Наблягане за гърди?

12.03.05
14:27

Едно приятелче иска да наблегне на гурдите тъй като не са му добре развити ,добре ли е да прави по два пути на седмица гурди или...
Кажете някоя методика да повиши мусколната маса на гърдите? Благодаря предвалително! :lol:

X_

12.03.05
15:01

дай някакви данни,от кога тренира,как...резултати ит.н.

12.03.05
15:20

Да направи специализация на гардите и да ги прави 2пъти седмица, а другите тренировки да ги намали до толкова, че да не претренира.
по-здрави

12.03.05
15:31

x_man ами тренираот скоро горе долу 3-4 месеца общо взето другите мускулни групи са му добре само дурдите нещо дето му изостават а иначе сила качва  :lol:  emil_mlo Мерси за сувета

12.03.05
15:34

Кажи му да засили интензивноста в тренировката и да загрява от голяма тежест директно. Може да пробва два поредни дни една и съща тренировка.

X_

12.03.05
16:17

мнението ми съвпада с на emil_mlo

да засили интензивноста в тренировката

в този смисъл препоръчвам конкретно следното:да речем за вдигане от лег/основно,незаменимо упражнение за целта/- 1-2 загряващи серий -с лоста и с лека тежест,след това  тежеста е такава ,с която прави 10 повторения ,започва БАВНО изпълнение на движението/може да си брои на ум :D 1-2-3-бааавно,на 3 лоста докосва леко гърдите и започва вдигането нагоре и пак БАВНО 1-2-3/щангата се контролира през цялото време и нека се концентрира върху правилното изпълнение-повтарям БАВНО,без всякакъв читийнг и т.н.Сигурен съм ,че така ще успее да прави до към5- 6 повторения с тази тежест и нека следващите 1 максимум 2 да са с помоща на приятел-до отказ.Почива 1,5-2 мин. между серийте...Вдигане от лег-3 работни серий,вдигане от полулег -2работни серий и това е.Ако реши да опита ще усети сам за какво става въпрос :wink:

12.03.05
16:36

Това се нарича пикова контракция и още от Арнолд са го използвали и от тогава е давало резултати. Но този метод не е за всеки, общо взето 60% от хората имат успех от него, което не е малко.
по-здрави

X_

12.03.05
16:48

мдаа Емо,точно така.Тренирах така преди време и наскоро го препоръчах на един приятел,като ме видя каза,че все едно до сега не е тренирал...за конкретният случай,нека опита...може и да му свърши работа :D

12.03.05
17:42

[quote author=“benzina”]Едно приятелче иска да наблегне на гурдите тъй като не са му добре развити ,добре ли е да прави по два пути на седмица гурди или...
Кажете някоя методика да повиши мусколната маса на гърдите? Благодаря предвалително! :lol:

Абе аз пак да се обадя “умно” :P Приятеля ти да внимава, защото наблягане на гърди не означава непременно ПОВЕЧЕ СЕРИИ за гърди. Ако ги претовари със тях, ефекта ще е обратен.

Важно при гърдите според мен е да има кофички в упражненията си.

Поздрави!

12.03.05
18:00

Благодаря на всички за съветите!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1