделник (13.XII) - Ден 7-ти
ХРАНЕНЕ - Пак твърда нула, без забежки. Реших да намаля зехтина от 100 мл. на 60 мл. да видя как ще се чувствам и да намаля енергоприема малко. Около 2700 ккал. (- 300 ккал)
ТРЕНИРОВКА - Нормално за тежестите, които използвам, вдигам си заплануваните повторения и тежести. Някои от упражненията, които правих днес:
- Повдигане от лег с щанга - 3х12-80,0 кг
- Раменни преси с щанга от стоеж 3х8-8-6-50,0 кг
КАРДИО - Пътеката, на която си правя интервалните беше заета и затова направих 9 мин. на ски-тренажора и след това интервална тренировка с промяна на наклона за 11 мин. на пътеката. Пак всичко си е окей - енергия и лекота!
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
П.П. Реших да поправя един пропуск в първия ми пост и качих снимки от формата ми в началото на дневника! :)
Мнението беше редактирано от nikolabull на 14.12.10 01:07.
14.12.10
14:14
Здревей,
Десният бицепс беше късал, нали? Много трябва да се внимава явно... винаги си личи след това. Освен ако не бъркам, разбира се. Струват ми се по-плоски бицепсите, в частност левия - като на Рони през 2007. Може би трябва да се концентрираш върху тях малко или?
А дали може да има връзка между травмата на бицепса и хвата на тягата? Аз правя със смесен, като дясната ми е в надхват, и имам сериозни болки в сгъвката/над лакътя.
14.12.10
15:38
казано от junkhead на 14.12.10, 15:35:
А дали може да има връзка между травмата на бицепса и хвата на тягата? Аз правя със смесен, като дясната ми е в надхват, и имам сериозни болки в сгъвката/над лакътя.
Има разбира се, той така я получи - от ръката в подхват, това поне го бях чел в детайли. Това е една от причините когато правя тяга, колкото и рядко да е това, да правя ВИНАГИ в надхват и с фитили за над 100 кг.
Аз също съм чел статията преди доста време, но днес се сетих за нея като Георги спомена за скъсан бицепс. Може там да е проблема... май точно там ще е, при тяга болките са най-здрави. Но болката ми е в ръката с надхват, дали да не я сменя обратно?
Напротив, точно подхвата поставя бицепса под голямо напрежение. При теб болката (травмата) може да е от друго, тягата служи само като катализатор.
14.12.10
22:48
казано от Георги Николаев на 14.12.10, 14:14:
Здревей,
Десният бицепс беше късал, нали? Много трябва да се внимава явно... винаги си личи след това. Освен ако не бъркам, разбира се. Струват ми се по-плоски бицепсите, в частност левия - като на Рони през 2007. Може би трябва да се концентрираш върху тях малко или?
На двоен бицепс отпред най си личи, нали? :) ... Казаха ми, че няма нужда от операция на дългата (вътрешната) глава, защото е частично разкъсана и ако я оперират бицепса няма да е толкова функционално силен колкото, ако се остави, а ефекта ще е по-скоро козметичен... Тъй като мен ме интересува трибоя и силата, а не културизма изборът беше ясен! :) Подобрих си личните рекорди отпреди контузията и на лега (от 215.0 на 235.0) и на тягата (контузих се на 280.0, а 6 месеца по-късно на Републиканското дръпнах 282.5), така че за мен направих правилия избор!
Бицепсите изостават малко защото за лега не ми е нужен прекалено голям бицепс, а трицепс и рамена, пък и ако е много голям би пречил при обличането на специалната фланелка.
Относно болката в лакътя и аз както Петко К. не смятам, че е от тягата, но щом я утежнява мини на фитили и надхват или пък я спри за известно време. Ако правиш тягата без фитили за да развиваш силата на хвата, то има и други упражнения за тази цел.
Лично аз смятам, че контузията на бицепса я получих, защото както бях писал ( http://bg-muscles.com/?p=460 ) тренирах основно с надхват и фитили, защото залата ми е на горен етаж и пода й се явява таван и се страхувах да не изтърва щангата. Така на състезанието бицепса на дясната ръка се оказа неподготвен за новото положение.
Мнението беше редактирано от nikolabull на 14.12.10 22:50.
Здравей.На състезанието със смесен хват ли си дърпал тягата и ако е така тази, на която си скъсал бицепсът ли е била в подхват ? За мен дърпане на тяга и гребане с щанга с подхват е прекалено опасно за бицепсите.
При теб лично стреч фланелката колко килограма ти повиши на лега ?
Мнението беше редактирано от Любо на 14.12.10 22:59.
14.12.10
23:14
казано от a.k.a The Boss на 14.12.10, 22:56:
Здравей.На състезанието със смесен хват ли си дърпал тягата и ако е така тази, на която си скъсал бицепсът ли е била в подхват ? За мен дърпане на тяга и гребане с щанга с подхват е прекалено опасно за бицепсите.
При теб лично стреч фланелката колко килограма ти повиши на лега ?
Всички дърпат със смесен хват иначе щангата ти отваря пръстите, знам само за един човек, който използва щангистки захват (захваща си палеца с другите пръсти) и дърпа в надхват, но това направо ти се размазва палеца... Никое упражнение не е опасно, ако се изпълнява правилно!
Аз лично, понеже имам силни трицепси и рамена смятам, че вадя м/у 40 и 50 кг от фланелката! Надявам се да се възстановя максимално и да се се намеся сериозно в борбата за медалите в кат. до 105 кг през Май! (muscle) ;)
По-здрави!
14.12.10
23:26
Вторник (14.XII) - Ден 7-ти
ХРАНЕНЕ - Пак без отклонения в храненето. Около 2700 ккал.
ТРЕНИРОВКА - Много добра тренировка. Енергия и тонус на ниво, без някакви неприятни усещания. Тежести в някои упражнения:
- Гребане с щанга 3х10-90.0 кг.
- Пълен клек с щанга 3х3-110.0 кг
КАРДИО - Инервална тренировка 20 мин. Яко изпотяване.
Толкова за днес! Утре почивка! :)
Ами желая ти успех и вярвам,че ще успееш.Определено твоят дневник събуди интерес в мен и ще следя развитието ти,а може и да открадна някоя идея за покачване на силата.:)На мен легът също ми е приоритет и сега съм подгонил 200кг.без фланелка.Остават ми около 10кг.да преборя,при лично тегло 108кг.в момента.
15.12.10
09:38
казано от a.k.a The Boss на 14.12.10, 23:39:
Ами желая ти успех и вярвам,че ще успееш.Определено твоят дневник събуди интерес в мен и ще следя развитието ти,а може и да открадна някоя идея за покачване на силата.:)На мен легът също ми е приоритет и сега съм подгонил 200кг.без фланелка.Остават ми около 10кг.да преборя,при лично тегло 108кг.в момента.
Сега пък ти ми събуди интереса! (nod) Отивам да видя и аз твоя дневник! (y)
15.12.10
23:36
Сряда (15.XII) - Ден 8-ми
ХРАНЕНЕ - Отново твърдо придържане към диетата... Даже във фитнеса една колежка, черпеше с торта (cake) , че имаше рожден ден и аз отказах - и това вече не ме учудва, учуди ме факта, че въобще не съжалих каква наслада за небцето изпускам! Да, това наистина ме изненада! (nod) :D 2700 ккал (- 40 мл зехтин)
ПОЧИВКА днес...
Мнението беше редактирано от nikolabull на 16.12.10 13:31.
16.12.10
14:47
Какъв опит имаш със стероидите? Ако изобщо си ползвал.
17.12.10
00:00
казано от radostin radev на 16.12.10, 14:47:
Какъв опит имаш със стероидите? Ако изобщо си ползвал.
Имам опит със стероидите естествено, защо? :)
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Четвъртък (16.XII) - Ден 9-ти
ХРАНЕНЕ - Пак стриктно, но с някои промени - вместо зехтина, 100 г. майонеза (35 г. мазнини), около 2500 ккал.
ТРЕНИРОВКА - Добра тренировка, покачих още малко тежестите по план;
- Повдигане от лег - 3х8-90,0 кг
- Раменни преси от седеж с дъмбели - 3х10-20,0 кг
- Повдигане от лег с тесен хват - 3х10-70,0 кг
КАРДИО - Не ми остана време, ще опитам да го направя в събота! Oще 1 ден и ще хапна (pizza) ...
18.12.10
02:33
Петък (17.XII.2010) - Ден 10-ти
(ПОСЛЕДЕН ДЕН (party) )
ХРАНЕНЕ - Пак без грам въглехидрат, но имаше промени, защото от 16:30 излязох за да гледам ММА-срещите на Турнира МaxFight в зала „Универсиада“ и по-специално битката м/у Любо Чука и Гари Гулдридж, затова изпих за целия ден 8 протеина и хапнах само 5 белтъка с 2 жълтъка на омлет, малко орехи (около 50 г.), малко салата...
ТРЕНИРОВКА - Добра, но на тягата направо се замайвах! Иначе има енергия, сила, но се чувствах някак „леко вял“...
- Гребане с щанга - 3х8-100,0 кг
- Мъртва тяга - 2х8-140,0 кг
КАРДИО - Обичайното, интервална тренировка на пътеката с променящ се наклон за 20 мин. Здраво потене, имах енергия и за още.
От утре почвам 2 зареждащи дни през които съм запланувал по 1 пица, 250 г. спагети, пълнозърнест хляб, по 1 сладолед (rock) :D
Мнението беше редактирано от nikolabull на 18.12.10 17:52.
18.12.10
09:11
Е, не си без грам въглехидрат - и в орехите и в салатата има въглехидрати.