Моля за поглед върху избраната програма

11.12.10
13:49

Преди всичко искам да отбележа че се занимавам с модерен петобой и се старая програмата да е съобразена с това - трябва да бъда гъвкав, издръжлив и жилав. За сега съм постигал този резултат. Всъщност, добавих силовите тренировки от началото на тази година (януари 2010) и си повиших формата многократно.

След юни месец 2010 (последното състезание за тази година) до сега се възползвах от времето без състезания и тренирах по програма за покачване на мускулната маса и даде много добър резултат (и все пак внимавах доста да не се качат и излишни килограми - просто е невъзможно да се плува 200м и да се бягат 3000м с напомпани мускули). Сега след Нова година отново почвам сериозните тренировки, защото първото състезание е март месец.

Петобой тренирам шест дни в седмицата, като програмата е различна но горе долу такава.

понеделник - бягане и стрелба
вторник - плуване
сряда - фехтовка
четвъртък - плуване
петък - бягане и стрелба
събота - фехтовка

А ето и избраната от мен програма във фитнеса.

Ден 1
Кръгова тренировка 3-4 цикъла
15 повторения изхвърляне дъмбел рамо
15 повторения тръстър
15 повторения гребане от наклон
15 повторения трицепсово разгъване зад глава
15 повторения бицепсово сгъване
15 повторения римска мъртва тяга

* всички упражнения се правят с дъмбели
* 2 минутна почивка между упражненията

Ден 3
Кръгова тренировка 3-4 цикъла
15 повторения пуш преси
15 повторения придърпване на дъмбели до брада
15 повторения арнолд преси
15 повторения напади крака
15 повторения трицепсово разгъване зад глава
15 повторения римска мъртва тяга

* всички упражнения се правят с дъмбели
* 2 минутна почивка между упражненията

Ден 5
Кръгова тренировка 4 цикъла
10 повторения кофички наклон напред
Максимални повторения набиране до брада тесен хват
10 повторения повдигане на краката от вис със хват за набирания широк
10 повторения кофички изправен
Максимални повторения набирания широк хват
10 повторения повдигане на краката с нормален хват

* 3 минутна почивка между упражненията

Ще помоля да не коментираме хранителния режим, тренирам от 9 години (в момента съм на 17) и ми е ясен.
Тренировката е взета от списание Мускули и фитнес. Броят е за октомври, ако не се лъжа. Гост-звездата е Джон Морисън.

Поздрави,
Иван

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1