Помогнете за тренировъчната ми програма

TO

14.12.10
16:42

Здравейте.От няколко месеца съм редовен потребител на този сайт и форум.Сега по същество.Трябва ми съвет за програмата ми.Искам да правя нещо като кръгови тренировки 3 пъти в седмицата.Гърбът,раменете и най-вече гърдите целя да разширя и уголемя.Като цяло да кача маса само там...Краката си ги харесвам сега както са,но изключвам клека и тягата не заради това,ами защото имам лека контузия и ще ги щадя поне месец...За ръце пък не виждам смисъл да слагам упражнения,само загуба на време.Те са ми по добре от останалите мускулни групи...
Ето го моя план за програмата,ще помоля за мнения и корекций където смятате за добре...

Лег 3х6-8
Обратен лег с дъмбели 3х6-8
Пулолег с дъмбели 3х6-8
Раменна преса 3х6-8
Хеликоптер зад гърба за задно рамо 3х6-8
Набирания 3х6-8
Чукове 3х6-8
Горен скрипец 3х6-8

Вече проведох една тренировка по този начин,никак не беше лоша,добре се почувствах и не мисля,че се претоварвам...Искам да наблегна на задната част на рамото и на долната част на гърдите най-вече.Ако имате идей за по добри упражнения от тези които съм сложил пишете.
Малко данни за мен:
179см-68кг,близо 4 месеца стаж(наскоро правих 5х5 за 3 седмици)
Спазвам не лош хранителен режим(поне според мен) за 3 месеца качих 10кг...Преди това бях като скелет,продължавам да спазвам режим на хранене,само дайте съвет за тренировката.Дали смятате,че ще има ефект. :)

СА

18.12.10
18:42

Ефект ще има, въпросът е какъв ще бъде този ефект - дали ще качиш по гърба, гърдите и раменете или ще свалиш от тях. С тази програма, три пъти в седмицата, в продължение на поне два месеца - крайният резултат ще бъде най-вероятно вторият.
Ето моят вариант, ти прецени дали е по-добър:
Понеделник:Гърди; Предно и Средно рамо
Кофички 4х10 (ако можеш да правиш 10 повторения със СТ, почвай да слагаш тежест. Кофите ще ти помогнат за долните гърди)
Лег 3х10
Флайс 3х12
Кросоувър 3х12 - 15
Военна преса/Раменна преса 3х8
Разтваряне настрани 3х10

Вторник:
Гръб и Задно рамо
Набирания 3х8-10(Дори и да не можеш 8 набирания, прави колкото можеш, стреми се да имаш поне 30 набирания в тренировката си за гръб. Ако искаш може да правиш по 2 в серия, но набиранията са тези, които правят гърба дълбок и широк, също така помагат и за развитието на раменете.)
Мечка 3х10
Горен скрипец зад врат 3х10
Долен скрипец 3х12
Разтваряне за задно рамо 3х12

Сряда: Почивка

Четвъртък:Крака и задно рамо
Крака (краката трябва да се тренират, не зависимо дали е приятно или не. Ти спомена нещо за контузия, но ако можеш да тренираш крака - ДАВАЙ!)
Клек 4х12/Лег преса 4х12 (клекът натоварва цялото тяло, то ти дава растеж на тялото, не си мисли, че само краката са натоварвани. Ако не можеш да го правиш, го замести с лег преса.)
Разтваряне напред 4х12
Сгъване назад 4х12
Прасец 4х20
Разтваряне за задно рамо 3х12

Петък:Гърди
Полу-лег 3х10
Лег с дъмбели 3х10
Долен лег 3х10
Флайс от полу-лег 3х12

Не забравяй да тренираш и корема, можеш да го включиш в  понеделник и петък. След 3 седмици или след 1 месец, ако почнеш да привкваш към програмта, започни да сменяш някои упражнения. Има една поговорка: Има стрес, има растеж. Мускула не трябва да знае какво ще му се случи. :DЯж здраво иначе резултат няма да има.
Пожелавам ти успех с програмата и драсни някой ред, ако решиш да тренираш по нея, а и след нея да кажеш колко сантиметра си качил на гръдна ;)
Пожелавам весели празници!

Мнението беше редактирано от Сами на 18.12.10 18:56.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1