казано от James Hinks на 15.03.13, 13:32:
казано от Маргарита Манева на 15.03.13, 13:18:
Както и да е, аз съм преценила, че зимните месеци, когато слънчевата светлина е по-малко, да приемам допълнителни количества Д, въпреки че солариумът би трябвало да покрие една голяма част от нуждите ми...ако не друго, поне чисто психологически ми действа доста ободряващо.
Значи си против ваксините, но си за солариумите ??? :x
Айде Коле, тема БЪРЗО за солариумите, че заминаха 10-ина страници.
казано от slavko на 15.03.13, 13:47:
казано от JulsaVena на 15.03.13, 12:30:
Просто не искам да споря.Разбрах,че съм неграмотна и цялата ми информация е грешна.Явно,когато някой не мисли като всички останали и не приема всичко за чиста монета,е неориентиран.Е,кво ми пука :) Нали си живея щастливо :)))))))
Не си неграмотна, просто имаш убеждения, които си изградила с времето и сигурно те са плод на достатъчно дълго време на четене, сравнение и анализ, с което си ги затвърдила.
Тук намери хора, които също са отделили доста време, да работят върху подобни материи, но съжденията и опита им ги е довел до изградени виждания и разбирания, различни от твоето.
Хубаво де, това е съвсем нормално.
Затова сме тук, за да обсъждаме и да сравняваме, да четем и осмисляме, да практикуваме. В един момент, може някои да се окаже, че е грешил(което много трудно се признава), но това е за добро на всички участници в мисловния и форумен процес:)
Тук при нас(във форума) са много малко са микробиолозите, невролозите, ортопедите с 20-ина години опит, готови спокойно и изчерпателно да ни обяснят какво, защо и как и да изтърпят няколко стотин поста на хората “последна инстанция”, които винаги знаят всичко и никога нищо не става ясно и конкретно.
Затова дерзай, обсъждай си с нас нещата, всеки може да е полезен за...всеки.А Десо така си говори...ще му свикнеш:)
Аз винаги уважавам чуждото мнение,така съм възпитана.Истината не винаги е еднаква за всички нас :). Със съвсем спокоен тон обсъждам всичко и дори с желание,всъщност не съм заобиколена от хора,с които мога да споря за такива неща.Затова ми е много готино тук,във форума. Може би защото съм страшно позитивен човек и тук като цяло обстановката е такава,с малки изключения,не визирам никой конкретен човек. Единственото,което ме разочарова,са бързите изводи,които се правят по нечий адрес,на базата на някакво/никакво изказване/информация и нежелание да се приеме,че има и друга гледна точка на нещата.
Напред с усмивка :).Лек ден!
Абе щом калориите няма значение и важен е техният източник, който осигурява нужните вещества, не е ли аналогично, че дозата витамин Д няма значение и важен е източникът? Ма да де, казахме си, че всеки е свободен да смята, че чак и до слънчевите лъчи го докарахме.
(Природата сигурно си има мнение относно слънцето през различните периоди от годината, както и към храната, ама уви, всичко трябва да си изчислим, да не би да ритнем камбаната пред 100-те годинки :D )
Да. (sun)
15.03.13
15:33
казано от Маргарита Манева на 15.03.13, 15:32:
Да. (sun)
Лошо. Надявам се знаеш официалните(вече) изследвания, статистики и забрани ?
казано от cocobutt на 15.03.13, 15:00:
Ма да де, казахме си, че всеки е свободен да смята, че чак и до слънчевите лъчи го докарахме.
Не сме го докарали до слънчевите лъчи, от тях започва всичко, ако не бяха те, и ние нямаше да сме тук.
казано от James Hinks на 15.03.13, 15:33:
Да. (sun)
Те са част от световната масоно-юдейска ционистка конспирация. Маша в ръцете на големите фармацевтични компании. :D
Да. (sun)
Да, както знам и официалните изследвания, статистики и забрани относно ваксините.
15.03.13
15:55
казано от CarnalK на 15.03.13, 15:35:
Да. (sun)
Те са част от световната масоно-юдейска ционистка конспирация. Маша в ръцете на големите фармацевтични компании. :D
Зад всичко стоят илюминатите, начело с професор Соломон Айсберг ;)
казано от Маргарита Манева на 15.03.13, 15:36:
Да. (sun)
Да, както знам и официалните изследвания, статистики и забрани относно ваксините.
Странна комбинация :)
Идва ми като вегетарианец от здравословни подбуди, който яде нон стоп в макдоналдс...
Не намирам връзка и не те разбирам, и не ми се започва нов спор.
Не искам ваксини.
Искам слънце/солариум.
Не искам да ми казват как да мисля.
Не заставям никога да мисли като мен.
Живея както считам за правилно и си нося последствията, каквито и да са те.
казано от Маргарита Манева на 15.03.13, 13:21:
Петък, 15.03
Движение:
сутринта - уддияна и наули крия; колелце за корем; огъване на гръбнака на ролер
по-късно - тренировка
загрявка - дабъл ъндъри...нещо не вървяха днес...
5х5 клек @38кг
след това
5х6 гребане с лост от наклон @30кг
изометричен клек с ластик на коленете
доста разтяжки между сериите и след тяхДобавки:
сутринта - Б1 , Б6 , Б9
през деня - 2х water out , селен, вит. Е, Д3 , цинк
преди лягане - МСМ+Ц, хром,ниацин, магнезийХраната до момента:
08.00 - грейпфрут
09.00 - кокосов крем* с какаови зърна*, лен*, мед*, мака*
13.00 - зелен чай* с мед*
Копирам отчета за днес тук, тъй като денят ми още не е приключил, а вече му изгубих началото.
добавям:
13.30 - 4 фурми с 10-тина какаови зърна*
16.00 - универсалната ми ваксина-антиоксидант: коктейл от лимон, спирулина*, мента*, мед*
Мнението беше редактирано от Margi на 15.03.13 20:22.
15.03.13
16:39
Не подценявам нито медицинската практика,нито научните изследвания.Просто не вярвам в тяхната обективност,като се има впредвид че повечето изследвания върху даден продукт се поръчват от техните производители и обикновено не се наблюдава как приемът на дадено лекарство/добавка се отразява в дългосрочен план върху организма.
Изследванията върху витамин Д са се появили достатъчно рано за да бъдат повлияни от бизнеса. Също така практиките върху витамина са доста популярни в социалистическите държави, където никой не е мислил за капитализъм.
С две думи-лично мое мнение си е,че всяко нещо,което се обявява за крайно необходимо за човека и едва ли не без него ще сме инвалиди и когато то се произвежда от фармацевтичния бизнес,е всъщност поредния начин някой да изкарва пари на мой гръб като ми продава нещо,от което реално не се нуждая или мога да си набавя по естествен път.
Ама виж компаниите и СЗО препоръчват по-ниски дози. Самата истина е, че по-скоро твоите виждания са повлияни от масовата култура и си избягала малко от истинските неща.
А това колко витамин Д ще усвоим от слънецто зависи и от друг фактор-с какво си мием кожата-сапуните и геловете,слънцезащитните кремове значително намаляват способността на кожата да приема витамина.Флорида-окъпания в слънце щат?! Може би там хората се опитват да се предпазят от вредните лъчи,като така блокират и полезните :)
Най-вероятно се предпазват от вредните лъчи. Храната също е фактор, защото ти трябва холестеролец... от добрия де :D
Явно,когато някой не мисли като всички останали и не приема всичко за чиста монета,е неориентиран.
Не си неоринетирана, просто не си търсила където трябва. Категоричните изказвания, които правиш са вече друга страна на нещата. Напомняш ми на Блажка, когато беше заек във форума :D
Единственото,което ме разочарова,са бързите изводи,които се правят по нечий адрес,на базата на някакво/никакво изказване/информация и нежелание да се приеме,че има и друга гледна точка на нещата.
Както ти казах, чел съм повече от мненията ти, отколкото може да предположиш. Направил съм си изводите и някак си се чувствам като ... просветен, може би ;)
Ако ти се спори, пиши на лично. Не искам да ядосвам Марги, че там огън бушува и е страшно.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 15.03.13 16:40.
15.03.13
16:45
Всъщност, нали се заговори за натрупване на витамин Д в черния дроб от приема му под хапчета. Та аз се сещам за 2 случая с предозиране на витамин Д - единия случай е по време на експедиция, при която убиват мечка и участниците изяжат черния дроб. Един от тях предозира.
Втория случай излезна в Нейшънъл Г. март месец, пак по време на експедиция участниците губят провизиите си, едното им куче умира, изяждат му черния дроб и един от участниците загива. Смята се, че причината е предозиране с витамин Д от черния дробец.
15.03.13
16:46
И какъв е изводът? Не яж черния дроб на нещо, което живее на северния полюс :D
15.03.13
16:47
казано от Мила на 15.03.13, 16:45:
Може би става дума за витамин А ?
15.03.13
16:48
казано от Мила на 15.03.13, 16:45:
Всъщност, нали се заговори за натрупване на витамин Д в черния дроб от приема му под хапчета. Та аз се сещам за 2 случая с предозиране на витамин Д - единия случай е по време на експедиция, при която убиват мечка и участниците изяжат черния дроб.
Витамина е А ;)
15.03.13
16:51
За втория случай съм сигурна, че е витамин Д, щото вчера го четох.
Десимире, не, извода е друг, а и тези кучета не живеят на северния полюс.
Мнението беше редактирано от Мила на 15.03.13 17:18.
казано от Десо на 15.03.13, 16:39:
Не искам да ядосвам Марги, че там огън бушува и е страшно.
:D Това чак сега го видях...вярно. (makeup)
По много други теми вижданията ни се разминават и бих спорила доста с теб, но специално тук не само че чета внимателно, ами и се съгласявам :)
Пак дописвам:
18.00 - час Виняса
половин час преди нея - загряване на кирки, рамене, глезени и таз, стойки на 1 и 2 ръце, скорпиони
19.30 - салата: ч.цвекло, краставица, сл..кълнове*, шарлан*, лим.сок; суров хумус*, 1фпх; 5 обикн. бисквити “Роден край” с малко мармалад от ягоди*, 60-тина гр. кафява халва, малко винце, после една бисквитено-маслена сладка*
Мнението беше редактирано от Margi на 15.03.13 20:23.
казано от Маргарита Манева на 15.03.13, 20:11:
половин час преди нея - загряване на кирки, рамене...
Вече кирки имаш, на мястото на ръцете :D
Мнението беше редактирано от Miyu на 15.03.13 20:31.
казано от Miyu на 15.03.13, 20:30:
казано от Маргарита Манева на 15.03.13, 20:11:
половин час преди нея - загряване на кирки, рамене...
Вече кирки имаш, на мястото на ръцете :D
:D :D :D
Еми да, с кирките е малко трудно да се улучват клавишите на лаптопа...
Мнението беше редактирано от Margi на 15.03.13 20:48.
Събота, 16.03
Движение:
само домашна работа, “готвене” на домашната козметика, разчистване, малко градинарстване
огъване на гръбнака на ролер
Добавки:
сутринта - Б1 , Б6 , Б9
през деня - 2х water out , селен, вит. Е, Д3
след храна - хром
преди лягане - МСМ+Ц, Б3, магнезий, цинк
Храна:
08.00 - лъжица тахан* с мед*, какаови зърна*, лен*, лимон
12.00 - 1 фпх, 2 бисквитено-маслени сладки*, хапка кафява халва
после останалото
Мнението беше редактирано от Margi на 16.03.13 19:45.
17.30 - чаша вино; няколко резена краставица; 1/2 връзка магданоз; зелена елда* със зелен сос* и пресен лук; 2-3 хапки от хумуса*; 1 и 1/2 парче домашно пълнозърнесто брауни*, 60-тина гр кафява халва; няколко хапки жарена питка...ПМС 1 (wave)
Мнението беше редактирано от Margi на 16.03.13 18:02.
Неделя, 17.03
Движение:
уддияна и наули крия
10.00 - Пауър йога - 75 мин
преди йогата, загрявката на Вик, уиндмил-ове, ТГУ, ДУ
Добавки:
сутринта - Б1 , Б6 , Б9
през деня - 2х water out , селен, вит. Е, Д3
след храна - хром x 2
Храна:
08.30 - шейк от лимон, спирулина*, мента*, мед*
14.00 - з.салата с пресен лук и варени яйца, вино; 2 парчета кекс* и няколко дребни сладки
17.00 - 3 медени вафли; шоколад; парче брауни, жарена пърленка с кашкавал*, запечени...в този ред (tmi) ...ПМС2 (dull)
Мнението беше редактирано от Margi на 17.03.13 22:40.
Добавям за днес:
масаж с ролера на гърба, с бамбукова пръчка и магнезий по прасците и бедрата, и колкото успях сама - на врата и трапеца :)
17.03.13
22:52
https://9gag.com/gag/6816741 :D
Понеделник, 18.03
Движение:
уддияна и наули крия, дихателни упражнения - около 15 мин
загрявка на китки, рамене, гръбнак, глезени и таз - около 15 мин
Ащанга 1 - около 75 мин
Добавки:
сутринта - Б1 , Б6 , Б9, 2х water out
след вечеря - хром, селен, вит. Е, Д3
преди лягане - МСМ+Ц, Б3, магнезий
Храна:
Днес ще се опитвам да укротявам ПМС(3) с (полу)глад, така че - през деня - зелен чай с мед* е менюто.
Мнението беше редактирано от Margi на 18.03.13 22:04.
казано от Маргарита Манева на 18.03.13, 11:29:
...
Днес ще се опитвам да укротявам ПМС(3) с (полу)глад, така че - през деня - зелен чай с мед* е менюто.
Звучи малко като да укротяваш огън с масло :D. На мен поне гладът никога не ми е подобрявал настроението :x
И на мен не ми го подобрява, но вместо да тъпча цял ден, това ще се случи само на вечеря. :)
Лежерна тренировка в залата:
5х5 в суперсерии:
А1: клек @37.5кг
А2: ХСПУ - нещо не успявах да пусна до долу, раменете ми бяха изморени от Ащангата сутринта
В1: римска тяга @50кг
В2: гребане на машина @2х15кг
след това 3 серийки:
10 повдигане на крака от вис и висене около 30 секунди
много разтягане след всяка серия
Мнението беше редактирано от Margi на 18.03.13 16:31.
18.03.13
17:11
На мен са ми интересни звездичките за какво са - рецепти няма ли да видим? (giggle)
18.03.13
17:26
Хелоу :)
Да те питам - какво мислиш за “предозирането” със зелен чай ? Вече от няколко места чувам,че не трябвало да се пие по много (не повече от две чаши на ден) и това твърдение не ми звучи съвсем правдоподобно.
Миме, да - пореден ден ПМС означават цифричките, не знам защо ми хрумна да ги броя.
Мила, звездичките означават био продукт или такъв с проверен произход. Рецепти ще има когато му дойде времето и където им е мястото. ;)
Тодорова, ;) единствения страничен ефект на зеления чай е по-честото ходене до тоалетна, и евентуално по-трудно заспиване, в случай, че го пиеш вечер. Не виждам друга причина за притеснение. За сведение, днес съм изпила около 1/2 литър, лятото ми се е случвало и по литър да пия. Ако го пия на гладно, леко ме разстройва, ако хапвам през деня - нямам проблеми. :)
...и да добавя - още 60 мин бейсик Виняса
вечерята:
18.45 - салата от ч.цвекло, краставица, сл. кълнове*, шарлан*, я.оцет; връзка магданоз; 3 малки варени яйца; 6 маслини; 6 обикн.бисквити “Роден край” със сладко от вишни*, парче брауни*, редче шоколад, чаша вино
Мнението беше редактирано от Margi на 18.03.13 20:25.
...и още малко дописвам:
масаж с бамбукова пръчка и магнезий на гръб, крака (sun)
Вторник, 19.03
Движение:
загрявката на Вик @12кг
бърза кондицийка, за време - 5 кръга от:
А1: 20 ДУ (този път няма кървящи рани след тях :D )
А2: 5 мен мейкъра с двете пудовки
време 10.03 (с 23 секунди по-добро от миналата седмица ;) ...въпреки, че пораздишвах доста)
пулс 172 отново по-добре от миналата седмица
след това:
3 серии х 8:
TRX plank-crunch+push up
бърпи с подскок с пудовката 12кг
3 серии х 6:
гребане с дъмбел с 1 ръка @15кг
вертик. скрипец, успореден хват @35кг
висене
и накрая 3х5:
пуш-пул @2х20кг
ТТБ
Добавки:
сутринта - Б1 , Б6 , Б9, water out (последния ;( )
преди тренировка: пресен джинджифил в лимонов сок, с гуарана* и около грам вит.Ц
след пръвото хапване - селен, вит. Е, Д3
след вечеря: хром
Мнението беше редактирано от Margi на 19.03.13 11:52.
Добавям към активностите за деня:
50 минутна йога: малко поздрави, виняса - пози от стоеж + баланси на ръце, наклони назад, виняса hip openers, стойки на глава, стойки на 1 и 2 ръце
сутринта - уддияна и наули крия и огъване на ролера
Мнението беше редактирано от Margi на 19.03.13 15:23.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oAO2yGeCIm8#!
Ако имаш някоя по-силна мадама от персоналните ти клиентки:)
Мнението беше редактирано от slavko на 19.03.13 15:42.
казано от slavko на 19.03.13, 15:40:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oAO2yGeCIm8#!
Ако имаш някоя по-силна мадама от персоналните ти клиентки:)
Това съм го давала доста често, но с дъмбел вместо ластик TRX пуш-пул му викам аз. :)
Храната днес:
10.00 - (след тренировка) шейк от лимон, спирулина*, мента*, мед*
12.30 - крем от 1/2 шепа орехи*, годжи бери*, 10-тина какаови зърна* и малко мед*
17.30 - чаша вино*, малко от вчерашната салата; салата от коприва, пресен лук, варени яйца*; 1 варено яйце*; 1 и 1/2 парче брауни*, 3 обикн.бисквити “Роден край* със сладко от вишни*
ПМС 4 (dull) мислех, че днес трябва да приключи, но се оказа, че не съм сметнала правилно.
Мнението беше редактирано от Margi на 19.03.13 18:37.