Хайде сега като добро дете да се разпиша за днес....
Храната
Закуска-2 яйца,филия хляб, салата от домати и краставици
След тренировка-2 праскови, протеин
Обяд-2 яйца, пълнозърнест хляб,шопска салата
Вечеря-пилешко с къри,печени зеленчуци
Преди малко-кисело мляко, краставица
Тренировката:
В 15 минути максимален брой повторения от български клек с 15 кг дъмбел
Първата серия беше до отказ-успях да направя 16 бройки
И в останалото време
6х10 с 15кг/крак
1х8 с 15 кг/крак
В 15 минути максимален брой повторения от военна преса с 7.5 кг
До отказ-12 повторения
7х10 с 7.5кг
След това- 4х
1.Sissy squat
2.Row-10@12.5 kg/arm
2х
Повдигане на дъмбел встрани/седеж/
Повдигане на дъмбел встрани/изправено положожение/
Повдигане на дъмбел напред
Всичко с 6 кг
4х 12 Мост на един крак върху швейцарска топка
-30 минути йога с много разтягане
03.08.12
16:40
Честит рожден ден! (F) (cake) (sun) Кажи ми, че ще има торта :P ;)
Има, разбира се!Даже две еднакви, но все още чакам снимките.
Тези дни се позагубих, но си имам основателни причини:
1.Приключих курса по немски и си имам златна диплома/т.е съм завършила с отличен резлутат, докато предишните ми все бяха зелени/
2.С брат ми винаги си празнуваме рожденните дни заедно/разликата ни е 4 години,4 дни и 4 часа/ и този път решихме да съберем всички приятели на едно място, като решихме да избягаме от баналностите-ресторант и след това дискотека.Наехме си къща и се захванахме с организацията.Честно, не съм очаквала,че ще коства толкова много време.На мен се падна честта да сготвя храна за 30-тина души.Два дни подред само готвих.
3.Утре,рано сутринта заминавам за Италия.Ще съм върна след 20 дни.Най-сетне почивка, пътувания, нещо ново и неизвестно.Утре сме в Загреб,после Флоренция и Рим.Ще ви пиша от там!
И храната,която сътворих...не е нещо особено, но предвид горещото време нямах особен избор:
Честит рожден ден! Много здраве и успехи с новата диплома....и весело изкарване в Италия
Мнението беше редактирано от diva 97 на 03.08.12 20:02.
Намирам се в района на Флоренция.Тоскана е по-красива, отколкото съм си я представяла някога.Днес бяхме на разходка във Флоренция-градът не може да се опише, а само изживее!!!
И ето къде си правя йогата....
Здравейте, пиша ви от Рим.В града определно има какво да се види, но колкото и да се старая пак ще пропусна нещо.Като цяло съм леко разочарована от града.....в исторически план е богат, но всичко останало е изключително хаотично и неорганизирано.Мръсно е,транспортът е неудобен,никой не говори английски,немски или какъвто и да било друг език и за момента тълпите от емигранти и туристи са в пъти повече от месните жители.Но това,което трябва да се признае,че има изключително любезни хора и все пак Рим си е Рим-виждаш неща, които не могат да се видят и преживеят никъде другаде.По-късно ще се опитам да кача няколко снимки.
Иначе не ми остава много време за йога или подобни занимания, но опредлено не мога да се оплача от липса на движение.Храната не е по-малко, но при тези температури и постоянно пребиване навън е по-скоро нормално.
1.Катедралата във Флоренция.За мен не съществува по-красива и изящна сграда.Всичко е от мрамор,направо е удивително на какво е спосебен да направила човек,ако притежавала талант.
2.Колизеумът
Интернетът е страшно бавен, затова засега толкова. :Р
Мнението беше редактирано от Елизабет на 14.08.12 16:32.
Интересна катедрала, изглежда много приветлива :D на мен любимата ми катедрала е тази в Кьолн. По-мрачна и сдухваща църква едва ли има. Още отвън като я погледнеш е някаква черна, тъй като е единствената сграда която е оцеляла след бомбандировките над Германия. Вътре като влезеш имаш някакво странно чувство че всеки момент някой с качулка ще се излети от някъде и ще иска да ти резне тимберицата с брадва :D
Поздрави от Болония.Навън е само 38 градуса.В такива условия човек определено започва да цени студения душ и климатика.Утре отпътувам от Италия,остават ми няколко дни в Хърватска и после пътя за дома.Вярно е,че хубавите неща бързо свършват,но от друга страна животът в България започва да ми липсва.
19.08.12
20:08
за момента тълпите от емигранти и туристи са в пъти повече от месните жители..
Канибали :D
за момента тълпите от емигранти и туристи са в пъти повече от месните жители..
Канибали :D
Ех, тоя правопис...извинявам се,обикновено не допускам такива грешки...хубаво е,че все пак някой чете по-задълбочено този дневник! :Д
Вчера за пръв път от 6 години поплувах в море, но никога не съм предполагала,че ще е на Адриатика.Бях забравила какво е усещането просто да си лежиш, да слушаш вълните и да се наслаждаваш на лъчите.Обхвана ме невероятно спокойствие,което ми се случва доста рядко.Иначе морето е кристално чисто-това определено е най-чистата вода,в която съм плувала.Недостатъци обаче има-дъното и плажът са покрити с камъни и е доста болезнено да ходиш по тях.Нашите плажове с тяхната вода биха били идеалната комбинация.
И залезът...
Върнах се!Много съм доволна от пътуването, починах си и сега с нови сили ще захващам стари и не толкова стари дела.:Д
Ето и част от впечатленията ми:
1.Храна-в Италия ядох:
-най-вкусният сладолед- 85% какао, после се оказа,че го има и в София
-най-вкусното песто-всъщност дотогава не бях опитвала песто, но това се превърна в една от най-любимите ми храна.Слагах я на всичко-яйца,салата,тиквички и резултатът винаги беше повече от добър.
-най-вкусните тортелини с песто.
-най-вкусната сьомга-при техните доходи не е проблем да се намери прясна сьомга,която излиза по-малко от 15 лв/кг,а качеството на самото месо беше много по-високо.За пръв път усетих естествената мазнина в сьомгата,заради която е толкова препоръчвана.
-най-вкусните фурми
Като цяло се хранех по-малко от обикновено, но никога не съм гладувала.Започнах да спазвам следния принцип-ям, когато съм гладна и спирам,когато се заситя.Благодарение на тази малка промяна нито веднъж не почувствах така познанития ми дискомфорт-не ми се доспиваше, не се чувствах уморена или подута.Смятам да продължа.Странно,но точно в Италия се отучих да пия кафе-остана само сутрешното.До преди един месец изпивах по 4-5 чаши на ден,като последната ми много често беше след 20 часа.Италианците имат много странен навик в това отношение-поръчват си еспресо,бъркат го в продължение на една минута,изпиват го на две глътки и тръгват, дори не сядат на маса,ами го пият на крак.
2.Движение:
-средно около 3-4 часа на ден разхождане
-обикновено тези 20 дни са единствените в година, през които не тренирам и давам пълна почивка на тялото си.Тази година реших да променя малко нещата-правих си йогата и някои леки кондиции, но нито съм си давала толкова зор, нито са били по-дълги от 15 минути.Радвам се,че постъпих така, защото този път познатите болките в кръста след продължително ходене или стоене не се появиха, бях и по-изправена и като цяло се чувствах много добре.
3.Впечатления от Италия и Хърватска
-Тоскана за мен остана най-добрата част от екскурзията.Никога няма да забравя безкрайните равнини и кипарисите.Това сигурно е едно от малкото места по света, което изглежда невероятно през всеки сезон.
-Италия определено може да се раздели на 2 части-северна и южна, като разликата между двете е осезаема
-Рим не е Италия и добре,че е така.
-Италианците са много колоритни,усмихнати и отзивчиви хора.В каквата и патова ситуация да изпаднеш, винаги ще се намери някой, който ще ти помогне безкористно.
-В Италия определено храната е издигната в култ.Имам чувството,че хората там постоянно ядат или готвят.Направи ми впечатление обаче, че изглеждат далеч по-добре от австрийците и германците, които винаги се хранят с био храни,без ГМО,без глутен,без лактоза и т.н
-Хърватска и Словения са невероятно очарователни държави, които човек определено не бива да се подминават.
4.Моите изводи:
-започвам да се съмнявам,че съвършенството не е възможно,особено като си помисля за голяма част от катедрали.
-природата е красива навсякъде, без значение дали става въпрос за България,Италия или Словения.Не съществува такова нещо като държава с най-красива природа.
-човек трябва да обръща внимание на малките неща и детайлите.
1.Пиза
2.Ватиканът
За съжаление не мога да кача повече...
Мнението беше редактирано от Елизабет на 25.08.12 11:31.
Като цяло се хранех по-малко от обикновено, но никога не съм гладувала.Започнах да спазвам следния принцип-ям, когато съм гладна и спирам,когато се заситя.Благодарение на тази малка промяна нито веднъж не почувствах така познанития ми дискомфорт-не ми се доспиваше, не се чувствах уморена или подута.Смятам да продължа
И аз във Франция осъзнах същото.Доста по-добре се чувствах,когато ядях като съм гладна,а не защото трябва и никога не ми беше подут корем и не чувствах дискомфорт :) Аз също смятам да продължа по този начин
Вики, на мен лично ми писна да вървя срещу организма и го насилвам излишно.Спомням си,че като малка бях доста злояда и винаги са ми бутали лъжицата в устата.Оттогава не харесвам някои храни...
При мен проблемът е или в неусвояването на цялото количество храна или просто енергоразходът ми е по-голям, отколкото смятам.Ако проблемът е само в набавянато на достатъчно калории, то аз винаги мога да го реша като добавям повече мазнина при готвенето....и без това обичам маслото.
Мнението беше редактирано от Елизабет на 25.08.12 19:29.
Вики, на мен лично ми писна да вървя срещу организма и го насилвам излишно.Спомням си,че като малка бях доста злояда и винаги са ми бутали лъжицата в устата.Оттогава не харесвам някои храни...
При мен проблемът е или в неусвояването на цялото количество храна или просто енергоразходът ми е по-голям, отколкото смятам.Ако проблемът е само в набавянато на достатъчно калории, то аз винаги мога да го реша като добавям повече мазнина при готвенето....и без това обичам маслото.
Да.. и аз съм доста злояда още от малка и много храни не ям,което доста ми пречи.... Опитвам се да не насилвам организма си..той си казва колко му е нужно.Когато си гладен се усеща и няма смисъл да се тъпчеш и товариш излишно :)
-Направи ми впечатление обаче, че изглеждат далеч по-добре от австрийците и германците, които винаги се хранят с био храни,без ГМО,без глутен,без лактоза и т.н
Тук си позволявам да не се съглася. Много генерализираш в първата част на изречението. А втората просто не е вярна. Греманците и австрийците чисто и просто имат по-лесен достъп до описаните от теб храни и същите са по-навлезли в културата им.
Иначе е прекрасно, че си си прекарала добре (sun)
Phoebe,благодаря ти за изказаното мнение! :)
Вчера-26.08
Храна:
Закуска-3 яйца,домат,филия хляб от лимец с масло и шарена сол
Преди обяд-няколко сурови какаови зърна
Обяд-пилешко с краставица,моркови и конопено семе
Следобед-2 праскови, 100 гр “Котидж”
Вечеря-пъстърва,печени зеленчуци
80 минути йога-yoga shakti part 1
Днес-27.08
Този път ще започна с тренировката-за пръв път читава тренировка от близо месец!Акцентът беше горна част,не знам дали е, защото дълго съм почивала или беше по-натоварваща, но ми се стори предизвикателна....но и това ми хареса.Останах буквално без ръце,гръб и рамене...после едвам си срязах филията хляб на обяд, никаква силица не ми беше останала.Утре мускулната треска ми е в кърпа вързана, но се радвам, когато тренирам така добре...
4х10@20 - лежанка
4x5-негативни набирания
4x10@20-лежанка,тесен хват
3x6@12,5-бицепсово сгъване
3x10@10-landmine press
3x6@5-мечка
3х20-facepull
36 минути йога привечер
Храна:
Закуска-200 гр цедено кисело мляко,3 с.л.овесени ядки, сурово какао, мака,чиа и малко мед
След тренировка-фурми, протеин
Обяд-3 яйца, шопска салата, филия хляб от лимец
Следобед-1 праскова, няколко лъжици “Котидж”
Вечеря-някаква риба, печени зеленчуци с малко песто
Храна:
Закуска-200 гр цедено кисело мляко,2 с.л.овесени ядки, сурово какао, мака,чиа и малко мед
След тренировка-1 праскова,100 гр “Котидж” с малко мед и канела
Обяд-3 яйца, шопска салата, филия хляб от лимец
Следобед-1 праскова,няколко сурови какаови зърна,капучино
Вечеря-пилешко,малко песто,салата от домати, краставици и чушка
По-късно-малко кашу
Движение:
Една от тренировките, към които принципно изпитвам страх:
10 кръга
75 високи колене с въже
25 клека с 10 кг дъмбел
Време-около 22 минути, миналият път е било 24 минути, така че съм доволна от резултата
12 минути общо
Part 1 - Interval Training (3 mins)
9 Rounds: 10/10 sec intervals
10 sec: Crab Kicks
10 sec: Mountain Climber Peaks
Part 2 - Interval Training (6 mins)
9 Rounds: 30/10 second intervals
30 sec: Side Plank Knee Tuck (L)
10 sec: REST
30 sec: Side Plank Knee Tuck (R)
30 sec: Prisoner Get Ups
Part 3 - Interval Training (3 mins)
9 Rounds: 10/10 sec intervals
10 sec: Plank Jumps (F/B)
10 sec: Knee Hugs
Към 30 минути йога, но днес определено не ми е йога-ден.
Храна:
Закуска-омлет от 3 яйца, домат и сирене
Обяд-котлет от сьомга, разни зеленчуци, 1 картоф
Следобед-100 гр “Котидж”,ябълка, кашу
Вечеря-пъстърва,зеленчуци с домашно песто
Движение:
92 минути йога-най-продължителната ми йога досега, но не усетих как отлитна времето, беше ми изключително приятно и успях да си излекувам “сковаността”,с която се боря последните няколко дни.
Мнението беше редактирано от Елизабет на 29.08.12 20:32.
Отчитам се за днес...
Храна:
Закуска-3с.л. овесени ядки,няколко ореха, малко кисело мляко,мака,чиа,мед,сурово какао
След тренировка-1 ябълка, протеин
Обяд-малко му изпуснах края и после не се чувствах особено добре-салата от пилешко, пълнозърнести макарони,сирене,домат,краставица и домашно песто.
Следобед- бадеми и малко хляб
Вечеря-печени зеленчуци с 3 яйца;чушка напълнена с “Котидж”
Тренировка:
Клек със squat bar-1х10@5kg,1х10@15kg, 4х5@25kg
Sissy squat-4x12
Мъртва тяга-1x10@20kg;3x5@30kg
Румънска тяга-4х12@8kg
Непълно повдигане на краката от вис -4х10
Обратни хиперекстензии-4х15
Side twist-3х10 с лост 20 кг
Куфар тяга/или нещо от сорта/-с 16 кг пудовка
От клека никак не съм доволна, но като се има предвид,че този по-скоро наподобява преден клек, мога да го преглътна, все пак не е минала и седмица,откакто започнах да тренирам нормално.От тягата пък съм доволна-техниката се подобрява, нищо не ме боли, най-вече кръстът.:)Куфар тягата моментално се превърна в едно от любимите ми упражнения.
35 минути йога-повечето беше разтягане,останалото поздрави към слънцето и няколко баланса.
Храна:
Закуска-80 гр пушена сьомга, филия пълнозърнест хляб, масло,домат и краставица
Обядът беше изяден чак към 16.30,което не ми влизаше много в плана.Преди това разполагах само с 3 ябълки и малко кашу, които изядох.Обяд-1 филия хляб “Слънце и Луна”,3 яйца, масло,200 гр “Котидж”,домати и краставици
Вечеря-пъстърва,тиквички и малко гъби, масло.
Маслото започвам да го пиша отделно, за да видя колко често го използвам при готвене.Отделно започнах да си ям и самостоятелно-вкусно ми е, пък знам,че и в моя случай е доста полезно.
Движение:
1 час ащанга йога-доста добре загрях и днес определено ми вършеше с балансите.
Цял ден обикаляне из зоопарка...кеф!
1 час ащанга йога-доста добре загрях и днес определено ми вършеше с балансите.
Как ти се стори Кино? Коя част прави, в първата няма баланси...(wasntme)
Балансите са от мен...
Иначе сега изгледах първия workshop-преминаването й през позите е невероятно.Прави го с такава лекота,според мен тя си е природно по-гъвкава.Аз съм леко отчаяна, но ще продължа “тъпо и упорито”, срокове не гоня :Д
Храна:
Закуска-3с.л. овесени ядки,няколко ореха, малко кисело мляко,мака,чиа,мед,сурово какао
След тренировка-1 ябълка, протеин
Обяд-3 яйца, масло,филия хляб “Слънце и луна”,домати,краставици и сирене
Следобед- 1 праскова,капучино
Вечеря-пилешко с разни зеленчуци,масло и орехи;30-40 гр сирене
Тренировка- на открито с групата от “Залата на Юли” :)))))))
Йога-днес не се чувствам много в кондиция, но ще се постарая да й отделя поне няколко минути.
Винаги, когато реша да поразнообразя източниците на въглехидрати, по някакви неведоми за мен пътища се появява един такъв хляб вкъщи и тотално се отказвам от тази идея!Наистина е много вкусен.Харесва ми и този с орехите....
За днес-за пръв път бях на пикник и много ми хареса, храната-яйца, пушена сьомга,печена сьомга,зеленчуци,2 ябълки,банан,кисело мляко, малко сирене,масло....
30 минути Ащанга
Явно,че вчерашното излежаване под слънцето и нищоправене ми се е откразило доста добре, защото днес се събудих,изпълнена с енергия, нямах никакви проблеми с тренировките,йогата,немския....сега разбирам,че наистина има смисъл да се почива и то да се почива качествено,а не моето отбиване на номера...
Храна:
Закуска-1 банан,1 праскова,цедено и нецедено кисело мляко, мака,чиа и мед
След тренировка-праскова,протеин
Обяд-салата от пилешко,макарони,сирене,домати,краставици
Следобед-половин филия със сирене и краставица, сьомга
Вечеря-печени зеленчуци,заляти с 3 яйца
По-късно-злоупотреба с немалко количество домашна снежанка
Движение:
12 минути, 30:10, 3 кръга
dragon lunge с 12.5 кг
reptile on the run
Sandbag squat & kick с 12.5 кг
Сrab kick-ups
touchdown jump tuck (3 touch down + jump tuck) с 12.5 кг
breakdance pushups
И за време:
1. Low Jacks – 20 reps
2. Pike Press – 6 reps
3. Mountain Climber – 60 reps
4. Tricep Leg Lifts – 10 reps
5. Superman – 10 reps
6. Roll over onto your belly
7. Toe Touches – 20 reps
8. Leg Lifts – 20 reps
И така цели 8 пъти...Сузанка го прави за 17 минути,а аз за 28 :D C’est la vie!
Ащанга-30 минути
Мнението беше редактирано от Елизабет на 04.09.12 20:02.
Храна:
Закуска-3с.л. овесени ядки,праскова,мака,чиа,мед и 2 с.л.цедено кисело мляко
След тренировка-протеин, 2 малки ябълки
Обяд-3 яйца, масло,1 и половина филия пълнозърнест хляб, домашна снежанка,шопска салата
Следобед-кафе,какаови зърна,капучино-невероятна комбинация :Д
Вечеря-голям котлет от сьомга,зеленчуци,масло
Тренировка-много съм доволна!Това беше най-хубавата ми тренировка досега, но вярвам,че ми предстоят и още по-хубави.Натоварих се точно толкова, колкото беше необходимо, пък и чувствах тялото си в по-добра кондиция.Техниката на някои упражнения започва да се получава, лежанката вече не ме плаши толкова, нито набиранията.
1х12@20kg,2x12@22,5kg,1x13@22,5-лежанка
негативни набирания - 3x1
лежанка,тесен хват-3x12@22,5kg
бицепсово сгъване-2x10@12,5kg
landmine press-3x12@5kg
мечка-3x8@5kg
facepull- в почивките между сериите, по 15-тина бройки
клек-1x10@20kg,4x12@30kg
румънска тяга-1x10@12,5,1X10@20kg,3X15@20kg
гоблет клек с 16 кг пудовка-1x10,2x12
планк-куфар с 16 кг-резултат от моментно вдъхновение, но обмислям патент. :Д
За пирамидата -5790 кг
Вечерта-40 минути йога, отново минаха много добре :))))
Храна:
Закуска-3 яйца,филийка пълнозърнест хляб и домат
Преди обяд-праскова
Обяд-салата от пилешко,айсберг,домат,краставици,чушки и конопени семена
Следобед-ябълка,капучино
Вечеря-сьомга,тиквички,краставици,чушки,масло,орехи
След вечеря-малко кисело мляко със сурови какаови зърна
Йога:
Сутринта-вакумки
Към обяд-50 минути Ащанга-накрая темпото стана невъзможно за следване
Вчера-06.09-Честит празник!!!
Храна:
Закуска-3с.л. овесени ядки,мака,чиа,мед и 3 с.л.цедено кисело мляко
Обяд-3 яйца, масло,1 филия пълнозърнест хляб,шопска салата
Следобед-кафе,черен шоколад-70% какао
Вечеря- котлет от сьомга,зеленчуци,масло,кашу
Тренировка:
Burpees with Calve Raises – 60 reps
One Leg Push Ups – 60 reps (switching legs)
Jump Lunges – 60 reps
One Leg Dead Lifts – 60 reps total (30 on each leg)
Crunches with Leg Extensions – 60 reps
Prisoner Squat and Front Kick – 60 reps (switching legs)
One Leg Tricep Dip – 60 reps (switching legs)
One Leg Jump – 60 reps total (30 on each leg)
Chest Lift _ 60 reps
Over The Chair Kick – 60 reps total (30 on each leg
Само последните 10 лицеви опори бях на колене.
Време 27:54
И нещичко от мен...все пак не може да се мине без дъмбела
3 кръга 50:10,общо 9 мин от:
Куфар тяга-ляво
Куфар тяга-дясно
Клек с 15 кг
Йога:
Сутринта-вакумки
След тренировка-30 минути, но акцентът беше върху разтягането и нямаше виняса.
Храна:
Закуска-150 гр цедено кисело мляко,2 праскови,сурово какао,мака
Преди обяд-малко пълнозърнест хляб с “Камембер”
Обяд-миш-маш от 3 яйца, без сирене, но с домашно песто
Следобед-1 ябълка, няколко лъжици кисело мляко с орехи и сурово какао
Вечеря-сьомга,тиквичи,патладжан;салато то айсберг,печени чушки,краставица и песто
За пръв път ми се случва такова нещо-усещам глад, започвам да ям и веднага спира да ми се яде.Сутринта си бях гладна,но в последствие едвам си изяход закуската, следобед по същия начин...опитвам се да се позовавам на интуицията и някакви вътрешни сигнали, но явно и тялото ми не знае какво иска.
Йога:
сутринта-вакумки
вечерта-75 минути Ащанга
Храна:
Закуска-цедено кисело мляко с малко мед и орех, добавих 2 с.л. овесени ядки,мака и чиа
Обяд-3 яйца,1 и половина филия пълнозърнест хляб,шопска салата, допълнително количество сирене
Следобед-кафе
Вечеря-сьомга,тиквички,моркови;салата от 2 сурови чушки, краставица и айсберг
По-късно-сурови орехи/30-40 гр/
Тренировка:
300 клека с 12,5 кг & хоризонтални набирания
Разпределени по следния начин...
6 рунда:
50 клека
5 набирания
Принципно за мен това е едно от най-трудните предизвикателства в Бодирок.Същато предизвикателство съм правила на 29.02,но с 10 кг, време-22:43.Днес, с 12,5 кг-22:59.И за пирамидата-3750 кг.
И имах още доста останала енергия...
10 минути,максимален брой рундове от:
1) alt. pistol squat - 5 reps
2) side hops - 50 reps
3) plank pow knee tuck - 10 reps
4) “180 burpee” - 10 reps
Успях на направя 3 рунда + 10 пистолета/общо и на двата крака/.При подскачането краката определено не ме слушаха много, но го отдавам на клековете.
И нещо за коремните мускули, за да не се чувстват пренебрегнати...
6 минути, 30:10
Knee tucks
Side plank leg lifts
-left
-right
Йога:
Сутринта-вакумки и тибетци
След тренировката-30 минути-hip openers & backbends -определено кръстът ми имаше нужда от това.
08.09.12
20:35
Доста сьомга си хапваш,как е приготвена обикновено ?
Доста сьомга си хапваш,как е приготвена обикновено ?
Печена....с розмарин,копър,черен пипер,масло и малко галета.Самата риба си е достатъчно вкусна и трябва съвсем малко подправки,за да се подчертае вкуса й. :)
08.09.12
20:45
Аз само веднъж съм ял и то беше в някаква сметана с чесън и не знам още какво и щях да повърна ... в контраст с хвалебствията на останалите на масата :) И аз съм привърженик на по-”свежото” готвене.
Аз само веднъж съм ял и то беше в някаква сметана с чесън и не знам още какво и щях да повърна ... в контраст с хвалебствията на останалите на масата :) И аз съм привърженик на по-”свежото” готвене.
Аз онзи ден четох за някаква шведска рецепта за сьомга с копър и водка, но реших да експериментирам само с копъра. :Д
И аз не съм почитал на всякакви сметанови сосове и пълномаслени сирена върху риба, никога не ми е харесвало да не говорим,че определено тези два типа храни не са най-добрата комбинация и за храносмилането.
Така че вземи си прясна сьомга/знам,че е скъпа и аз рядко ям такава, но ако имаш възможност/,сложи й малко подправки и някаква мазнина и съм сигурна,че ще си промениш мнението. :)
Храна:
Закуска-салата от 2 яйца,масло,домат,краставица;филийка пълнозърнест хляб с “Камембер”
Около обяд-малко орехи
Късен обяд-шопска салата, половин зеленчуков сач
Късен следобед-черно фрапе с анасон и малко мед;малка шопска салата/подгони ме гладът за сирене/
Вечеря-пилешко,тиквички,масло;1 сурова чушка,краставица
Движение:
3 часа преход из Витоша...беше страхотно, ходихме по неотъпкани пътеки,извън познатите маршрути,въобще едно приятно преживяване.Качих се на лифт...за пръв път от 10 години. :–)
Йога:
-сутринта-вакумки, тибетци
-вечерта-40 минути Surya Namaskara A&B